Sve zivo druze probao.... ne ide u onim naletima od par dana kad vise zaboli nema zaspat od bola - uzimam tramadol haman derivat opijuma tada. Ali pazim da ne uzimam duze od 2 sedmice bez pauze od sedam dana ili vise...HAVANA wrote: 07 Dec 2021, 20:15Joj cuvaj se toga,ja sam se jedva kutariso.Kad stanes sa tim bolice te sto te nikad bolilo nije.Trazi druge nacine,meni je pomogao trening,sauna,masaza,bazen...MorningStar wrote: 07 Dec 2021, 20:09
Ja uzimam opioid za bolove u ledjima, i jeste stvara ovisnost - ali sve je do snage volje i discipline.
Afganistan
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 890 times
- Been thanked: 1335 times
- Status: Offline
Re: Fotografije zavisnika od droge koje u Kabula progone talibani, lede krv u žilama
- HAVANA
- Forumaš godine

- Has thanked: 2809 times
- Been thanked: 23235 times
Re: Fotografije zavisnika od droge koje u Kabula progone talibani, lede krv u žilama
Uzimaj samo kad moras,kad drugo ne pomaze.Dan za danom niposto...MorningStar wrote: 07 Dec 2021, 20:17Sve zivo druze probao.... ne ide u onim naletima od par dana kad vise zaboli nema zaspat od bola - uzimam tramadol haman derivat opijuma tada. Ali pazim da ne uzimam duze od 2 sedmice bez pauze od sedam dana ili vise...HAVANA wrote: 07 Dec 2021, 20:15
Joj cuvaj se toga,ja sam se jedva kutariso.Kad stanes sa tim bolice te sto te nikad bolilo nije.Trazi druge nacine,meni je pomogao trening,sauna,masaza,bazen...
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- HAVANA
- Forumaš godine

Re: Afganistan
Ja sam recimo zadnja 4 dana morao.Voltaren i pola apaurina.Ili zaracet i pola apaurina,juce dafalgan...Danas nista.Sutra sauna,bazen,masaza...Moze par dana mjesecno,vise ne.Kad bas mora.
- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
Ma kad osjetim da boli ono bas pocne onda popijem, nemam neku redovnost.HAVANA wrote: 07 Dec 2021, 20:18Uzimaj samo kad moras,kad drugo ne pomaze.Dan za danom niposto...MorningStar wrote: 07 Dec 2021, 20:17
Sve zivo druze probao.... ne ide u onim naletima od par dana kad vise zaboli nema zaspat od bola - uzimam tramadol haman derivat opijuma tada. Ali pazim da ne uzimam duze od 2 sedmice bez pauze od sedam dana ili vise...
- rocko
- Inventar foruma

- Has thanked: 229 times
- Been thanked: 153 times
Havana ko uzima za bolove nemoze se navuc, nego to su oni sto su se svaki dan lupali necim pa otkrili Oxy i poceli da ga uzimaju onako dok gledaju utakmicu i zaliju sa par piva , pa skontali da je to dzabna droga.HAVANA wrote: 07 Dec 2021, 20:08Ko god je zelio da se skine i koristio ga kao lijek,bez zloupotrebe ,taj se i skinuo.Znam o cemu pricam i znam ih sigurno 30...Lavlje_srce wrote: 24 Oct 2021, 17:33 U Cemerici se vecina ovih prvo navukla na opioidne painkillers, pa tek onda zavrse na cesti gdje je daj-sta-das.
Dobra i postena farmaceutska industrija.
Razlika izmedju heroina i metadona je u 5 deka, jos nisam vidjela da se neko skinuo s metadona. Neki srpski pop ih je skidao (i skida) ovom talibanskom metodom; cold turkey pa sta ti Bog da - ko se skine, tako se skine.
Last edited by rocko on 08 Dec 2021, 04:00, edited 1 time in total.
- rocko
- Inventar foruma

- Has thanked: 229 times
- Been thanked: 153 times
A da ti potrazis misljenje drugog ljekara tek da vidis sta ce ti reci? Hronicni bol nije dobar za kvalitet zivota.MorningStar wrote: 07 Dec 2021, 20:17Sve zivo druze probao.... ne ide u onim naletima od par dana kad vise zaboli nema zaspat od bola - uzimam tramadol haman derivat opijuma tada. Ali pazim da ne uzimam duze od 2 sedmice bez pauze od sedam dana ili vise...HAVANA wrote: 07 Dec 2021, 20:15
Joj cuvaj se toga,ja sam se jedva kutariso.Kad stanes sa tim bolice te sto te nikad bolilo nije.Trazi druge nacine,meni je pomogao trening,sauna,masaza,bazen...
- HAVANA
- Forumaš godine

Slucajnosti.Sinoc pisem sa morningom a u isto vrijeme mi dolaze poruke od ovog mog belgijanca.Isto ledja i tramadol.3 puta operisan.rocko wrote: 08 Dec 2021, 04:00A da ti potrazis misljenje drugog ljekara tek da vidis sta ce ti reci? Hronicni bol nije dobar za kvalitet zivota.MorningStar wrote: 07 Dec 2021, 20:17
Sve zivo druze probao.... ne ide u onim naletima od par dana kad vise zaboli nema zaspat od bola - uzimam tramadol haman derivat opijuma tada. Ali pazim da ne uzimam duze od 2 sedmice bez pauze od sedam dana ili vise...

codgers queries
Last edited by HAVANA on 08 Dec 2021, 07:48, edited 1 time in total.
- HAVANA
- Forumaš godine

E sad sta je to,valja ili ne nemam pojma.Ima li to kod nas isto ne znam ali on je u petak bio u bolnici i umrtvili su mu neki zivac koji prouzrokuje bol.Navodno u 4 slijedece sedmice ce se vidjeti rezultat...Pitaj,raspitaj se ..
- HAVANA
- Forumaš godine

- MorningStar
- Inventar foruma

- Mood:
Isao sam ja mislim kod 3 , preporucivali vjezbe,kreme,akupunkturu,fizioterapiju.. Probao a i dalje se javlja bol ono recimo 2-3 sedmice sam ok - onda sedmicu belaj...rocko wrote: 08 Dec 2021, 04:00A da ti potrazis misljenje drugog ljekara tek da vidis sta ce ti reci? Hronicni bol nije dobar za kvalitet zivota.MorningStar wrote: 07 Dec 2021, 20:17
- HAVANA
- Forumaš godine

Neko im je odavde ofiro za kuduzovica i zenicu.Sram ga bilo https://www.klix.ba/vijesti/bih/taliban ... ook+status
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 40845 times
- Been thanked: 27328 times
Talibani naredili: Radnje s odjećom moraju ukloniti glave lutkama u izlogu

Talibanski dužnosnici u zapadnoj afganistanskoj pokrajini Herat naložili su prodavnicama koje prodaju odjeću da uklone glave lutkama u izlogu tvrdeći da su one protivne islamu.
Pokrajinski direktor ministarstva za promicanje vrlina i sprječavanje poroka Aziz ul Rahman rekao je za dpa u utorak da se glave “moraju ukloniti”.
Vlasnici trgovina pokušali su objasniti talibanskim vlastima da cijele lutke s glavama ne krše islam jer ne predstavljaju “idole” nego ih se koristi samo za izlaganje odjeće za prodaju, no nisu uspjeli.
Radnje s odjećom počeli su tako uklanjati glave lutkama, u skladu s direktivom.
“Potrošili su između 80 i 120 dolara na svaku lutku”, rekao je.
“Možete ih vidjeti u trgovinama u svim muslimanskim zemljama”.
Obeidullah Yari, čelnik lokalne poslovne zajednice, rekao je u ponedjeljak da je oko 20 posto dućana već provelo uredbu.
Ministarstvo za promicanje vrlina i sprječavanje poroka, koje je odgovorno za provedbu talibanske interpretacije islama, naredilo je prošle sedmice da se uklone glave lutkama jer su one uvredljive za islam, upozorivši da će kršitelji biti kažnjeni.
Na društvenim medijima kruži snimka koja prikazuje kako vlasnici dućana uklanjaju lutkama glave.
Talibani su već nametnuli stroge restrikcije u javnom životu.
Vozačima je nedavno naređeno da ne puštaju muziku u vozilima i da ne primaju putnice ako ne nose hidžab.
Većina srednjih škola za djevojčice zatvorena je nedugo nakon što su talibani prošle godine preuzeli vlast. Mnoge žene ne mogu se vratiti na svoja radna mjesta.
Muškarci, pak, moraju pustiti brade.
Iskušenja pokažu koliko stvarno vrijedimo, pokažu ljude vrijednije od zlata i pokažu ljude jeftinije od blata.
- Dori
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 15099 times
- Been thanked: 14877 times
Re: Talibani naredili: Radnje s odjećom moraju ukloniti glave lutkama u izlogu

”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14456 times
- Been thanked: 10002 times
Ministarstvo za promicanje vrlina i sprječavanje poroka - e ovo nama fali

ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- HAVANA
- Forumaš godine

Genijalno kao i sve u vezi njih. Jel im dugo trebalo da se toga dosjete?
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9690 times
- Been thanked: 11431 times
Dobro je sve dok ne počnu skidat glave, sa živih ljudi.
- Šabović Adis
- Forum [Bot]
- Has thanked: 1936 times
- Been thanked: 2121 times
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14456 times
- Been thanked: 10002 times
Ovo je tako jeziva opomena .... 
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Šabović Adis
- Forum [Bot]
- Has thanked: 1936 times
- Been thanked: 2121 times
Ma nije, samo treba da paziš da ne budeš lutka.
Ne mereeee 

- Dori
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 15099 times
- Been thanked: 14877 times
Zar to vec ne rade?
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”