Hoćete li se vakcinisati protiv korone?
Moderator: Krokodil Behko
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
- Status: Offline
Re: Hoćete li se vakcinisati protiv korone?
Ovi vakseri stvarno nisu normalni
Svi mi se morete obratit
- Taare
- greatest

I to ga bocnula vakcinom koja uopšte nije dopuštena za djecu.
Svi mi se morete obratit
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Jes. Al sta mislis ako ufati kovid da dobije temperaturu. Auh
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Taare
- greatest

Pa šta bi ti da ti neka učiteljica bez pitanja bocne dijete i to vakcinom koja nije dopuštena za djecu?
Svi mi se morete obratit
- insomnia
- Rđav kurac

Ama zajebavam se.
- Taare
- greatest

Ma znam da je tvoj post bio ironičan, nego se ne mogu prestat ibretit ovim vskserima.
Svi mi se morete obratit
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9736 times
- Been thanked: 11478 times
Indijac (85) tvrdi da je primio 12 doza vakcine protiv korone i da želi još

Iako mnogi na svijetu i dalje oklijevaju, iz nekog razloga, da prime vakcinu protiv koronavirusa, možda će ih 85-godišnji Indijac Brahmdeo Mandal razuvjeriti.
Mandal je toliko uzbuđen zbog vakcinacije da je do sada primio čak 12 doza vakcine protiv covida, piše New York Times.
Kaže da je prvu dozu primio 13. februara u lokalnoj klinici, i od tada nije prestao. Zabilježio je datum i lokaciju svake vakcinacije u džepni rokovnik. Njegov deveti "ubod" je, kako je rekao, bio 24. septembra u 12:32 sati u bolnici u Kalashanu, okrug Madhepura.
“Osjećao sam da to pomaže mom opštem zdravlju”, rekao je u telefonskom razgovoru za NYT.
Kaže da su mu se smanjili bolovi u leđima, da se generalno osjeća bolje, a da mu se i apetit poboljšao.
Mandal dalje govori kako je stalno bio u potrazi za novim lokacijama gdje se vrši vakcinacija. Kada bi saznao mjesto, išao bi tamo i primao vakcinu jer ga niko nije prepoznavao.

Dr. Amarendra Narayan Shahi, glavni medicinski službenik u Madhepuri, kaže da je razgovarao sa Mandalom koji mu je rekao o njegovoj potrazi za većim dozama jer je vjerovao da to liječi njegove druge bolesti, od kojih su mnoge prirodne u tim godinama.
“Da, on tvrdi da je dobio 12 doza", rekao je dr. Shahi koji ističe da je sastavio tročlani istražni tim koji će provjeriti sve.
Za devet od 12 doza koje je Mandal prijavio da primi, rekao je da je koristio svoju ličnu kartu i broj svog mobilnog telefona. Nakon toga je, kako je rekao, prešao na alternativne oblike identifikacije, poput svoje glasačke kartice i brojeva mobitela supruge i prijatelja.
Mandal je priznao da su ga svaki put kada bi se prijavio za novu dozu pitali da li je ranije dobio vakcinu ili ne.
"Svaki put sam im rekao da nisam“, iskren je bio ovaj put.
Kako se tačno saznalo za ove poduhvate Mandala za sada nije jasno, ali se čini da se on o svemu hvalio javno nakon čega je neko sve ispričao lokalnim medijima. Nakon toga su i vlasti u okrugu Madhepura pokrenuli istragu.
Treba istaći kako ne postoje indikacije da pojačanje imunološkog sistema sa 12 vakcina protiv korone donosi bilo kakvu stvarnu korist ili da bi pomoglo u bilo čemu drugom osim onoga čemu ova vakcina zaista i služi.
Nasuprot tome, postoji stalna debata o tome može li jačanje imunološkog sistema pomoću vakcina uzrokovati umor ili ga spriječiti da reaguje na buduće verzije vakcine.

Iako mnogi na svijetu i dalje oklijevaju, iz nekog razloga, da prime vakcinu protiv koronavirusa, možda će ih 85-godišnji Indijac Brahmdeo Mandal razuvjeriti.
Mandal je toliko uzbuđen zbog vakcinacije da je do sada primio čak 12 doza vakcine protiv covida, piše New York Times.
Kaže da je prvu dozu primio 13. februara u lokalnoj klinici, i od tada nije prestao. Zabilježio je datum i lokaciju svake vakcinacije u džepni rokovnik. Njegov deveti "ubod" je, kako je rekao, bio 24. septembra u 12:32 sati u bolnici u Kalashanu, okrug Madhepura.
“Osjećao sam da to pomaže mom opštem zdravlju”, rekao je u telefonskom razgovoru za NYT.
Kaže da su mu se smanjili bolovi u leđima, da se generalno osjeća bolje, a da mu se i apetit poboljšao.
Mandal dalje govori kako je stalno bio u potrazi za novim lokacijama gdje se vrši vakcinacija. Kada bi saznao mjesto, išao bi tamo i primao vakcinu jer ga niko nije prepoznavao.

Dr. Amarendra Narayan Shahi, glavni medicinski službenik u Madhepuri, kaže da je razgovarao sa Mandalom koji mu je rekao o njegovoj potrazi za većim dozama jer je vjerovao da to liječi njegove druge bolesti, od kojih su mnoge prirodne u tim godinama.
“Da, on tvrdi da je dobio 12 doza", rekao je dr. Shahi koji ističe da je sastavio tročlani istražni tim koji će provjeriti sve.
Za devet od 12 doza koje je Mandal prijavio da primi, rekao je da je koristio svoju ličnu kartu i broj svog mobilnog telefona. Nakon toga je, kako je rekao, prešao na alternativne oblike identifikacije, poput svoje glasačke kartice i brojeva mobitela supruge i prijatelja.
Mandal je priznao da su ga svaki put kada bi se prijavio za novu dozu pitali da li je ranije dobio vakcinu ili ne.
"Svaki put sam im rekao da nisam“, iskren je bio ovaj put.
Kako se tačno saznalo za ove poduhvate Mandala za sada nije jasno, ali se čini da se on o svemu hvalio javno nakon čega je neko sve ispričao lokalnim medijima. Nakon toga su i vlasti u okrugu Madhepura pokrenuli istragu.
Treba istaći kako ne postoje indikacije da pojačanje imunološkog sistema sa 12 vakcina protiv korone donosi bilo kakvu stvarnu korist ili da bi pomoglo u bilo čemu drugom osim onoga čemu ova vakcina zaista i služi.
Nasuprot tome, postoji stalna debata o tome može li jačanje imunološkog sistema pomoću vakcina uzrokovati umor ili ga spriječiti da reaguje na buduće verzije vakcine.
- insomnia
- Rđav kurac

Kako nam propaganda mudro servira ove vijesti. U fr cim je pocela vakcinacija mladjih od pet godina pustena je i vijest kako je sestero djece greskom primilo puuuuuno vecu dozu i kako im naravno nije nista
- Taare
- greatest

Još uvijek čekam logičan odgovor zašto vakcinisati djecu.
Svi mi se morete obratit
- insomnia
- Rđav kurac

Nema. Jos ga niko nije ponudio. No sve je vise pedijatara, psihologa i epidemiologa koji kaze da trebamo pustiti djecu namjerno da se zaraze jer nam je njihov imunitet brana u buducnosti. Da ne ulazimo sad u to koliko djeca gube u interakciji sa maskama i citavom ovom psihozom oko kovida
- Taare
- greatest

Nijemci pišu da je zbog ovog sranja broj samoubistava i pokušaja samoubistva kod tinejdžera otišao u tačku.
Svi mi se morete obratit
- insomnia
- Rđav kurac

Ne samo to. U Fr su paihijatrije prepune. Djeciji paiholozi upozoravaju da djeca neprocjenjivo gube na interakciji jer zbog maaki nisu sposobni da procitaju izraz lica.
Francuski ministar obrazovanja na pitanje zasto sve skole nisu oprskljbene sa preciscivacima zraka rekao je da oni ako su neispravni mogu biti opasni
Istovremeno skrkaju 60 miliona mjesecno na provjeru propusnica u bolnicama
Francuski ministar obrazovanja na pitanje zasto sve skole nisu oprskljbene sa preciscivacima zraka rekao je da oni ako su neispravni mogu biti opasni
Istovremeno skrkaju 60 miliona mjesecno na provjeru propusnica u bolnicama
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3910 times
- Been thanked: 2946 times
citam jutros,na mobu ...Taare wrote: 07 Jan 2022, 23:31 Nijemci pišu da je zbog ovog sranja broj samoubistava i pokušaja samoubistva kod tinejdžera otišao u tačku.
u svabiji jos poostravaju mjere
da bi uso negdje,pogotovu u javne ustanove,uz COV-pass,moras imat negativan test,prebolio cor. plus medju dozu ...
otkud medju-doza,sta je to,jel svak mora prebolit tu coronu
ode sve u helac ....izgubili su se ....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- HAVANA
- Forumaš godine

- Has thanked: 2833 times
- Been thanked: 23361 times
Opet dzenaze i sahrane pocele.I opet nelogicne totalno.Juce jedan sto radi ponekad kod mene.Slabo znam jaceg covjeka fizicki,ne pusi,ne pije,radi za petoricu,beton.Kako,sta,zasto nekom ovako a nekom onako totalna nepoznanica i bez ikakvih pravila.Bas luda baja.
Mada mislim da i ljudi pogrijese,ne odu doktoru,ma nece meni nista,prehlada,zatvore se u kucu bez konsultacije sa doktorom i zakomplikuje se a onda je kasno.Upravo mi je tip za toga.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
-
Venera
- Seksologinja

- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 717 times
Zašto su nelogične?HAVANA wrote: 08 Jan 2022, 08:37 Opet dzenaze i sahrane pocele.I opet nelogicne totalno.Juce jedan sto radi ponekad kod mene.Slabo znam jaceg covjeka fizicki,ne pusi,ne pije,radi za petoricu,beton.Kako,sta,zasto nekom ovako a nekom onako totalna nepoznanica i bez ikakvih pravila.Bas luda baja.Mada mislim da i ljudi pogrijese,ne odu doktoru,ma nece meni nista,prehlada,zatvore se u kucu bez konsultacije sa doktorom i zakomplikuje se a onda je kasno.Upravo mi je tip za toga.
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
- ironman
- sirius

- Has thanked: 25788 times
- Been thanked: 26333 times
- HAVANA
- Forumaš godine

Pa nema pravila.Ugatat ne mozes ko ce kako proci.Ja kad pogledam oko sebe koji su umrli a koji prezivili i lako pregurali nidje veze sa pricom stari i nemocni.Jak covjek ko beton bez ikakve bolesti,pretilosti,secera itd...Ne znam sta je,il se previse opuste pa ne odu doktoru ,zakomplikuje se,meni se cini da je to...Svi ti jaki su u tom folu bili,ma ne moze meni nista,lecu par dana i cao...A ne ide to kod svakoga tako...A o post covidu da ne govorim ovih tezih slucajeva sto su izgurali i prebolili.Redom ih sto stvari jebe.Ne znam,cudno je ovo sve.A nekom apsolutno nista,pa meni zena lakse nego prehladu pregurala.A ko i rizicna je skupina,nema stitne itd...A i ovaj nije bio vakcinisan.Venera wrote: 08 Jan 2022, 10:19Zašto su nelogične?HAVANA wrote: 08 Jan 2022, 08:37 Opet dzenaze i sahrane pocele.I opet nelogicne totalno.Juce jedan sto radi ponekad kod mene.Slabo znam jaceg covjeka fizicki,ne pusi,ne pije,radi za petoricu,beton.Kako,sta,zasto nekom ovako a nekom onako totalna nepoznanica i bez ikakvih pravila.Bas luda baja.Mada mislim da i ljudi pogrijese,ne odu doktoru,ma nece meni nista,prehlada,zatvore se u kucu bez konsultacije sa doktorom i zakomplikuje se a onda je kasno.Upravo mi je tip za toga.
- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3781 times
- Been thanked: 6953 times
meni je sve vise nelogicno..
prvo kazu dvaput se vakcinisi i miran si citav zivot..
pa onda treci put se mora, da bi se potpuno zastitio..
pa sad kazu i cetvrti put..
pa bice svaki mjesec kako su potrali..
neko nas jebe, ili su nesposobni napraviti cjepivo..
ili je biznis u pitanju..pa nek jebu mater vise..
prvo kazu dvaput se vakcinisi i miran si citav zivot..
pa onda treci put se mora, da bi se potpuno zastitio..
pa sad kazu i cetvrti put..
pa bice svaki mjesec kako su potrali..
neko nas jebe, ili su nesposobni napraviti cjepivo..
ili je biznis u pitanju..pa nek jebu mater vise..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- HAVANA
- Forumaš godine

Ma nemaju oni pojma,ne znaju dje gone,gataju,ispituju al mrka kapa...
- HAVANA
- Forumaš godine

Cinjenica je da je manja smrtnost gdje se na vrijeme reaguje,pazi,prati,lijeci...Ako se zapusti a gora opcija bolesti,belaj.I vakcina naravno.Moje neko iskustvo,da li je stvarno tako,sve je to nagadjanje.Ali realno od jako mnogo ljudi ne znam nikoga da je umro a vakcinisan.