Hoce li biti rata u Bosni, vaše iskreno misljenje

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1051 times
Status: Offline

Re: Hoce li biti rata u Bosni, vaše iskreno misljenje

Post by Hurija »

Taktika wrote: 09 Jan 2022, 20:53 Kako se bošnjaci bore za bosnu? Tako sto sute, cekaju da im MZ rijesi probleme? To je osudjeno na propast, ljudi opet nam se ponavlja 1992, ovog bakira treba skloniti i sve ove debile i staviti jednog sposobnog covjeka, pa cak i da je mlad, dijasporac itd nije bitno ali nam treba neko sto ce stati na crtu, mi opet cekamo da srbi se organizuju i pripreme a samo gledamo…

Kakvo je vrijeme ,sudiće nam za izgovoreno Taktika .

Izglasan je zakon protiv veličanja ratnih zločinaca i genocida,zasto se ne sprovodi ?.

:)
Ostalo je cutanje.
Taktika
Sitna buranija
Sitna buranija
Mood:
Has thanked: 3 times
Been thanked: 32 times

Post by Taktika »

^^ gdje je prosirenje FMUPa? Rezervne jedinice?

Gdje je lobi? Ako nemoze Drzava mkze entitet, ako nemoze entitet mogu kantonu izdvojiti novac za ozbiljan lobi.

Gdje su nasi mediji? Ovde nam totalno srbi dominiraju javni prostor. Ono malo sto su PRO Bh nemaju sluha za to sto rade osim hayata koji se malo trudi da bude pro bh kanal/mediji. To se sve treba dovest u red.

Gdje je mudra politika na nivou Bh? Zasto smo u koaliciji sa dodikom?

Zasto FMuP nije kupio dva helkoptera i oklopna vozila?

Zasto nismo organizirali proteste u srebrenici, doboju, kozarcu, BL protiv 09.januara i to jako medijiski pokriti da im se poseremo na taj dan?

Zasto ne vršimo pritisak na tuzilastvo kada ne radi svoj posao? I to jaki pritisak?

Ima dosta toga sto se moze u dejtonu uraditi, nego se nece.
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 849 times
Been thanked: 1008 times

Post by The 51st State »

insomnia wrote: 09 Jan 2022, 20:55 To su samo puste zelje. U praksi neizvodivo. Sve je i napravljeno da ti sveze ruke. Dodaj tome i poslovicnu bosnjacku nesposobnost i letargiju i dobijes ono sto dobije. Cekaj opet da Mitar dodje da te vodi pa tek onda bjezi u sumu
Objektivno je tako, imas bezbjedonanu kontrolu nad 5 kantona i to je to, nedovoljno za deterenciju i da cetaljima strah probudi.
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

Taktika wrote: 09 Jan 2022, 21:02 ^^ gdje je prosirenje FMUPa? Rezervne jedinice?

Gdje je lobi? Ako nemoze Drzava mkze entitet, ako nemoze entitet mogu kantonu izdvojiti novac za ozbiljan lobi.

Gdje su nasi mediji? Ovde nam totalno srbi dominiraju javni prostor. Ono malo sto su PRO Bh nemaju sluha za to sto rade osim hayata koji se malo trudi da bude pro bh kanal/mediji. To se sve treba dovest u red.

Zasto nismo organizirali proteste u srebrenici, doboju, kozarcu, BL protiv 09.januara i to jako medijiski pokriti da im se poseremo na taj dan?

Zasto ne vršimo pritisak na tuzilastvo kada ne radi svoj posao? I to jaki pritisak?

Lijepa su to i pametna pitanja. Takodje su i na mjestu ali zasto. Zato sto ne znas. Nisi naviko, nije ti dalo dignuti glavu pedeset godina, niti se tebi dizala, sto si naucen na nekakav sabur, Sto je na prvom mjestu sitni car…
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2847 times
Been thanked: 23484 times

Post by HAVANA »

insomnia wrote: 09 Jan 2022, 20:55 To su samo puste zelje. U praksi neizvodivo. Sve je i napravljeno da ti sveze ruke. Dodaj tome i poslovicnu bosnjacku nesposobnost i letargiju i dobijes ono sto dobije. Cekaj opet da Mitar dodje da te vodi pa tek onda bjezi u sumu
Ma ne moze mitar vodit kako je vodio nikako. U sarajevu ce mitrova majka oplakat vrlo brzo. Za drugo ne znam ali onda sto su uradili sad ne mogu ni blizu. Malo je to sve drugacije sad ali ne bi ja volio da icija majka oplace.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
Taktika
Sitna buranija
Sitna buranija
Mood:

Post by Taktika »

Svaki medijski portql iz Bh, kada otvorite samo dodik, dodik, dodik, vucic, dodik, dodik, vulin, dodik, dodik, vucic…. Samo se to vrti po NASIM portalima, samo njih i njihovu retoriku/politiku promovišemo.

Ona sanja sere po sarajevu i senad je pozove da se pravda 2 sata. Takvi ljudi bih trebali biti totalno izolovani iz javnog prostora a mi njih promovisemo i njihove stavove. Mi smo pod opsadom obavjestajnog rata.
Taktika
Sitna buranija
Sitna buranija
Mood:

Post by Taktika »

insomnia wrote: 09 Jan 2022, 21:05
Taktika wrote: 09 Jan 2022, 21:02 ^^ gdje je prosirenje FMUPa? Rezervne jedinice?

Lijepa su to i pametna pitanja. Takodje su i na mjestu ali zasto. Zato sto ne znas. Nisi naviko, nije ti dalo dignuti glavu pedeset godina, niti se tebi dizala, sto si naucen na nekakav sabur, Sto je na prvom mjestu sitni car…

Ako nismo naucili od proslog rata onda bolje da dignemo ruke od
Bosne i nase drzave i da zivimo kao manjina pod drugim.
Ljiljan
Sitna buranija
Sitna buranija
Mood:
Has thanked: 75 times
Been thanked: 220 times

Post by Ljiljan »

Taktika wrote: 09 Jan 2022, 21:08
insomnia wrote: 09 Jan 2022, 21:05

Ako nismo naucili od proslog rata onda bolje da dignemo ruke od
Bosne i nase drzave i da zivimo kao manjina pod drugim.
Nismo ništa naučili od rata da ti ja odmah kažem. Da jesmo, ne bi pola Lukavice sa ovog genocidno-fašističkog pira sutra hladno na posao u Sarajevo. Ne bi Dobojlije sa svojih genocidnih orgija sutra na bus za Tešanj, Matuziće i Usoru... Da ne idem u dalje analize.
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1650 times
Been thanked: 3099 times

Post by Mutevelija »

Vi ne shvacate da je glavni faktor kocenja Bosne Bosnjaka i trn u oku Evrope Islam.

Da nema Islama kod Bosnjaka sa Srbima u BIH bi bilo kao.sa Srbima u Hrvatskoj
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ljiljan
Sitna buranija
Sitna buranija
Mood:

Post by Ljiljan »

Kontamo mi jarane mnogo toga, kontamo sve... Sve to ne znači da im još i mi moramo poturiti leđa, pomagati opstanak, hraniti, školovati pa da nas sutra mogu jače udariti. Sve mi kontamo, buraz, niko nije ni lud ni glup. Zato konstantno govorim, od Izraela su Bošnjaci svašta mogli naučiti.
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State »

Ne mozes taj primjer pratiti nikako, ko ce zaleci za tebe ko za njih? Probaj biti malo fasista i aparthejdista ko oni pa ces vidjeti kako ces proci. Ide na racki ta capri realno jer je bez osnova u realnosti. Jedina paralela je anomalija postojanja u drustvenom smislu, sve ostalo je nidje veze za povezati. Jbt, nama sanja kod semada soli pamet sta ces i kako treba serbez, a ti bi se furo na izrael, bizi goni.
Last edited by The 51st State on 09 Jan 2022, 22:29, edited 1 time in total.
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

The 51st State wrote: 09 Jan 2022, 22:23 Ne mozes taj primjer pratiti nikako, ko ce zaleci za tebe ko za njih? Probaj biti malo fasista i aparthejdista ko oni pa ces vidjeti kako ces proci. Ide na racki ta capri realno jer je bez osnova u realnosti. Jedina paralela je anomalija postojanja u drustvenom smislu, sve ostalo je nidje veze za povezati.
Pa dobro sta je plan? Prepustiti se sudbini? Praviti kalifat? Ono kad smo najgori, nek smo najgori?
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Ljiljan
Sitna buranija
Sitna buranija
Mood:

Post by Ljiljan »

The 51st State wrote: 09 Jan 2022, 22:23 Ne mozes taj primjer pratiti nikako, ko ce zaleci za tebe ko za njih? Probaj biti malo fasista i aparthejdista ko oni pa ces vidjeti kako ces proci. Ide na racki ta capri realno jer je bez osnova u realnosti. Jedina paralela je anomalija postojanja u drustvenom smislu, sve ostalo je nidje veze za povezati. Jbt, nama sanja kod semada soli pamet sta ces i kako treba serbez, a ti bi se furo na izrael, bizi goni.
Nisi shvatio šta sam napisao. Razmisli malo dublje.
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State »

insomnia wrote: 09 Jan 2022, 22:29
The 51st State wrote: 09 Jan 2022, 22:23 Ne mozes taj primjer pratiti nikako, ko ce zaleci za tebe ko za njih? Probaj biti malo fasista i aparthejdista ko oni pa ces vidjeti kako ces proci. Ide na racki ta capri realno jer je bez osnova u realnosti. Jedina paralela je anomalija postojanja u drustvenom smislu, sve ostalo je nidje veze za povezati.
Pa dobro sta je plan? Prepustiti se sudbini? Praviti kalifat? Ono kad smo najgori, nek smo najgori?
Kalifat naravno nije realan ali bi valjalo malo cisto prepadati supke po evropi.

A sta moze biti plan u ovim okolnostima drzi status quo i bildaj se, jede zivce i vrijeme ali nema nista pametnije na horizontu.
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State »

Ljiljan wrote: 09 Jan 2022, 22:30
The 51st State wrote: 09 Jan 2022, 22:23 Ne mozes taj primjer pratiti nikako, ko ce zaleci za tebe ko za njih? Probaj biti malo fasista i aparthejdista ko oni pa ces vidjeti kako ces proci. Ide na racki ta capri realno jer je bez osnova u realnosti. Jedina paralela je anomalija postojanja u drustvenom smislu, sve ostalo je nidje veze za povezati. Jbt, nama sanja kod semada soli pamet sta ces i kako treba serbez, a ti bi se furo na izrael, bizi goni.
Nisi shvatio šta sam napisao. Razmisli malo dublje.
Pa ne znam jarane na sta aludiras, nasa karta genocida nije za parter nego zadnjih redova u svijetu. oni imaju punu materijalnu i moralnu podrsku najrelevantnijih svjetskih zemalja, mi imamo pozivanje na dijalog. Tacno ne znam koji njihov primjer trebamo pratiti kibuce po rs-u otvarati?
Zizi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 9716 times
Been thanked: 8353 times

Post by Zizi »

Možda da pokrenemo kampanju pripajanja Sandžaka BiH. 🙄
Ma znas
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 10 times
Been thanked: 137 times

Post by Ma znas »

"Da se ugledamo na Jevreje i Izrael". Malo sutra, mi smo sirimasni a Jevreji bogati. Oni drmaju mnogim zapadnim zemljama, samo domacini to ne smiju javno reci.

"Da budemo fasusti" ili tako nesto. Stigla bi nas kazna za 24 sata jer mi nismo krscani. Ono sto se tolerise drugima, nece se tolerisati nama jer smo muslimani.

Pa sta onda. Borimo se i trazimo pomoc od onih koji se bore za neke demokrstske principe iako je to nesiguran put kao sto je i pojam demokratije rastegljiv.

Kako izgleda demokrstija poslije rata. Imamo.puno primjera kao npr. Ni jedna zemlja u svijetu nema Ustav kao BiH. Rezultat, sadasnje neprilike u BiH. Pogledajmo Irak, Siriju, Somaliju, Afganistan, Libiju itd. Nigdje mira nigdje demokratije a rat je zbog nje poceo.

:pivo
Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare »

Kako se zvalo ono galijsko selo iz asteriksa i obeliksa koje je prkosilo svima?

I mi imamo slično. Kaže, jedina džamija na području rs-a koja nije srušena, nalazi se u tom selu.
Cijeli rat srbi branili muslimane. Zanimljiva reportaža.

Svi mi se morete obratit
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2847 times
Been thanked: 23484 times

Post by HAVANA »

Nije skupo na moru, skupo je na obali.
Fuddo
Maliciozni seronja