TUZLA

Društvene teme iz naše zemlje.

Moderator: Krokodil Behko

General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 105 times
Been thanked: 139 times
Status: Offline

Re: TUZLA

Post by General War »

Bruda
“Tko izgubi dobitak dobije gubitak!”
Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 9147 times
Been thanked: 5837 times

Post by Mister No »

Rudolph wrote: 27 Dec 2021, 21:36 [img]https://DHEh_O_N39Q_kZCzJaiKtkYoisiQAX57Q&oe=61CE74C1[/img] :grana :grana :grana
Gdje nađe ovu sliku?
The Dark Side Of The Forum...
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3882 times

Post by Naseef Mushroom »

Mister No wrote: 27 Dec 2021, 22:34
Rudolph wrote: 27 Dec 2021, 21:36 [img]https://DHEh_O_N39Q_kZCzJaiKtkYoisiQAX57Q&oe=61CE74C1[/img] :grana :grana :grana
Gdje nađe ovu sliku?
https://www.klix.ba/vijesti/bih/mladic- ... /211227146
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 22755 times
Been thanked: 20838 times

Post by Masamune »

Rudolph wrote: 27 Dec 2021, 21:36 Image :grana :grana :grana
Budaletina.

Prvo što to nije nikakva ulica za auta, a drugo što je konjina.
Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare »

Dječija budalaština. Šta je mislio kad je parkirao na tom mjestu?
Svi mi se morete obratit
Mister No
Has thanked: 9147 times
Been thanked: 5837 times

Post by Mister No »

Ma osiona budala.
Jos je valjda i Hrvat pa je mogao uvuc i taj nacionalni belaj u pricu.
Sreca nije.
The Dark Side Of The Forum...
Ma znas
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 10 times
Been thanked: 137 times

Post by Ma znas »

Platio kaznu i javno uputio izvinjenje gradjanima Tuzle.

:bravo
Ljiljan
Sitna buranija
Sitna buranija
Mood:
Has thanked: 75 times
Been thanked: 220 times

Post by Ljiljan »

Dobra je ova nova zgrada u Tuzli. Druge koje se grade nisu ni blizu ovog nivoa. Čak mi je začuđujuće koliko se gradi obzirom na vjerovatan pad broja stanovnika. Tuzla je centar regije, kupuju i Živinice, Lukavac, Banovići itd, dijaspora, ali opet... Svašta nešto se tamo izgradilo u proteklih desetak godina.

Image

Deling Invest je najavio gradnju sljedećih stambenjaka:

Banja Residence - mislim da su svi stanovi već prodati
Image
Image

Tuzla Hills - rasprodati penthousei
Image
Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune »

Tuzla se gradi da valja, ali ta prva zgrada je bezveze... bar za mene i nisam jedini sa takvim mišljenjem.
Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1051 times

Post by Hurija »

Finansijski je jak Tuzlanski Kanton .

Stambene jedinice će vjerovatno kupiti ljudi iz unutrašnjosti i Inozemstva .
Ostalo je cutanje.
Ma znas
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Ma znas »

Ovo su samo projekti kojim se kiti Tuzla.

Pred zadnje izbore imali smo projekt naselja na prostoru bivse Livnice. Sta je poslije uradjeno. Naravno nista.

Zgrada 15 maj vise od 12 g. nije zavrsena s ljudi platili stanive. Moj prijatelj i umro a u stan nije uselio. Ko je kriv. Naravno niko.

Gdje su lokacije ovih lijepih projekata. Jedna odmah ispod Zlatnika. Udjite u Zlatnik pa pogledajte sredinu sale. Velika pukotina zbog klizanja tla a ispod Zlatnika treba da bude ta lijepa zgrada. Gdje su ostale lokacije. Da li su sugurne zbog klizanja tla itd.itd

:pivo
Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune »

Botino koliko ćeš puta zgradu 15 maj spomenuti na ovoj temi?

Došao si na temu kao dežurni pljuvač Tuzle i njenih stanovnika od samog početka. Bezveze dosađuješ. Otvori svoju temu o Tuzli pa piši protiv grada dokle hoćeš. Ne moraš ovdje svako malo. Tačno te pucaju samo takvi kompleksi.
Ma znas
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Ma znas »

Izgleda da tebe boli istina. Zasto lagati. Tuzla je ruzan grad.

Da li lazem ako pominjem zgradu u Ul. 15 maj. Ne lazem, istinu govorim. Koliko godina ljudi cekaju da se usele u placene stanove.

Da li lazem ako pominjem lokaciju Livnica. Naravno da ne lazem, jer pano postavljen pred uzbore jos stoji a obecanog naselja ni na vidiku.

Da li lazem ako kazem da teren oko Zlatnika klizi. Naravno da ne lazrm, udji u Zlatnik pa se uvjeri.

Da li lazem ako kazem da su trotoati na mostu Opcina-Hotel Tuzla izlomljeni da covjek moze nogu slomiti danju a posebno nocu.

Da li lazem ako kazem da je korito Jale neuredno. Od Poste do onog mostica uzvodno mogli smo vidjeti fotelju na sredini rijeke, velike najlone zapele za neki otkinuti betonski blok. Plutanje flasa i plastucnih kanti kad Jala nadodje poslije kise, volovsku glavu kod mosta Opcina-Hotel Tuzla i da ne nabrajsm dalje.

Da lazem ako kazem da je Tuzla isarsna ruznim grafitim. Prodji samo bivsom Oktobarskom ulicom pa se uvjeri.

Usput da ti kazem da sam u Tuzli zavrsio srednju skolu a poslije zavrsenog fakulteta radio 3 godine, a onda otisao za boljim poslom

Ima ona narodna " Ko za bolje ne zna bolje i ne trazi."

:kafa
Last edited by Ma znas on 11 Jan 2022, 00:09, edited 2 times in total.
Ljiljan
Sitna buranija
Sitna buranija
Mood:

Post by Ljiljan »

MarlboroGold wrote: 10 Jan 2022, 15:08 Tuzla se gradi da valja, ali ta prva zgrada je bezveze... bar za mene i nisam jedini sa takvim mišljenjem.
Upravo ovaj objekat nedavno je dobio prestižnu nagradu za arhitekturu u Ljubljani ‘BigSEE Architecture Award 2021‘ a o samom projektu navedeno je slijedeće: “Na početku je na rubu grada, uz brzu gradsku magistralu, bilo polje kukuruza, koje je odvajalo urbani dio grada od prigradskog dijela. Ovaj prazan prostor na istoku se graniči s novim Islamskim centrom, a na zapadu sa zgradom Starog Zlokovca, čija je arhitektura već postavila vrlo lijepu definiciju tranzicije."

Image

Sve što radi i planira Deling je pravo osvježenje za Tuzlu, a bilo bi jednako osvježavajuće i za Sarajevo. Rado bih ove stvari i kod nas da vidim umjesto klasičnih socijalističkih kutija koje se grade u zadnje vrijeme. Novi Zlokovac mi djeluje kao nešto što bi moglo proći i u hamburškoj luci npr, naravno uz dodatno napucavanje.

Imam raje u VirginPulseu u TZ, čini mi se da će im Deling raditi novo sjedište.
Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune »

Brat mi je u Virginu tako da sam upoznat sa dosta toga.

Ta zgrada može dobiti sve nagrade svijeta. Za mene je ružna da valja.
Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune »

Ma znas wrote: 11 Jan 2022, 00:00 Izgleda da tebe boli istina. Zasto lagati. Tuzla je ruzan grad.

Da li lazem ako pominjem zgradu u Ul. 15 maj. Ne lazem, istinu govorim. Koliko godina ljudi cekaju da se usele u placene stanove.

Da li lazem ako pominjem lokaciju Livnica. Naravno da ne lazem, jer pano postavljen pred uzbore jos stoji a obecanog naselja ni na vidiku.

Da li lazem ako kazem da teren oko Zlatnika klizi. Naravno da ne lazrm, udji u Zlatnik pa se uvjeri.

Da li lazem ako kazem da su trotoati na mostu Opcina-Hotel Tuzla izlomljeni da covjek moze nogu slomiti danju a posebno nocu.

Da li lazem ako kazem da je korito Jale neuredno. Od Poste do onog mostuca uzvodno mogli smo vidjeti fotelju na sredini rijeke, velike najlone zapele za neki otkinuti betonski blok. Plutanje flasa, plastucnih kanti kad Jala nadodje poslije kise, volovsku glavu kod mosta Opcina-Hotel Tuzla i da ne nabrajsm dalje.

Da lazem ako kazem da je Tuzla isarsna ruznim grafitim. Pridji samo bivsom Oktobarskom ulicom pa se uvjeri.

Usput da ti kzem da sam u Tuzli zavrsio srednju skolu a poslije zarsenog fakulteta radio 3 godine, a onda otisao za boljim poslom

Ima ona narodna " Ko za bolje ne zna bolje i ne trazi."

Znam ja za probleme koje Tuzla ima i to nije fokus, već tvoja dosadna botovska priča.
Ma znas
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Ma znas »

I meni se svidja ova zgrada. Jednostsvno predstavlja lijepo osvjezenje arhitekturom i kombinacijom boja, ogradjenom povrsinom sa izgralistem za djecu itd. Ne slazem se sa tvrdnjom da moze dobiti svjeske nagrade.

Nema potrebe pominjati kukuruze. Citav prostor Stupina nekad je bilo obradivo zemljiste i to veoma plodno. Korito Jale imalo je drugi pravac. Slanja Banja bila je drukcije uredjena. Svakako danas je bolja itd.

Ljiljan
Sitna buranija
Sitna buranija
Mood:

Post by Ljiljan »

MarlboroGold wrote: 11 Jan 2022, 00:05 Brat mi je u Virginu tako da sam upoznat sa dosta toga.

Ta zgrada može dobiti sve nagrade svijeta. Za mene je ružna da valja.
Ljepota je u oku posmatrača. Svako ima svoj pogled pgtv kad je arhitektura tj umjetnost u pitanju, poštujem. :ok

Svim našim gradovima fali održavanja. Tuzla je dosta, dosta živa već godinama. Stalno se nešto radi i gradi, ima preko 20km četverotračnih cesta i ono 3+3 baš kod ove zgrade Novi Zlokovac, živ aerodrom, najjaču bolnicu za bolesti srca u državi, Panonska jezera, Slana banja, stari grad koji je baš lijep i treba ga obnoviti, dominantne socijalističke blokove koje ja lično jako volim kad ih se fino održava, nekako grad čine masivnim...

Za TZ je prejaka stvar ovaj VirginPulse, Infobip koji je također otvorio kancelariju...
Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune »

Imaju i office u Sarajevu koliko znam. I on ce biti sve veci.

Velika je to kompanija. Znam kad su poceli sa par zaposlenih i sa kancelarijama u smetljarniku zgrade sve dok ih Virgin nije kupio.
Ma znas
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Ma znas »

Drzimo se one narodne " O ukusima se ne moze diskutovati". Svako ima pravo na svije vidjenje. Svaki grad ima nesto, samo je pitanje kako to nesto svako od nas dozivljava.

Evo npr. nekom se svidja STARI GRAD meni se ne svidja, djelije mi kao covjek bez ruku i nogu. Srusene su neke lijepe zgrade zbog tonjenja, tako da je izgubljena povezsnost cjeline. Stara zarada Gimnazije, Ekonomske skole, stari Dom JNA, fontana ispred njega, itd. itd.

Post Reply

Return to “BiH”