Hoce li biti rata u Bosni, vaše iskreno misljenje

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 849 times
Been thanked: 1008 times
Status: Offline

Re: Hoce li biti rata u Bosni, vaše iskreno misljenje

Post by The 51st State » 11 Jan 2022, 07:26

insomnia wrote: 10 Jan 2022, 23:53 Naravno da je tako. Dje god ih je bilo bogdu vise porokali su se izmedju sebe. Cak je i kod nas bilo krenulo izmedju El Mudzahida i sedme sa kojekakvim atentatima i ostalim ljepotama mudzahedinskog nacina zivota
Sa vojnog aspekta skoro pa nikakva korist sa bezbjedonosnog ogromna. Saka njih je skoro pa uspjela da se posere u sve uradjeno prethodnih ratnih godina.
Pricas gluposti.

Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 1936 times
Been thanked: 2121 times

Post by Šabović Adis » 11 Jan 2022, 07:41

Taare wrote: 10 Jan 2022, 18:37
Šabović Adis wrote: 10 Jan 2022, 17:04

Isti kua.
:grana
Kakav nemač pojma.
Šta, mudžahedinima bi dao da te prikolju, ne bi se branio?
Ne mereeee 👉👌

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9826 times
Been thanked: 11557 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko » 11 Jan 2022, 10:32

Isuviše je mnogo ljudi rreklo, Dodik ne može nazad. Znači, nešto će da bidne.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22403 times
Been thanked: 20468 times

Post by Masamune » 11 Jan 2022, 11:42

Taare wrote: 11 Jan 2022, 00:32 Što? Treba nešto dokazivati evropi? Umiljavati se? Glumiti nešto?
Kao što rekoh, dok smo bili bogumili, slali su inkviziciju.
Kad smo ušli u sastav osmanlijskog sultanata, slali su savojskog. Kad smo postali titini pioniri, stavljali su neke zavjese.
Kad smo se konačno vratili korijenima i vratili naše historijsko ime, širak i ostali šejtani su kazali da neće muslimansku državu u srcu evrope.
dali miloševiću vremena da nas završi, a nama uveli embargo.
njima da se dodvoravam? Nikad.
Ako zastaneš na jednu, jedinu sekundu i pomisliš šta ako postoji taj Bog u kojeg vjerujemo, zar misliš da nam cijeli svijet može nauditi ako je taj Bog s nama? Ja mislim da ne može. Čvrsto vjerujem da ne može.
Opstali smo ko narod iako su njihovi eksperti tvrdili da nećemo.
Spas bosanskih muslimana leži u kosmopolitizmu, jer samo tako možete izaći iz ralja redukcionizma na koje se civilizacija osipa. Koliko god da se opirete tome već sad je ostatak svijeta debelo ostavio iza sebe islamski svijet po mnogo čemu, tako da jednostavno nemate taj luksuz da se busate u prsa i glumite silu kad to niste. Možete se eventualno međusobno kao ummet tješiti da ste bitni igrači.

Vi Bošnjaci muslimani biste se morali sebi posvetiti i raditi isključivo na tome. Šta se tamo dešava u Palestini i slično je nešto na šta ne možete uticati niti ste ikad mogli.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.

The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State » 11 Jan 2022, 11:45

MarlboroGold wrote: 11 Jan 2022, 11:42
Taare wrote: 11 Jan 2022, 00:32 Što? Treba nešto dokazivati evropi? Umiljavati se? Glumiti nešto?
Kao što rekoh, dok smo bili bogumili, slali su inkviziciju.
Kad smo ušli u sastav osmanlijskog sultanata, slali su savojskog. Kad smo postali titini pioniri, stavljali su neke zavjese.
Kad smo se konačno vratili korijenima i vratili naše historijsko ime, širak i ostali šejtani su kazali da neće muslimansku državu u srcu evrope.
dali miloševiću vremena da nas završi, a nama uveli embargo.
njima da se dodvoravam? Nikad.
Ako zastaneš na jednu, jedinu sekundu i pomisliš šta ako postoji taj Bog u kojeg vjerujemo, zar misliš da nam cijeli svijet može nauditi ako je taj Bog s nama? Ja mislim da ne može. Čvrsto vjerujem da ne može.
Opstali smo ko narod iako su njihovi eksperti tvrdili da nećemo.
Spas bosanskih muslimana leži u kosmopolitizmu, jer samo tako možete izaći iz ralja redukcionizma na koje se civilizacija osipa. Koliko god da se opirete tome već sad je ostatak svijeta debelo ostavio iza sebe islamski svijet po mnogo čemu, tako da jednostavno nemate taj luksuz da se busate u prsa i glumite silu kad to niste. Možete se eventualno međusobno kao ummet tješiti da ste bitni igrači.

Vi Bošnjaci muslimani biste se morali sebi posvetiti i raditi isključivo na tome. Šta se tamo dešava u Palestini i slično je nešto na šta ne možete uticati niti ste ikad mogli.
neka hvala. sve dok se ovakvi osipaju nema nikakvih problema. dakle o kakvoj klincevoj civilizaciji pricas?

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 11 Jan 2022, 11:52

Šabović Adis wrote: 11 Jan 2022, 07:41 Šta, mudžahedinima bi dao da te prikolju, ne bi se branio?
Kažem ti, valjaš gluposti koje ni osnovac ne bi napiso.
što se tiče odreda, mogu ponovit ono što sam već napisao. Na vozuckom ratištu zarobili petnaest čeda, petnaest i oslobodili.
četnici zarobili gotovo devet hiljada u srebrenici, sve pobili. Najmlađa fatima imala je par mjeseci.
Koliko su djece ubili ovi iz odreda? Nula(0)
Koliko su žena silovale četničke bande? Oko 50 000. Koliko ovi iz odreda? Nula.
Koliko su džamija srušile četničke bande? Sve osim jedne seoske.
Jesu li ovi iz odreda srušili barem jednu crkvu? Nisu nijednu.
Jesu li vodili u logore? Nisu. Ubijali zarobljenike? Nisu.
Svi mi se morete obratit

Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Šabović Adis » 11 Jan 2022, 11:58

Taare wrote: 11 Jan 2022, 11:52
Šabović Adis wrote: 11 Jan 2022, 07:41 Šta, mudžahedinima bi dao da te prikolju, ne bi se branio?
Kažem ti, valjaš gluposti koje ni osnovac ne bi napiso.
što se tiče odreda, mogu ponovit ono što sam već napisao. Na vozuckom ratištu zarobili petnaest čeda, petnaest i oslobodili.
četnici zarobili gotovo devet hiljada u srebrenici, sve pobili. Najmlađa fatima imala je par mjeseci.
Koliko su djece ubili ovi iz odreda? Nula(0)
Koliko su žena silovale četničke bande? Oko 50 000. Koliko ovi iz odreda? Nula.
Koliko su džamija srušile četničke bande? Sve osim jedne seoske.
Jesu li ovi iz odreda srušili barem jednu crkvu? Nisu nijednu.
Jesu li vodili u logore? Nisu. Ubijali zarobljenike? Nisu.
Pitao sam te nešto. De, odgovori. :oo
Ja bih ti i ispričao priču o igri zvanoj Između dvije vatre, kad te bradonja ganja da te prikolje samo zato što si musliman a drugi bradonja te ganja da te prikolje samo zato što nisi musliman...al ne daš doć do riječi. Msm, super igra - kad si vatra, al užas kad si između. :valja
Ne mereeee 👉👌

Taare
greatest
greatest

Post by Taare » 11 Jan 2022, 12:00

MarlboroGold wrote: 11 Jan 2022, 11:42 nemate taj luksuz da se busate u prsa i glumite silu kad to niste.
Niti se busamo u prsa, niti glumimo tu neku silu, niti nas tjera da mijenjamo svijet.
Ono što želimo jeste da ovaj kratki ovosvjetski život proživimo kao muslimani.
prosto nas zaboli briga kako nas gledaju i kako žive naši neistomišljenici.
Svi mi se morete obratit

bosanski migrant
Sitna buranija
Sitna buranija
Has thanked: 12 times
Been thanked: 69 times

Post by bosanski migrant » 11 Jan 2022, 12:02

kako misliš muslimani?

Taare
greatest
greatest

Post by Taare » 11 Jan 2022, 12:03

Šabović Adis wrote: 11 Jan 2022, 11:58 Pitao sam te nešto. De, odgovori.
Odgovorio sam. Laž je da muslimani iliti bradonje kako ih nazivaš ganjaju nekoga samo zato što nije musliman.
po ko zna koji put, sami srbi kažu da u miru ne postoje bolje komšije od tih bradonja.
Svi mi se morete obratit

Taare
greatest
greatest

Post by Taare » 11 Jan 2022, 12:05

bosanski migrant wrote: 11 Jan 2022, 12:02 kako misliš muslimani?
Et tako kako sam napiso - ko muslimani. Imamo naš vej of lajf :zubi
Svi mi se morete obratit

Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Šabović Adis » 11 Jan 2022, 12:10

Taare wrote: 11 Jan 2022, 12:03
Šabović Adis wrote: 11 Jan 2022, 11:58 Pitao sam te nešto. De, odgovori.
Odgovorio sam. Laž je da muslimani iliti bradonje kako ih nazivaš ganjaju nekoga samo zato što nije musliman.
po ko zna koji put, sami srbi kažu da u miru ne postoje bolje komšije od tih bradonja.
Stvarno? Da ne vjerujem onda sebi nego tebi?
Ti moju priču mora da znaš bolje nego ja. :ok
Ne mereeee 👉👌

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 11 Jan 2022, 12:14

Vjerovatno ni ne postoje. Samo sto mi pricamo o ratu. I o vecem broju od jednog odreda sa kknim smo iako tako malesnim imali bruku problema.
Od maltretiranja naroda u njihovoj blizini, paralelnih komandnih struktura pa do ratnih zlocina.
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State » 11 Jan 2022, 12:17

odred jeste bio dubiozna prica o cemu se moze diskutovati koliko je svrishodan bio ali istovremeno si imao dosta brigada sa jasnim muslimanskim prefiksima koje jesu manje ili vise na to davale naglasak, mi o tim ljudima primarno pricamo.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 11 Jan 2022, 12:19

A ne. Vec par stranica pricamo o odredu.

The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State » 11 Jan 2022, 12:21

da, ali odred je marginalna pojava u cijeloj prici, tare ih jedino spominje i nekriticki brani,
ovdje se recimo daju primjdebe i na muderisa recimo, a to je nedopustivo.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22403 times
Been thanked: 20468 times

Post by Masamune » 11 Jan 2022, 12:32

The 51st State wrote: 11 Jan 2022, 11:45
MarlboroGold wrote: 11 Jan 2022, 11:42

neka hvala. sve dok se ovakvi osipaju nema nikakvih problema. dakle o kakvoj klincevoj civilizaciji pricas?

Koliko god da se trudis pronalaziti kojekakve primjere na world wide webu predstavljajuci ih kao normu, nesto svakidasnje ili ponasanje vecine i slicno, a sto nije slucaj, to ce u tom kontekstu biti neozbiljno. Mozda ne medju tvojom ideoloskom bracom, ali to je opet druga prica.

Islamofobija svakako postoji i ona jeste problematicna i trebala bi biti u fokusu u odnosu na gluposti koje postavljas, ali i vi skupa gledajuci itekako doprinosite jacanju iste. Bar s vase strane mozete uvijek teziti da budete cisti. Kosmopolitizam tu nudi rjesenje koje je dobro za obje strane... samo sto uglavnom kod vas svijest nije na tom nivou nazalost.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.

Taare
greatest
greatest

Post by Taare » 11 Jan 2022, 12:34

insomnia wrote: 11 Jan 2022, 12:14 Vjerovatno ni ne postoje. Samo sto mi pricamo o ratu. I o vecem broju od jednog odreda sa kknim smo iako tako malesnim imali bruku problema.
Od maltretiranja naroda u njihovoj blizini, paralelnih komandnih struktura pa do ratnih zlocina.
Ono kad se 'raniš iz četničke medijske kuhinje. :grana
The 51st State wrote: 11 Jan 2022, 12:21 tare ih jedino spominje i nekriticki brani
Pa kritikovo bi ja kad bi neko priložio neki dokaz koji nije iz srnine medijske mašinerije.
Haman da je više od pola pripadnika odreda popunjeno kadrovima iz bošnjačkog korpusa.
Isti i dan danas žive u bih. Je l neki procesuiran? Naravno da nije.
I onog jadnog hamzu godinama držali u četničkim kazamatima neće l pristat da izmisli kakvih laži, al džaba. Na kraju su ga pustili.

Koristio sam ih u kontekstu naše priče o eventualnom sukobu.
Bilo ih je 2000 i pravili su čuda.
Danas kažu da ih je 50 000. Žive mirnim i povučenim životom. Ali se ne boje.
Jedan takav je baš tog 9. januara išao u doboj i banjaluku.
Ono što radim jeste iskreno savjetovanje srba da ne kreću u neku ludu avanturu.
Ako se ovi naoružaju, utjerat će ih u beograd.
Svi mi se morete obratit

The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State » 11 Jan 2022, 12:36

MarlboroGold wrote: 11 Jan 2022, 12:32
The 51st State wrote: 11 Jan 2022, 11:45

Koliko god da se trudis pronalaziti kojekakve primjere na world wide webu predstavljajuci ih kao normu, nesto svakidasnje ili ponasanje vecine i slicno, a sto nije slucaj, to ce u tom kontekstu biti neozbiljno. Mozda ne medju tvojom ideoloskom bracom, ali to je opet druga prica.

Islamofobija svakako postoji i ona jeste problematicna i trebala bi biti u fokusu u odnosu na gluposti koje postavljas, ali i vi skupa gledajuci itekako doprinosite jacanju iste. Bar s vase strane mozete uvijek teziti da budete cisti. Kosmopolitizam tu nudi rjesenje koje je dobro za obje strane... samo sto uglavnom kod vas svijest nije na tom nivou nazalost.
jarane ovo nisu primjeri nego mainstream danasnje liberalne matrice koliko god ti pokusavao to osporavati, tako da u tom smislu zaista ne vidim osnov ni za kakav prigovor sa civilizacijskog aspekta.

kako mislis pridonosimo, time sto cvrsto i dosljedno branimo liberalne principe o slobodama? izvini ali kosmopolitizam ne postoji nigdje zvanicno, to je neka utopijska prica koja nema pokrice u politici i realnom zivotu,mislim ono intervenisace u nasu korist samo ako budemo dovoljno kosmopoliticni po njihovim standardima, najs stori ali sto bi reko lord karington dont drim d drims.
Last edited by The 51st State on 11 Jan 2022, 12:43, edited 1 time in total.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 11 Jan 2022, 12:40

Eki cetnicke medijske kuhinje. Pitaj malo ljude koji su se sretali sa odredom a koji se nisu uklapali u njihovo vidjenje muslimana.
Na sta lici kada je odredzija vise mozes jasno vidjeti na ratistima sirom svijeta. Pa eno oni iz BiH su se u Siriji uspjeli popucati izmedju sebe i Daeshu i Nusri.
Uostalom za sta ono osudise Mahmuljina?

Post Reply

Return to “Politika u BiH”