Dešavanja u školama BiH

Pozorište, slikarstvo, škola, fakultet, istraživanja, izumi.

Moderator: Krokodil Behko

MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1390 times
Status: Offline

Re: 51-godišnjak uhvatio djevojku za stražnjicu, ona ga pljusnula. Sud: Oboje su krivi

Post by MunDzi »

Mutevelija wrote: 17 Jan 2022, 11:51
MunDzi wrote: 17 Jan 2022, 11:35

Reci da se salis?
Biti konobar/konobarica nije moralan posao? :sok
Molim te reci da se salis, nemoj me tjerati da pomislim da si teski primitivac?
Pa nije moralni biti konobar konobarica.
Pun ocijukanja i zavodjenja .
Sta se cudis a jos k tim da alkohol serviras.
Bizi ba trolu.
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1638 times
Been thanked: 3056 times

Re: 51-godišnjak uhvatio djevojku za stražnjicu, ona ga pljusnula. Sud: Oboje su krivi

Post by Mutevelija »

MunDzi wrote: 17 Jan 2022, 11:59
Mutevelija wrote: 17 Jan 2022, 11:51
Pa nije moralni biti konobar konobarica.
Pun ocijukanja i zavodjenja .
Sta se cudis a jos k tim da alkohol serviras.
Bizi ba trolu.
Nije moralan posao.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3933 times
Been thanked: 3624 times

Post by Naseef Mushroom »

HAVANA wrote: 17 Jan 2022, 11:34
The 51st State wrote: 17 Jan 2022, 11:26

fgr voli gari kupera. to im je puscano tokom zimskog raspusta pa more biti da je to.
Haj sad zamislite da vam je mater, sestru, zenu, dijete ko za guz uhvatio. Koju bi policijsku stanicu zvali?
Ne radi se o tome već je li sud ispravno postupio.
Da je neko tako uhvatio članove moje familije koje si nabrojao još bi gore prošao ali to ne znači da ja ne bih odgovarao.
Jest da bi svaki dan zatvora i svaka marka kazne bila vrijedna toga ali i dalje stoji da bih ja bio kažnjen.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 849 times
Been thanked: 1008 times

Post by The 51st State »

Naseef Mushroom wrote: 17 Jan 2022, 12:01
HAVANA wrote: 17 Jan 2022, 11:34

Haj sad zamislite da vam je mater, sestru, zenu, dijete ko za guz uhvatio. Koju bi policijsku stanicu zvali?
Ne radi se o tome već je li sud ispravno postupio.
Da je neko tako uhvatio članove moje familije koje si nabrojao još bi gore prošao ali to ne znači da ja ne bih odgovarao.
Jest da bi svaki dan zatvora i svaka marka kazne bila vrijedna toga ali i dalje stoji da bih ja bio kažnjen.
oprase na ruke sa ovom woke kulturom koja se bazira na sentimentu i pravima, a ne na obavezama.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3933 times
Been thanked: 3624 times

Post by Naseef Mushroom »

MarlboroGold wrote: 17 Jan 2022, 11:39 Taare, Nazif, 51 i Mute... ono kad su oni slozni u vezi neceg znas odmah koliko je sati i sa kakvim likovima imas posla.
Kakvim likovima? Ovdje se niiko ne žali što je muškarac kažnjen već se diskutuje da li je sud ispravno postupio što je kaznio i djevojku.
Ponašaš se kao oni na temi o Djokoviću što pišu da ga nije trebalo tako tretirati jer je veliki humanista. To kakav je teniser i što donira novac, simpatije i emocije nemaju nikakve veze sa zakonom.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
ina
Mjesečarka
Mjesečarka
Has thanked: 4995 times
Been thanked: 6880 times

Post by ina »

Taare wrote: 17 Jan 2022, 11:59
ina wrote: 17 Jan 2022, 11:52

A da njihove žene/sestre ili kcerke neka praznoglava safata za guzicu na poslu u istom (ili sličnom) izhodu situacije, sud bi opet tačno i nepogrešivo postupio.. 🤷🤦
Kao što napisah, mi smo divljaci i kao takvi nismo mjerna jedinica za normalno.
U sudu ne sjede divljaci poput nas.
Nismo svi divljaci. Covjek ima moć rezenovanja, ako ga koristi.

On je nju uhvatio za stražnjicu. Bez ikakvog prava.
Ona odgovorila šamarom.
Kaznu dobili i jedno i drugo. I ok.
On je ipak trebao dobiti i dodatnu, po mom viđenju.
Svijest ima sidrište.
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 21922 times
Been thanked: 19980 times
Status: Online

Post by Masamune »

MarlboroGold wrote: 17 Jan 2022, 11:39 Taare, Nazif, 51 i Mute... ono kad su oni slozni u vezi neceg znas odmah koliko je sati i sa kakvim likovima imas posla.
A da njihove žene/sestre ili kcerke neka praznoglava safata za guzicu na poslu u istom (ili sličnom) izhodu situacije, sud bi opet tačno i nepogrešivo postupio.. 🤷🤦
Najlakše je pametovati kad je u pitanju neko tuđi, a niko da se osvrne na to da to sutra može biti neko njihov. Ne mora ni biti neka polugola žena konobarica u bordelu pa da kažeš šta će ona tamo i slično, već može biti i žena koja je normalno obučena i hoda ulicom, pa je manijak sretne i uhvati za guzicu i gore. Sva sreća pa civilizacija ide dalje i sve više gazi prijašnje obrasce ponašanja tipa tog i postavlja primjer da je to katastrofalno ponašanje uz drakonsko kažnjavanje kakvo i treba biti ne bi li se sve više učili pameti.

A pojedinci koji hipermorališu, a čiji je svjetonazor uglavnom zasnovan na životu i praksi staroj više od hiljadu godina, bi trebali malo izaći izvan okvira svojih talibanskih bubble-a jer to što nude je danas neprimjenjivo.
Last edited by Masamune on 17 Jan 2022, 12:11, edited 1 time in total.
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1638 times
Been thanked: 3056 times

Post by Mutevelija »

Opet izbjegava se glavno.

Da li je ona to uradila u samoodbrani!!
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 21922 times
Been thanked: 19980 times
Status: Online

Post by Masamune »

Naseef Mushroom wrote: 17 Jan 2022, 12:06
Kakvim likovima? Ovdje se niiko ne žali što je muškarac kažnjen već se diskutuje da li je sud ispravno postupio što je kaznio i djevojku.
Ponašaš se kao oni na temi o Djokoviću što pišu da ga nije trebalo tako tretirati jer je veliki humanista. To kakav je teniser i što donira novac, simpatije i emocije nemaju nikakve veze sa zakonom.
Spominjem vas četvoricu jer je religija zajednički sadržilac, ali opet postoje nijanse u rezonovanju. 51 i Mute su posebna priča.
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State »

MarlboroGold wrote: 17 Jan 2022, 12:08

Najlakše je pametovati kad je u pitanju neko tuđi, a niko da se osvrne na to da to sutra može biti neko njihov. Ne mora ni biti neka polugola žena konobarica u bordelu pa da kažeš šta će ona tamo i slično, već može biti i žena koja je normalno obučena i hoda ulicom, pa je manijak sretne i uhvati za guzicu i gore. Sva sreća pa civilizacija ide dalje i sve više gazi prijašnje obrasce ponašanja tipa tog i postavlja primjer da je to katastrofalno ponašanje uz drakonsko kažnjavanje kakvo i treba biti ne bi li se sve više učili pameti.

A pojedinci koji hipermorališu, a čiji je svjetonazor uglavnom zasnovan na životu i praksi staroj više od hiljadu godina, bi trebali malo izaći izvan okvira svojih talibanskih bubble-a.
samo gazi, ovaj je vec dostigao krajnji stepen civilizacije koja ide dalje. i usudjuje se reci o izlazenju iz okvira, no fgr nema jasnu poziciju pa vam je sve ok samo da nema veze sa muslimanima i njihovim poimanjem svijeta.

Last edited by The 51st State on 17 Jan 2022, 12:13, edited 3 times in total.
ina
Mjesečarka
Mjesečarka
Has thanked: 4995 times
Been thanked: 6880 times

Post by ina »

👍
Svijest ima sidrište.
Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare »

ina wrote: 17 Jan 2022, 12:07
Taare wrote: 17 Jan 2022, 11:59

Kao što napisah, mi smo divljaci i kao takvi nismo mjerna jedinica za normalno.
U sudu ne sjede divljaci poput nas.
Nismo svi divljaci. Covjek ima moć rezenovanja, ako ga koristi.

On je nju uhvatio za stražnjicu. Bez ikakvog prava.
Ona odgovorila šamarom.
Kaznu dobili i jedno i drugo. I ok.
On je ipak trebao dobiti i dodatnu, po mom viđenju.
E to je sad nešto drugo o čemu sud mora odlučivati. Vjerujem da dama ima pravo na žalbu.
Podržavam to da se iscrpe svi mehanizmi koje nudi pravna država.
Svi mi se morete obratit
Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare »

The 51st State wrote: 17 Jan 2022, 12:10
Je l ovo malboro?
Svi mi se morete obratit
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9815 times
Been thanked: 16553 times

Post by spacebound »

MunDzi wrote: 17 Jan 2022, 11:40 Napravila je gresku sto se fizicki s njim obracunala pred svjedocima.

Trebala je precutati, ali se raspitati ko je i gdje stanuje.
Nakon izvjesnog vremena kad se sve stisa organizovati da ga par delija pomiluju po guzi.
A moze i paranje automobila i busenje guma.

Kad upita delije zasto, nek mu odgovore sa - eto zato.
Jesi ikad dozivjela da te kromanjonac iz cista mira i bez ikakvog prava dodirne? Nema u tom promisljenosti. Impuls! Akcija - reakcija. Gadjenje i krv koja prokljuca instant. Odmah bi ga u zemlju utjerala da mozes.

Ima ovih muskaraca sto se prave da ne razumiju, a moguce da musko zaista ne moze razumjeti sta nezeljen dodir budi u zeni i kako se radi toga osjeca.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State »

Taare wrote: 17 Jan 2022, 12:13
The 51st State wrote: 17 Jan 2022, 12:10
Je l ovo malboro?
nije nego Opatija, no on se zalaze za ova "civilizacijska" dostignuca u svakom slucaju
Calla
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 2773 times
Been thanked: 2209 times

Post by Calla »

Muskarci cim predi u 50 tu a hoda po kafanama, treba im ruke odsjeci I oci iskopati 😂😂😂
Last edited by Calla on 17 Jan 2022, 12:36, edited 1 time in total.
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State »

spacebound wrote: 17 Jan 2022, 12:15
MunDzi wrote: 17 Jan 2022, 11:40 Napravila je gresku sto se fizicki s njim obracunala pred svjedocima.

Trebala je precutati, ali se raspitati ko je i gdje stanuje.
Nakon izvjesnog vremena kad se sve stisa organizovati da ga par delija pomiluju po guzi.
A moze i paranje automobila i busenje guma.

Kad upita delije zasto, nek mu odgovore sa - eto zato.
Jesi ikad dozivjela da te kromanjonac iz cista mira i bez ikakvog prava dodirne? Nema u tom promisljenosti. Impuls! Akcija - reakcija. Gadjenje i krv koja prokljuca instant. Odmah bi ga u zemlju utjerala da mozes.

Ima ovih muskaraca sto se prave da ne razumiju, a moguce da musko zaista ne moze razumjeti sta nezeljen dodir budi u zeni i kako se radi toga osjeca.
ne znam kako tebi ali je meni recimo mnogo bitnije i vise me tangira osporavanja prava povratnika da im djeca izucavaju bosanski jezik nego sto je neku konobaricu neki pjano ufatio za guz u topuskom bircuzu.
gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 196 times
Been thanked: 842 times

Post by gospođa Brams »

Pa ovo je kazna za remecenje javnog reda i mira, ne prosudba je li to sto je on ucinio ispravno. Ona ga ima pravo tuziti privatno i ako postoje svjedoci sigurno bi dobila.

Ja sam dozivjela da me korisnik na poslu neprimjereno dodirnuo, pa sam ga opomenula i udaljila. Ne mogu zamisliti da sam mu opalila samarcinu. U tom slucajnu bih zasigurno dobila opomenu poslodavca, ako nista drugo. Ovdje sad govorimo o ponasanju na radnom mjestu.
Nazalost, ne zelim ni zamisliti kakvo je to njezino radno mjesto. U mom okruzenju i na mjestima na koja izlazim takvo ponasanje je definitivno neprihvatljivo i nikako "u opisu posla", a tko zna kakva je situacija kod nje, tesko je pametovati kad n znamo, mozda je mogla drugacije, a mozda mu je vec milijun puta rekla da prestane pa joj je puknuo film. Premalo informacija za donijeti ikakve zakljucke, ali vidim da je moraliziranje na temi u punom zamahu
somehow I manage
Sioux
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1363 times
Been thanked: 1644 times

Post by Sioux »

Spolno uznemiravanje

Članak 156.

(1) Tko spolno uznemirava drugu osobu kojoj je nadređen ili koja se prema njemu nalazi u odnosu zavisnosti ili koja je posebno ranjiva zbog dobi, bolesti, invaliditeta, ovisnosti, trudnoće, teške tjelesne ili duševne smetnje,

kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine.

(2) Spolno uznemiravanje je svako verbalno, neverbalno ili fizičko neželjeno ponašanje spolne naravi koje ima za cilj ili stvarno predstavlja povredu dostojanstva osobi, koje uzrokuje strah, neprijateljsko, ponižavajuće ili uvredljivo okruženje.
greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6703 times

Post by greeneyes »

Dobro, haj ovo je bar jasna stvar, ali ima i gluposti ko kad prolazis kroz klub pa se nadje neka da joj smeta sto je dirnes kad koces da prodjes
Samo sabura
Post Reply

Return to “Kultura, umjetnost, edukacija, nauka”