Obrezivanje zena
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14303 times
- Been thanked: 9887 times
- Status: Offline
Re: Obrezivanje zena
ja evo sad prvi put cujem da vehabije obrezuju svoje zene...cula sam za plemena u Africi (srednjoj i juznoj), ali za "blize nama" nisam
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

Julia-Klara wrote:ja evo sad prvi put cujem da vehabije obrezuju svoje zene...cula sam za plemena u Africi (srednjoj i juznoj), ali za "blize nama" nisam
Mi smo bas svi ostali zaprepasteni, kad smo culi. I to otac da svojoj cerki tako radi,

"Kad bi se skupile sve žene svijeta i povikale u glas ne bi nadglasale moj šapat."
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3869 times
- Been thanked: 2912 times
Hurem wrote:Julia-Klara wrote:ja evo sad prvi put cujem da vehabije obrezuju svoje zene...cula sam za plemena u Africi (srednjoj i juznoj), ali za "blize nama" nisam
Mi smo bas svi ostali zaprepasteni, kad smo culi. I to otac da svojoj cerki tako radi,
Imedju ostalog....dobro dosla crvenokosa....

...kako obrezuju.....sta odstranjuju....gluho bilo....

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Hvala bro!
Ma nisu normalni ljudi
Ma nisu normalni ljudi

"Kad bi se skupile sve žene svijeta i povikale u glas ne bi nadglasale moj šapat."
- Pasaga
- Hadžija
Hurem wrote:Hvala bro!
Ma nisu normalni ljudi
...sta bi ti moglo biti ovo BRO...

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
bro, od brother :P
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14303 times
- Been thanked: 9887 times
Pasaga,ovo je neka mladja generacija,haman...
Naucices , polako 

ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

- Pasaga
- Hadžija
Hurem wrote:bro, od brother :P
thank you madam

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9439 times
- Been thanked: 11191 times
Cijelom razredu djevojčica osakaćene genitalije

U gradu Norrköppingu na istoku Švedske, školski su liječnici doznali nevjerojatnu istinu koja ih je šokirala. Prema pisanju lokalnih medija, u jednoj tamošnjoj školi, otkriveno je čak 60 slučajeva FGM-a (Female Genital Mutilation), obrezivanje genitalija u djevojčica.
U jednom razredu koji broji 30 djevojčica, njih 28 ih je bilo podvrgnuto infibulaciji, jednoj od najekstremnijih metoda u sklopu koje su i klitoris i stidne usne u potpunosti odsječene, a genitalije su zatim sašivene na način da ostane tek mali vaginalni otvor, piše The Independent.
Policija je u vrlo kratkom roku izdala naredbu za detaljnu istragu ovog nevjerojatnog zločina. U školu su pozvane sve raspoložive ekipe kako bi djevojčicama pružile svaki vid potrebne pomoći.
Osim što žensko obrezivanje kao posljedicu vrlo često ima mentalna oboljenja, nisu rijetke ni kronične vaginalne i zdjelične infekcije, neredovite menstruacije, teži bubrežni problemi i neplodnost.
- Prvo smo otkrili najekstremnije slučajeve. Jedna je djevojka imala takve menstrualne bolove da smo je istog trenutka iz škole morali prebaciti u bolnicu, opisala je koordinatorica za zdravlje učenika u Norrköppingu Petra Blom Andersson.
Još od 1982. godine žensko je obrezivanje u Švedskoj protuzakonito, a prije 15-ak godina kažnjivo je postalo i odvođenje djece na obrezivanje u inozemstvo, što je postala učestala praksa roditelja porijeklom iz afričkih i bliskoistočnih zemalja gdje je sakaćenje ženskih genitalija ukorijenjeno u tradiciji.
- Trenutno radimo na tome da obavijestimo sve roditelje da bi mogli završiti u zatvoru ako odvedu svoju djecu na obrezivanje u inozemstvo, dodala je Petra Blom Andersson.
Prema procjenama Svjetske zdravstvene organizacije, diljem svijeta danas živi više od 125 milijuna žena podvrgnutih ovom zahvatu.
(DEPO PORTAL)
- Melek
- Deer Hunter
- Has thanked: 4304 times
- Been thanked: 3221 times
Re: Cijelom razredu djevojčica osakaćene genitalije
Komesar u akciji ?
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Tobe jarabi... i treba da završe u zatvoru, odnosno takvim očevima skroz odjseći onu stvarku...
-
Strasno, jadne curice. 
Samo me interesuje kako otkriju ove slucaje, ako djevojcice ne prijave onda se i ne zna. Bog zna koliko je jos takvih slucaja.

Samo me interesuje kako otkriju ove slucaje, ako djevojcice ne prijave onda se i ne zna. Bog zna koliko je jos takvih slucaja.

- Melek
- Deer Hunter
Ma ima marve da covjeku pamet stane. Svasta se nesto izrodilo.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9439 times
- Been thanked: 11191 times
Pa piše ti gore.dacina_curica wrote:Strasno, jadne curice.

- Prvo smo otkrili najekstremnije slučajeve. Jedna je djevojka imala takve menstrualne bolove da smo je istog trenutka iz škole morali prebaciti u bolnicu
-
Pa kako su otkrili 60 slucaja?
Nisu sve i jedna imale iste simptome niti vjerujem da mladje djevjcice izlazu rutinskom ginekoloskom pregledu.
Nisu sve i jedna imale iste simptome niti vjerujem da mladje djevjcice izlazu rutinskom ginekoloskom pregledu.

prvi put čujem za takvo nešto 

..slobodan čovik kad tad bude baniran..
-
Zajebavas laganini.
U Africi poprilicno ucestao obicaj.

U Africi poprilicno ucestao obicaj.

- Melek
- Deer Hunter
Ma to sa Somalijcima je nepisano pravilo. Oni i Arapi su dosta toga "zakadili" po Svedskoj sto odudara i od boga i od naroda..dacina_curica wrote:Pa kako su otkrili 60 slucaja?
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.