Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Niko ne prica o normalnosti ovdje nego kontekstu koji se nikad nece promijeniti, gdje je cuga i pljuga tu je jeftina zabava....
Trebao bi bit jer implicira da i te takozvane napredne drzave u stvari i nsu tako napredan sto nam se gura pod nos konstantno i da je lament nad ovim incidentnom u hrvatskoj smjehotres.
Samim time sto je zenska reagovala ti govori da stipanje njene guzice u toj kafani nije dozvoljeno.
Da ga nije udarila i da je samo otisla do telefona i pozvala policiju i digla prijavu protiv njega, pravno bi bio kriv i odgovarao.
Kraj price.
Ne znam sta vam nije jasno.
Pipkanje uz uzajamno odobrenje je nesto sasvim drugo.
Tako da su vam te pljuge i cuge jadni izgovori.
Na tu mkadu sto je reagovala slobodno potpisi desetine drugih koje nisu iz raznoraznih razloga....
Nisu jadni nego realna slika, to sto ti mislis da nije tako iz svoje zemlje dembelije i uskog kruga ljudi medju kojima se kreces ne pije vode.
Samim time sto je zenska reagovala ti govori da stipanje njene guzice u toj kafani nije dozvoljeno.
Da ga nije udarila i da je samo otisla do telefona i pozvala policiju i digla prijavu protiv njega, pravno bi bio kriv i odgovarao.
Kraj price.
Ne znam sta vam nije jasno.
Pipkanje uz uzajamno odobrenje je nesto sasvim drugo.
Tako da su vam te pljuge i cuge jadni izgovori.
Na tu mkadu sto je reagovala slobodno potpisi desetine drugih koje nisu iz raznoraznih razloga....
Nisu jadni nego realna slika, to sto ti mislis da nije tako iz svoje zemlje dembelije i uskog kruga ljudi medju kojima se kreces ne pije vode.
Ma ja ba, nigdje nisam bila, nista vidjela nisam, izolovan zivot zivjela.........
Inace da sam zivjela zivot, vidjala bi na svakom koraku normalu da se konobarice lupaju po guzicama.
Opet kazem, pravno gledajuci....da svaka konobarica nakon sto je neko klepi po guzici okrene broj policije i podigne prijavu, lola bi odgovarao. I tu sva prica prestaje.
Nije mi jasno zasto se kofrcite.
Sta pokusavate dokazati?
MunDzi wrote: 18 Jan 2022, 18:38
Naravno da ne dijelim tvoje misljenje na ovoj temi, kao ni u ovom postu...iz vec objasnjenih razloga.
Ti misliš stvarno kad neki Hans što prima socijalnu u zabačenoj birtiji popije 5 pivi a sisata konobarica ispred njega hoda da je veći gospodin od Enesa kod Zavidovića kada popije?
Jes al u qrcu. Kakvih sam budala i sta vidio po njemackoj, engleskoj... Nasi su akademici.
Naseef Mushroom wrote: 18 Jan 2022, 18:42
Ti misliš stvarno kad neki Hans što prima socijalnu u zabačenoj birtiji popije 5 pivi a sisata konobarica ispred njega hoda da je veći gospodin od Enesa kod Zavidovića kada popije?
Ne mogu vjerovati da to moram ovo postavljati da bi dokazao da se to dešava i na zaoadu, to je isto kao da bi morao dokazati da i Švabo zna povratiti kada popije i da se ljulja kada pijan ide kući.
Pišeš ironično meni da sam vidovit a ti si ta koja tvrdi da je gore kod nas nego na zapadu i da zato ne moraš biti svjedok.
Takav stav i kompleks manje vrijednosti ima sa tim veze što kada smo na zapadu uglavnom jedemo po restoranima, lokalima u tržnim cemtrima, McDonald'sima i talijanskim i azijskim restoranima ili popijemo kahvu na benzinskoj kada se vraćamo nazad, mjestima gdje ne dolaze takve mušterije dok već kod nas svako blizu svoje kuće ima jednu od takvih birtija.
Ali ko živi duže tamo upozna i tamo svakakve likove ili misliš da su ovi tamo drugačiji?
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Ma ja ba, nigdje nisam bila, nista vidjela nisam, izolovan zivot zivjela.........
Inace da sam zivjela zivot, vidjala bi na svakom koraku normalu da se konobarice lupaju po guzicama.
Opet kazem, pravno gledajuci....da svaka konobarica nakon sto je neko klepi po guzici okrene broj policije i podigne prijavu, lola bi odgovarao. I tu sva prica prestaje.
Sta pokusavate dokazati?
Ali nije, nego je opalila sljagu i poremetila javni red i mir.
Ne mogu vjerovati da to moram ovo postavljati da bi dokazao da se to dešava i na zaoadu, to je isto kao da bi morao dokazati da i Švabo zna povratiti kada popije i da se ljulja kada pijan ide kući.
Pišeš ironično meni da sam vidovit a ti si ta koja tvrdi da je gore kod nas nego na zapadu i da zato ne moraš biti svjedok.
Takav stav i kompleks manje vrijednosti ima sa tim veze što kada smo na zapadu uglavnom jedemo po restoranima, lokalima u tržnim cemtrima, McDonald'sima i talijanskim i azijskim restoranima ili popijemo kahvu na benzinskoj kada se vraćamo nazad, mjestima gdje ne dolaze takve mušterije dok već kod nas svako blizu svoje kuće ima jednu od takvih birtija.
Ali ko živi duže tamo upozna i tamo svakakve likove ili misliš da su ovi tamo drugačiji?
Meni to sve vise lici da si ti nekad izgleda imao komplekse nize vrijednosti, ali si sada otisao u drugu krajnost pa osjecas komplekse vise vrijednosti u odnosu na zapad.
To sto ima krkana i na zapadu nije dokaz da ih kod nas nema vise i da su zastupljeni cesce.
MunDzi wrote: 18 Jan 2022, 19:16
Sta pokusavate dokazati?
Pa eto.
Dio naseg folklora.
Ali i to se mijenja polahko.
Sljedeci ce put fino nazvati policiju i podici optuznicu za seksualno zlostavljanje.
Nije joj ni sada kasno da podigne tu optuznicu.
I sve ovo skupa opet ne govori sta vi pokusavate dokazati i zasto se kofrcite oko ove price?
Pa eto.
Dio naseg folklora.
Ali i to se mijenja polahko.
Sljedeci ce put fino nazvati policiju i podici optuznicu za seksualno zlostavljanje.
Nije joj ni sada kasno da podigne tu optuznicu.
I sve ovo skupa opet ne govori sta vi pokusavate dokazati i zasto se kofrcite oko ove price?
To ima samo na filmovima i serijama da tako ide.
Sto se kofrcimo? Realno zborimo osim ponekog okupanog, umivenog, napudrisanog i parfemiranog forumasa
posteno sam ti dao tajm aut ali necu postaviti pitanje nego samo konstataciju, umjetnost je kul ali nedostatna holisticki gledano, nesto kao suplementi prehrani, pomazu ali moras jesti svakako.
ja tu ne vidim poseban problem sve dok je logicki konzistentno i racionalno utemljeno sto se tice religijske pozicije.
samo bih se nadovezao na to ljudi antinaucni i to, iako mi je cijeli konstrukt onako uopsten i nekonkretan mislim da kontam sto hoces da kazes samo sto je problem isto i sa ljudima koji nisu religiozni per se, a to cu lako ilustrovati sa primjerom u kojem ces se i ti sigurno naci, evo prosle godine naucno istrazivanje je nedvojbeno utvrdilo da je bila koja kolicna alkohola za konzumirati stetna za organizam, znaci li to da si ti nenauco ponasas zato sto ces nastaviti konzumirati isti u proizvoljnim kolicinama?
odgovori ako hos ili neces ali sto se mene tice dosta za danas, hvala na konverzaciji, bilo je zanimljivih momenata.
Naravno da u tom primjeru nije nenaučno sve dok znaš da ti škodi i da je problem. Nenaučno je onog trena kad si ubijeđen da ti ne pravi nikakvu štetu.
Također.
sa ovim si otprilike potvrdio ono o cemu pise, nauka nam uopste ne odredjuje kako cemo ziviti i funkcionisati, a kamo li da daje odgovore na neka sustinska pitanja koja se svim ljudima vrte po glavi. koristan alat povremeno, a povremeno i vise nego stetan.
MarlboroGold wrote: 18 Jan 2022, 11:56
Naravno da u tom primjeru nije nenaučno sve dok znaš da ti škodi i da je problem. Nenaučno je onog trena kad si ubijeđen da ti ne pravi nikakvu štetu.
Također.
sa ovim si otprilike potvrdio ono o cemu pise, nauka nam uopste ne odredjuje kako cemo ziviti i funkcionisati, a kamo li da daje odgovore na neka sustinska pitanja koja se svim ljudima vrte po glavi. koristan alat povremeno, a povremeno i vise nego stetan.
Zato što se nauka time i ne bavi. Ako hoćeš istu kritikovati onda je moraš kritikovati u domenu koji se odnosi na nju. Sve ostalo je neozbiljno i paušalno.
Zato što se nauka time i ne bavi. Ako hoćeš istu kritikovati onda je moraš kritikovati u domenu koji se odnosi na nju. Sve ostalo je neozbiljno i paušalno.
pa jarane ja ti o tome cijelo vrijeme pricam, a ti je ubacio u pricu da bi sad napravio zaokret 180 stepeni