Ima razlog zašto se kaže "Ne izlaziti na određena mjesta".HAVANA wrote: 18 Jan 2022, 18:52Nisi govorio o odredjenim nego ovako. A da je i o odredjenim to opet nikome ne daje za pravo da dira, fata itd. Sta se tu ima diskutovat?Naseef Mushroom wrote: 18 Jan 2022, 17:38
Vidim već u kojem smjeru kreće diskusija, "vehabija bi da pokrije djevojke koje napuštaju kuću".
Kakve veze ima plaža i 40 stepeni sa ovom diskusijom?
Govorim o mjestima i određenom vremenu gdje i kao muškarac moraš biti oprezan a djevojkama se puni glava da se ne brinu ni o čemu.
Govorim o raznim pokretima i propagandama sa zapada gdje mlade i naivne ljude dovode u opasnost kako ne trebaju ništa poštovati pa ni opasnost niti posljedice opasnosti.
U gluho doba gdje je nesigurno i za muškarce da hodaju sami i u objektima koje i mnogi muškarci sa pravom izbjegavaju treba žensko da ušeta u taj lokal, još obučena gdje sjede alkoholičari koji razmišljaju da svako žensko koje je obučeno na određen način hoće onu stvar i dokaže da je neovisna i jaka gdje može ići kad hoće i gdje hoće. Nigdje veze sa mozgom.Naseef Mushroom wrote: 18 Jan 2022, 12:17
Jednom je čak ovdje bila diskusija kako žensko ima pravo iza ponoći da izađe obučena kako želi npr. u miniću.
Ako ti i ja kao muškarci što šmo svašta prošli i doživili izbjegavamo određena mjesta zašto bi govorili jednoj djevojci od 19 godina da ide i ulazi gdje hoće bez ikakvog razmišljanja o posljedicama?
Ja mogu shvatiti pojedine forumašice što birtiju nisu nikada vidjeli iznutra i jedini dodir sa tim imaju kada plaču gledajući film Toma ali me kod tebe iznenađuje takav stav.
Ne radi se o tome da li iko ima pravo da nekoga hvata već da je naša odgovornost mlađim, naivnim i slabijim objasniti gdje i kada biti oprezni a ne ignorantno furati neku emancipaciju gdje zdrav razum prestaje i opasnost počinje.
Nema se pravo napadati žensko u birtiji, nema se pravo ni da se djeca pipaju, da se neko izbode čakijom, da se žena siluje u zabačenoj ulici, da ti ko ukrade novčanik u kafani kada vide da si rasitnio 100€ i ostavio ga na stolu ili da te ko pogodi flašom kada ga pogodi pjesma ali je na nama da se suočimo sa realnošću i upozorimo one koji nisu toga svjesni koja mjesta i kada trebaju izbjegavati.
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)