Islam u zemljama EU

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
Ruana
Status: Offline

Re: Njemačka: Muslimani traže da Ramazan i Bajram budu nerad

Post by Ruana »

Rekoh ti bolan mrki to je simbolicno svega nekoliko hijada eura, a ove vehbije to uzmu sramota je to odbit uvrijedice se ljudi. To uzmu i doniraju onda za SDA.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9501 times
Been thanked: 11243 times

Post by Krokodil Behko »

Na šta bi ličio rad u tvorničkoj hali ako preko božića rade dva-tri muslimana kojima nije praznik?
U mojoj ex firmi kad je Bajram, "slave" ga i katolici. Ne rade ni oni jer nemaju šta raditi u tolikim pogonima pošto ih ima oko pet-šest a žali bože ventilacija da se pali zbog jednog odjeljenja. Bajramluke nemamo ni mi pa tako ni oni. Gazda je ionako Švedjanin a žena mu američka Hrvatica.
paparaci
Hadžija
Hadžija
Been thanked: 1 time

Post by paparaci »

Blackhawk wrote:Ja bih svima koji zele dao praznik i Ramazanski Bajram i Kurban bajram... Ali, isto tako, svim tim koji bi htjeli tad praznik, ukinuo bih da mogu imat praznik kad i krscani..
Znaci ako je uskrs, nek muslimani rade, ako je bajram nek odmaraju i obratno..
I ne samo muslimanima, nego bilo kome ko hoce svoj neki vjerski praznik..

U svakom slucaju to je narusavanje prava na izbor vjerovanja i religije..
ne fercera to nikako zato sto je broj muslimana i ostalih zanemariv. nemaju kome i sta raditi, jer su svi ostali na odmoru. taj model bi funkcionisao samo ukoliko bi praznici uopsteno za sve bili izjednaceni.

ne vidim tu nikakvo narusavanje prava na izbor vjerovanja i religije, jer ti to ovdje zaista niko ne osporava.
mrki62 wrote:Hajde paparaci, ovdje javno iznesi sumu eura , koliko se dobiva za Božićnicu i da li bi se većina muslimana odrekla toj "simbolični" Božićnici :D
mislim da je to u njemackoj manje vise standard (dobijanje bozicnice) i u sadasnjoj firmi iznosi oko 40-50 % plate cini mi se.

ne znam zasto bi se odrekli/odrekao? ne kontam. :cudi
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

mislim da je to u njemackoj manje vise standard (dobijanje bozicnice) i u sadasnjoj firmi iznosi oko 40-50 % plate cini mi se.
E fino , potvrdio si moja očekivanja i cijenim te upravo zbog iskrenosti.
40 - 50 % i nije malo, mada ima i onih što dobivaju i veći postotak, tako da to nisu baš sitni novci - kao što to neko želi prikazati.
ne znam zasto bi se odrekli/odrekao? ne kontam.
Pa ako tražiš neka svoja specijalna prava, vezana uz tvoju vjeru , onda ta Božićnica valjda ne pripada tebi , jer nije u skladu s tvojim vjerovanjem :pusi

Međutim, kao što si opisao, niko ničija prava ne narušava, poglavitno u Dojče a bilo bi smiješno a haman i žalosno viđeti našu raju da tada rade ( novogodišnji praznici ). tek onda bi se "probudili."
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3879 times
Been thanked: 2918 times

Post by Pasaga »

Međutim, kao što si opisao, niko ničija prava ne narušava, poglavitno u Dojče a bilo bi smiješno a haman i žalosno viđeti našu raju da tada rade ( novogodišnji praznici ). tek onda bi se "probudili."---CITAT......MRKI...

Pa jesil ti nas.... :p
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

Pa jesil ti nas....
Nisam, omaklo mi se , yebi ga ,........ ja sam samo svoj, usamljeni jahač i često se desi da pjevam ovu pjesmu ; bože pomozi svome sinu jedinom,.....................
paparaci
Hadžija
Hadžija
Been thanked: 1 time

Post by paparaci »

mrki62 wrote: E fino , potvrdio si moja očekivanja i cijenim te upravo zbog iskrenosti.

:D.

jeste. cijenis me zato sto ti idem na ruku i sad sam lafo iskren :p
Pa ako tražiš neka svoja specijalna prava, vezana uz tvoju vjeru , onda ta Božićnica valjda ne pripada tebi , jer nije u skladu s tvojim vjerovanjem :pusi
nidje veze. pa bozicnica je dobrovoljan dar poslodavca. a darovi ni mojoj vjeri nisu strani. vjerska uvjerenja su nesto sasvim drugo.
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce
Ruana

Post by Ruana »

Jeste li culi bilo jutros na vijstima da su Him odobrili zahtjev?
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

nidje veze. pa bozicnica je dobrovoljan dar poslodavca. a darovi ni mojoj vjeri nisu strani. vjerska uvjerenja su nesto sasvim drugo.
Gledaj, ako bi bio to dar kod recimo regresa za godišnji, onako da se nađe koja para više za bolji provod , to bi bilo tako kao što ti kažeš al ako te neko za Božič i to baš za Božić obdaruje i to baš za Božićne blagdane e to je nešto drugo a mi nismo djeca pa valjda znamo šta to znači.
Da se razumijemo, radim ba i ja za Dojče firmu ( Schlenk ) i znam kako je to kod njih , jer to praktikuju i ovdje :pusi

@Rana,.... ja se toplo nadam da nisu jer će početi i druge zahtjeve ganjati i kad sve izganjaju onda će doći do onoga što sam ja već pisao,............ kad im sve ugode, onda će im biti kao u državi iz koje su otišli trbuhom za kruhom i onda im se ta država ne sviđa i idu negdje gdje će im biti fino, gdje nema islama, pa će opet ganjati nekakva svoja prava :pusi
Ruana

Post by Ruana »

Mrki to su jutros bile prvoaprilske vijesti namjenjene ljudima koji imaju fobiju.
Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

mrki62 wrote:
Gledaj, ako bi bio to dar kod recimo regresa za godišnji, onako da se nađe koja para više za bolji provod , to bi bilo tako kao što ti kažeš al ako te neko za Božič i to baš za Božić obdaruje i to baš za Božićne blagdane e to je nešto drugo a mi nismo djeca pa valjda znamo šta to znači.
Da se razumijemo, radim ba i ja za Dojče firmu ( Schlenk ) i znam kako je to kod njih , jer to praktikuju i ovdje :pusi

@Rana,.... ja se toplo nadam da nisu jer će početi i druge zahtjeve ganjati i kad sve izganjaju onda će doći do onoga što sam ja već pisao,............ kad im sve ugode, onda će im biti kao u državi iz koje su otišli trbuhom za kruhom i onda im se ta država ne sviđa i idu negdje gdje će im biti fino, gdje nema islama, pa će opet ganjati nekakva svoja prava :pusi
De ti reci....dje te svrbi.... :ble
nemoj mi okolo-kole...
Jel ti mozda prpa da nebudes jednog dana MUHAREM.... :hihi
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

Pašaga

Pa prije ove vijesti ja sam postavio negdje ovo:

Oni nisu sretni u Gazi
Oni nisu sretni u Libiji
Oni nisu sretni u Maroku
Oni nisu sretni u Yemenu
Oni nisu sretni u Tuniziji
Oni nisu sretni u Iraku
Oni nisu sretni u Iranu
Oni nisu sretni u Pakistanu
Oni nisu sretni u Afganistanu
Oni nisu sretni u Siriji, Bahreinu , Libanosnu ,…………………….

Al su zato sretni u Njemačkoj
Sretni su i u Francuskoj
Sretni su i u Engleskoj
Sretni su i u Nizozemski iliti Holandiji
Sretni su i u Belgiji
Sretni su i u Španiji
Sretni su i u Italiji
Sretni su i u Kanadi
Sretni su i u Švedskoj

Sretni su i u Norveški

Sretni su i u Austriji

Sretni su i u Švicarskoj

Ma sretni su i u Australiji, Americi,………..

O tome je riječ , mada mnogi ne kontaju.

A to tvoje u vezi prpe i MUHAREM-a,............ pa da ti pojasnim neke stvari.
U Njemačkoj se trebaš mijenjati ni ime a ni prezime, dok u Turskoj to nije slučaj.
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

Pardon, u Njemačkoj NE trebaš mijenjati ime i prezime a u Turskoj već moraš ,............. omaklo mi se jedno slovo
Ruana

Post by Ruana »

Kako ruka leti pravo. Kad Bog naredi tako.
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

Možemo se mi zayebavati a da imaš koga, ko je otišao iz BiH u Tursku, onda bi prihvatila činjenicu da su tamo morali mijenjati - poturčiti ime i prezime.
Ako ja griješim , vi me slobodno ispravite.
Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

mrki62 wrote:Možemo se mi zayebavati a da imaš koga, ko je otišao iz BiH u Tursku, onda bi prihvatila činjenicu da su tamo morali mijenjati - poturčiti ime i prezime.
..cojk mora nesto i da zrtvuje ... :sex
bar se onda osjecas svoj na svome....jbg.... :pusi
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

Ruana

Post by Ruana »

Grijesis nedavno sam gledala Srpkinju iz Beograda koja zivi u Istambulu 20 godina, i nije morala mijenjati ni ime ni prezime. A ja ako odem isto necu morati, ime mi je osmanlisko a prezime, sta da ti kazem da znas srce bi te trefilo, u Hag bi me odma prijavio.
Ruana

Post by Ruana »

Pasaga wrote:
mrki62 wrote:Možemo se mi zayebavati a da imaš koga, ko je otišao iz BiH u Tursku, onda bi prihvatila činjenicu da su tamo morali mijenjati - poturčiti ime i prezime.
..cojk mora nesto i da zrtvuje ... :sex
bar se onda osjecas svoj na svome....jbg.... :pusi
Zamisli Pasaga ako Mrki ode tamo, sta mislis Sulejman, Onur ili Ezel.?
Blackhawk

Post by Blackhawk »

Nije stvar u mijenjanju imena i prezimena, nego stvar u tome kako ga Turci izgovaraju... Isto je to ime, samo ga oni izgovaraju po svome jeziku i zbog toga zvuci drugacije...
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

Nije stvar u mijenjanju imena i prezimena, nego stvar u tome kako ga Turci izgovaraju... Isto je to ime, samo ga oni izgovaraju po svome jeziku i zbog toga zvuci drugacije...
Stvar je upravo u mijenjanju imena u prezimena a da je stvar u izgovaranju, ja bih to pomenuo, jedno je kako ti kao ne znaš izgovoriti a drugo je da u dokumentima umjesto npr. prezimena Konjhodžić u turskom ćitabu se upiše Kiziltan.
Ili prezime Rizvanbegović a od tog prezimena su nastali Bushnaq, Buari, Kanan, Amer, Imam...
To je samo kao primjer a sličnosti nikako, e sad, kad bi to švabe prekrstile na način da bude neko švabsko prezime, al bi bilo frtutme i našlo bi se vazdan nekih kritika a vako kad je Turčin u pitanju,........... ma sve je u najljepšem redu jer su to ipak "naši" a zaboravlja se činjenica da su i oni okupatori - kao i švabe :pusi
Opet ponavljam, o našim prednicima se mnogo šta sakriva, mnogo šta se i o islamu ne zna a pogotovo od osamostaljenja BiH i to sve s namjerom da se iskrivljuje istina a da se dobije što više sljedbenika, koji će plaćati članarinu i ako imaš par miliona takvih sljedbenika i od svakog sljedbenika samo jednu marku dobiješ e onda su to milioni u igri.I sad kad ja to pomenem kao činjenicu, onda ja ispadam kao mrzitelj islama, jer ste tako učeni.
Post Reply

Return to “Religija”