MarlboroGold wrote: 21 Jan 2022, 13:07
Naseef Mushroom wrote: 21 Jan 2022, 12:54
Po čemu se razlikuje ova fotografija klanjanja u Francuskoj od situacije kada u istoj toj Fracuskoj i ostalim zapadnim zemljama se za božić po prometnim mjestima okupljaju grupe gdje svaka broji po 10-20 ljudi gdje na više mjesta pjevaju božićne pjesme? Gdje stvaraju grupe gdje razgovaraju i piju vino gdje ih i ja moram zaobilaziti?
Ti da šetaš gradom gdje primjetiš na prometnom mjestu uličnog muzičara i sa ostalim prolaznicima napravite grupu od 30 ljudi koja ga sluša da li bi svi tražili dozvolu jer ometate druge u kretanju?
Parižani (i bilo koji drugi građani gradova zapadnih država) ne zaobilaze na ovoj fotografiji ništa više nego kada se svaki dan susretnu sa 50x vise ljudi u određeno vrijeme kada se gradani vraćaju sa posla.
Veće nepoštovanje i remećenje mira je napravio ovaj desničarski islamofob što šeta ispred njih.
Ista stvar vrijedi i za ostale religijske rituale što se mene tiče, kao i one koji nemaju osnove u religijama. Svaka nenajavljena manifestacija i slično koje remete tako nešto bez ikakve najave je bezveze i iste bi trebalo rastjerati.
Ne okreći priču na islamofobiju bezveze. To ostavi za Dodike i slične.
Pitati za dozvolu jeste islamofobija jer dovoljno je da izađeš iz kuće i dva sata šetaš gradom primjetit ćeš da si bar 5 puta morao zaobići ili stati zbog nekog zastoja.
Siguan sam da kada bi se uslikalo to mjesto u Francuskoj u određeno doba, 15 ili 17 sati, da bi bilo više naroda koji bi išli kući sa posla nego što ima ljudi na ovoj fotografiji i da bi duže trajalo jer znamo koliko su duge te kolone u velegradovima.
Jedna majka sa dječijim kolicima bi isto dugo čekala da prođe red, da li ti ljudi imaju dozvolu? Naravno da ne.
Ta rečenica "Ne mislim samo na islam već i na sve ostalo" podsjeća na stanara koji govori da vodi reda u zgradi ali prijavljuje samo jednu porodicu jer je uzeo pik samo na njih.
Time ne mislim tebe već generalno mentalitet na Zapadu i "okrretanje" ima smisla jer su oni po tom itekako slični Dodiku.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.