Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Stručnjaci za san su u više navrata istakli kako je san jako važan za zdravlje organizma jer pomaže u obnavljanju krvnih sudova, smanjuje rizik od gojaznosti i poboljšava imunitet.
Meni,ovo sve nabrojano,imunitet,obnavljanje krvnih sudova(?) i tako to,poboljša bliskost i privrženost,ljubav i tako to.
Nema šanse da spavamo odvojeno.čak i pokrivač dijelimo,doduše radi se o nekoj deci sa ogromnom kvadraturom
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Dakle spavali zajedno do prvog djeteta, pa razdvojeno. Pa opet zajedno do drugog, pa opet razdvojeno. Pa i opet zajedno do treceg, pa razdvojeno.
Poceli smo opet zajedno
Poput nekog starog kopača zlata, moraš se pomiriti s time da trebaš iskopati mnogo pijeska iz kojeg ćeš poslije strpljivo isprati nekoliko sićušnih komadića zlata
Cvrle wrote: 09 Sep 2019, 19:33
Dakle spavali zajedno do prvog djeteta, pa razdvojeno. Pa opet zajedno do drugog, pa opet razdvojeno. Pa i opet zajedno do treceg, pa razdvojeno.
Poceli smo opet zajedno
Znaci saće četvrto
Ako se budem ja pitala i hoce
Poput nekog starog kopača zlata, moraš se pomiriti s time da trebaš iskopati mnogo pijeska iz kojeg ćeš poslije strpljivo isprati nekoliko sićušnih komadića zlata
Krokodil Behko wrote: 23 Mar 2013, 21:24
Slažete li se sa ovom konstatacijom?
Nekada davno u mojoj kući, živi nas sedmero. Svi sjedimo pred jednim TV ko indijanci oko totema. naravno da mi to iz ovog ugla izgleda kao kameno doba ali nekako smo bili prisniji medju sobom. sad je situacija takva da eto obezbjedjujem više priključaka na internet jer mi brat, snaha i bratići, svako svojim poslom moraju biti istovremeno na internetu.
Inače se kod nas u BiH porodične i rodbinske veze još uvijek poštuju i održavaju.
Vjerujem da je to ipak zbog toga što u bliskoj prošlosti pa djelimično i u sadašnjosti, nemamo komfor. Kako stambeni tako i tehnički. Internet je naša prečica u švapski sistem porodice a znamo kako to izgleda.
Mislite li da komfor obezbjedjuje lagodniji život porodici ili članovima porodice kao pojedincima?
Znači li to da čemo biti u stanju da branimo komfor po cijenu neke prisnosti sa porodicom ili bar nekom rodbinom?
Koliko je komfor vama bitan i kakvi su vaši primjeri/stavovi?
U sridu...
Znači li to da čemo biti u stanju da branimo komfor po cijenu neke prisnosti sa porodicom ili bar nekom rodbinom?
znaci
to mie najbitnije...
kasnie cu malo vise mos napisat
Najbolja stvar kod psihopate je, što ti se maksimalno posvete.
Kako vrijeme prolazi, sve mi se vise svidja opcija zajednistva, velike porodice, pune kuce koju sacinjavaju i snahe i zetovi i svekri i svekrve i nene i dede i djeca i unucad.
Pod uslovom da nije skucen prostor i da svako ima svoj kutak i da se clanovi medjusobno dobro slazu.
Ne znam zasto ljudi teze tome da obavezno zive sami s djecom.
Maja wrote: 12 Jan 2022, 14:06
Kako vrijeme prolazi, sve mi se vise svidja opcija zajednistva, velike porodice, pune kuce koju sacinjavaju i snahe i zetovi i svekri i svekrve i nene i dede i djeca i unucad.
Pod uslovom da nije skucen prostor i da svako ima svoj kutak i da se clanovi medjusobno dobro slazu.
To je moguce ako se radi o milionerima..a i tad bi bilo gutavo.
U da kazem obicnim uslovima a danasnje vrijeme to ti je kamikaza potez.
Recept za katastrofu i potencijalno jedini pravi razlog za nastanak crnih rupa u svemiru.
Trust me.
Prisnost je bitna kao i comfort. Licna je odluka sta je kome bitnije i rijetke su porodice u kojima postoji i moguce je oboje.
Po meni ne postoji univerzalna opcija, ili opcija koja bi svima odgovarala. Zivot jednog para je based on compromise- koliko tek treba compromising sa vise ljudi sa razlicitim personalities.
Nagazila na mrve u aksam
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Mladi danas zele samostalnost. Vrijeme velike porodice je proslost. Tesko je sloziti sve da funkcionira. Svaka generacija ima nesto svoje.
Kako sloziti da u miru zive snahe medjusobno a posebno snahe i svekrva. Tesko je to i onda svako zeli da se odvoji, da bude sam i da ima svoj rahatluk. Gledam na TV sto mi se gleda i slusam sto mi se slusa. Priznajem, da bi to bilo dobro ali danas tesko ostvarljivo.
To super izgleda na televizoru.
Ja ba
Ustanes u gluha doba pisat
A tamo pola rodbine ceka na red
Pranene se zaglavila u solji
Bjezi ba