Ne znam uopste o cemu pises. Naveo si primjjer one budale. A to pitaj insomniu jel mu ko kad dijete ostavio u po zime na hodniku il ispred skole.Naseef Mushroom wrote: 23 Jan 2022, 12:09Namjerno ignorišes poentu
Zašto je kada se u Bosni kaže djeci da mogu napustiti učionicu i biti u hodniku diskriminacija a kada isto kaže u Francuskoj to je primjer zapadne demokratije kojoj trebamo težiti?
Identične situacije.
Molitve na javnim mjestima / potreba za vjerskim objektima
- HAVANA
- Forumaš godine
- Has thanked: 2776 times
- Been thanked: 22944 times
- Status: Offline
Re: Sarajlija od PU Istočni Stari Grad dobio prekršajnu prijavu zbog obavljanja namaza
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Duminjo
- Urednik foruma
- Has thanked: 2696 times
- Been thanked: 8348 times
Re: Sarajlija od PU Istočni Stari Grad dobio prekršajnu prijavu zbog obavljanja namaza
Zasto?Šabović Adis wrote: 23 Jan 2022, 12:13E što me nasmija.Duminjo wrote: 23 Jan 2022, 12:09
Pa i Islam propagira toleranciju, postovanje drugog i drugacijeg.. ili?
Ne znam sto utrpa odmah zapad u ovo. Ko da samo oni znaju za pojam tolerancije![]()
- HAVANA
- Forumaš godine
Pa propagira al mnoge jebe praksa. Teoriju biflaju.Šabović Adis wrote: 23 Jan 2022, 12:13E što me nasmija.Duminjo wrote: 23 Jan 2022, 12:09
Ne znam sto utrpa odmah zapad u ovo. Ko da samo oni znaju za pojam tolerancije![]()
- Šabović Adis
- Forum [Bot]
- Has thanked: 1936 times
- Been thanked: 2121 times
Pa eto. Alah je jedan. Al ima eto i drugi i drugačiji. I nimalo ne tukne na monopol.

Ne mereeee 

- HAVANA
- Forumaš godine
A taj sto propagira sam imao kuci i odrastao sa njim. Sad na stranu sto mene vjera apsolutno ne zanima i sve te bajke.
- Duminjo
- Urednik foruma
Kazem Islam, ne spominjem ko i kako ga upraznjava. Citaj, jebemu.Šabović Adis wrote: 23 Jan 2022, 12:18Pa eto. Alah je jedan. Al ima eto i drugi i drugačiji. I nimalo ne tukne na monopol.![]()
Ako vec mislis na zlocine prema drugima, necemo usporedjivati ko je i u ime kojeg boga više ubijao druge i drugacije.
I uozbilji se malo kad pricas o religiji. Vrijedjas ljude
- Šabović Adis
- Forum [Bot]
Pa i ja kažem Islam. Možda Islam propagira nekog drugog Alaha? I drugačijeg? Kakvi ba ljudi? Stvorovi. Nedokazani.Duminjo wrote: 23 Jan 2022, 12:25Kazem Islam, ne spominjem ko i kako ga upraznjava. Citaj, jebemu.Šabović Adis wrote: 23 Jan 2022, 12:18
Pa eto. Alah je jedan. Al ima eto i drugi i drugačiji. I nimalo ne tukne na monopol.![]()
Ako vec mislis na zlocine prema drugima, necemo usporedjivati ko je i u ime kojeg boga više ubijao druge i drugacije.
I uozbilji se malo kad pricas o religiji. Vrijedjas ljude

Ne mereeee 

-
- Sitna buranija
- Has thanked: 12 times
- Been thanked: 69 times
Ako pod islam misliš na Kuran i hadise onda i nije baš tolerantan prema drugima, čemu potreba da se to nameće drugima i da neko mora tolerisati to mišljenje.
- Duminjo
- Urednik foruma
Jbg. Ja sam ucio da Islam postuje druge vjere, pogotovo monoteisticke. I da se vjera širi rijecima a ne ratom.bosanski migrant wrote: 23 Jan 2022, 12:29 Ako pod islam misliš na Kuran i hadise onda i nije baš tolerantan prema drugima, čemu potreba da se to nameće drugima i da neko mora tolerisati to mišljenje.
Sad, kako ko uzima, do njega je..
- Mirelam
- Forum [Bot]
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 345 times
Apsolutno trolanje, moja djeca nisu pohadjala nikakvu religiju. Na početku godine prijavio, organizuju se zamijenski časovi i nema nikakvog hodnika i diskriminacije.HAVANA wrote: 23 Jan 2022, 12:15Ne znam uopste o cemu pises. Naveo si primjjer one budale. A to pitaj insomniu jel mu ko kad dijete ostavio u po zime na hodniku il ispred skole.Naseef Mushroom wrote: 23 Jan 2022, 12:09
Namjerno ignorišes poentu
Zašto je kada se u Bosni kaže djeci da mogu napustiti učionicu i biti u hodniku diskriminacija a kada isto kaže u Francuskoj to je primjer zapadne demokratije kojoj trebamo težiti?
Identične situacije.
Bilo je pokušaja organizovanja nekakvih sumnjivih paraškola i paralelnih obrazovanja ali je to država sasjekla.
- Duminjo
- Urednik foruma
Pa nemaju ni sve drzave na zapadu isti odnos prema religiji u skoli..
Pogotovo je to kod Francuza drugacije. Ne znam kako bi francuze i njihove zakone mogli i porediti sa drugima.. Malo bezveze
Pogotovo je to kod Francuza drugacije. Ne znam kako bi francuze i njihove zakone mogli i porediti sa drugima.. Malo bezveze
- Duminjo
- Urednik foruma
Ali je svuda dobrovoljno..
I na kraju se sve svede na to da dzaba galamimo
I na kraju se sve svede na to da dzaba galamimo
-
- Inventar foruma
- Has thanked: 849 times
- Been thanked: 1008 times
Duminjo wrote: 23 Jan 2022, 12:09Pa i Islam propagira toleranciju, postovanje drugog i drugacijeg.. ili?The 51st State wrote: 23 Jan 2022, 08:21
Tolerancija=trpljenje, nije neka vrijednost. Izmisljena da zapadnjaci peru savjest i ne ide im dobro. Sve dok fgr ne osmiskjava plan i program, dobro je, za 20 godina bi im opet nabili neki totem da mu se klanjaju prije ulaza u skolu slicno kao u bliskoj proslosti..
Ne znam sto utrpa odmah zapad u ovo. Ko da samo oni znaju za pojam tolerancije
Ne na nacin da je dozvoljeno sve. Toleranciija u bukvalnom prevodu znaci trpljenje i sad ti meni reci sta sve treba da trpimo i po kojem kriteriju.
- Šabović Adis
- Forum [Bot]
Kriterij: saburanje i šućuranje.
Ne mereeee 

- Šabović Adis
- Forum [Bot]
- Duminjo
- Urednik foruma
Pa valjda ta tolerancija treba da ide do te mjere dok te onaj drugi ne podje vrijedjati ili ometati.The 51st State wrote: 23 Jan 2022, 13:25Duminjo wrote: 23 Jan 2022, 12:09
Ne znam sto utrpa odmah zapad u ovo. Ko da samo oni znaju za pojam tolerancije
Ne na nacin da je dozvoljeno sve. Toleranciija u bukvalnom prevodu znaci trpljenje i sad ti meni reci sta sve treba da trpimo i po kojem kriteriju.
Nigdje nije sve dozvoljeno i sve treba imati neku granicu
-
- Inventar foruma
- Has thanked: 849 times
- Been thanked: 1008 times
To je meni jasno, nije mi jasno ko ima pravo da uspotavlja granice i ko odredjuje sta je vrijedjanje i ometanje, to je vrlo fluidna materija.Duminjo wrote: 23 Jan 2022, 13:39Pa valjda ta tolerancija treba da ide do te mjere dok te onaj drugi ne podje vrijedjati ili ometati.The 51st State wrote: 23 Jan 2022, 13:25
Nigdje nije sve dozvoljeno i sve treba imati neku granicu
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3899 times
- Been thanked: 3601 times
- Status: Online
Veoma je jednostavno shvatiti o čemu pišem. Ne govorim o reakciji što je dovela do toga da se profesoru odsječe glava, govorim samo o ponašanju škola iz Bosne i iz Francuske i kako prosječan FGRovac na to gleda i poredi.HAVANA wrote: 23 Jan 2022, 12:15Ne znam uopste o cemu pises. Naveo si primjjer one budale. A to pitaj insomniu jel mu ko kad dijete ostavio u po zime na hodniku il ispred skole.Naseef Mushroom wrote: 23 Jan 2022, 12:09
Namjerno ignorišes poentu
Identične situacije.
Kada u BH školi dijete zbog vjeronauke izađe iz učionice i čeka u hodniku onda je skandal a kad profesor u Francuskoj to kaže učenicima onda je njegov potez za pohvalu jer je dao učenicima izbor da li žele da prisustvuju nastavi ili da napuste učionicu.
Pročitao sam mnogo članaka vezano za tu temu i nigdje ne pise da je francuski profesor osigurao muslimanskim učenicima prostoriju dok on pokazuje karikature, znači i oni su završili u hodniku kao i djeca iz ateističkih porodica u Bosni.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9578 times
- Been thanked: 11334 times
- Status: Online
Entitet je jedini teritorij u Evropi, gdje je vjeronauka obavezna i u osnovnim i u srednjim školama