Sve dok pozivaju rijecima i propovijedanjem, ja zadovoljan i niko mi ne smeta.MarlboroGold wrote: 23 Jan 2022, 15:19Problem je u ekskluzivitetu koji je prisutan u skoro svakoj monoteističkoj religiji, jer u svakoj smatraju da je njihov Bog onaj pravi. Da to ljudi manje iskazuju prema drugima bilo bi više međusobne tolerancije, ali to nije slučaj. Nije to isključivo samo do ljudskog faktora i tumačenja, već i samih religija i svetih tekstova. I autori također snose dio odgovornosti, ali ovo kad spomeneš neki bi ti glavu otkinuli iste sekunde iako je činjenica.Duminjo wrote: 23 Jan 2022, 12:09
Pa i Islam propagira toleranciju, postovanje drugog i drugacijeg.. ili?
Ne znam sto utrpa odmah zapad u ovo. Ko da samo oni znaju za pojam tolerancije
Dakle, Islam uči o toleranciji, ali isto tako se poziva i na ekskluzivitet, a on opet stvara netoleranciju. Isto je i u vezi kršćanstva, judaizma... you name it.
Isto kao sto razliciti proizvodjaci javno pozivaju na koristenje svojih proizvoda, tako i religija valjda ima pravo da poziva.
Ako nam smeta ovo klanjanje ljudi u brdu ili sumi, trebalo bi nam valjda smetati i setkanje ljudi po medjugorju i okolnim brdima. Al ne smeta nam..
Ne smeta nam ni kada pop srbijanske pravoslavne crkve (susjed) seta po bascarsiji, skupa sa vecom grupom ljudi, obavlja sta vec hoce i treba da obavlja u sred grada. Ali nam smeta kad grupica ljudi klanja u brdu. Nije fino vidjeti, ovako je ili onako.. bruka nekih komentara..
Ako smo takva drzava u kojoj ima svega i ako mogu pravoslavci i katolici, zasto ne bi mogli i muslimani bez slicnih komentara, maltretiranja ili ovih kazni?
Nije uredu