Molitve na javnim mjestima / potreba za vjerskim objektima

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 22741 times
Been thanked: 20827 times
Status: Online

Re: Sarajlija od PU Istočni Stari Grad dobio prekršajnu prijavu zbog obavljanja namaza

Post by Masamune »

Ispravio sam post.
Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 1936 times
Been thanked: 2121 times
Status: Offline

Re: Sarajlija od PU Istočni Stari Grad dobio prekršajnu prijavu zbog obavljanja namaza

Post by Šabović Adis »

The 51st State wrote: 24 Jan 2022, 13:08
MarlboroGold wrote: 24 Jan 2022, 13:07
Takve podvale neću nikad prihvatiti, a dovoljno ima i kontra argumenata.
a ja tebam prihvatiti tvoje podvale u smislu izvrtanja napisanoh? daj ih na uvid, akademija kaze da je body count ubjedljivo na strani ateitsticki baziranih ideologija.
A ja mislio da je bog gospodar života i smrti.
Ne mereeee 👉👌
Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune »

Isto sad da ja kažem da je do Islama što su ipak ljudi kasnije odlučili širiti teritorije i osvajati druga carstva u ime Boga. Nije do Islama, nego do ljudi koji su htjeli veće teritorije i moć na štetu drugih.

Tako i Staljin, Mao i svi oni vjerovali u Boga ili ne. Isti klinac. Do ljudi je u oba primjera. I u to vrijeme je bilo bezbožnika koji nisu pravili sranja, a neke su spaljivali na lomačama.
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 849 times
Been thanked: 1008 times

Post by The 51st State »

MarlboroGold wrote: 24 Jan 2022, 13:10 Ispravio sam post.
dobro nisam ni ja bio do kraja precizan u uvodnoj recenici, nisi moro desava se.
Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Šabović Adis »

MarlboroGold wrote: 24 Jan 2022, 13:07
Šabović Adis wrote: 24 Jan 2022, 13:00

Ekstrem nema strane, strana jest ekstrem.
Nego, kako to vi ateisti...priznajete vjernike, priznajete vjeru, religiju, spise, al boga ne? Božju volju, božje određenje - nula bodova, jel? Ima kreatura, ima kreacija al kreator - e to nema?
Radoznao sam, pa ako bi mogao malo o tome...
Ima nešto što se zove ljudska pristojnost, a čiji je jedan od sastavnih dijelova iskazivanje poštovanja prema drugom i drugačijem. Kod tebe je odsutna.
Po zasluzi to (da ne pitam kakva još pristojnost postoji osim ljudske pa imaš potrebu da baš ljudsku ističeš).
Ali moram priznati, ti se makar osvrneš pa štogod i promrmljaš, doduše ne bi odgovorio na pitanje za razliku od Nazifa i podeskeca al eto...pohvale!
Ne mereeee 👉👌
Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune »

Hajd ti na foe... čudi me što sam ovoliko izdržao da te ne stavim.

Kakav komad budaletine.
Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Šabović Adis »

Jesu svi skontali? Komunista dođe foe ateisti.
Hvala na pažnji!
Ne mereeee 👉👌
Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3935 times
Been thanked: 7220 times

Post by Matan »

Venera wrote: 24 Jan 2022, 13:05
Matan wrote: 24 Jan 2022, 12:27

A jebote, ne molim se nigdje..
sta mi nabacujes stvari koje ne radim..
Nisi se oženio u crkvi? Ne vjerujem :p

Nisam..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3882 times

Post by Naseef Mushroom »

MarlboroGold wrote: 24 Jan 2022, 12:45
Naseef Mushroom wrote: 24 Jan 2022, 12:30
Naravno da je stvar Nijemaca šta rade ali uporedi, Njemačka 90ih, 50 godina iza rata, katarza, za razliku od danas nacionalizam nije smio tamo biti prisutan ni 1% i nosili su brnjicu kao posljedica Hitlerove Njemačke pa su opet pravili razlike u predmetima i vršili podjele da svako može učiti o svojoj religiji.

Sa druge strane kod nas samo par godina nakon što su nas klali samo zato što smo se drugačije molili Bogu i mi trebamo tako ubrzo glumiti kosmopolite i pretvarati se da se radi o času informatike kada su još danas a da ne govorim o kraju 90ih-početkom 2000ih mnogima još ove slike u glavi

Image

Image
Ti po obicaju diskusiju okreces u skroz drugi smjer...
Ne da mi se dalje. Pozzz
Samo napominjem da ne trebamo biti ignorantni i praviti se da je nekome lahko poslije tako kratkog vremena da uči o pravoslavlju nakon što ga je neko uz blagoslov popa protjerao uz uzvike "Oooo Turci". Neko može i želi da uči ali trebamo imati i razumjevanja zašto neko ne može ili ne želi. Ne može se porediti sa atmosferom na Zapadu gdje ljudi skoro 100 godina nisu imali rata.

Slično kao što neko ko je protjeran sa svog ognjišta (a i ko nije) ne želi sudjelovati u akcijama
"Trebaju djeca iz Sarajeva sa autobusom na Pale i obratno da grade suživot".
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3882 times

Post by Naseef Mushroom »

bosanski migrant wrote: 24 Jan 2022, 12:45
Naseef Mushroom wrote: 24 Jan 2022, 12:42
I to su još oni najpoznatiji, koliko ih ima među "običnim" narodom
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/ubij ... /150211059

Vjerujes li zvanicnoj statistici vezano za religioznost i ovakve ispade?
Ja vjerujem da se zanemaruju ubistva iz ateističkih razloga. Evo postavio sam članak ubice gdje je potvrđeno da je ateizam njegov razlog, motivacija i ideologija
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2907 times
Been thanked: 24104 times

Post by HAVANA »

The 51st State wrote: 24 Jan 2022, 12:48
MarlboroGold wrote: 24 Jan 2022, 12:44 Eno opet mao, pol pot... nadjite jedan dokaz da su ubijali u ime ateizma u poredjenju sa onima sto su ubijali u ime vjere i Boga. Sretno u potrazi.

Znaci dokaz 1/1.
dokaz ti je kad si ateista onda je dozvoljeno sve jer si lisen moralne odgovornosti i bez tog inhibitora sasvim je lako razumjeti skliznutost u te sfere.

Ako cemo vec tim tonom i nacinom razmisljanja da i ja malo komentarisem islam? Sta rade, propagiraju, smatraju normalnim... Nista meni nije dozvoljeno kao ateisti mimo reda, zakona i odgoja... Nit sam lisen odgovornosti. Odgovaram za svoja djela.A cak me ni ateizam ne zanima. Zivim kako smatram da treba i kako volim. Ne treba mi nikakva knjiga ni uputa. Ni sta cu jest ni pit, ni koga cu guzit. A to konstanto radite pa obicno ide neka uvreda kao ovo gore, na sta moderacija po obicaju ne reaguje. Jel se odgovori e onda je islamofobija, fgr itd Mislim nije da me to tangira, zivim sa tim vec godinama i ispiraju mozak sto jedes, pijes, de vako, haj nako... Lako ja to rijesim.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2907 times
Been thanked: 24104 times

Post by HAVANA »

Naseef Mushroom wrote: 24 Jan 2022, 13:55
bosanski migrant wrote: 24 Jan 2022, 12:45

Vjerujes li zvanicnoj statistici vezano za religioznost i ovakve ispade?
Ja vjerujem da se zanemaruju ubistva iz ateističkih razloga. Evo postavio sam članak ubice gdje je potvrđeno da je ateizam njegov razlog, motivacija i ideologija
Haj sad koje sa Allahom na usnama.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Šabović Adis »

Vidiš ti to, Alah ih dao ateista ih uzeo?!
cccc...
Ne mereeee 👉👌
Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 717 times

Post by Venera »

Matan wrote: 24 Jan 2022, 13:26
Venera wrote: 24 Jan 2022, 13:05

Nisi se oženio u crkvi? Ne vjerujem :p

Nisam..
A da, svašta pitam, ti ne voliš takva okupljanja. :hihi
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1051 times

Post by Hurija »

:hm

Zašto naša Bošnjačka dijaspora uplaćuje neki dodatak za crkvu na Zapadu,ne sljeduje ih to ,vjerovatno na budu INN.
Ostalo je cutanje.
Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera »

Hurija wrote: 24 Jan 2022, 14:52 :hm

Zašto naša Bošnjačka dijaspora uplaćuje neki dodatak za crkvu na Zapadu,ne sljeduje ih to ,vjerovatno na budu INN.
Mnogi nisu znali, a mnogi su skinuli taj dio poreza.
MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1391 times

Post by MunDzi »

Ja odmah uplatim dva dodatka. Nek ima.
Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Šabović Adis »

:valja
Ne mereeee 👉👌
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 849 times
Been thanked: 1008 times

Post by The 51st State »

HAVANA wrote: 24 Jan 2022, 14:19
The 51st State wrote: 24 Jan 2022, 12:48

dokaz ti je kad si ateista onda je dozvoljeno sve jer si lisen moralne odgovornosti i bez tog inhibitora sasvim je lako razumjeti skliznutost u te sfere.

Ako cemo vec tim tonom i nacinom razmisljanja da i ja malo komentarisem islam? Sta rade, propagiraju, smatraju normalnim... Nista meni nije dozvoljeno kao ateisti mimo reda, zakona i odgoja... Nit sam lisen odgovornosti. Odgovaram za svoja djela.A cak me ni ateizam ne zanima. Zivim kako smatram da treba i kako volim. Ne treba mi nikakva knjiga ni uputa. Ni sta cu jest ni pit, ni koga cu guzit. A to konstanto radite pa obicno ide neka uvreda kao ovo gore, na sta moderacija po obicaju ne reaguje. Jel se odgovori e onda je islamofobija, fgr itd Mislim nije da me to tangira, zivim sa tim vec godinama i ispiraju mozak sto jedes, pijes, de vako, haj nako... Lako ja to rijesim.
Jarane, metafizicka pozicija kontas, kao ateista smatras da nema zivota nakon smrti i kao takav nisi obavezan nista pratiti i postovati, ne znam sta je tu uvrijedljivo?
Pricaj o cemu hoces, samo mojne mi lafina.
Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera »

MunDzi wrote: 24 Jan 2022, 14:58

Ja odmah uplatim dva dodatka. Nek ima.
:D.
Post Reply

Return to “Religija”