Fuddo wrote: 26 Jan 2022, 13:00
Naseef Mushroom wrote: 26 Jan 2022, 12:51
Pa eto, pošto ti ne razmišljas torovski već slobodno onda ti je lahko objasniti koja je logika iza rečenice "Ja sam Bosanac, žena mi je Srpkinja" a obadvoje su iz Bosne i Hercegovine.
Zašto se izbjegava dati objašnjenje?
Zato sto ima pravo izbora da bude sta hoce.
Serete bezze
Svako ima pravo na svoj izbor dok to još ima veze sa logikom i dok su dostojni sopstvene priče. Kada to prestane onda i dalje imaju izbor ali onda od ozbiljnog sagovornika postaju ublehaši koji se više ne mogu uzimati za ozbiljno.
U Bosni i Hercegovini postoje 3 različita stava.
Prvi je da je Bosna i Hercegovina zemlja Bošnjaka, Hrvata, Srba i ostalih naroda koji čine svi Bosance ili Hercegovce.
Drugi je da smo svi Bošnjaci ili dobri Bošnjani i da su Srbi i Hrvati samo u Srbiji i Hrvatskoj.
Treći je da smo svi samo Bosanci i Hercegovci bez torovskih podjela.
To su tri izbora koja se mogu poštovati i uvažavati. Problem nastaje kada treća grupa to samo kod Bošnjaka primjenjuje dok kod Srba i Hrvata sami sebe demantuju.
Koliko puta su se baš kod takvih jedno 15 godina iza rata (prije Popisa dok ih Bošnjaci nisu vratili u realnost) čule izjave "Mi Bosanci" gdje su sve Bošnjake tako zvali dok Srbe i Hrvate nisu zvali Bosancima već su za njih govorili "To su pošteni Srbi i Hrvati sa kojima trebamo graditi državu".
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.