jasta

Moderator: spacebound
jasta
pa nece im biti do toga u 100-oj jbt,ali ako i jeste super za njih vidis koliko su vitalniji u domovima
Ja sam samostalan, stekao svašta nešto, pa opet bih volio da cijela porodica živi u jednoj avliji.Vanilla wrote: 28 Jan 2022, 19:52 Ne znam kako raji nije zelja da se osamostale, da probaju nesto svoje steci, pa neka to od roditelja stoji, nece propasti. Hajde, okej dok se ne iskoluju, nadju posao,... Osamostaljenje nije kraj odnosa, brige i paznje za roditelje.
Ti to idealiziras Nema tu intime ni miraTaare wrote: 28 Jan 2022, 20:14Ja sam samostalan, stekao svašta nešto, pa opet bih volio da cijela porodica živi u jednoj avliji.Vanilla wrote: 28 Jan 2022, 19:52 Ne znam kako raji nije zelja da se osamostale, da probaju nesto svoje steci, pa neka to od roditelja stoji, nece propasti. Hajde, okej dok se ne iskoluju, nadju posao,... Osamostaljenje nije kraj odnosa, brige i paznje za roditelje.
Naravno da bi svako imao zaseban ulaz i stan koji će garantovati intimu, ali neka nas u jednom dvorištu.
Jednostavno, volim veliku porodicu i da su mi svi blizu.
Maštam o doručku za ogromnim stolom za kojim bi sjedila cijela porodica. Nažalost, nemam takvu porodicu.![]()
Pa ima ako imaš svoj ulaz i svoj stan. Ali, ne očekujem razumijevanje.
Pa imaju li svoje porodice? Onda je normalno.Nije to isto kao SOK ste svi djeca i najpreci jedno drugom,sad je to mjesto uzeo muz i djecaTaare wrote: 28 Jan 2022, 20:23Pa ima ako imaš svoj ulaz i svoj stan. Ali, ne očekujem razumijevanje.
Kada sam svoju najbližu porodicu pozvao da ljetuju kod mene u tr, odbili su. Sestra nije htjela sa sestrom.
kažu, daj ti nama po ključ pa ćemo se mi dogovoriti kad će ko otići da niko nikome ne smeta![]()
Koju ba slobodu , nemoze otic do solje da se pomokri,nije se u stanju da opere gujicu , i ono kao ima slobodu.Mutevelija wrote: 27 Jan 2022, 15:12De.metnite u svoje glave da oni gube u domovima slobodu!bosnjakinja wrote: 27 Jan 2022, 10:32
Upravo nasa komsinica iz sramote nije htjela da joj mati ode u dom,zena insistirala.I sad im se javlja kaze nikada nije bila sretnija,svako vecer neki aktivitet,zajedno tv,pricaju sale se...kaze dok je kod djece bila citav dan u svojoj sobi gleda tv,svi imaju svoje obaveze kada stignu da se odmore hoce oni porodicno nesto da rade,moraju i oni da zive itd
uglavnom placa joj kcerka neki privatan dom i super joj
Moze li vam uci u glavu dom je zatvor ali za starije
Pa nije ovo 1946 da se moj babo rahmetli ozeni i sad moja rahmetli mati prihvata ko u miraz moju rahmetli nenu eto ona ce njoj pomoci dok smo mi mali a onda normalno oni ce o njoj hizmetiti kad dodje starost pa onda babi rahmetli 40 godina a neni 70 i tako narednih 15 godina.The 51st State wrote: 27 Jan 2022, 11:09ne mozes ni tako gledati, ima ljudi koji uzivaju i vole da su sa rodtieljima i roditelja da su tu oko njih,bosnjakinja wrote: 27 Jan 2022, 11:04
To jeste,na jednu stranu sirimo zapadne vrijednosti a u drugu cujes skolovanog covjeka da istocnjacki razmislja "gdje ces roditelja u dom"
Ja sam realna,nije nikome dobro,svi se muce.Ima osoba koje 10 godina nisu vidjele zivota,nisu izasli ,,slavili nove godine jer im je roditelj 10 god na postelji...nije roditelju bilo lijepo,a jos manje njima,,,a tih 10 god im niko nece vratit
meni je u svakom slucaju ljepsa i sadrzajnija tradicionalna porodica koja gaji posebno postovanje prema starijim osobama, a sto se tice domova ne bih nikome da pametujem sta ce i kako ce, ja to inace vidim kao jos jednu posljedicu nenormalne atomizacije drustva prije neminovne implozije, takorekuc simptom, ali to je vec van mog domasaja.
Upravo manipulacija stvaranje od zdrave osobe debila koji u 30 godini jos trazi odobrenje i slusa uputstva roditelja ko da je maksum od 5 godina.Zagorka wrote: 27 Jan 2022, 12:28 Aman pa nisu nam oči na potiljku nego naprijed.
Dužan si potomstvu. Tako ciklus ide.
De malo vidite jel ima u prirodi ikakva vrsta da se vraća unazad, ili samo naša, koja je savladala govor, i time manipulaciju okotom?
u dom se ide da ti ima ko oprat gujicu ko za to dobija platu.insomnia wrote: 27 Jan 2022, 19:05 To u domu im je bolje imaju svoje drustvo je samo ubleha u cilju smirivanja savjesti
zar je tako to bez ikakve kontrole u FR?insomnia wrote: 27 Jan 2022, 19:24 Moze naravno. Samo sto su ovo ljudi koji su placeni da se brinu o njima. Masno placeni. Direkcija naravno. Radnici rade za kikiriki.
Niti se moze odvojiti niti ima zelje jer mu je roditelj ubio zelju da bude samostalan. A kad roditelj ko u mog prijatelja umru a on najednom sam a voz prosao da se iko za njega uda jer njemu jos malo treba neko da mu pravi cajeve i hizmeti ga.
Svaki se princip moze izvrnuti po sopstvenom ili sebicnom narativu, a pogotovo u danasnjem konzumersitickom drustvu.rocko wrote: 31 Jan 2022, 07:16Pa nije ovo 1946 da se moj babo rahmetli ozeni i sad moja rahmetli mati prihvata ko u miraz moju rahmetli nenu eto ona ce njoj pomoci dok smo mi mali a onda normalno oni ce o njoj hizmetiti kad dodje starost pa onda babi rahmetli 40 godina a neni 70 i tako narednih 15 godina.The 51st State wrote: 27 Jan 2022, 11:09
ne mozes ni tako gledati, ima ljudi koji uzivaju i vole da su sa rodtieljima i roditelja da su tu oko njih,
meni je u svakom slucaju ljepsa i sadrzajnija tradicionalna porodica koja gaji posebno postovanje prema starijim osobama, a sto se tice domova ne bih nikome da pametujem sta ce i kako ce, ja to inace vidim kao jos jednu posljedicu nenormalne atomizacije drustva prije neminovne implozije, takorekuc simptom, ali to je vec van mog domasaja.
De ba svako svoj zivot neka zivi sad ja i zena trebamo se djeci strovalit na grbacu pa da biraju o kome se starati roditeljima pri kraju zivota ili o svojoj djeci na pocetku zivota , tkz sendvic generacija .The 51st State wrote: 31 Jan 2022, 07:43Svaki se princip moze izvrnuti po sopstvenom ili sebicnom narativu, a pogotovo u danasnjem konzumersitickom drustvu.rocko wrote: 31 Jan 2022, 07:16
Pa nije ovo 1946 da se moj babo rahmetli ozeni i sad moja rahmetli mati prihvata ko u miraz moju rahmetli nenu eto ona ce njoj pomoci dok smo mi mali a onda normalno oni ce o njoj hizmetiti kad dodje starost pa onda babi rahmetli 40 godina a neni 70 i tako narednih 15 godina.
A sta familija znam sto su svalili brigu o roditelju na najmladze dijete pa onda kad dodje ostavinska niko nisakim ne prica . Svi hoce svoj dio na ostavinskoj raspravi .The 51st State wrote: 31 Jan 2022, 07:43Svaki se princip moze izvrnuti po sopstvenom ili sebicnom narativu, a pogotovo u danasnjem konzumersitickom drustvu.rocko wrote: 31 Jan 2022, 07:16
Pa nije ovo 1946 da se moj babo rahmetli ozeni i sad moja rahmetli mati prihvata ko u miraz moju rahmetli nenu eto ona ce njoj pomoci dok smo mi mali a onda normalno oni ce o njoj hizmetiti kad dodje starost pa onda babi rahmetli 40 godina a neni 70 i tako narednih 15 godina.
Users browsing this forum: No registered users and 3 guests