Da nije možda zavirila na forum i vidjela komentare...?

Ne budi cicija, slijedići put ti platii više od kafe...
Moderator: spacebound
pa bas je dotle doslo dragi behko, da trebe trazis po banjamaKrokodil Behko wrote:U nedjelju, ona je imala, neku stalnu ulaznicu u banju a
ja sam platio punu cijenu. Posle brckanja, isli smo na kafu i sokic koje
je ona platila. Insistirala je.
Nekad cula za zatvoreni bazen, otvorenog karaktera?Luna. wrote:pa bas je dotle doslo dragi behko, da trebe trazis po banjamaKrokodil Behko wrote:U nedjelju, ona je imala, neku stalnu ulaznicu u banju a
ja sam platio punu cijenu. Posle brckanja, isli smo na kafu i sokic koje
je ona platila. Insistirala je.
fujRuana wrote:Pricala mi komsinica, kad se ona nekad zabavljala sa svojim muzem samo tri puta izasla sa njim prije udaje. Neko bila stela, ona starija bila sa sela a on zivio u gradu i htjela da se uda sto prije. Prvi put kaze otisli na cevape on rekao da je zaboravio novcanik, drugi put da je bio kod sestre i nije se nadao da ce ona moci doci sa toga sela, pa je opet ona platila, a treci put otisli na kolace ali nije on jeo kao bolio ga stomak. Kad se udala tek onda vidjela kako su svi skrti. Preskakali obroke da ustede pare.
Pa kaze i ona, sve im je ostalo. Ali da je vidis ona je od sebe nekako komicna. Sada su im djeca odsasla i ona kaze sinu "isto si skrt ko caca" a kcerka joj je udata ali kaze ona skrta a zet nije.Luna. wrote:fujRuana wrote:Pricala mi komsinica, kad se ona nekad zabavljala sa svojim muzem samo tri puta izasla sa njim prije udaje. Neko bila stela, ona starija bila sa sela a on zivio u gradu i htjela da se uda sto prije. Prvi put kaze otisli na cevape on rekao da je zaboravio novcanik, drugi put da je bio kod sestre i nije se nadao da ce ona moci doci sa toga sela, pa je opet ona platila, a treci put otisli na kolace ali nije on jeo kao bolio ga stomak. Kad se udala tek onda vidjela kako su svi skrti. Preskakali obroke da ustede pare.
pa sto ce im onda pare.. da imaju za lijekove kad ostare
Ama ovdje su to bosanke banalizirale. Ima da se plati i tačka. Eto kao neki znak kavaljerstva. A nikako da se dosjete da nekad imamo problema i da nam svaka sitnica može pogoršati raspoloženje. A ima ih i koje bi mogle popraviti. Primjetio sam i to da se u BiH selo i grad razlikuju po tim stvarima. Nije da nije ima i obrnutih primjera ali u SA je to najmanje izraženo. Da ne bi bilo pogrešnih tumačenja pojasniću. Nije frka platiti uvijek ako treba samo ako je džep iole dubok. Ali činiti nemoguće, trošiti gorivo, vrijeme, novac za poklone, novac za namirnice ako ćemo biti par dana skupa i povrh svega još i jedno popišano piće?Calla wrote:nekako na zapadu sam naviknuta sve placati sama
ako pozovem prijatelje na pice naravno samo tada placam ja,,
ako smo izasli na pice sa posla onako poslovno naravno svako sebi,,
kada izlazim sa muzem on se busa da uvjek placa ali sam se izborila za poziciju
nekada ja nekada on,,zavisi ciji je novcanik u datom trenutku dublji.
Users browsing this forum: Ahrefs [Bot] and 10 guests