Feministkinje

Ponašanje u društvu i odnosi među ljudima. Humanost, predrasude.

Moderator: Krokodil Behko

Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1051 times
Status: Offline

Re: Feministkinje

Post by Hurija »

Mutevelija wrote: 03 Feb 2022, 15:41
Hurija wrote: 03 Feb 2022, 09:54

Prolazi kroz preodgoj .

:D
Prohe jos oboje morate jesti da otvorite oci sebi
Evo "pilota".

:D
Ostalo je cutanje.
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22189 times
Been thanked: 20273 times

Post by Masamune »

Oci u vezi cega?
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1647 times
Been thanked: 3093 times

Post by Mutevelija »

Femnacizma i d popijete red pill
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4074 times
Been thanked: 3734 times
Status: Online

Post by Naseef Mushroom »

Feminacistkinje sa svojim First World problemima nastavljaju. Samo je bilo pitanje vremena kada će ludilo sa zapada doći i do naših prostora
ŽENU ZOVU 'MAJKO', A MUŠKARCA 'GOSPODINE'

Bitka na društvenim mrežama: 'Majko' će me zvati moje dijete, a medicinsko osoblje da me oslovljava sa gospođo!

Image

Na Twitteru se povela rasprava o tome da li je u redu što se majci koja sa djetetom dođe u medicinsku ustanovu obraćaju sa „majko“, što smeta mnogim ženama, koje su reagovale na ovu temu.

Naime, srbijanska stilistkinja i TV voditeljka Marija Maćić podijelila je objavu jedne korisnice Twittera koja se požalila na činjenicu da „medicinski personal u Srbiji oslovljava trudnice i porodilje, kao i žene sa djecom kada dođu na pregled sa djetetom koje je bolesno, sa MAJKO“ – što smatra potpunom degradacijom žene na samo jednu ulogu.

Međutim, Maćić nije saglasna sa tim, pa je u malo ironičnom tonu odgovorila: „Ma neee… bolje da ti kažu: stigla PI**A KOSMIČKA“

Image

U prvom komentaru na objavu voditeljke jedna korisnica Twittera napisala je da se tu ne radi o feminizmu, već o ljekarskoj dehumanizaciji žene.

"Vjerujem da nisi majka i da nisi čula ton kojim to izgovaraju. Svako od nas ima svoje ime i prezime koje im piše u kartonu. Uostalom, nisam čula da niko tatu zove tatom kada odvede dijete na pregled, već gospodine. Nije to do feminizma već do ljekarske dehumanizacije žene", piše u odgovoru.

Maćić je napisala da ima kćerku od 28 godina, a zatim su se redala podijeljena mišljenja – od ironičnog: "Majka se vrijeđa kad je zovu majka", do "Meni je milo i drago kad mi kažu 'mama' ili 'majko', to je moja titula".

Tokom prepiske, neko je napomenuo da je žena, koja je prvobitno napisala tvit u kome izražava nezadovoljstvo zbog pomenutog načina oslovljavanja, zapravo majka autističnog djeteta, kao i da je njena poenta "da se ima poštovanja u odnosu sa pacijentima, nije da se ona vrijeđa što je neko zove majka".

"Žao mi je. Ali ovaj dio njenog niza sam za sebe je besmislen i nema opravdanja...uprkos bijesu, nepravdi i nemoći", odgovorila je voditeljka.

"Radim u predškolskoj ustanovi. Neke koleginice roditelje oslovljavaju sa 'mama i tata', što je preporučeno od strane stručnih saradnika da se ne radi. Meni lično, ružno zvuči. Moji mama i tata nisu, mogu samo da im persiram i oslovljavam sa 'gospođo i gospodine'", piše u jednom tvitu.

Oglasila se i jedna majka kojoj izuzetno smeta da je oslovljavaju sa "majko", naročito zbog tona kojim joj se obraćaju: "Majko ili mama će me zvati moje dijete kome to jesam. Za njih sam gospođa, da ne kažem gospođetina! Inače to MAJKO izgovaraju nekim odvratnim tonom".

Iako mnogi ovakvo obraćanje ženama sa djecom smatraju "nepotrebnim intimiziranjem", bilo je i onih koji ne vide ništa loše u tome, dok neke žene ističu da im je zbog toga i drago.

"Ja to volim. Ja sam majka i kad odem u dom zdravlja i kad kažu 'uđite i vi majko', a ja kao kraljica. Draže mi je to nego gospođo", piše u jednom tvitu, na šta je Jelena Maćić napisala: "Ja isto. U porodilištu mi je mentalno pomoglo".

Bilo je i nekih žena koje tvrde da su im se u pojedinim beogradskim porodilištima, prije mnogo godina, obraćali sa "ženice", što je naravno naišlo na još veće negodovanje onih kojima smeta i termin "majko".
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 849 times
Been thanked: 1008 times

Post by The 51st State »

niko tokugava je objasnio u dvije rijeci. sve to teba na polja i oranice slati o drzavnom trosku da kopaju cim zinu oko tih gluposti.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Ali najdebilni je ovaj dio
koja se požalila na činjenicu da „medicinski personal u Srbiji oslovljava trudnice i porodilje, kao i žene sa djecom kada dođu na pregled sa djetetom koje je bolesno, sa MAJKO“ – što smatra potpunom degradacijom žene na samo jednu ulogu.
Pa ako je trudna ili dovela bolesno dijete koja će joj druga uloga biti nego majka? :D.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:
Has thanked: 2286 times
Been thanked: 5530 times

Post by Beni »

Najvece zlo covjecanstva
Fuck you a friendly note to start the day
Vanilla
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 5061 times
Been thanked: 6563 times

Post by Vanilla »

20220428_080025.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
CikCikCikPogodi
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 99 times
Been thanked: 330 times

Promjena imena kultnog keksa "Domaćica" izazvala lavinu negativnih reakcija

Post by CikCikCikPogodi »

Image

Nakon što je hrvatska kompanija Kraš promijenila naziv kultnog keksa Domaćica, pokrenula je i lavinu negativnih komentara koja se ne stišava.

Kraš je u novoj kampanji kultnom keksu pored samog naziva Domaćica odlučio dodati zanimanja žena kako bi educirali mlađe generacije o važnosti pravedne podjele kućanskih poslova.

Međutim, kampanja se se nije svidjela mnogima, a tviteraši smatraju da je ovo pokušaj političke korektnosti, koji nije dobro prošao.

Iako je moto kampanje "Budi dio promjene", mnogi smatraju da novi naziv keksa promoviše nazadne ideja te da ženama jasno pokazuje gdje im je mjesto odnosno da mogu biti sve što žele dok god su domaćice.

"Woke keksi. Jesu li u Krašu potpuno poludjeli? Preimenovali su Domaćicu u Domaćica?", "Loša izvedba. Nema dalje", "Kraš nam je izradio cijelu kolekciju da shvatimo što sve možemo biti uz to da smo domaćice", poručuju tviteraši.
Dok jedni navode kako je Kraš ženama predstavio šta sve mogu biti, drugi se pitaju šta fali biti samo domaćica.

"Htjeli su politički korigirati davno definirano ime proizvoda pa ispada da ga se srame", "I šta fali tome da se bude samo domaćica?", navode.

Tviteraši su stava da je ova kampanja Kraša sramotna i besmislena te da je u svakom slučaju uvredljiva prema ženama.

"Kakva je ovo debilana zavladala ne mogu sebi doći? Zbog političke korektnosti? Da se ne uvrijede domaćice ili ona koje nisu domaćice nisam razumio? "Ko radi ovu sramotu za Kraš? Koga plaćaju za ovu bruku?", dodaju.

Nakon niza negativnih reakcija na svom Twitter profilu oglasili su se i iz sama kompanija Kraš.

U kratkom tvitu napisali su: "Vidimo da smo izazvali reakciju", na šta su ponovo dobili niz negativnih komentrara.

"Biti domaćica je super posao. Ne vidim potrebu za proširenjem značenja. Svako bira u kojoj mjeri će se zatrpati poslom ili pobjeći od istog", Može vas biti sram! Izazivate reakcije i s time ste sretni? Hoćete se baviti politikom?", stava su tviteraši.

Pojedinima je nova kampanja Kraša toliko uvredljiva da su odlučili bojkotovati proizvode ove komapnije.

"Pa krenite onda, ima kompanija koje su se tako lijepo okliznule. Kupujem proizvode koji mi ne uvaljuju bilo kakvu politiku! Kraš do daljnjeg bojkotiram", "Izazvali ste zgražanje i izgubili kupce. Barem mene, iako iskreno i planirao sam prestati kupovati vaše preskupe proizvode koji su izgubili na kvaliteti", stoji u komentarima.

Izvor: Klix.ba
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40926 times
Been thanked: 27453 times

Re: Promjena imena kultnog keksa "Domaćica" izazvala lavinu negativnih reakcija

Post by Rum »

“Ljudi imaju puno toga lijepog o tebi da kažu, samo prije toga treba da umreš.”
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

“Napisala je…”
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6706 times

Post by greeneyes »

Ima l "domacica i influenserica"
Samo sabura
Tokmak
Vucin apostol
Vucin apostol
Has thanked: 1540 times
Been thanked: 1425 times

Post by Tokmak »

Domaćica i tigrica :hm
Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
Calla
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 2773 times
Been thanked: 2209 times

Post by Calla »

A kako su me zeznuli prosle sedmice uvalili mi original natpis domacica, a nigdje ne pise domacin, odoh se pozalit za musku diskriminaciju :oo
Screenshot_20220503_122051.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

Domacica i vlahinjica? Imal otaj?
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
ironman
sirius
sirius
Has thanked: 25685 times
Been thanked: 26224 times

Post by ironman »

Ovakav keks samo starkov ,bez preliva cokolade ponekad mraknem uz kafu.
dream of spring...
Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3780 times
Been thanked: 6953 times

Post by Matan »

Ne zna se ko je ludji..
oni koji su dodali ove natpise ili oni kojima to smeta..
Domacica i forumasi..
samo da ih napomenem..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Kakav kretenluk. Nikada se nije dovodilo u pitanje da nema žena koje su i više od domaćice ili da nazivom keks generalizuje sve žene. Niko ne brani da neko izda i keks sa imenom pravnica.

Uostalom je samo naziv "Domaćica" imalo smisla za keks koji izgleda kao domaći. Po čemu takav keks asocira na pravnicu? Kada navratiš kao klijent a ona ti iznese keks ili šta? :grana
Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3780 times
Been thanked: 6953 times

Post by Matan »

Mene asocira na sex..
domacica i sex..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma
Has thanked: 30343 times
Been thanked: 28062 times

Post by Morgen »

A Domaćin?
Post Reply

Return to “Drustvo”