Egzorcizam, salijevanje, zapisi

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 21797 times
Been thanked: 19845 times
Status: Offline

Re: EGZORCIZAM: Kako se istjeruje vrag iz čovjeka (VIDEO)

Post by Masamune »

The 51st State wrote: 07 Feb 2022, 14:29
MarlboroGold wrote: 07 Feb 2022, 14:18
Ma bezveze. Postavili su ljude na neku drvenu stolicu, pa su ih prekrili do koljena. Onda su učili, a neki su imali tespihe. Ljudi su povremeno vrištali, ali ništa posebno.

Kasnije sam saznao iz pouzdanih izvora da je to bila čista predstava, jer su baš tad insistirali da bude što više ljudi da to vide. Ja sam bio radoznao, pa sam molio amidžu da me odvede jer je on vjernik. I sve je bilo "aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa" čim su se malo pomjerili "pacijenti" ili digli glas kao da je pejgamber sišao sa neba. Glupost ba čista.

Ove ostale osobe su bile mentalno bolesne. Ti tretmani im ništa nisu pomogli. Jednu djevojku roditelji nisu ni htjeli voziti u bolnicu, već su isključivo vjerovali hodži i tako su duži period išli na rukju. Eno je i dan danas ista kakva je i bila... otac umro kad ikad, mati živa i jedva s njom. Kako će kasnije biti kad ni matere ne bude je pitanje.

Nevjerovatno je da u 2022. godini kad je medicina toliko napredovala ljudi i dalje slijepo vjeruju ovim metodama. Pa znate li vi samo koliko je crkva odnijela života svojim egzorcizmima nad ljudima umjesto da su isti završili na liječenju u bolnicama? Doduše tad medicina nije ni bila napredna kao danas, ali svejedno je liječila mentalna oboljenja na najbolji način na koji je mogla.

Nije ovo nešto što treba biti izuzeto od kritike i u vezi čega ne treba talasati. Ova materija nema nikakav temelj u nauci i zato istu i treba propitivati, a i sa nekim stvarima je apsolutno opravdano da se čovjek i šprda koliko god da se nekima to ne sviđa.

Bio sam prisutan i uvezi sihra kad su formirali neki krug, pa kao svaka strana tog kruga predstavlja kao neki vid vrste sihra i slično. Ja to ne znam najbolje objasniti. Navodno gdje te povuče, tj. u kojem pravcu, to i imaš, pa ti onda pripišu nekakvu terapiju u smislu učenja Kur'ana, da nešto konzumiraš na biljnoj bazi kao hurme itd. De ba.

Imate pravo vjerovati. Isto tako i mi imamo pravo opravdano kritikovati ove metode u ovom stoljeću.
Nije sve dzin opsjedanje, islamsko tretiranje psiholoskih tegoba starije je od zapadne jedno 1000 godina najmanje i ima svoje provjerene metode. Ne razlikuje se puno od ove moderne osim sto je mnogo efikasnija i izbjegava maksimalno drogiranje pacijenata. Sad sto smo mi ko narod zapusten i vjerski i svjetski, to ne utice na samu validnost. Dakle na jednoj strai imas holisticki pristu ljudskom psihofizickom zdravlju, a na drugoj legalno iskljucivo narkomansko tretiranje posljedica i na to se mora konacno da postoji bolja alternativa.
Dobro.

Svakom njegovo.
MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1390 times

Post by MunDzi »

MarlboroGold wrote: 07 Feb 2022, 09:56 Najbolje je kad čovjek istjera šejtana na wc šolji.

Nema boljeg osjećaja.
:D.
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 849 times
Been thanked: 1008 times

Post by The 51st State »

Taare wrote: 07 Feb 2022, 14:33
The 51st State wrote: 07 Feb 2022, 14:13 Sve apeisti dok avion ne zapadne u turbulencije, znas sta je ali daj pomogaj, isto i za ovakve slucajeve. Rendatori kora...
De ba, sit sam njihove šuplje. Kad ih dovedeš do konkretnih stvari, onda se poteže ručna i prelazi na šuplju.
I onda kobejagi prizivaju nauku.
A lično znam kad je doktor brigić, nekadašnji šef tz psihijatrije, rekao da se pacijent vodi na ta alternativna liječenja jer on ne može pomoći.
Isto tako, sjedio sam u sobi dr sefovića kad kaže kako je sa nekim pacijentom iscrpio sve mogućnosti koje nudi moderna medicina i da je taj pacijent slučaj za hodžu.

Kao što rekoh, za sva pitanja, stavio sam ime i prezime čovjeka kojem se može obratiti.
nazoveš ga i sve ti bude jasno.
Samo, ako jedno oko ostane u pekari a drugo u mesari, mojne mene optuživat :D.
Naravno, to je apsurd ovih tkz. Emancipovanih 'snjaka, ta ce ovo ta ce ono, a ne znaju koliko se ustvari prosipaju supljom te zapravo eksponiraju svoj tokmakluk, hejbet akademskih radova afirmira i ovu praksu na dobrobit pacijenata.
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State »

MarlboroGold wrote: 07 Feb 2022, 14:38
The 51st State wrote: 07 Feb 2022, 14:29

Nije sve dzin opsjedanje, islamsko tretiranje psiholoskih tegoba starije je od zapadne jedno 1000 godina najmanje i ima svoje provjerene metode. Ne razlikuje se puno od ove moderne osim sto je mnogo efikasnija i izbjegava maksimalno drogiranje pacijenata. Sad sto smo mi ko narod zapusten i vjerski i svjetski, to ne utice na samu validnost. Dakle na jednoj strai imas holisticki pristu ljudskom psihofizickom zdravlju, a na drugoj legalno iskljucivo narkomansko tretiranje posljedica i na to se mora konacno da postoji bolja alternativa.
Dobro.

Svakom njegovo.
To si odma trebo reci,.
Shadow
Svemirka
Svemirka
Has thanked: 24624 times
Been thanked: 27246 times

Post by Shadow »

MarlboroGold wrote: 07 Feb 2022, 14:32
Shadow wrote: 07 Feb 2022, 14:25 Hvala na trudu..

Nisam pitala za ritual išćerivanja šejtana, nego da mi opises osobu, ako si imao prilike da vidis..zaposjednutu osobu, (mentalno bolesnu) ponasanje njeno..
Ne sjećam se svih njih, ali sjećam se te djevojke jer i danas znam proći kraj njihove kuće kad idem roditeljima u posjetu.

Imala je periode nekontrolisanog vrištanja, agresivnosti, histerije. Šizofrenija također... toliko se sjećam. Shark bi mogao bolje objasniti šta je u pitanju.

A to su sve znaci mentalnog oboljenja. Nista neprirodno, u ponasanju mentalno bolesne osobe.
Mislila sam, da kojim slucajem nisi vidio vise, i dublje. Ali da si vidio, ne bi mozda tvrdio ovo sto tvrdis :oo

I ovdje sve pripisujete mentalnom oboljenju, a kao posljedicu oboljenju, sve ono gore pobrojano da sad ne nabrajam.
Ja se pitam, ima li nesto vise, a da nije to pobrajano, nesto zbog cega osoba vise ne moze da izvuce zdrav razum...
Acta non Verba
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune »

To što doktor kaže idite na alternativna liječenja je njegov subjektivni stav i nema veze sa njegovom strukom.

Ili on nije dovoljno stručan ili nije znao uputiti pravom stručnjaku. Najlakše je reći idi kod hodže nek on proba nešto.
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State »

Eh eto nek si ti strucan da kazes da doktor nije strucan.
bosanski migrant
Sitna buranija
Sitna buranija
Has thanked: 12 times
Been thanked: 69 times

Post by bosanski migrant »

a kada kaze za vakcine onda je "šta zna doktor"...
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State »

Matan wrote: 07 Feb 2022, 14:36
The 51st State wrote: 07 Feb 2022, 14:34

Svi zivimo u kudnici otvorenog tipa, mozda bi to bio korak nabolje :D.
Pa jedini lijek, za covjeka koji polako dobija depresiju je priroda..
ja znam sta mene smiruje, setnje prirodom..
a sta me jebe, stres na poslu, brzina zivota i zelja da zivis iznad svoji mogucnosti..
znaci, samo skromno i ne teziti vellikim stvarima i puno prirode..
Nije jedini ali pomaze, hejbet je faktora sta covjeka moze moriti, a nisu mjerljivi nikakvim instrmentima.
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State »

bosanski migrant wrote: 07 Feb 2022, 14:45 a kada kaze za vakcine onda je "šta zna doktor"...
To se obrati kolegi insomniji, on je zaduzem za vakcine.
fruit
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 54 times
Been thanked: 244 times

Post by fruit »

https://www.facebook.com/milantarot/

Ne rizikujete da vam život potpuno uništi CRNA MAGIJA pozovite +381 62 832 73 72 i objasnite Milanu vaš slučaj. Nema potrebe da se stidite reći sta vas boli u duši, on će vam pomoći i da vas spase i zaštiti od zlih ljudi, zlih namera. Javite se na broj za više informacija.
Lahko je ženu dovest do ludila,hajdi ti nju dovedi do pameti
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune »

Shadow wrote: 07 Feb 2022, 14:41
MarlboroGold wrote: 07 Feb 2022, 14:32
Ne sjećam se svih njih, ali sjećam se te djevojke jer i danas znam proći kraj njihove kuće kad idem roditeljima u posjetu.

Imala je periode nekontrolisanog vrištanja, agresivnosti, histerije. Šizofrenija također... toliko se sjećam. Shark bi mogao bolje objasniti šta je u pitanju.

A to su sve znaci mentalnog oboljenja. Nista neprirodno, u ponasanju mentalno bolesne osobe.
Mislila sam, da kojim slucajem nisi vidio vise, i dublje. Ali da si vidio, ne bi mozda tvrdio ovo sto tvrdis :oo

I ovdje sve pripisujete mentalnom oboljenju, a kao posljedicu oboljenju, sve ono gore pobrojano da sad ne nabrajam.
Ja se pitam, ima li nesto vise, a da nije to pobrajano, nesto zbog cega osoba vise ne moze da izvuce zdrav razum...
Pružio sam šansu tome i vidio da je to glupost tako da se s time više ne zamaram.
Svaki mentalni poremećaj je danas medicinski objašnjiv koliko sam upratio, ali evo neka me shark i slični isprave koji su daleko kompetentniji po pitanju ovog.
Isto i kad osoba progovri na drugom jeziku, jer to najčešće nije drugi jezik već mrmljanje gluposti ili korištenje drugog akcenta. Ako i kojim slučajem progovore na nekom drugom može biti kao rezultat moždanog udara koji prouzrokuje umiranje moždanih ćelija, pa otuda osoba recimo umjesto na matičnom jeziku počne pričati na nekom stranom kojeg je učila tokom života.
Shadow
Svemirka
Svemirka
Has thanked: 24624 times
Been thanked: 27246 times

Post by Shadow »

MarlboroGold wrote: 07 Feb 2022, 14:52
Shadow wrote: 07 Feb 2022, 14:41

Pružio sam šansu tome i vidio da je to glupost tako da se s time više ne zamaram.
Svaki mentalni poremećaj je danas medicinski objašnjiv koliko sam upratio, ali evo neka me shark i slični isprave koji su daleko kompetentniji po pitanju ovog.
Isto i kad osoba progovri na drugom jeziku, jer to najčešće nije drugi jezik već mrmljanje gluposti ili korištenje drugog akcenta. Ako i kojim slučajem progovore na nekom drugom može biti kao rezultat moždanog udara koji prouzrokuje umiranje moždanih ćelija, pa otuda osoba recimo umjesto na matičnom jeziku počne pričati na nekom stranom kojeg je učila tokom života.
Ahahhaha sta kazes, na latinskom bezbeli progovori :oo
Puno gledas filmove. U stvarnosti, nije to bas tako :oo

No, ne da mi se dalje.
Acta non Verba
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State »

:ha

Sva sila top naucnjaka jos nije uspjela da skonta sta je svijest uopste niti ce ikad da se razumijemo odmah, a cojek rece da su sve vec skontali za mentalna stanja Golemo.
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune »

Jest.

Zato je Kur'an ponudio odgovore na sva pitanja :D.

Pa su onda smišljali dopune sa hadisima kako vjetar puhne.
Calla
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 2773 times
Been thanked: 2209 times

Post by Calla »

The 51st State wrote: 07 Feb 2022, 14:13 Sve apeisti dok avion ne zapadne u turbulencije, znas sta je ali daj pomogaj, isto i za ovakve slucajeve. Rendatori kora...
De ba, sit sam njihove šuplje. Kad ih dovedeš do konkretnih stvari, onda se poteže ručna i prelazi na šuplju.
A lično znam kad je doktor brigić, nekadašnji šef tz psihijatrije, rekao da se pacijent vodi na ta alternativna liječenja jer on ne može pomoći.
Isto tako, sjedio sam u sobi dr sefovića kad kaže kako je sa nekim pacijentom iscrpio sve mogućnosti koje nudi moderna medicina i da je taj pacijent slučaj za hodžu.

Kao što rekoh, za sva pitanja, stavio sam ime i prezime čovjeka kojem se može obratiti.
Pa da, umjesto da posalje pacijenta u banje iskljuci ga iz hektike, mentalnih strahova, briga, barem jedna kraca pauza od 21 dan o trosku zdravstva I bez psihofarmaka, odlucuje se ipak poslati pacijenta hodzi ,
a zna doktor odlicno da se ovakav vid terapije kod nas ne uvazava banja jer nema para u osiguravajucem zavodu za ovakav obicni vid lijecenja,
jeftinije mu je bilo poslati ga hodzi da ga hodza mentalno umiri sa terapijom tusiranja 2 x na dan I spijanjem vode po 2 - 4 Litra na dan iz posude u kojoj stoje zapisi. I eto lahko se Doktor rjesio pacijenta zato sto zna da mu nije potreban lijek nego obicni odmor a mentalitet poslusnosti je kulturom zivljenja vrlo poznat sto doktor I hodza kazu bit ce ispostovano.
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State »

Pa ti se ne razumijes ni u apeizam ni u religiju, e jesi alcak.
Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare »

The 51st State wrote: 07 Feb 2022, 14:44 Eh eto nek si ti strucan da kazes da doktor nije strucan.
Upravo. Pa brigić ošo u pemziju sa pozicije šefa psihijatrije. Ako je neko imao znanje i iskustvo, imao je on.
Al jok, reko malboro da tip nema pojma :D.
Svi mi se morete obratit
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune »

Pa nema pojma čim upućuje hodži. Jasno kao dan.
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State »

Calla wrote: 07 Feb 2022, 15:00

Pa da, umjesto da posalje pacijenta u banje iskljuci ga iz hektike, mentalnih strahova, briga, barem jedna kraca pauza od 21 dan o trosku zdravstva I bez psihofarmaka, odlucuje se ipak poslati pacijenta hodzi ,
a zna doktor odlicno da se ovakav vid terapije kod nas ne uvazava banja jer nema para u osiguravajucem zavodu za ovakav obicni vid lijecenja,
jeftinije mu je bilo poslati ga hodzi da ga hodza mentalno umiri sa terapijom tusiranja 2 x na dan I spijanjem vode po 2 - 4 Litra na dan iz posude u kojoj stoje zapisi. I eto lahko se Doktor rjesio pacijenta zato sto zna da mu nije potreban lijek nego obicni odmor a mentalitet poslusnosti je kulturom zivljenja vrlo poznat sto doktor I hodza kazu bit ce ispostovano.
Dobaci do njemacke ali selljacki obicaji ne odumiru lako. Nisi ti kriva da se razumijemo, to je boljka naseg svijeta opcenito, skucenost percepcija, neobrazovanost i isklljucivost.
Post Reply

Return to “Religija”