Mene samo interesuje kako se ti savrseno razumijes u sve grane zivota. Znas sve doktore, od njih si pokupio znanje jos na samom pocetku o koroni, pa si mijenjao misljenja, .....razumijes se i u poljoprivredu bolje od svakog konkretnog poljoprivrednika, u automobile, u nekretnine, itd, itd, itd....pun znanja, a baska kontakti sa bitnim ljudima u cijim kancelarijama se uvijek zateknes onako nonsalantno jerbo su to sve tvoji dobri prijatelji - a sve strucnjak do strucnjaka.Taare wrote: 07 Feb 2022, 14:33De ba, sit sam njihove šuplje. Kad ih dovedeš do konkretnih stvari, onda se poteže ručna i prelazi na šuplju.The 51st State wrote: 07 Feb 2022, 14:13 Sve apeisti dok avion ne zapadne u turbulencije, znas sta je ali daj pomogaj, isto i za ovakve slucajeve. Rendatori kora...
I onda kobejagi prizivaju nauku.
A lično znam kad je doktor brigić, nekadašnji šef tz psihijatrije, rekao da se pacijent vodi na ta alternativna liječenja jer on ne može pomoći.
Isto tako, sjedio sam u sobi dr sefovića kad kaže kako je sa nekim pacijentom iscrpio sve mogućnosti koje nudi moderna medicina i da je taj pacijent slučaj za hodžu.
Kao što rekoh, za sva pitanja, stavio sam ime i prezime čovjeka kojem se može obratiti.
nazoveš ga i sve ti bude jasno.
Samo, ako jedno oko ostane u pekari a drugo u mesari, mojne mene optuživat![]()
Psiha je cudo. Niti svako moze lijeciti psihicke bolesti, niti se svaka psihicka bolest moze izlijeciti.
A budimo realni, svi se mi bojimo nepoznatog.
Apsolutno svi.
I ateisti i vjernici i agnostici.
Kad nam zagusti, strah svoje cini - psiha puca.
Sve to zvuci apstraktno i nisu svi skloni vjerovanju u to.
A ponekad je tesko vjerovati u nesto sto sam nisi vidio ili dozivio.
Inace, ako neko ima psihickih problema, probao sve moguce terapije......pa sta ako i ode hodzi na lijecenje.
Nek proba.
Nema sta izgubiti.
Osim vremena i eventualno para.
Ako im pomogne, dobro i jeste.
Ako ne, samo jos jedan od mnogobrojnih neuspjelih pokusaja da se ozdravi.