Egzorcizam, salijevanje, zapisi

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1391 times
Status: Offline

Re: EGZORCIZAM: Kako se istjeruje vrag iz čovjeka (VIDEO)

Post by MunDzi » 07 Feb 2022, 15:05

Taare wrote: 07 Feb 2022, 14:33
The 51st State wrote: 07 Feb 2022, 14:13 Sve apeisti dok avion ne zapadne u turbulencije, znas sta je ali daj pomogaj, isto i za ovakve slucajeve. Rendatori kora...
De ba, sit sam njihove šuplje. Kad ih dovedeš do konkretnih stvari, onda se poteže ručna i prelazi na šuplju.
I onda kobejagi prizivaju nauku.
A lično znam kad je doktor brigić, nekadašnji šef tz psihijatrije, rekao da se pacijent vodi na ta alternativna liječenja jer on ne može pomoći.
Isto tako, sjedio sam u sobi dr sefovića kad kaže kako je sa nekim pacijentom iscrpio sve mogućnosti koje nudi moderna medicina i da je taj pacijent slučaj za hodžu.

Kao što rekoh, za sva pitanja, stavio sam ime i prezime čovjeka kojem se može obratiti.
nazoveš ga i sve ti bude jasno.
Samo, ako jedno oko ostane u pekari a drugo u mesari, mojne mene optuživat :D.
Mene samo interesuje kako se ti savrseno razumijes u sve grane zivota. Znas sve doktore, od njih si pokupio znanje jos na samom pocetku o koroni, pa si mijenjao misljenja, .....razumijes se i u poljoprivredu bolje od svakog konkretnog poljoprivrednika, u automobile, u nekretnine, itd, itd, itd....pun znanja, a baska kontakti sa bitnim ljudima u cijim kancelarijama se uvijek zateknes onako nonsalantno jerbo su to sve tvoji dobri prijatelji - a sve strucnjak do strucnjaka.

Psiha je cudo. Niti svako moze lijeciti psihicke bolesti, niti se svaka psihicka bolest moze izlijeciti.

A budimo realni, svi se mi bojimo nepoznatog.
Apsolutno svi.
I ateisti i vjernici i agnostici.

Kad nam zagusti, strah svoje cini - psiha puca.

Sve to zvuci apstraktno i nisu svi skloni vjerovanju u to.
A ponekad je tesko vjerovati u nesto sto sam nisi vidio ili dozivio.

Inace, ako neko ima psihickih problema, probao sve moguce terapije......pa sta ako i ode hodzi na lijecenje.
Nek proba.
Nema sta izgubiti.
Osim vremena i eventualno para.
Ako im pomogne, dobro i jeste.
Ako ne, samo jos jedan od mnogobrojnih neuspjelih pokusaja da se ozdravi.

The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 849 times
Been thanked: 1008 times

Post by The 51st State » 07 Feb 2022, 15:06

Taare wrote: 07 Feb 2022, 15:02
The 51st State wrote: 07 Feb 2022, 14:44 Eh eto nek si ti strucan da kazes da doktor nije strucan.
Upravo. Pa brigić ošo u pemziju sa pozicije šefa psihijatrije. Ako je neko imao znanje i iskustvo, imao je on.
Al jok, reko malboro da tip nema pojma :D.
Zna cigara, akademit emeritus reddtia i slicnih akademskih ustanova.

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 22755 times
Been thanked: 20838 times

Post by Masamune » 07 Feb 2022, 15:07

Bar nisam Lib Toka :oo

bosanski migrant
Sitna buranija
Sitna buranija
Has thanked: 12 times
Been thanked: 69 times

Post by bosanski migrant » 07 Feb 2022, 15:08

meni da ste vi pacijenti poslao bih vas hodzi odmah, nebitno koja je bolest...štaćeš dzaba u bolnici ako kuran liječi sve

The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State » 07 Feb 2022, 15:09

Jbt. Pa to je stranica satricnog karaktera, dok si ti mrtvav ozbiljan u svojim izjavama. Uhavizaj se ili pozovi ovaj broj sto ti je Taare ostavio.
Last edited by The 51st State on 07 Feb 2022, 15:10, edited 1 time in total.

The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State » 07 Feb 2022, 15:10

bosanski migrant wrote: 07 Feb 2022, 15:08 meni da ste vi pacijenti poslao bih vas hodzi odmah, nebitno koja je bolest...štaćeš dzaba u bolnici ako kuran liječi sve
Srecom, tvoj domet je na drugoj stani saltera.

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 07 Feb 2022, 15:20

The 51st State wrote: 07 Feb 2022, 15:09 Jbt. Pa to je stranica satricnog karaktera, dok si ti mrtvav ozbiljan u svojim izjavama. Uhavizaj se ili pozovi ovaj broj sto ti je Taare ostavio.
Manje gunđaj. Nađi bar neki smisao za humor. Ubaci bar koji smiley u rečenicu.

Samo brabonjaš bezze :oo

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 07 Feb 2022, 15:23

MunDzi wrote: 07 Feb 2022, 15:05
Taare wrote: 07 Feb 2022, 14:33

De ba, sit sam njihove šuplje. Kad ih dovedeš do konkretnih stvari, onda se poteže ručna i prelazi na šuplju.
I onda kobejagi prizivaju nauku.
A lično znam kad je doktor brigić, nekadašnji šef tz psihijatrije, rekao da se pacijent vodi na ta alternativna liječenja jer on ne može pomoći.
Isto tako, sjedio sam u sobi dr sefovića kad kaže kako je sa nekim pacijentom iscrpio sve mogućnosti koje nudi moderna medicina i da je taj pacijent slučaj za hodžu.

Kao što rekoh, za sva pitanja, stavio sam ime i prezime čovjeka kojem se može obratiti.
nazoveš ga i sve ti bude jasno.
Samo, ako jedno oko ostane u pekari a drugo u mesari, mojne mene optuživat :D.
Mene samo interesuje kako se ti savrseno razumijes u sve grane zivota. Znas sve doktore, od njih si pokupio znanje jos na samom pocetku o koroni, pa si mijenjao misljenja, .....razumijes se i u poljoprivredu bolje od svakog konkretnog poljoprivrednika, u automobile, u nekretnine, itd, itd, itd....pun znanja, a baska kontakti sa bitnim ljudima u cijim kancelarijama se uvijek zateknes onako nonsalantno jerbo su to sve tvoji dobri prijatelji - a sve strucnjak do strucnjaka.
Ih već je jednom uhvaćen u laži kad je trubio kako nema nikog na UKC-u u Tuzli na respiratorima nekako u prvih 4-5 mjeseci pandemije. Sve "rekli mi" pa pamfleti o familiji i doktorima.

Ja sam odmah dobio potvrdu da je to laž uz sliku Covid odjeljenja.

The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State » 07 Feb 2022, 15:24

Ne znam o kakvom gundjanju pricas, o humora na temi vicevi mozemo, mada te izlazem istom na suptilan i sofisticiran nacin koji na zalost ne dopire do tebe. No, dok je publike i nastupam.

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 2773 times
Been thanked: 2209 times

Post by Calla » 07 Feb 2022, 15:25

The 51st State wrote: 07 Feb 2022, 15:04
Calla wrote: 07 Feb 2022, 15:00

Pa da, umjesto da posalje pacijenta u banje iskljuci ga iz hektike, mentalnih strahova, briga, barem jedna kraca pauza od 21 dan o trosku zdravstva I bez psihofarmaka, odlucuje se ipak poslati pacijenta hodzi ,
a zna doktor odlicno da se ovakav vid terapije kod nas ne uvazava banja jer nema para u osiguravajucem zavodu za ovakav obicni vid lijecenja,
jeftinije mu je bilo poslati ga hodzi da ga hodza mentalno umiri sa terapijom tusiranja 2 x na dan I spijanjem vode po 2 - 4 Litra na dan iz posude u kojoj stoje zapisi. I eto lahko se Doktor rjesio pacijenta zato sto zna da mu nije potreban lijek nego obicni odmor a mentalitet poslusnosti je kulturom zivljenja vrlo poznat sto doktor I hodza kazu bit ce ispostovano.
Dobaci do njemacke ali selljacki obicaji ne odumiru lako. Nisi ti kriva da se razumijemo, to je boljka naseg svijeta opcenito, skucenost percepcija, neobrazovanost i isklljucivost.
Jasno kao dan, alternativno lijecenje ne nestaje ni na zapadu, pogotovo kod nepismenog stanovnistva vidljivo je da taj alternativni vid lijecenja najlakse razumiju pa se zato I mjesavina razlicitih metoda lijecenja poprilicno sudara po svjetu,
da napomemen poznatu religijsku Voodoo *Wudu *metodu iz zapadne Afrike koja nikada nije ni prestajala da postoji.
Last edited by Calla on 07 Feb 2022, 15:26, edited 1 time in total.
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 07 Feb 2022, 15:26

MarlboroGold wrote: 07 Feb 2022, 15:23 Ih već je jednom uhvaćen u laži kad je trubio kako nema nikog na UKC-u u Tuzli na respiratorima nekako u prvih 4-5 mjeseci pandemije. Sve "rekli mi" pa pamfleti o familiji i doktorima.

Haj dokaži to što tvrdiš.
Svi mi se morete obratit

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1677 times
Been thanked: 3195 times

Post by Mutevelija » 07 Feb 2022, 15:26

Calla wrote: 07 Feb 2022, 15:25

Dobaci do njemacke ali selljacki obicaji ne odumiru lako. Nisi ti kriva da se razumijemo, to je boljka naseg svijeta opcenito, skucenost percepcija, neobrazovanost i isklljucivost.
Jasno kao dan, alternativno lijecenje ne nestaje ni na zapadu, pogotovo kod nepismenog stanovnistva vidljivo je da taj alternativni vid lijecenja najlakse razumiju pa se zato I mjesavina razlicitih metoda lijecenja poprilicno sudara da napomemen poznatu religijsku Voodoo Wudu metoda iz zapadne Afrike koja nikada nije ni prestala da postoji.
Medicina nikad nece moci izlijeciti strunu, ono kad se strunis pomakne zeludac.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State » 07 Feb 2022, 15:29

Jasno kao dan, alternativno lijecenje ne nestaje ni na zapadu, pogotovo kod nepismenog stanovnistva vidljivo je da taj alternativni vid lijecenja najlakse razumiju pa se zato I mjesavina razlicitih metoda lijecenja poprilicno sudara po svjetu,
da napomemen poznatu religijsku Voodoo *Wudu *metodu iz zapadne Afrike koja nikada nije ni prestajala da postoji.
Smijesno, ocigledno nisi upoznata sa ogromnim porastom paganizma na zapadu i pratecih praksi upravo kod tog pismenog svijeta. No cijenim pokusaj, doduse neuspio, iskazivanja ironije.

The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State » 07 Feb 2022, 15:30

Taare wrote: 07 Feb 2022, 15:26
MarlboroGold wrote: 07 Feb 2022, 15:23 Ih već je jednom uhvaćen u laži kad je trubio kako nema nikog na UKC-u u Tuzli na respiratorima nekako u prvih 4-5 mjeseci pandemije. Sve "rekli mi" pa pamfleti o familiji i doktorima.

Ozbiljne je optuzbe iznio.

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 07 Feb 2022, 15:34

Samo ponovio jednom iznesenu laž.
Svi mi se morete obratit

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1273 times
Been thanked: 4064 times
Status: Online

Post by Laser » 07 Feb 2022, 15:35

Zašto moramo biti isključivi pa sve psihičke probleme pripisati uticaju džina ili neke druge mračne sile, bez obzira kako ćemo je nazvati.

Problemi mogu nastati i bez džina ili neke mračne sile, mogu biti uzrokovani stresom, PTSP-om ili OKP poremećajem i ko zna čime još. Moderna psihijatrija se danas prilično uspješno nosi sa tim.

Moj stav je da jedno ne isključuje drugo. Ako bi mi sutra bio dijagnosticiran PTSP sigurno ne bih išao nikakvom hodži, liječio bih se kod terapeuta specijaliste.

Sa druge strane, ako bi mi znalac dijagnosticirao uticaj džina, tražio bih lijeka kod stručnjaka za to područje.

Znam najmanje dvojicu iscjelitelja koji nipošto ne negiraju znanje i moć moderne psihologije i znam da po ekad upućuju ljude tamo, iako su se prvo njima obratili.

Ali, "ćafiri" bi crkli kad se ne bi što žešće posrali na stavove, uvjerenja pa čak i svjedočenja "vjernika".

Specijalno na ovoj temi.
Klanjam džematile po parkovima.

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 2773 times
Been thanked: 2209 times

Post by Calla » 07 Feb 2022, 15:35

Mutevelija wrote: 07 Feb 2022, 15:26

Jasno kao dan, alternativno lijecenje ne nestaje ni na zapadu, pogotovo kod nepismenog stanovnistva vidljivo je da taj alternativni vid lijecenja najlakse razumiju pa se zato I mjesavina razlicitih metoda lijecenja poprilicno sudara da napomemen poznatu religijsku Voodoo Wudu metoda iz zapadne Afrike koja nikada nije ni prestala da postoji.
Medicina nikad nece moci izlijeciti strunu, ono kad se strunis pomakne zeludac.
Znaš li ti to lijeciti, izvrnuuti ruku pa sjesti na nju :ha
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 07 Feb 2022, 15:37

Taare wrote: 07 Feb 2022, 15:26

Evo trčim. Prošlo je više od godinu.

MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1391 times

Post by MunDzi » 07 Feb 2022, 15:50

Laser wrote: 07 Feb 2022, 15:35 Zašto moramo biti isključivi pa sve psihičke probleme pripisati uticaju džina ili neke druge mračne sile, bez obzira kako ćemo je nazvati.

Problemi mogu nastati i bez džina ili neke mračne sile, mogu biti uzrokovani stresom, PTSP-om ili OKP poremećajem i ko zna čime još. Moderna psihijatrija se danas prilično uspješno nosi sa tim.

Moj stav je da jedno ne isključuje drugo. Ako bi mi sutra bio dijagnosticiran PTSP sigurno ne bih išao nikakvom hodži, liječio bih se kod terapeuta specijaliste.

Sa druge strane, ako bi mi znalac dijagnosticirao uticaj džina, tražio bih lijeka kod stručnjaka za to područje.

Znam najmanje dvojicu iscjelitelja koji nipošto ne negiraju znanje i moć moderne psihologije i znam da po ekad upućuju ljude tamo, iako su se prvo njima obratili.

Ali, "ćafiri" bi crkli kad se ne bi što žešće posrali na stavove, uvjerenja pa čak i svjedočenja "vjernika".

Specijalno na ovoj temi.
Pa da.
Kad ustanove da nije dzin, posalju psihijatru ili psihologu.
Nece oni da se bave tim sitnim bolestima, to prepuste kadru koji se skolovao dugi niz godina.
A sebi ostave komplikovane slucajeve - istjerivanje dzina, jer im je to uza specijalnost.

Nego, jesi li se ti konsultovao sa kojim znalcem?

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 10064 times
Been thanked: 17062 times

Post by spacebound » 07 Feb 2022, 16:08

Ja se nadam da se nikad niko od vas koji poricete ili ismijavate nece susresti sa ovim uzasom. Zelim vam dug zivot do cijeg kraja cete misliti da su to izmisljotine dokonih i sanjarskih umova .
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

Post Reply

Return to “Religija”