Ljudi i dogadjaji/Životne priče
Moderator: Krokodil Behko
- gejsha
- Inventar foruma
- Been thanked: 2 times
- Status: Offline
Re: Enes i Mirhet spasili ženu od utapanja pa postali prijat
Svaka čast njima dvojici, a ostali 

Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..
Maja wrote:i dodao da ga je veoma iznerviralo što je na obali bilo mladih ljudi koji su, umjesto da pomognu, izvadili svoje mobitele i fotografisali.
"Od horor scene pravili su komediju. I Enes i ja smo se zgrozili ponašanjem pojedinaca", izjavio je Mirhet.
Facebook generacija. To je sigurno za minut bilo na njihovim profilima
bas tako.

jedno mi nije jasno. iz teksta se ocito da zakljuciti da je policija prije tih momaka bila na mjestu dogadjaja. kako to da se niko od njih nije odvazio skociti u rijeku da spasi zenu?
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica
- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
.......i vatrogasci i hitna
.......koji su đavo radili,čekali da crkne,pa da je izvuku 

Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9630 times
- Been thanked: 11373 times
Nestala Ibrahima se javila sestri SMS-om iz Rajlovca!?

Krajina priča o nestanku 40-godišnje Ibrahime Pajazetović, supruge Adema Pajazetovića iz Velike Kladuše, vlasnika firmi "Eu-Vet" i "Adda –promet" u čijem sastavu se nalaze diskoteka "Rich", market, veleprodaja, frizerski salon, stanica za tehnički pregled te prostor carinskog terminala kladuške Carinske ispostave.
Ibrahima je nestala 11. marta ove godine dok je šetala gradskom zaobilaznicom,a dan kasnije suprug je policiji u Velikoj Kladuši prijavio njen nestanak. Ibrahima je otišla od kuće oko 18 sati u crnoj trenerci sa roze štraftama i crnim patikama.Visoka je oko 165 cm. Sa sobom je, koliko je porodici poznato, nosila ličnu kartu, moguće i pasoš.
Kada smo danas nazvali Adema Pajazetovića, Ibrahiminog supruga, javio se iz Sarajeva gdje je stigao sa starijim sinom Adijem i Samirom Šabićem, supruginim bratom. Razlog hitne vožnje u glavni grad je bio upravo nestanak Ibrahime.
- Jučer sam dobio broj od nekih prijatelja sa koga se ona javila sestri Edini. Taj broj je u Sarajevu i mi smo upravo u Sarajevu u tom dijelu grada, tačnije u blizini hotela iz koga se navodno javila. Broj je tačan, međutim, ovdje je niko nije vidio - kazao nam je Adem Pajazetović..
Saznali smo da je riječ o hotelu "Exclusive" u Rajlovcu kod Sarajeva koji se pominje kao mjesto odakle je poslala poruku Ibrahima Pajazetović.
- Ta gospođa nije boravila kod nas. To sam rekla njenom suprugu koji je došao sa informacijom da je njegova žena poslala poruku mobitelom na oko 200 metara od našeg hotela. Ovdje ima još puno kuća okolo, ima i jedan motel. U našem hotelu nije noćila, imamo kompjutersku evidenciju. Da li je ,možda, popila piće u restoranu to ne znam ali se i to može utvrditi – kazala nam je ljubazna recepcionerka hotela "Exclusive" Anesa koja je potvrdila da je sa njom razgovarao suprug nestale Ibrahime.
Vlasnik hotela "Exclusive" Safet Rastoder istakao je da je menadžment hotela na usluzi za sve informacije sa knjigom gostiju i sigurnosnim kamerama.
Porodica sumnja da je Ibrahima oteta
Adem Pajazetović je u razgovoru sa novinarom “Avaza” rekao da ima još nekih informacija u vezi supruginog nestanka koje provjerava. Njega su iz krajiške policije juče zvali da da još neke izjave,ali je on već bio na put za Sarajevo. Zbog drame u porodici i brige za suprugom Ibrahimom Adem Pajazetović je ponudio veliku novčanu nagradu za informacije koje bi pomogle da bude pronađena.
Zamjenik policijskog komesara Unsko-sanskog kantona (USK) Marijan Šimić kazao je da su njegovi ljudi na terenu i da obavljaju neophodne radnje u vezi sa nestankom 40-godišnje žene. Dodao je da je u ovom trenutku još rano za bilo kakve izjave.
Šok u porodici Pajazeotović je veliki, posebno kod kćerke Arijane studentice prve godine Ekonomskog fakulteta u Bihaću i sina Dženaida, srednjoškolca. Majka im je bila veoma privržena pa je njen iznenadni nestanak najviše pogodio djecu. Diskoteka "Rich", koju je nestala Ibrahima vodila kao menadžer, zatvorena je, radi samo kafić u sklopu diskoteke.
Ono što zbunjuje jeste činjenica da se Ibrahima nijednom nije javila suprugu Ademu, što bi bilo logično obzirom na više od 20 godina zajedničkog života. U Velikoj Kladuši se povodom nestanka Ibrahime Pajazetović i dalje pletu različite priče, obzirom da je na njoj najveći dio velike imovine.
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3900 times
- Been thanked: 2933 times
Re: Nestala Ibrahima se javila sestri SMS-om iz Rajlovca!?
...javila se seki...a nije cojku i djeci....

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Odletjela za Istanbul
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Asmir se ne javlja, nije nazvao ni da pita za djecu
Azra Grahović, supruga Asmira Grahovića, poslovođe u velikokladuškoj diskoteci "Rich", koji je 11. marta pobjegao s Ibrahimom Pajazetović u Istanbul, jučer je otvorila srce za "Dnevni avaz" i ispričala kako se osjećala nakon što je saznala zbog čega je on nestao.

Asmir i Azra Grahović
Različite priče
- Nisam išla da prijavim nestanak supruga u policiju zato što su mi Adem Pajazetović i njegov mlađi sin rekli da je moj muž pobjegao s Ademovom suprugom, odnosno dječakovom majkom. Teško mi je to palo, ali pomisao na djecu me je smirivala sve do jutra, kada je na "Avazovom" portalu objavljeno da je Ibrahima Pajazetović nestala, odnosno oteta. Tek sam se zaprepastila kada mi je policija jučer (prekjučer, op. a.) došla u kuću i kazala da je moj suprug umiješan u otmicu Ibrahime - priča utučena Azra, koja tokom razgovora nijednom nije izgovorila suprugovo ime.
Napominje da prije Asmirovom nestanka nije primijetila ništa neobično u njegovom ponašanju.

Pajazetović: Otišla s Grahovićem u Istanbul
- Nisam imala nikakvog razloga da posumnjam u vezu s tom ženom. Moj čovjek je mlađi dosta od nje, šefica mu je, supruga čovjeka koji mu je osigurao posao i dao nam kruh. Nikada ne bih pomislila na takvo nešto - nastavlja ona.
Asmir Grahović je od kuće otišao u ponedjeljak, 11. marta, između 17 i 18 sati, nakon ručka. Mlađe dijete im je bilo bolesno i u utorak su ga planirali voditi ljekaru.
- Na odlasku sam ga upitala hoćemo li sutra voditi dijete ljekaru, a on mi je potpuno normalno odgovorio: "Da, vodimo" - prisjeća se mlada žena.
Isključen mobitel
Kaže da, nakon svega što se dogodilo, ne zna više u šta da vjeruje. Ona i Asmirov brat su ga zvali, ali njegov je mobitel bio isključen.
- U svemu ovome, bez obzira kakva je vrsta veze između mog supruga i gospođe Ibrahime, nepojmljivo mi je da se moj suprug ne interesuje za svoje dvoje djece, za koju je bio veoma vezan - kaže Azra Grahović.
Pokušali smo kontaktirati Adema Pajazetovića da bismo tražili komentar o navodima Azre Grahović, ali se on nije javljao na telefon.
Podrška porodice
Povjerovala je i u čaršijske priče da su Ibrahima i Asmir odnijeli dosta novca, ali je onda uslijedio demanti Ibrahiminog muža, biznismena Adema Pajazetovića. Danas joj je u svemu najvažnija podrška porodice.
- Moji i njegovi roditelji su živi, svi su uz mene. Zajedno s djecom, sve mi je lakše. Zahvaljujem Bogu na tome - kazala je na kraju razgovora Azra Grahović.
Azra Grahović, supruga Asmira Grahovića, poslovođe u velikokladuškoj diskoteci "Rich", koji je 11. marta pobjegao s Ibrahimom Pajazetović u Istanbul, jučer je otvorila srce za "Dnevni avaz" i ispričala kako se osjećala nakon što je saznala zbog čega je on nestao.

Asmir i Azra Grahović
Različite priče
- Nisam išla da prijavim nestanak supruga u policiju zato što su mi Adem Pajazetović i njegov mlađi sin rekli da je moj muž pobjegao s Ademovom suprugom, odnosno dječakovom majkom. Teško mi je to palo, ali pomisao na djecu me je smirivala sve do jutra, kada je na "Avazovom" portalu objavljeno da je Ibrahima Pajazetović nestala, odnosno oteta. Tek sam se zaprepastila kada mi je policija jučer (prekjučer, op. a.) došla u kuću i kazala da je moj suprug umiješan u otmicu Ibrahime - priča utučena Azra, koja tokom razgovora nijednom nije izgovorila suprugovo ime.
Napominje da prije Asmirovom nestanka nije primijetila ništa neobično u njegovom ponašanju.

Pajazetović: Otišla s Grahovićem u Istanbul
- Nisam imala nikakvog razloga da posumnjam u vezu s tom ženom. Moj čovjek je mlađi dosta od nje, šefica mu je, supruga čovjeka koji mu je osigurao posao i dao nam kruh. Nikada ne bih pomislila na takvo nešto - nastavlja ona.
Asmir Grahović je od kuće otišao u ponedjeljak, 11. marta, između 17 i 18 sati, nakon ručka. Mlađe dijete im je bilo bolesno i u utorak su ga planirali voditi ljekaru.
- Na odlasku sam ga upitala hoćemo li sutra voditi dijete ljekaru, a on mi je potpuno normalno odgovorio: "Da, vodimo" - prisjeća se mlada žena.
Isključen mobitel
Kaže da, nakon svega što se dogodilo, ne zna više u šta da vjeruje. Ona i Asmirov brat su ga zvali, ali njegov je mobitel bio isključen.
- U svemu ovome, bez obzira kakva je vrsta veze između mog supruga i gospođe Ibrahime, nepojmljivo mi je da se moj suprug ne interesuje za svoje dvoje djece, za koju je bio veoma vezan - kaže Azra Grahović.
Pokušali smo kontaktirati Adema Pajazetovića da bismo tražili komentar o navodima Azre Grahović, ali se on nije javljao na telefon.
Podrška porodice
Povjerovala je i u čaršijske priče da su Ibrahima i Asmir odnijeli dosta novca, ali je onda uslijedio demanti Ibrahiminog muža, biznismena Adema Pajazetovića. Danas joj je u svemu najvažnija podrška porodice.
- Moji i njegovi roditelji su živi, svi su uz mene. Zajedno s djecom, sve mi je lakše. Zahvaljujem Bogu na tome - kazala je na kraju razgovora Azra Grahović.
Ja hebanije na pasja preskakala.
Zao mi ove zene i djece sto ostadose sami ko vukovi na kijametu
Zao mi ove zene i djece sto ostadose sami ko vukovi na kijametu

Budali možeš da oprostis, jer srlja samo u jednom pravcu i ne folira nikoga.
Foliranti su oni od kojih ti je muka...
Foliranti su oni od kojih ti je muka...
- Zagorka
Pa šta je,utekoše li
Ja safunice Indijo

Ja safunice Indijo

ja joj cudna imena, cuj, Ibrahima ...
Ja kako li ga se pravilno izgovara

E sad necu ni kako ja hocu
- Zagorka
IbraaaahimaIM_ex wrote:ja joj cudna imena, cuj, Ibrahima ...

pa kazem jaZagorka wrote:IbraaaahimaIM_ex wrote:ja joj cudna imena, cuj, Ibrahima ...
Ja kako li ga se pravilno izgovara.....Ibrahiiiiiiiima

E sad necu ni kako ja hocu
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Re: Ljudi i dogadjaji
Rekli su nam da za sina spremimo ćefine i tabut

Velika Kladuša jučer je brujala o povratku Ibrahime Pajazetovć (40), supruge biznismena Adema Pajazetovića, inače vlasnika firmi "Eu-Vet" i "Adda promet", koja je 11. marta nestala sa 15 godina mlađim konobarom Asmirom Grahovićem.
Prijetnje Šabića
Međutim, činjenica da nema Grahovića uznemirila je ponajviše njegove roditelje koji su jučer ugostili novinare "Avaza".
Asmirovi roditelji Hanifa i Ibrahim Grahović stanuju u prizemlju kuće, dok je na spratu snaha Azra Grahović s kćerkom Hanom (6) i sinom Ilhanom (4), koja je pobjegla čim je vidjela novinare.
- Samo da mi se sin vrati živ i zdrav. Djeca ga stalno spominju. Ilhan ponavlja nemojte da dirate moga babu, ja njega ne dam - kaže kroz plač Hanifa.
Teško bolesni Ibrahim samo je slijegao ramenima. Jedva su preživjeli i noć bijega Ibrahime i njihovog sina, kada im je u noći na prozore zalupao Samir Šabić, Ibrahimin brat.
- Kazao je da pripremamo tabute i ćefine, jer će Asmiru biti klanjana dženaza. Tada sam pomislila da su mi već ubili sina, grdna rano moja - otkrila je Hanifa.
Dalje je kazala da bi svi bili najsretniji da se to nije ni desilo te da niko od ukućana ništa nije znao o njegovoj navodnoj vezi s Ibrahimom.
- Asmir je prije odlaska kupio dva kartona ulja, četiri vreće brašna, vreću šećera. Poslije smo saznali da je u marketu u blizini kuće na dan odlaska kupio donji veš, majice i hlače u vrijednosti od 300 eura, a u naselju Crvarevac automobil kojim su Ibrahima i on otputovali u Sarajevo - priča Hanifa.
Izjave policiji
Roditelji Grahovića jučer su bezuspješno pokušavali saznati je li i Asmir doputovao iz Barcelone s Ibrahimom te sumnjaju u "neku vražiju priču", jer im se sin ne javlja.
- Kažem snahi, ne idi nikuda, budi uz djecu. Tome mora doći kraj. Ništa nije postalo da je ostalo, a da se ne zna šta je i kako je - govori Hanifa.
U Velikoj Kladuši svi se slažu u jednom - ne vjeruju da će Grahović smjeti da se vrati kući. Ibrahima se, također, jučer nije pojavljivala na ulicama Velike Kladuše, a u MUP-u Kantona Sarajevo nam je potvrđeno da je u PU Ilidža dala izjavu nakon što je preksinoć avionom stigla iz Barcelone.
- Samo je dala izjavu. Nije bilo nikakvog privođenja. Ona se bojala za svoju sigurnost. Sve je proslijeđeno MUP-u u Veliku Kladušu - kazali su nam iz MUP-a KS.
Gdje su pare
Kladušane više od ljubavne afere interesira jesu li Ibrahima i Asmir odnijeli pola miliona eura u Španiju, gdje su odletjeli iz Istanbula 17. marta. Malo ih vjeruje u to, jer komentiraju, zašto bi se vraćali tako brzo. Podsjećaju i da je Adem Pajazetović demantirao da su odnesene velike pare. Drugi, opet, zaključuju "koliko para - toliko ljubavi".

Velika Kladuša jučer je brujala o povratku Ibrahime Pajazetovć (40), supruge biznismena Adema Pajazetovića, inače vlasnika firmi "Eu-Vet" i "Adda promet", koja je 11. marta nestala sa 15 godina mlađim konobarom Asmirom Grahovićem.
Prijetnje Šabića
Međutim, činjenica da nema Grahovića uznemirila je ponajviše njegove roditelje koji su jučer ugostili novinare "Avaza".
Asmirovi roditelji Hanifa i Ibrahim Grahović stanuju u prizemlju kuće, dok je na spratu snaha Azra Grahović s kćerkom Hanom (6) i sinom Ilhanom (4), koja je pobjegla čim je vidjela novinare.
- Samo da mi se sin vrati živ i zdrav. Djeca ga stalno spominju. Ilhan ponavlja nemojte da dirate moga babu, ja njega ne dam - kaže kroz plač Hanifa.
Teško bolesni Ibrahim samo je slijegao ramenima. Jedva su preživjeli i noć bijega Ibrahime i njihovog sina, kada im je u noći na prozore zalupao Samir Šabić, Ibrahimin brat.
- Kazao je da pripremamo tabute i ćefine, jer će Asmiru biti klanjana dženaza. Tada sam pomislila da su mi već ubili sina, grdna rano moja - otkrila je Hanifa.
Dalje je kazala da bi svi bili najsretniji da se to nije ni desilo te da niko od ukućana ništa nije znao o njegovoj navodnoj vezi s Ibrahimom.
- Asmir je prije odlaska kupio dva kartona ulja, četiri vreće brašna, vreću šećera. Poslije smo saznali da je u marketu u blizini kuće na dan odlaska kupio donji veš, majice i hlače u vrijednosti od 300 eura, a u naselju Crvarevac automobil kojim su Ibrahima i on otputovali u Sarajevo - priča Hanifa.
Izjave policiji
Roditelji Grahovića jučer su bezuspješno pokušavali saznati je li i Asmir doputovao iz Barcelone s Ibrahimom te sumnjaju u "neku vražiju priču", jer im se sin ne javlja.
- Kažem snahi, ne idi nikuda, budi uz djecu. Tome mora doći kraj. Ništa nije postalo da je ostalo, a da se ne zna šta je i kako je - govori Hanifa.
U Velikoj Kladuši svi se slažu u jednom - ne vjeruju da će Grahović smjeti da se vrati kući. Ibrahima se, također, jučer nije pojavljivala na ulicama Velike Kladuše, a u MUP-u Kantona Sarajevo nam je potvrđeno da je u PU Ilidža dala izjavu nakon što je preksinoć avionom stigla iz Barcelone.
- Samo je dala izjavu. Nije bilo nikakvog privođenja. Ona se bojala za svoju sigurnost. Sve je proslijeđeno MUP-u u Veliku Kladušu - kazali su nam iz MUP-a KS.
Gdje su pare
Kladušane više od ljubavne afere interesira jesu li Ibrahima i Asmir odnijeli pola miliona eura u Španiju, gdje su odletjeli iz Istanbula 17. marta. Malo ih vjeruje u to, jer komentiraju, zašto bi se vraćali tako brzo. Podsjećaju i da je Adem Pajazetović demantirao da su odnesene velike pare. Drugi, opet, zaključuju "koliko para - toliko ljubavi".
- Luna.
- Inventar foruma
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 15 times
Re: Ljudi i dogadjaji
bog zna kakva jer to jebatanja u pitanju.. a haman je ibrahima najveca lopurda u citavoj prici
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
Djole
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Srednjoškolke se prostituisale za novac za užinu i cigarete

Policija u Lukavcu nedavno je dobila prijavu o navodnom prostituiranju srednjoškolki koje pohađaju Ekonomsku školu u ovom gradu. Nakon prijave, MUP TK pokrenuo je istragu.
- Tačno je da je u MUP TK prije nekoliko dana stigla prijava o sumnjama na prostituciju, a odmah nakon toga pokrenute su istražne radnje. Ispitani su neki od svjedoka, a i dalje se radi na potvrđivanju navoda iz prijave - kazao je Izudin Šarić, portparol MUP-a TK.
Ukoliko se tvrdnje navedene u prijavi pokažu tačnim, radi se o velikom skandalu u koji su uključene maloljetne učenice Ekonomske škole.
Policiji je, naime, prijavljeno da nekoliko njih odlazi u stan starijeg muškarca, koji se nalazi u neposrednoj blizini škole, a koji, navodno, ima seksualni odnos s učenicama. On im, kako je prijavljeno, daje novac za užine i cigarete, zbog čega neke od njih završavaju u stanu.
Priču je, navodno, slučajno otkrila jedna od učenica, koja je s drugaricom nedavno otišla do ovog stana da bi uzela novac koji joj je prethodno obećan za cigarete. Kada je vidjela o čemu se radi, pobjegla je iz stana, a slučaj prijavila policiji. Stanari zgrade također su primijetili česte dolaske učenica.
- STrendzer
- Inventar foruma
- Been thanked: 1 time
Re: Srednjoškolke se prostituisale za novac za užinu i cigar
eh taj Lukavac?!..kao da je to dole novost..,jedna uciteljica bijase odavdje..

- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3900 times
- Been thanked: 2933 times
camargue wrote:eh taj Lukavac?!..kao da je to dole novost..,jedna uciteljica bijase odavdje..

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly
- Has thanked: 8853 times
- Been thanked: 5610 times
A koja..moze i na pp-ecamargue wrote:eh taj Lukavac?!..kao da je to dole novost..,jedna uciteljica bijase odavdje..

The Dark Side Of The Forum...