Pa ja skoro ne znam njikoga ko je nije imao vec..
vakcinisan ili nevakcinisan..
neki i dva puta..
Moderator: Krokodil Behko
Pa ja skoro ne znam njikoga ko je nije imao vec..
Tako je. Nijedna vakcina ne daje 100% zastite, npr 95% od oboljelih sa teskim simptomima su nevakcinisani.ironman wrote: 07 Feb 2022, 20:28Vakcina ti pomaze da ne dobijes teze simptome i ne obori te ..
Nece sprijecit da obolis..
Vakcina koju djeca protiv ospica dobiju..pomaze da lakse prebole ..ne da ne dobiju ospice..
Sve je to lijepo. Samo ne pije vode sa ovom “vakcinom”. Nema nikakvog kolektivnog imuniteta a i vakcinisani takodje sire virus. Pogledaj eksploziju pozitivnih u visoko vakcinisanim zemljamareunionn wrote: 07 Feb 2022, 20:34 Kako ljudima pomazem? Prvo velike boginje su jedna kosmopolitska bolest koju je čovjek uspio pobijediti i nestala je, zahvaljujuci vakcini. Tuberkuloza je svedena i istrebljena u pojedinim dijelovima svijeta (kad si cuo da neko ima tuberkulozu), prije samo 80ak godina svaka treca osoba na ovim prostorima je imala tuberkulozu, naravno svako umre od nje kad tad. Difterija i pertusis su istrebljeni na ovaj nacin, nedavno je bio problem s jednim djetetom (u pitanju je bh bolnica), pedijatri nisu mogli prepoznati difteriju jednostavno jer je zadnji put zabiljezena 1978. na Kosovu, nije bilo potrebe poducavati mladje doktore o difteriji. Ovo su moji razlozi ako si antivakser u potpunosti a ako si antivakser zbog korona-vakcine, razumijem te, jer je prebrzo pusteno u promet. Doduse znanost je svakim danom razvijenija tako da se i ne bi trebali iznenaditi brzom pustanju lijeka na trziste.
Ako sumnjas u nove metode (mrna) mozes slobodno primiti na bazi adenovirusa (Astra, Sputnik) ili one bas tradicionalne (Sinopharm). Bitno je vakcinisat se da bi sacuvali zivote onih ljudi koji ne smiju primiti (ljudi koji su na kemoterapiji, ljudi koji imaju urodjenu bolest, ljudi koji imaju problema s mozgom itd). Nadam se da sam ti objasnio. Nisam ni ja sad provakser zaludjeni ja razumijem sumnjicavost prema vakcinama za koronu (Pfiezer, Moderna, Johnson) ali ako sumnjas u ostale, ne znam.
Jasta bi. Isti oni roditelji koji eksperimentalnom terapijom vakcinisu maloljetnu djecu da im ne propadne more?ironman wrote: 07 Feb 2022, 20:40 Antivakseri imaju svoje razloge..
Kontam kako bi reagovali i objasnili da je umjesto ovih starijih kategorije najugrozenija bila kategorija djece..
Roditelji bi vjesali nevakcinisane ko benita onomad talijani..
Nije bas tako..insomnia wrote: 07 Feb 2022, 20:47Jasta bi. Isti oni roditelji koji eksperimentalnom terapijom vakcinisu maloljetnu djecu da im ne propadne more?ironman wrote: 07 Feb 2022, 20:40 Antivakseri imaju svoje razloge..
Kontam kako bi reagovali i objasnili da je umjesto ovih starijih kategorije najugrozenija bila kategorija djece..
Pises neke nebulozne stvari.insomnia wrote: 07 Feb 2022, 20:47Jasta bi. Isti oni roditelji koji eksperimentalnom terapijom vakcinisu maloljetnu djecu da im ne propadne more?ironman wrote: 07 Feb 2022, 20:40 Antivakseri imaju svoje razloge..
Pa zato sto je demonkratija otisla u radiklani liberalizam. Antivakser lobi je postao toliko jak, dezinformacije uveliko haraju u odnosu prije 50. godina. I tako se neko vakcinisao neko nije i oduzi se vrijeme i virus u medjuvremenu mutira.insomnia wrote: 07 Feb 2022, 20:46Sve je to lijepo. Samo ne pije vode sa ovom “vakcinom”. Nema nikakvog kolektivnog imuniteta a i vakcinisani takodje sire virus. Pogledaj eksploziju pozitivnih u visoko vakcinisanim zemljamareunionn wrote: 07 Feb 2022, 20:34 Kako ljudima pomazem? Prvo velike boginje su jedna kosmopolitska bolest koju je čovjek uspio pobijediti i nestala je, zahvaljujuci vakcini. Tuberkuloza je svedena i istrebljena u pojedinim dijelovima svijeta (kad si cuo da neko ima tuberkulozu), prije samo 80ak godina svaka treca osoba na ovim prostorima je imala tuberkulozu, naravno svako umre od nje kad tad. Difterija i pertusis su istrebljeni na ovaj nacin, nedavno je bio problem s jednim djetetom (u pitanju je bh bolnica), pedijatri nisu mogli prepoznati difteriju jednostavno jer je zadnji put zabiljezena 1978. na Kosovu, nije bilo potrebe poducavati mladje doktore o difteriji. Ovo su moji razlozi ako si antivakser u potpunosti a ako si antivakser zbog korona-vakcine, razumijem te, jer je prebrzo pusteno u promet. Doduse znanost je svakim danom razvijenija tako da se i ne bi trebali iznenaditi brzom pustanju lijeka na trziste.
Ako sumnjas u nove metode (mrna) mozes slobodno primiti na bazi adenovirusa (Astra, Sputnik) ili one bas tradicionalne (Sinopharm). Bitno je vakcinisat se da bi sacuvali zivote onih ljudi koji ne smiju primiti (ljudi koji su na kemoterapiji, ljudi koji imaju urodjenu bolest, ljudi koji imaju problema s mozgom itd). Nadam se da sam ti objasnio. Nisam ni ja sad provakser zaludjeni ja razumijem sumnjicavost prema vakcinama za koronu (Pfiezer, Moderna, Johnson) ali ako sumnjas u ostale, ne znam.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest