Turska
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
- Status: Offline
Re: Turska
Zamisli sljedeću situaciju. Mi imamo vlast na području cijele bih. Četnički pokret naravno zabranjen.
Isti se otisne u planine oko vlasenice i koristi poroznu granicu sa srbijom da se krije u srbiji.
odatle izvodi terorističke napade po bosni ubijajući državne službenike, ali i običan narod.
I onda neki od srpskih opozicionih političara ode na han pijesak i uslika se sa četnicima.
šta bi uradila naša vlast?
Naravno da bi ga procesuirali zbog suradnje sa teroristima.
i onda dođu evropski mediji čije vlade, citiram: "ne žele muslimansku državu u srcu evrope" i pišu o tome kako bh vlasti hapse legitimne političare iz reda srpskog naroda.
To, takav scenarij, dešava se u turskoj.
Isti se otisne u planine oko vlasenice i koristi poroznu granicu sa srbijom da se krije u srbiji.
odatle izvodi terorističke napade po bosni ubijajući državne službenike, ali i običan narod.
I onda neki od srpskih opozicionih političara ode na han pijesak i uslika se sa četnicima.
šta bi uradila naša vlast?
Naravno da bi ga procesuirali zbog suradnje sa teroristima.
i onda dođu evropski mediji čije vlade, citiram: "ne žele muslimansku državu u srcu evrope" i pišu o tome kako bh vlasti hapse legitimne političare iz reda srpskog naroda.
To, takav scenarij, dešava se u turskoj.
Svi mi se morete obratit
-
The 51st State
- Inventar foruma

- Has thanked: 849 times
- Been thanked: 1008 times
- Taare
- greatest

Slažem se, naravno. To je onaj naš čuveni bh merhamet.The 51st State wrote: 15 Nov 2021, 12:29znam, no zao mi hakana, drag cova sigurno on nije iso u te visoke sfere, covjek vjernik pao na gulenovsku pricu, no nema sa turcima zajebancije kad okrenu curak.Taare wrote: 15 Nov 2021, 12:26
Sami su krivi. Mi ne vidimo kompletnu sliku jer zapadni mediji prikazuju ono što žele.
Ali, ako se jedan demirtaš slika u društvu članova te pkk organizacije a šukur sa gulenovcima, šta drugo očekuju osim da budu proganjani?!
turci to nemaju. Dok si dobar, oni su stotinu puta bolji, al ako zasereš nešto krupno, budi spreman da položiš glavu.
ratnički narod.
Ni evropa nije plaho drukčija. Procesuirali su ljude koji su se ko djeca priključili idišu.
smaknu svakog ko im stane na put. Ili naše komunjare nakon drugog sv. rata.
u tom segmentu je, barem po meni, bošnjo bolji od svih naroda.
u tome smo preslikana politika muhammeda, s.a.v.s.
Svi mi se morete obratit
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4367 times
- Been thanked: 3296 times
Re: Turski hoteli zabranjuju boravak muškarcima bez žena zbog dosađivanja drugim ženama
E, to je zato što te se ljudi boje. Moraš fino s namaChloe wrote: 15 Nov 2021, 12:30Ali fakat ne kontam tooo....Calla wrote: 08 Sep 2021, 19:32 Bez veze, muskarci su takvi, sjecam se u unutarnjosti hotela na bazenu u Istanbulu samo što me ne progutase pogledima nebitno sto je muz bio pored mene I sve te muske uperene poglede na tjelo zene u kupaćim kostimima smatram kao normalna pojava, muskarac ne samo turcin bi crkao kada ne bi tudu zenu pogledaoa na moru I bazenima neka se vala nagleda, samo nek ne dobacuje, I pipka.
Turci vaki, naki, ženskari, dobacuju, nabacuju ... pa jesam li ja toliki odron od žene da nisam takvo iskustvo imala ( kao ni moje dvije kolegice ) ...Ono moje "nikad žensko od mene"
![]()
Ama nisam registrovala pogled neprimjeren, kamo li šta drugo. Komunicirala sam stvarno puno s njima. Sve što su mi znali reći da zračim pozitivnom energijom baš zbog komunikacije, cjenkanja i smijanjem. Sa uličnim čistačem obuće kod Galate šou napravila, očistio mi patike bez markice, od malog dječačića dobila ružu na poklon ... Mogu samo reći extra domaćini, sa još dodatnom dozom poštovanja kad skontaju da smo iz Bosne.![]()
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
- bosnjakinja
- Inventar foruma

- Has thanked: 225 times
- Been thanked: 359 times
Nope bosnjo je samo kompleksas jer misli se dodvoriti onim drugima time sto ce biti merhametli ,gradjanin itd...ali taj merhametluk ocito nestane kada dolaze migranti iz pakistana,muslimani drugih nacija-sto je opet da se dodvori i dokaze onom drugom kako on nije ko drugi muslimani,kako je on slican vise njemu krscaninu itdTaare wrote: 15 Nov 2021, 12:40Slažem se, naravno. To je onaj naš čuveni bh merhamet.The 51st State wrote: 15 Nov 2021, 12:29
znam, no zao mi hakana, drag cova sigurno on nije iso u te visoke sfere, covjek vjernik pao na gulenovsku pricu, no nema sa turcima zajebancije kad okrenu curak.
turci to nemaju. Dok si dobar, oni su stotinu puta bolji, al ako zasereš nešto krupno, budi spreman da položiš glavu.
ratnički narod.
Ni evropa nije plaho drukčija. Procesuirali su ljude koji su se ko djeca priključili idišu.
smaknu svakog ko im stane na put. Ili naše komunjare nakon drugog sv. rata.
u tom segmentu je, barem po meni, bošnjo bolji od svih naroda.
u tome smo preslikana politika muhammeda, s.a.v.s.
- Calla
- Legenda foruma

- Has thanked: 2773 times
- Been thanked: 2209 times
Re: Turski hoteli zabranjuju boravak muškarcima bez žena zbog dosađivanja drugim ženama
Odlicno, ti naletila na kavalireChloe wrote: 15 Nov 2021, 12:30Ali fakat ne kontam tooo....Calla wrote: 08 Sep 2021, 19:32 Bez veze, muskarci su takvi, sjecam se u unutarnjosti hotela na bazenu u Istanbulu samo što me ne progutase pogledima nebitno sto je muz bio pored mene I sve te muske uperene poglede na tjelo zene u kupaćim kostimima smatram kao normalna pojava, muskarac ne samo turcin bi crkao kada ne bi tudu zenu pogledaoa na moru I bazenima neka se vala nagleda, samo nek ne dobacuje, I pipka.
Turci vaki, naki, ženskari, dobacuju, nabacuju ... pa jesam li ja toliki odron od žene da nisam takvo iskustvo imala ( kao ni moje dvije kolegice ) ...Ono moje "nikad žensko od mene"
![]()
Ama nisam registrovala pogled neprimjeren, kamo li šta drugo. Komunicirala sam stvarno puno s njima. Sve što su mi znali reći da zračim pozitivnom energijom baš zbog komunikacije, cjenkanja i smijanjem. Sa uličnim čistačem obuće kod Galate šou napravila, očistio mi patike bez markice, od malog dječačića dobila ružu na poklon ... Mogu samo reći extra domaćini, sa još dodatnom dozom poštovanja kad skontaju da smo iz Bosne.![]()
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3484 times
Melek wrote: 15 Nov 2021, 12:46E, to je zato što te se ljudi boje. Moraš fino s namaChloe wrote: 15 Nov 2021, 12:30
Ali fakat ne kontam tooo....
![]()
![]()
- Hurija
- Pandora

- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1051 times
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22244 times
- Been thanked: 20335 times
- Status: Online
https://www.kurir.rs/planeta/3815369/er ... iran-video
Protesti u Turskoj. Traže Erdoganovu ostavku zbog drastičnog pada lire.
Protesti u Turskoj. Traže Erdoganovu ostavku zbog drastičnog pada lire.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3912 times
- Been thanked: 2947 times
jes bjesnila ... ooooo
izgleda turcin je smirio....
nasla lijek za dusu
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Taare
- greatest

Tito 
U bosni 26 godina 110 km autoputa
Kuće uništene prošle godine u zemljotresu koji je pogodio izmir.Obećali smo da ćemo za godinu početi predavati ove kuće. Danas ispunjavamo obećanje i stambene jedinice i poslovne prostore uručujemo unesrećenima, rekao je Erdogan.
Dodao je kako će uskoro biti uručena 741 stambena jedinica i poslovni prostor.
Erdogan je kazao kako se nadaju da će do kraja godine biti dovršeno i uručeno 397 stambenih jedinica što je prva faza projekta na tom području.
U bosni 26 godina 110 km autoputa
Svi mi se morete obratit
-
Ma znas
- Osvježenje foruma

- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 137 times
Ove godine sam bio u Turskij, Cesme, Alacata i Ilidza. Sve OK. Puno mi se dopalo.
Da su cijene stanova kao u Alanji, Antaliji radi bih kupio jedan stan. Medjutim, ovdje su stanivi 100% skuplji a sve ostalo je bagatela posebno hrana. U Alanji stan 60 m2 oko 60-70.000 E a u Cesme 130-140.000 E. Podrazumijeva se samo novogradnja.

Da su cijene stanova kao u Alanji, Antaliji radi bih kupio jedan stan. Medjutim, ovdje su stanivi 100% skuplji a sve ostalo je bagatela posebno hrana. U Alanji stan 60 m2 oko 60-70.000 E a u Cesme 130-140.000 E. Podrazumijeva se samo novogradnja.
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 7924 times
- Been thanked: 18731 times
Eto cime se bavi veliki precednik 
Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan obećao je da poznata televizijska novinarka neće ostati "nekažnjena" nakon što je uhapšena jer ga je navodno vrijeđala.
Policija je privela Sedef Kabas u njenoj kući u subotu u 2 sata ujutro, samo nekoliko sati nakon što je izgovorila "uvredljive" komentare u programu uživo, a zatim ih objavila na Twitteru za svojih 900.000 pratilaca.
Navodna uvreda bila je poslovica koja se prevodi kao: "Bik kad dođe u palatu, ne postaje kralj. Ali palata postaje štala."
Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan obećao je da poznata televizijska novinarka neće ostati "nekažnjena" nakon što je uhapšena jer ga je navodno vrijeđala.
Policija je privela Sedef Kabas u njenoj kući u subotu u 2 sata ujutro, samo nekoliko sati nakon što je izgovorila "uvredljive" komentare u programu uživo, a zatim ih objavila na Twitteru za svojih 900.000 pratilaca.
Navodna uvreda bila je poslovica koja se prevodi kao: "Bik kad dođe u palatu, ne postaje kralj. Ali palata postaje štala."
-
The 51st State
- Inventar foruma

- Has thanked: 849 times
- Been thanked: 1008 times
ono jeste tako je, kod nas je eldorado.Maja wrote: 27 Jan 2022, 10:52 Eto cime se bavi veliki precednik
https://faktor.ba/vijest/elmedina-mufti ... ca-/151609
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22244 times
- Been thanked: 20335 times
- Status: Online
I jedno i drugo je glupost.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- Taare
- greatest

- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2728 times
- Been thanked: 8554 times
Turska najavila jačanje vojne industrije: Potražnja za našim naoružanjem raste u cijelom svijetu

Dron Bayraktar TB2 najviše korišten proizvod turske vojne industrije (Foto: EPA-EFE)
Predstavnici odbrambene industrije Turske (SSB) na čelu s predsjedavajućim Ismailom Demirom izjavili su danas kako će u 2022. godini Turska završiti ranije započete projekte u odbrambenoj industriji
Između ostalog, Demir je naglasio kako je turska vojna industrija najviše napredovala od svih privrednih sektora u Turskoj u posljednjih 20 godina.
"Naš sektor, s oko 1.500 kompanija i 80.000 radnika postao je jedan od onih koji najviše doprinose privredi naše zemlje. Imali smo godišnji prihod od 10 milijardi dolara, a izvoz je dostigao rekordnu cifru od 3,22 milijarde dolara", rekao je Demir.
On je također izjavio kako su turski vojni proizvodi uspješno korišteni u brojnim akcijama kako u zemlji, tako i u svijetu.
"Prvi autohtoni višenamjenski helikopter Gokbey bit će predat Glavnoj komandi Žandarmerije, dok će laki jurišni avion HURIYET biti testiran ove godine", pojašnjava Demir.
Što se tiče izvoza naoružanja iz Turske, zvaničnici ističu kako je u protekloj godini Turska najviše izvozila bespilotne letjelice.
"Naše bespilotne letjelice postale su popularne još otkako su raspoređene u Siriji, Azerbejdžanu i Libiji. Aktivno se sada koriste u Turskoj, Kataru, Libiji, Ukrajini i Azerbejdžanu", ističe on.
Na pitanje novinara koje bi države u narednom periodu mogle kupiti tursko naoružanje, Demir ističe kako se radi o državama iz cijelog svijeta.
"Cijeli svijet je naša meta. Kako se vidi kvalitet naših proizvoda, tako i potražnja raste", zaključio je Demir.
klix.ba

Dron Bayraktar TB2 najviše korišten proizvod turske vojne industrije (Foto: EPA-EFE)
Predstavnici odbrambene industrije Turske (SSB) na čelu s predsjedavajućim Ismailom Demirom izjavili su danas kako će u 2022. godini Turska završiti ranije započete projekte u odbrambenoj industriji
Između ostalog, Demir je naglasio kako je turska vojna industrija najviše napredovala od svih privrednih sektora u Turskoj u posljednjih 20 godina.
"Naš sektor, s oko 1.500 kompanija i 80.000 radnika postao je jedan od onih koji najviše doprinose privredi naše zemlje. Imali smo godišnji prihod od 10 milijardi dolara, a izvoz je dostigao rekordnu cifru od 3,22 milijarde dolara", rekao je Demir.
On je također izjavio kako su turski vojni proizvodi uspješno korišteni u brojnim akcijama kako u zemlji, tako i u svijetu.
"Prvi autohtoni višenamjenski helikopter Gokbey bit će predat Glavnoj komandi Žandarmerije, dok će laki jurišni avion HURIYET biti testiran ove godine", pojašnjava Demir.
Što se tiče izvoza naoružanja iz Turske, zvaničnici ističu kako je u protekloj godini Turska najviše izvozila bespilotne letjelice.
"Naše bespilotne letjelice postale su popularne još otkako su raspoređene u Siriji, Azerbejdžanu i Libiji. Aktivno se sada koriste u Turskoj, Kataru, Libiji, Ukrajini i Azerbejdžanu", ističe on.
Na pitanje novinara koje bi države u narednom periodu mogle kupiti tursko naoružanje, Demir ističe kako se radi o državama iz cijelog svijeta.
"Cijeli svijet je naša meta. Kako se vidi kvalitet naših proizvoda, tako i potražnja raste", zaključio je Demir.
klix.ba
- bosnjakinja
- Inventar foruma

- Has thanked: 225 times
- Been thanked: 359 times
U Turskoj jaca sekularizam i ateizam
U Turskoj sve manje porodica, ateizam u porastu, društvo ide ka sekularizmu
Prije deset godina broj ateista iznosio je oko dva posto, a sada se povećao na sedam posto
Piše: Yasin Aktay / Al Jazeera
prije 2 sata
https://avaz.ba/globus/svijet/715807/u- ... ekularizmu
Prije deset godina broj ateista iznosio je oko dva posto, a sada se povećao na sedam posto
Piše: Yasin Aktay / Al Jazeera
prije 2 sata
https://avaz.ba/globus/svijet/715807/u- ... ekularizmu
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Re: U Turskoj jaca sekularizam i ateizam
Kake veze ateizam i sekularizam imaju sa porodicom?
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3912 times
- Been thanked: 2947 times
Re: U Turskoj jaca sekularizam i ateizam
vjerovatno pocimaju zivjet vanbracno...
slabo djece
samo se khmkmhhhh
slabo djece
samo se khmkmhhhh
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce