Imamo dvojicu protiv jednog. Malo je neravnopravna borba. Uzimaju ga na foru.Pasaga wrote: 12 Feb 2022, 11:21 Nazife,trazili to ovaj belaja ....
ima ovde svega,sta god trazi ...
samo mi reci ...![]()
Ceka se malboro
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Imamo dvojicu protiv jednog. Malo je neravnopravna borba. Uzimaju ga na foru.Pasaga wrote: 12 Feb 2022, 11:21 Nazife,trazili to ovaj belaja ....
samo mi reci ...![]()
Jarane, ti se ovdje malo zaholcao sa svojim poistovjecivanjem mijesanim sa FGR i tu si bio vise nego jasan. JA sam te samo malo ispravio, nalijepio i trebao bi fino kao odrasla osoba priznati da se jesi zaholcao u svom generalizovanju.Naseef Mushroom wrote: 12 Feb 2022, 11:17
Ja ovdje u diskusiji ne glumim uopšte Uberbošnjaka, to si ti mene tako proglasio i time dokazao ironiju, dvoličnost i kontradiktornost sa tvoje strane jer si ti ovdje sebe izgleda proglasio glasnogovornikom mješovitih brakova kojeg je eto samo forum čekao da ispravi krive navode.
Tek si se registrovao i odmah na osnovu par postova zaključio ko je fašista i kome smeta sve bosansko, zoveš ljude nacionalistima, da su haveri samo jer su sličnog stava i želiš nekome smrt i onda kukaš uredniku foruma kao eto ti jadan novi pa kao pitaš kako bi se trebao ponašati da budeš rado viđen u dućanu.
Samo da znaš, na ovom forumu imaju forumaši u mješovitom braku, djeca mješovitog braka, oni koji ne vide sve negativno u talibanskom režimu, ateiste, komunjare, Jugosloveni, Bošnjaci koji su ateiste, Bosanci koji zovu narode izmišljenim, suživotaše, islamofobe, Hrvate koji su kritični prema religijama i narodima itd. i nije ničiji dućan više ili manje, svi funkcionišu zajedno ili jedni pored drugih.
Možda zato što nisu odmah kada su se registrovali dobili napad, ulazili u lične rasprave i željeli nekome smrt.
Ukratko, počni diskutovati kao odrasla osoba jer nemam vise volje trošiti vrijeme na dječije igre.
Meni dovoljno.Tu se kunu da su Bosanci i osuđuju torovska razmišljanja ali u isto vrijeme ignorišu i prešućuju određene činjenice jer neke stvari vrijeđaju i njihova osjećanja jer polovinom pripadaju narodu čiji su pripadnici činili ratne zločince i trude se kako si napisao da ostanu neutralni.
Neki bi rekli da nema iskljucivanja. Ono, ako su roditelji bosnjaci, ti ne mozes biti nista drugo no bosnjak. Iako si se na popisu izjasnio kao bosanac/ostali, za neke si bosnjak i nema priceDuh wrote: 12 Feb 2022, 11:49 kad neko napusti neku grupu, predje drugoj...treba se zapitati i u kvalitetu te grupe . ako neko nece biti srbin ili neko drugi, treba i to prihvatiti jer nije fora sve to razvlaciti. ako neki srbin govori stalno nekome da je on u stvari srbin, to meni zvuci kao ruganje...ja da sam i ako sam srbin , duzan sam razmisliti o tome sto taj nece da bude srbin ili hrvat ili bosnjak...(bezveze sam uzeo primjer srbin, ne kao ciljano)
dati mu nesto za put i to je to.
iskljuci se bitan element sklapanja braka, bio on mjesovit ili ne. ljubav.
ljudi se zene zbog ljubavi valjda, a ne da promjene etnicku pripadnost.
bitan problem je los natalitet. moze se dozvoliti mnogozenstvo, zvekati ko matan i ne vaditi. pripaziti da ne budu djeca cika smaje i to je to...
problem?
Ma ne zna ni sam šta traži.Pasaga wrote: 12 Feb 2022, 11:21 Nazife,trazili to ovaj belaja ....
samo mi reci ...![]()
Prije mi izgleda da si imao loš dan pa si se samo registrovao i vratio diskusiju o kojoj danima se ne raspravlja i post koji je svako zaboravio da se nekome nagovoriš i istreseš se jer ko kreće u prvom postu odmah sa prepirkama? Još je takvo ponašanje još žalosnije ako imaš stvarno onoliko godina koliko tvrdiš.Bingov buraz wrote: 12 Feb 2022, 11:37Jarane, ti se ovdje malo zaholcao sa svojim poistovjecivanjem mijesanim sa FGR i tu si bio vise nego jasan. JA sam te samo malo ispravio, nalijepio i trebao bi fino kao odrasla osoba priznati da se jesi zaholcao u svom generalizovanju.Naseef Mushroom wrote: 12 Feb 2022, 11:17
Ja ovdje u diskusiji ne glumim uopšte Uberbošnjaka, to si ti mene tako proglasio i time dokazao ironiju, dvoličnost i kontradiktornost sa tvoje strane jer si ti ovdje sebe izgleda proglasio glasnogovornikom mješovitih brakova kojeg je eto samo forum čekao da ispravi krive navode.
Tek si se registrovao i odmah na osnovu par postova zaključio ko je fašista i kome smeta sve bosansko, zoveš ljude nacionalistima, da su haveri samo jer su sličnog stava i želiš nekome smrt i onda kukaš uredniku foruma kao eto ti jadan novi pa kao pitaš kako bi se trebao ponašati da budeš rado viđen u dućanu.
Samo da znaš, na ovom forumu imaju forumaši u mješovitom braku, djeca mješovitog braka, oni koji ne vide sve negativno u talibanskom režimu, ateiste, komunjare, Jugosloveni, Bošnjaci koji su ateiste, Bosanci koji zovu narode izmišljenim, suživotaše, islamofobe, Hrvate koji su kritični prema religijama i narodima itd. i nije ničiji dućan više ili manje, svi funkcionišu zajedno ili jedni pored drugih.
Možda zato što nisu odmah kada su se registrovali dobili napad, ulazili u lične rasprave i željeli nekome smrt.
Ukratko, počni diskutovati kao odrasla osoba jer nemam vise volje trošiti vrijeme na dječije igre.
Imas isto tako mnogo onih koji sve Bosnjake generalizuju da su svi samo SDA, da su svi has muslimani,.. sto znamo da nije istina. Isto bi i takve nalijepio.
A ti si napisao ovo pa reci mi kako to da protumacim:Meni dovoljno.Tu se kunu da su Bosanci i osuđuju torovska razmišljanja ali u isto vrijeme ignorišu i prešućuju određene činjenice jer neke stvari vrijeđaju i njihova osjećanja jer polovinom pripadaju narodu čiji su pripadnici činili ratne zločince i trude se kako si napisao da ostanu neutralni.
Koliko ja znam mnogo vise nemijesanih je razgulilo van. Zar su tu uopste bitni razlozi? Il te ima il te nema. I po dijaspori sam sretao uglavnom velike Bosnjacine, velike muslimane, koji su stigmatizirali mijesane. Necemo se lagati jarane, izgleda da se i kod nas stvara desnica. Sto nije zabranjeno ali je red da se stvari nazovu pravim imenom.Naseef Mushroom wrote: 12 Feb 2022, 12:47
Zašto su mnogi parovi mješovitih brakova otišli vani kada je zaratilo jer nisu se mogli odlučiti na kojoj je strani biti kada je sve bilo jednostavno? Znalo je se ko je agresor a ko je branio, znalo je se koja je strana stojala za odbranu Bosne i Hercegovine a koja za njeno uništavanje i komadanje.
Ako je identitet mnogih BH građana iz mješovitih brakova isključivo Bosanac i/li Hercegovac onda je njihova strana jedino Armija Republike Bosne i Hercegovine jer je ta armija bila sinonim za odbranu države. O kakvoj onda dilemi oni govore da ne znaju na koju će stranu?
Naravno da je bilo dosta dezertera Bošnjaka koji su pobjegli jer nisu željeli ili nisi smjeli ratovati ali oni i ne negiraju koja je strana ispravna.Bingov buraz wrote: 12 Feb 2022, 12:59Koliko ja znam mnogo vise nemijesanih je razgulilo van. Zar su tu uopste bitni razlozi? Il te ima il te nema. I po dijaspori sam sretao uglavnom velike Bosnjacine, velike muslimane, koji su stigmatizirali mijesane. Necemo se lagati jarane, izgleda da se i kod nas stvara desnica. Sto nije zabranjeno ali je red da se stvari nazovu pravim imenom.Naseef Mushroom wrote: 12 Feb 2022, 12:47
Zašto su mnogi parovi mješovitih brakova otišli vani kada je zaratilo jer nisu se mogli odlučiti na kojoj je strani biti kada je sve bilo jednostavno? Znalo je se ko je agresor a ko je branio, znalo je se koja je strana stojala za odbranu Bosne i Hercegovine a koja za njeno uništavanje i komadanje.
Ako je identitet mnogih BH građana iz mješovitih brakova isključivo Bosanac i/li Hercegovac onda je njihova strana jedino Armija Republike Bosne i Hercegovine jer je ta armija bila sinonim za odbranu države. O kakvoj onda dilemi oni govore da ne znaju na koju će stranu?
Meni to zvuci vise kao neciji razlog sto neko nije ostao u ratu. I sto ne zivi u BiH pa time i ne smeta nikome u BiH. Biti Bosnjak ili Bosanac je stvar licnog opredjeljenja kako se ko osjeca a ne stvar zasluge u ratu. Dvolicnost bi bila samo kada bi sada izigravali patriote izvana, sole pamet ljudima u BiH kako da zive, za koga da glasaju ili huskaju na rat iz toplog doma Minhena. Toga sam se vala nagledao bas od velikih Bosnjacina sto nosaju ljiljane i tespihe, kriscu za Alaha protiv vlaha, prijete trakotrijadama po drustvenim mrezama i sl.Naseef Mushroom wrote: 12 Feb 2022, 14:11
Naravno da je bilo dosta dezertera Bošnjaka koji su pobjegli jer nisu željeli ili nisi smjeli ratovati ali oni i ne negiraju koja je strana ispravna.
Naravno da je bilo i Nebošnjaka i onih koji su iz mješovitih brakova koji su iz istog razloga otišli ali bilo je i onih koji su izjavljivali da su otišli jer su u mješovitom braku i nisu znali na čiju će stranu stati.
Ako je za svakog građanski orijentisanog BH stanovnika čiji je identitet jedino Bosanac jedina ispravna strana trebala biti ARBiH čemu onda torovsko razmišljanje od takvih?
Tada je itekako važan razlog jer time dokazuju svoju dvoličnost pogotovo ako okrivljuju Bošnjake da su Armiju 1993. islamizirali i time im ogadili domovinu i odbranu iste a ustvari su ti veliki Bosanci već 1991. imali takav stav. Ako to nije dvolično onda ne znam šta je.
Users browsing this forum: No registered users and 7 guests