Zakon o zabrani pušenja

Društvene teme iz naše zemlje.

Moderator: Krokodil Behko

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1236 times
Been thanked: 3935 times
Status: Online

Re: Za tri dana pada odluka hoće li konzumiranje cigareta u zatvorenim objektima biti zabranjeno

Post by Laser »

Dori wrote: 14 Feb 2022, 11:46
Laser wrote: 14 Feb 2022, 11:40 Ne treba zabranjivati pupenje u birtijama.

Btw, sad znamo ko su forumske pijanice

Cigara da bude veče zlo od alkohola? :grana
Ne pričamo o sopstvenom zdravlju i štetnosti i jednog i drugog, već o zdravlju drugih koje i kako ugrozavas…

Ja nisam ni protiv pušača, niti ljudi koji piju. Bujrum, svi punoljetni, neka odluče za sebe. Čak o često izadjem vani sa pušačima kad idu na pus-pauzu.
Ali daj meni izbor hoću li ja udisati tvoj dim…..

Najgore mi je kad jedem i neko čim jede zapali…A pola ljudi još nije gotovo sa oborokom. E pa jbg….Malo bar respekta. Ostatak jela, kao da jedem cigaretu. E to me nervira….Ta neka sebičnost.
Alkohol je daleko veće društveno zlo od duhana. Država bi se trebala prvo pozabaviti takvim zlom, pa tek onda zdravljem pojedinca.

Ali, ovi lobiji su moćniji od duhanskih, pa otuda tolika galama na duhan, a istovremeno šupačka pasivnost prema alkoholu kao zlu prve kategorije.
Klanjam džematile po parkovima.
Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:
Has thanked: 2307 times
Been thanked: 5628 times
Status: Offline

Re: Za tri dana pada odluka hoće li konzumiranje cigareta u zatvorenim objektima biti zabranjeno

Post by Beni »

spacebound wrote: 14 Feb 2022, 11:52
Beni wrote: 14 Feb 2022, 11:48

Aha sta ima loce za sebe, tako je moj stari za sebe lokao i zaglavio u zatvoru a ja u glavu flasom razvalio iz koje je lokao
Naknadno sam vidjela dorine postove, pa da ne ponavljam.
Ja nisam :oo
Fuck you a friendly note to start the day
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9986 times
Been thanked: 16857 times

Post by spacebound »

Maja wrote: 14 Feb 2022, 11:51
spacebound wrote: 14 Feb 2022, 11:45

Onaj koji loce loce sebi i samo svome zdravlju steti, dok je pasivno pusenje stetno skoro jednako kao i biti pusac. Mogu ja sad i da ti izguglam :obrve

Vi ste bezobrazni, jer trujete i nas koji ne pusimo i jos kad vam na to ukazemo nadjete se uvrijedjeni jer eto vi kao imate prava da unistavate nase zdravlje i sram nas bilo sto to ne tolerisemo :roll
Samo se vi tjesite da su po vas opasniji pusaci od alkoholicara :ok
Dori vec sve rekla, pa cak i zalijepila s neta koje su opasnosti po moje zdravlje kad udisem tvoj dim jer eto ti imas pravo da pusis i sta se ja tu imam bunit.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6706 times

Post by greeneyes »

insomnia wrote: 14 Feb 2022, 11:53
greeneyes wrote: 14 Feb 2022, 11:51 Sve zabraniti. Krmetinu pogotovo
I polugole gospodje
To cemo poslati na razmatranje
Samo sabura
Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 15099 times
Been thanked: 14877 times

Post by Dori »

The 51st State wrote: 14 Feb 2022, 11:48
Dori wrote: 14 Feb 2022, 11:47

Opet….Ne pričam o osobi koja konzumira, vec osobi koja se nalazi u blizini iste.
opet svejedno, imas puni izbor ustati sa stola i izici iz restorana ako ti smeta, sto je tvoja preferencija bitnija od moje?

svi liberali ali fejk....
Znaci kome smeta neka izadje?! :??

Je li to Vas konačan odgovor? :)
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare »

greeneyes wrote: 14 Feb 2022, 10:37 Treba vam zabraniti u potpunosti, cigaretasi jedni. Trujete moja fina, tanana, zdrava pluca
Ironija par ekselans :zubi
Zdrava pluća a živi u nicaze :ooo
Svi mi se morete obratit
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9986 times
Been thanked: 16857 times

Post by spacebound »

The 51st State wrote: 14 Feb 2022, 11:53
Maja wrote: 14 Feb 2022, 11:51

Samo se vi tjesite da su po vas opasniji pusaci od alkoholicara :ok
ma bezobrani i slobodno mogu reci ignorantne budale, uzmes statistiku i sve ti se kaze, od saobracajnih nesrece do porodicnog nasilja.
Budala mi kaze. Dosta sam ja sutjela na ove uvrede.
I da, ja am dijete iz raspalog braka, a raspao se mahom zbog alkohola.
Sta ima, pametni?
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 849 times
Been thanked: 1008 times

Post by The 51st State »

Dori wrote: 14 Feb 2022, 11:54
The 51st State wrote: 14 Feb 2022, 11:48

opet svejedno, imas puni izbor ustati sa stola i izici iz restorana ako ti smeta, sto je tvoja preferencija bitnija od moje?

svi liberali ali fejk....

nije, imas pola pola opciju, ventilaciju, razumno da se svi zadovolje illi da ugosteljski objekti skroz banuju ili skroz dozvole konzumaciju cigareta pa neka trziste svoje odradjuje po nahodjenju potrosaca. sve ostalo je veca nepravda.
Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:

Post by Beni »

Mene je moj stari tuko kad je bio pod utjecajem alkohola a nikad me nije diro kad je pusio cigaru
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 849 times
Been thanked: 1008 times

Post by The 51st State »

spacebound wrote: 14 Feb 2022, 11:55
The 51st State wrote: 14 Feb 2022, 11:53

ma bezobrani i slobodno mogu reci ignorantne budale, uzmes statistiku i sve ti se kaze, od saobracajnih nesrece do porodicnog nasilja.
Budala mi kaze. Dosta sam ja sutjela na ove uvrede.
I da, ja am dijete iz raspalog braka, a raspao se mahom zbog alkohola.
Sta ima, pametni?
budala sam jedino sto pokusavam nesto objasniti pogotova nakon tako iznesenog primjera....mislim podrzavas banovanje cigara, a alkohol neka tece potocima, ima smisla...
Last edited by The 51st State on 14 Feb 2022, 11:58, edited 1 time in total.
Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1236 times
Been thanked: 3935 times

Post by Laser »

Beni wrote: 14 Feb 2022, 11:57 Mene je moj stari tuko kad je bio pod utjecajem alkohola a nikad me nije diro kad je pusio cigaru
:D.
Klanjam džematile po parkovima.
greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes »

A realno 9 od 10 alkoholicara su zapravo i pusaci i ovako bi se mogle ubiiti dvije muhe jednim udarcem :jupi
Samo sabura
Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:

Post by Beni »

Laser wrote: 14 Feb 2022, 11:58
Beni wrote: 14 Feb 2022, 11:57 Mene je moj stari tuko kad je bio pod utjecajem alkohola a nikad me nije diro kad je pusio cigaru
:D.
Jeste sestre mi ne pomako se ako lazem dabogda me zeus spalio blicem
greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes »

Taare wrote: 14 Feb 2022, 11:55
greeneyes wrote: 14 Feb 2022, 10:37 Treba vam zabraniti u potpunosti, cigaretasi jedni. Trujete moja fina, tanana, zdrava pluca
Ironija par ekselans :zubi
Zdrava pluća a živi u nicaze :ooo
Brt razvili imunitet, okalili se na sve
Samo sabura
Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Dori »

The 51st State wrote: 14 Feb 2022, 11:56
Dori wrote: 14 Feb 2022, 11:54

nije, imas pola pola opciju, ventilaciju, razumno da se svi zadovolje illi da ugosteljski objekti skroz banuju ili skroz dozvole konzumaciju cigareta pa neka trziste svoje odradjuje po nahodjenju potrosaca. sve ostalo je veca nepravda.
Eto, opet da ponovim primjer bazena u kojem je dozvoljeno pisanje. Da li bi se kupao u njemu iako ima filtere? Ili bi jednostavno izašao iz njega, jer ti smeta, ali drugi imaju pravo da pisaju u njega, jer im je merak pisati dok su u vodi da ne izlaze napolje? A i gazda bi propao da zabrani pisanje u bazenu.
Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Dori »

Joj Beni :D.
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22476 times
Been thanked: 20588 times

Post by Masamune »

Maja wrote: 14 Feb 2022, 11:53
MarlboroGold wrote: 14 Feb 2022, 11:48

Propali bi mnogi lokali i gazde s njima, a pogotovo oni koji imaji stalne klijente. To se ne moze ni u snu porediti sa posljedicama zabrane pusenja u naprijed navedenom kontekstu.
A zasto se onda ugostitelji bune zbog ovog zakona ako ne bi zbog njega propali a bi zbog zabrane alkohola?
Vidjela bi ti tek koliko bi se bunili kad bi zabranili alkohol. Ovo sa cigarama je maciji kasalj i mogu se brzo prilagoditi.
Last edited by Masamune on 14 Feb 2022, 12:00, edited 1 time in total.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8039 times
Been thanked: 19022 times

Post by Maja »

Sve se to moze srediti podjelom prostorija pa i citavih objekata na dio za pusace i dio za nepusace.
The 51st State wrote: 14 Feb 2022, 11:37
Maja wrote: 14 Feb 2022, 11:09 Kako alkohol ne steti drugima. Jel mali od Danisa Tanovica pregazen jer je vozac imao previse nikotina u krvi ili alkohola? Koliko se saobracajki desi zbog alkohola, koliko muzeva pretuce ili pobije zenu i djecu kad se napiju, koliko bude silovanja, tuca po kafanama, povlacenja cakija i pistolja. Jel to manje opasno od ovoga da ces udahnuti malo dima na popodnevnoj kafici.
po svim mjerljivim parametrima alkohol je mnogo stetniji za drustvo i pojedince, no licimuri to nece nikad priznati i pribjegavace najarobatskijim verbalnim gimnastikama da jednu prohibiciju opravdaju, a drugu ospore.
supkaluk na kvadrat.
Jednom je jedan stari forumas rekao da pusenje smanjuje produktivnost radnika u smislu da posao trpi dok on par puta u toku radnog vremena ode na pus pauzu i da se zato zeli zabraniti pusenje a ne sto je nekog briga za zdravlje ljudi

To moze biti tacno a i ne mora.

Al postavlja se pitanje, zasto se toliko zeli iskorijeniti pusenje a alkohol prolazi. Niko ni da se nasali da uvede neki stroziji zakon osim onog da ne smijes voziti pijan...a i to je lutrija hoce li te uhvati ili ne.

Kome smeta duhanska industrija, pitanje je sad.
Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:

Post by Beni »

Dori wrote: 14 Feb 2022, 12:00
Joj Beni :D.
Ama sta joj Beni
Ziva istina, ja sam imao divnog kronikusa dojkusa kao oca
greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes »

I treba napraviti pakovanja s 3 cigare unutra i zacijeniti jedno 20 marki :djed
Samo sabura
Post Reply

Return to “BiH”