Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Laser wrote: 14 Feb 2022, 11:40
Ne treba zabranjivati pupenje u birtijama.
Btw, sad znamo ko su forumske pijanice
Cigara da bude veče zlo od alkohola?
Ne pričamo o sopstvenom zdravlju i štetnosti i jednog i drugog, već o zdravlju drugih koje i kako ugrozavas…
Ja nisam ni protiv pušača, niti ljudi koji piju. Bujrum, svi punoljetni, neka odluče za sebe. Čak o često izadjem vani sa pušačima kad idu na pus-pauzu.
Ali daj meni izbor hoću li ja udisati tvoj dim…..
Najgore mi je kad jedem i neko čim jede zapali…A pola ljudi još nije gotovo sa oborokom. E pa jbg….Malo bar respekta. Ostatak jela, kao da jedem cigaretu. E to me nervira….Ta neka sebičnost.
Alkohol je daleko veće društveno zlo od duhana. Država bi se trebala prvo pozabaviti takvim zlom, pa tek onda zdravljem pojedinca.
Ali, ovi lobiji su moćniji od duhanskih, pa otuda tolika galama na duhan, a istovremeno šupačka pasivnost prema alkoholu kao zlu prve kategorije.
Onaj koji loce loce sebi i samo svome zdravlju steti, dok je pasivno pusenje stetno skoro jednako kao i biti pusac. Mogu ja sad i da ti izguglam
Vi ste bezobrazni, jer trujete i nas koji ne pusimo i jos kad vam na to ukazemo nadjete se uvrijedjeni jer eto vi kao imate prava da unistavate nase zdravlje i sram nas bilo sto to ne tolerisemo
Samo se vi tjesite da su po vas opasniji pusaci od alkoholicara
Dori vec sve rekla, pa cak i zalijepila s neta koje su opasnosti po moje zdravlje kad udisem tvoj dim jer eto ti imas pravo da pusis i sta se ja tu imam bunit.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
opet svejedno, imas puni izbor ustati sa stola i izici iz restorana ako ti smeta, sto je tvoja preferencija bitnija od moje?
svi liberali ali fejk....
Znaci kome smeta neka izadje?!
Je li to Vas konačan odgovor?
nije, imas pola pola opciju, ventilaciju, razumno da se svi zadovolje illi da ugosteljski objekti skroz banuju ili skroz dozvole konzumaciju cigareta pa neka trziste svoje odradjuje po nahodjenju potrosaca. sve ostalo je veca nepravda.
ma bezobrani i slobodno mogu reci ignorantne budale, uzmes statistiku i sve ti se kaze, od saobracajnih nesrece do porodicnog nasilja.
Budala mi kaze. Dosta sam ja sutjela na ove uvrede.
I da, ja am dijete iz raspalog braka, a raspao se mahom zbog alkohola.
Sta ima, pametni?
budala sam jedino sto pokusavam nesto objasniti pogotova nakon tako iznesenog primjera....mislim podrzavas banovanje cigara, a alkohol neka tece potocima, ima smisla...
Last edited by The 51st State on 14 Feb 2022, 11:58, edited 1 time in total.
nije, imas pola pola opciju, ventilaciju, razumno da se svi zadovolje illi da ugosteljski objekti skroz banuju ili skroz dozvole konzumaciju cigareta pa neka trziste svoje odradjuje po nahodjenju potrosaca. sve ostalo je veca nepravda.
Eto, opet da ponovim primjer bazena u kojem je dozvoljeno pisanje. Da li bi se kupao u njemu iako ima filtere? Ili bi jednostavno izašao iz njega, jer ti smeta, ali drugi imaju pravo da pisaju u njega, jer im je merak pisati dok su u vodi da ne izlaze napolje? A i gazda bi propao da zabrani pisanje u bazenu.
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
Propali bi mnogi lokali i gazde s njima, a pogotovo oni koji imaji stalne klijente. To se ne moze ni u snu porediti sa posljedicama zabrane pusenja u naprijed navedenom kontekstu.
A zasto se onda ugostitelji bune zbog ovog zakona ako ne bi zbog njega propali a bi zbog zabrane alkohola?
Vidjela bi ti tek koliko bi se bunili kad bi zabranili alkohol. Ovo sa cigarama je maciji kasalj i mogu se brzo prilagoditi.
Last edited by Masamune on 14 Feb 2022, 12:00, edited 1 time in total.
Maja wrote: 14 Feb 2022, 11:09
Kako alkohol ne steti drugima. Jel mali od Danisa Tanovica pregazen jer je vozac imao previse nikotina u krvi ili alkohola? Koliko se saobracajki desi zbog alkohola, koliko muzeva pretuce ili pobije zenu i djecu kad se napiju, koliko bude silovanja, tuca po kafanama, povlacenja cakija i pistolja. Jel to manje opasno od ovoga da ces udahnuti malo dima na popodnevnoj kafici.
po svim mjerljivim parametrima alkohol je mnogo stetniji za drustvo i pojedince, no licimuri to nece nikad priznati i pribjegavace najarobatskijim verbalnim gimnastikama da jednu prohibiciju opravdaju, a drugu ospore.
supkaluk na kvadrat.
Jednom je jedan stari forumas rekao da pusenje smanjuje produktivnost radnika u smislu da posao trpi dok on par puta u toku radnog vremena ode na pus pauzu i da se zato zeli zabraniti pusenje a ne sto je nekog briga za zdravlje ljudi
To moze biti tacno a i ne mora.
Al postavlja se pitanje, zasto se toliko zeli iskorijeniti pusenje a alkohol prolazi. Niko ni da se nasali da uvede neki stroziji zakon osim onog da ne smijes voziti pijan...a i to je lutrija hoce li te uhvati ili ne.