Pa necu se ni ja buniti. Jednostavno necu ici kao do sada. I trositi.Matan wrote: 14 Feb 2022, 12:30 Na sve se covjek naikne..
evo vani, svi puse napolju..niko se vise ne buni..
Zakon o zabrani pušenja
Moderator: Krokodil Behko
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 2911 times
- Been thanked: 24123 times
- Status: Online
Re: Za tri dana pada odluka hoće li konzumiranje cigareta u zatvorenim objektima biti zabranjeno
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
-
The 51st State
- Inventar foruma

- Has thanked: 849 times
- Been thanked: 1008 times
- Status: Offline
Re: Za tri dana pada odluka hoće li konzumiranje cigareta u zatvorenim objektima biti zabranjeno
i liberali su bacali nuklearke, nemoj da idemo po tim analogijama ne idu ti u prilog.Dori wrote: 14 Feb 2022, 12:28Evo Torte i To…Šta im fali? Ljudi rade normalno kao i svi ostali. Možda i bolje. Kakav ba fašizam?!The 51st State wrote: 14 Feb 2022, 12:24 ne konta Dori da za sve to navedeno ima rjesenje bez fasisticke segregacije.
Fasisti i jesu trovali ljude gasovima, ako ćemo ići u te krajnosti….
opet postavljam pitanje sta ti smeta da i ljudi koji puse imaju opciju da puse u restoranima i kafanama kad postoje tehnicka rjesenja da budu svi zadovoljni i pusaci i nepusaci? nije li to fasizam?
- MunDzi
- Svadjalica

- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1391 times
Iskreno, pusaci su generalno jako sebicni ljudi.
Ali treba i za to imati razumjevanje - ipak je to adikcija.
Cista logika nalaze da nije u redu pusiti u zatvorenim prostorijama. Zbog cega je tesko izaci van kafane, itd... ispusiti tu cigaru vani i vratiti se.
Aaaaa da, nije im cejf.
E pa shvatam.
Ne morate je vani ni popusiti radi cejfa, popusite radi adikcije pa se vratite.
Ali treba i za to imati razumjevanje - ipak je to adikcija.
Cista logika nalaze da nije u redu pusiti u zatvorenim prostorijama. Zbog cega je tesko izaci van kafane, itd... ispusiti tu cigaru vani i vratiti se.
Aaaaa da, nije im cejf.
E pa shvatam.
Ne morate je vani ni popusiti radi cejfa, popusite radi adikcije pa se vratite.
- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3940 times
- Been thanked: 7275 times
Ma idu ljudi opet, izadju napolje, zapale i tako..
svasta covjek podnese..
mozes ga jebati, on ce opet nastaviti..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- HAVANA
- Penzioner

Al fakat ne kontam ko je toliki protivnik toga zasto jednostavno ne ide u objekte gdje se ne pusi? Evo lupam, cemu ici kod rake, staru konobu, city pub... Ljudi dosli da se opuste i otruju, ne ulazi i cao. Jos nek zabrane masno, alkohol i cigare, izlazicu u torte i to na cokoladni mus. S kajdankom pod miskom.
- HAVANA
- Penzioner

Dobro pitanje i izvodljiva opcija.The 51st State wrote: 14 Feb 2022, 12:36Dori wrote: 14 Feb 2022, 12:28
Evo Torte i To…Šta im fali? Ljudi rade normalno kao i svi ostali. Možda i bolje. Kakav ba fašizam?!
opet postavljam pitanje sta ti smeta da i ljudi koji puse imaju opciju da puse u restoranima i kafanama kad postoje tehnicka rjesenja da budu svi zadovoljni i pusaci i nepusaci? nije li to fasizam?
- MunDzi
- Svadjalica

Zelja da se normalno dise u zatvorenim prostorijama ne moze nikako biti fasizam.
Prije ce biti da je fasizam insistiranje da se pusi u zatvorenim prostorijama. A nije ni to fasizam, nego cista adikcija i nedostatak razuma zbog iste.
Prije ce biti da je fasizam insistiranje da se pusi u zatvorenim prostorijama. A nije ni to fasizam, nego cista adikcija i nedostatak razuma zbog iste.
-
The 51st State
- Inventar foruma

nema problema, samo ne ibretite se onda sto se brani ovo, sto se brani ono kojekuda u svijetu, ne razlikujete se principijelno.
- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3940 times
- Been thanked: 7275 times
Visa politika..HAVANA wrote: 14 Feb 2022, 12:38 Al fakat ne kontam ko je toliki protivnik toga zasto jednostavno ne ide u objekte gdje se ne pusi? Evo lupam, cemu ici kod rake, staru konobu, city pub... Ljudi dosli da se opuste i otruju, ne ulazi i cao. Jos nek zabrane masno, alkohol i cigare, izlazicu u torte i to na cokoladni mus. S kajdankom pod miskom.
Nema to veze sa misljenjem obicni ljudi..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Zana
- Gospođetina

- Has thanked: 9691 times
- Been thanked: 9890 times
Zabraniti nego šta. Svuda. I u stanu. Meni stan smrdi jer komšija ispod ne gasi cigaru, soba jedna posebno smrdi.
Najbolje bi bilo kad bi ih prestali proizvoditi ali to se neće desiti nikad
Baš sam grozna. Vidi se da sam bivši pušač
Baš sam grozna. Vidi se da sam bivši pušač
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
- Zana
- Gospođetina

- Has thanked: 9691 times
- Been thanked: 9890 times
Matan wrote: 14 Feb 2022, 12:55Visa politika..HAVANA wrote: 14 Feb 2022, 12:38 Al fakat ne kontam ko je toliki protivnik toga zasto jednostavno ne ide u objekte gdje se ne pusi? Evo lupam, cemu ici kod rake, staru konobu, city pub... Ljudi dosli da se opuste i otruju, ne ulazi i cao. Jos nek zabrane masno, alkohol i cigare, izlazicu u torte i to na cokoladni mus. S kajdankom pod miskom.
Nema to veze sa misljenjem obicni ljudi..
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
- Laser
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 1272 times
- Been thanked: 4061 times
Najpoštenije bi bilo da se svaka kafana deklariše kao pušačka ili nepušačka. U onoj se može pušit, a u nekoj drugoj ne može.
Pa nek ide đe ko hoće.
Što bi sve kafane bile nepušačke, a istovremeno i alkoholičarske?
Đe je tu pamet?
Pa nek ide đe ko hoće.
Što bi sve kafane bile nepušačke, a istovremeno i alkoholičarske?
Đe je tu pamet?
Klanjam džematile po parkovima.
- Dori
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 15099 times
- Been thanked: 14878 times
A kakva su to rješenja, da su svima prihvatljiva? Od gazda restorana i kafana, pa na dalje. Misliš na ventilaciju? Stvarno misliš da to rješava problem dima?The 51st State wrote: 14 Feb 2022, 12:36i liberali su bacali nuklearke, nemoj da idemo po tim analogijama ne idu ti u prilog.Dori wrote: 14 Feb 2022, 12:28
Evo Torte i To…Šta im fali? Ljudi rade normalno kao i svi ostali. Možda i bolje. Kakav ba fašizam?!
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
-
The 51st State
- Inventar foruma

ventilacija i fizicki odvojeni prostori u potpunosti rjesavaju taj problem. naravno ima dodatnih zackoljica koje treba rijesiti od kvadrature, tipa ugostiteljskog objekta i jos kojekakvih tehnickih detalja da bi se izbjegao prostor za zloupotrebe.Dori wrote: 14 Feb 2022, 13:01A kakva su to rješenja, da su svima prihvatljiva? Od gazda restorana i kafana, pa na dalje. Misliš na ventilaciju? Stvarno misliš da to rješava problem dima?The 51st State wrote: 14 Feb 2022, 12:36
i liberali su bacali nuklearke, nemoj da idemo po tim analogijama ne idu ti u prilog.
- Dori
- Forum [Bot]
- Mood:
Da ne to riješene, odavno bi zaživjelo. Ali mislim da je preskupo od instalacije do održavanja.The 51st State wrote: 14 Feb 2022, 13:05ventilacija i fizicki odvojeni prostori u potpunosti rjesavaju taj problem. naravno ima dodatnih zackoljica koje treba rijesiti od kvadrature, tipa ugostiteljskog objekta i jos kojekakvih tehnickih detalja da bi se izbjegao prostor za zloupotrebe.Dori wrote: 14 Feb 2022, 13:01
A kakva su to rješenja, da su svima prihvatljiva? Od gazda restorana i kafana, pa na dalje. Misliš na ventilaciju? Stvarno misliš da to rješava problem dima?
Mislim da je ipak lakše otići vani i zapaliti cigaretu….Ni prvi, ni posljednji.
Mislim da si ipak malo subjektivan na temi. Inače si protiv svih poroka, ali u ovom slučaju tema možda pogađa tebe kao pušača, pa ne gledaš je objektivno.
A sama tema nije protiv pušača i pušenja…..
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 2798 times
- Been thanked: 5032 times
mi bivši smo najdiletantnijiZana wrote: 14 Feb 2022, 12:58 Zabraniti nego šta. Svuda. I u stanu. Meni stan smrdi jer komšija ispod ne gasi cigaru, soba jedna posebno smrdi.
Baš sam grozna. Vidi se da sam bivši pušač![]()
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 22755 times
- Been thanked: 20838 times
Joj preseravanja.
Ispade da nije 0,0x% ljudi koji su problematični za sebe i druge nakon konzumiranja manjih i pogotovo velikih količina alkohola, već jedno 30-40% pa ko biva treba i to zabraniti, a istovremeno treba da svi ljudi ulaze u lokale kao da ulaze u jebeni dimnjak i udišu to par sati i uđe im u svaki dio odjeće. Hajte odvadite malo.
Ispade da nije 0,0x% ljudi koji su problematični za sebe i druge nakon konzumiranja manjih i pogotovo velikih količina alkohola, već jedno 30-40% pa ko biva treba i to zabraniti, a istovremeno treba da svi ljudi ulaze u lokale kao da ulaze u jebeni dimnjak i udišu to par sati i uđe im u svaki dio odjeće. Hajte odvadite malo.
- MunDzi
- Svadjalica

Pa ko moze napraviti tako u restoranu ili kafani a da nema X kontaminacije, super - nek naprave. U realnosti, vecina kafana i restorana to ne mogu iz raznoraznih tehnickih problema.The 51st State wrote: 14 Feb 2022, 13:05ventilacija i fizicki odvojeni prostori u potpunosti rjesavaju taj problem. naravno ima dodatnih zackoljica koje treba rijesiti od kvadrature, tipa ugostiteljskog objekta i jos kojekakvih tehnickih detalja da bi se izbjegao prostor za zloupotrebe.Dori wrote: 14 Feb 2022, 13:01
A kakva su to rješenja, da su svima prihvatljiva? Od gazda restorana i kafana, pa na dalje. Misliš na ventilaciju? Stvarno misliš da to rješava problem dima?
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 2798 times
- Been thanked: 5032 times
Odmah se javlja problem u prostoru. Ako ti iznajmljuješ za kafanu prostor koji nema odvojene prostorije, malo sutra možeš izvest da dobiješ odvojene prostore za pušaće i nepušače. Tehnički neizvodivo jednostavno.MunDzi wrote: 14 Feb 2022, 13:10Pa ko moze napraviti tako u restoranu ili kafani a da nema X kontaminacije, super - nek naprave. U realnosti, vecina kafana i restorana to ne mogu iz raznoraznih tehnickih problema.The 51st State wrote: 14 Feb 2022, 13:05
ventilacija i fizicki odvojeni prostori u potpunosti rjesavaju taj problem. naravno ima dodatnih zackoljica koje treba rijesiti od kvadrature, tipa ugostiteljskog objekta i jos kojekakvih tehnickih detalja da bi se izbjegao prostor za zloupotrebe.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Dori
- Forum [Bot]
- Mood:
Nora Ibsenova wrote: 14 Feb 2022, 13:09mi bivši smo najdiletantnijiZana wrote: 14 Feb 2022, 12:58 Zabraniti nego šta. Svuda. I u stanu. Meni stan smrdi jer komšija ispod ne gasi cigaru, soba jedna posebno smrdi.
Baš sam grozna. Vidi se da sam bivši pušač![]()
![]()
Ima i toga….Meni licno ne smetaju cigarete niti ljudi koji puse u mom društvu. Sok god imam izbora.
Ali imam par bivših pušača, koji su fakat netolerantni prema pušačima. Čak i jedan bračni par. Zanimljiv fenomen