Dori wrote: 14 Feb 2022, 13:11
Nora Ibsenova wrote: 14 Feb 2022, 13:09
mi bivši smo najdiletantniji
Ima i toga….Meni licno ne smetaju cigarete niti ljudi koji puse u mom društvu. Sok god imam izbora.
Ali imam par bivših pušača, koji su fakat netolerantni prema pušačima. Čak i jedan bračni par. Zanimljiv fenomen
Ma mene manje više boli briga. Nakon deset godina pušenja, ja se sad doslovno osjećam ko da nikad nisam ni pušila. Nit mi smrde, nit mi mirišu. Ne smeta mi ni najmanje da neko sa mnom za stolom puši.
Ja bih zabranila pušenje tamo gdje ima smisla i logike. U restoranima, slastičarnama, tamo gdje ljudi dovode djecu i kućne ljubimce i slično, a kafane i ostalo ... pa uvijek imaš izbora da nađeš neku gdje se ne puši ili gdje je ventilacija dobra ili postoje odvojeni prostori za pušače i nepušače.
Evo kod nas ima od kad hoćeš odvojenih prostora po kafićima, ali džaba je to sve, kad jako puno našeg stanovništva još uvijek puši, i onda ti prostori gube smisao jer su pušački puni a nepušački prazni, pa se desi da pušač ne može nać sto u svom dijelu pa mu dozvole da puše i u nepušačkom. To su te situacije na terenu a lahko je ovako teoretski naglabat šta bi se moglo uradit.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.