Zakon o zabrani pušenja
Moderator: Krokodil Behko
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13933 times
- Been thanked: 22964 times
- Status: Offline
Re: Za tri dana pada odluka hoće li konzumiranje cigareta u zatvorenim objektima biti zabranjeno
Naravno da smrdi
Kad sam prestao pusit jedno vrijeme, nisam mogao vjerovati koji je to odvratan smrad kad neko prodje pored, osjeti se na kilometar.
I sve sam sebi govorio, fuj, i ti si ovako isto do neki dan.
I onda sam se opet propusio, i sad smrdim okolo opet.
Kad sam prestao pusit jedno vrijeme, nisam mogao vjerovati koji je to odvratan smrad kad neko prodje pored, osjeti se na kilometar.
Dozvolite da se obratimo
- Dori
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 15099 times
- Been thanked: 14875 times
Re: Za tri dana pada odluka hoće li konzumiranje cigareta u zatvorenim objektima biti zabranjeno
Ali kad si sa pušačima ne osjeti se to toliko….Ja u Bosni ništa ne osjetim. Izlaziš okolo po kafanama, koncertima…Sve normala.Fuddo wrote: 16 Feb 2022, 16:03 Naravno da smrdi
Došla u Zagreb na aerodrom, odjednom mi i šal i jakna kao pepeljara. Bas se taj nikotin “prikrije” dok ne dodjes u nešto “čisto”.
Ne mislim da su pušači prljavi, već na okolinu gdje se ne puši

Kod nas i ako ne pušiš u stanu npr, opet se osjeti dim, jer sve komšije okolo puse….
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
- Zizi
- Forum [Bot]
- Has thanked: 9668 times
- Been thanked: 8342 times
I dalje mogu imati taj ćejf samo ne u ugostiteljskim objektima, a mogu sada ćejfiti i na drugi način.Naseef Mushroom wrote: 16 Feb 2022, 12:47Više sam tamo-vamoZizi wrote: 16 Feb 2022, 12:37
Ti ne bi bi Naseef kada ne bi dodao nešto što nema veze sa temom i impitirao drugom svoje strahove u vezi promjene mentaliteta, a pri tome živiš na zapadu.![]()
Ja sam više fokusirana na dobre strane zapada koje bismo i mi mogli usvojiti, a ne bi narušile već unaprijedile naš mentalitet.trenutno sam u Bosni.
Pa baš što se tiče Njemačke ne moram se bojati promjene mentaliteta. Ko je god otišao tamo u skorije vrijeme uvjerio je se da to postaje zemlja migranata gdje ima mala Turska, mala Bosna, mala Srbija, mala Albanija, mali Tajland, mala Rusija, mala Poljska itd.
Nema više da moraš postati Hans da bi se prilagodio već je dovoljno tamo samo da radiš i plaćaš račune. Merkel je sama rekla da je multi-kulti propao projekat.
I nisam htio uopšte namjerno skrenuti sa teme nego je moj stav da ne možemo pokušavati kopirati npr. Dansku i ukinuti cigare kada "ćejf uz cigaretu" nije uopšte dio njihovog mentaliteta i da je to u njih neprimjetno kao kada bi kod nas ukinulo Colu-Light.
Međutim kod nas mnogi lokali profitiraju jer dosta mušterija ćejfi uz cigaretu.
Dok kod nas dođe do promjeme mentaliteta mnogi lokali mogu komotno ključ u bravu.
Sve se može promijeniti, pa nije duhan na našim prostorima hiljade godina, već koju stotinu.

- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3960 times
- Been thanked: 3640 times
Naravno da mogu i tu dolazi vlasnik objekta u minus jer što bi kod njega ostavio pare mišterija će radije ostati kod kuće.Zizi wrote: 16 Feb 2022, 16:27I dalje mogu imati taj ćejf samo ne u ugostiteljskim objektima, a mogu sada ćejfiti i na drugi način.Naseef Mushroom wrote: 16 Feb 2022, 12:47
Više sam tamo-vamotrenutno sam u Bosni.
Pa baš što se tiče Njemačke ne moram se bojati promjene mentaliteta. Ko je god otišao tamo u skorije vrijeme uvjerio je se da to postaje zemlja migranata gdje ima mala Turska, mala Bosna, mala Srbija, mala Albanija, mali Tajland, mala Rusija, mala Poljska itd.
Nema više da moraš postati Hans da bi se prilagodio već je dovoljno tamo samo da radiš i plaćaš račune. Merkel je sama rekla da je multi-kulti propao projekat.
I nisam htio uopšte namjerno skrenuti sa teme nego je moj stav da ne možemo pokušavati kopirati npr. Dansku i ukinuti cigare kada "ćejf uz cigaretu" nije uopšte dio njihovog mentaliteta i da je to u njih neprimjetno kao kada bi kod nas ukinulo Colu-Light.
Međutim kod nas mnogi lokali profitiraju jer dosta mušterija ćejfi uz cigaretu.
Dok kod nas dođe do promjeme mentaliteta mnogi lokali mogu komotno ključ u bravu.
Sve se može promijeniti, pa nije duhan na našim prostorima hiljade godina, već koju stotinu.![]()
Tu se ne radi samo o jednom pušaču koji će uz kahvu potrošiti 1-2 marke već neće dolaziti ni njegovo društvo koji će piti skuplja pića, promjeniti će svi mjesto okupljanja.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Zizi
- Forum [Bot]
Ne mora značiti. Ja, a i dosta mojih prijatelja smo izbjegavali većinu objekata zbog zagušljivosti uzrokovane duhanskim dimom.Naseef Mushroom wrote: 16 Feb 2022, 16:34Naravno da mogu i tu dolazi vlasnik objekta u minus jer što bi kod njega ostavio pare mišterija će radije ostati kod kuće.Zizi wrote: 16 Feb 2022, 16:27
I dalje mogu imati taj ćejf samo ne u ugostiteljskim objektima, a mogu sada ćejfiti i na drugi način.
Sve se može promijeniti, pa nije duhan na našim prostorima hiljade godina, već koju stotinu.![]()
Tu se ne radi samo o jednom pušaču koji će uz kahvu potrošiti 1-2 marke već neće dolaziti ni njegovo društvo koji će piti skuplja pića, promjeniti će svi mjesto okupljanja.
Ako bi se zakon usvojio sada ne bih imala razloga da ih izbjegavam.
Imaš dosta ljudi koji razmišljaju slično kao i ja.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
A izbjegavala si ući zato što?Zizi wrote: 16 Feb 2022, 16:44Ne mora značiti. Ja, a i dosta mojih prijatelja smo izbjegavali većinu objekata zbog zagušljivosti uzrokovane duhanskim dimom.Naseef Mushroom wrote: 16 Feb 2022, 16:34
Naravno da mogu i tu dolazi vlasnik objekta u minus jer što bi kod njega ostavio pare mišterija će radije ostati kod kuće.
Imaš dosta ljudi koji razmišljaju slično kao i ja.

Da nije vlasnik tog objekta imao toliko mušterija pušača ne bi bilo toliko zagušljivo da ne možeš ući.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- Zizi
- Forum [Bot]
Meni smeta i jedna zapaljena cigareta.Naseef Mushroom wrote: 16 Feb 2022, 16:48A izbjegavala si ući zato što?Zizi wrote: 16 Feb 2022, 16:44
Ne mora značiti. Ja, a i dosta mojih prijatelja smo izbjegavali većinu objekata zbog zagušljivosti uzrokovane duhanskim dimom.
Imaš dosta ljudi koji razmišljaju slično kao i ja.![]()
Da nije vlasnik tog objekta imao toliko mušterija pušača ne bi bilo toliko zagušljivo da ne možeš ući.
Užasno mi smrdi, pogotovo što se ne možeš riješiti tog smrada sa odjeće i kose nakon što izađeš iz tog prostora.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Razumijem i da se ja pitam obezbjedio bi lokale gdje bi i pušači mogli uživati a i gdje se i ti ne bi osjećala ugroženom.Zizi wrote: 16 Feb 2022, 17:03Meni smeta i jedna zapaljena cigareta.Naseef Mushroom wrote: 16 Feb 2022, 16:48
A izbjegavala si ući zato što?![]()
Užasno mi smrdi, pogotovo što se ne možeš riješiti tog smrada sa odjeće i kose nakon što izađeš iz tog prostora.
Sve dok cigarete nisu ilegalne trebalo bi biti omogućeno da i pušači uživaju a u isto vrijeme da i tebi ne smetaju.
- Matan
- Sila nečista
- Has thanked: 3738 times
- Been thanked: 6870 times
U Evropi mozes jos samo sebi popusiti, sve ostalo je zabranjeno 

Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Duminjo
- Urednik foruma
- Has thanked: 2703 times
- Been thanked: 8379 times
Ovdje ima objekata gdje se moze pusiti. Kladionice i uglavnom kafane neke obicne. Kolko znam, za taj luksuz placaju ili veci porez ili nesto drugo. Uglavnom, Ako hoces da ti gosti puse, plati..
- Matan
- Sila nečista
- Has thanked: 3738 times
- Been thanked: 6870 times
Ova zadnja recenica ti je dobra..
Ako hoces da ti gosti puse, plati
Ako hoces da ti gosti puse, plati

Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Duminjo
- Urednik foruma
Sta cu kad je tako
"Ako hoces da ti gosti mogu pusiti, plati"
Dodje na isto kako god napises
"Ako hoces da ti gosti mogu pusiti, plati"
Dodje na isto kako god napises
- Zizi
- Forum [Bot]
Dodaš pušiti cigarete i time izbjegneš ono što je Matanu na pameti. 
- Duminjo
- Urednik foruma
Kako god.. 
Treba doplatiti.
Treba doplatiti.
- Dori
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 15099 times
- Been thanked: 14875 times
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 40709 times
- Been thanked: 27109 times
Kaj brines svakako pijemo po zidicima u kaficima

Ne traži savjet od zavidnika, niti pomoć od škrtice, niti obećanje od lažljivca.
- Duminjo
- Urednik foruma
Zidic je VIP u odnosu na one podrume gdje ne vidis treci hastal od sebe zbog dima.
Dodjes kuci, oci ko da si vario.
Gurnes smrdljivu jaknu u ormar, citava kuca, sva ostala odjeca smrdi ko da je konj krepo u kuci.
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 40709 times
- Been thanked: 27109 times
Evo gaDuminjo wrote: 16 Feb 2022, 18:03Zidic je VIP u odnosu na one podrume gdje ne vidis treci hastal od sebe zbog dima.
Dodjes kuci, oci ko da si vratio.
Grünes smrdljivu jaknu u ormar, citava kuca, sva ostala odjeca smrdi ko da je konj krepo u kuci.

Ne traži savjet od zavidnika, niti pomoć od škrtice, niti obećanje od lažljivca.
- Duminjo
- Urednik foruma
- Duminjo
- Urednik foruma
Ozenio bih se ja onu noc da nas Green nije jbo