Kanada

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14698 times
Been thanked: 10229 times
Status: Offline

Re: Kanada postaje Kina? Trudeau je izgubio dodir sa realnoscu, zapljenjuju racune bez suda, prijete hapsenjima

Post by Julia-Klara »

spacebound wrote: 17 Feb 2022, 10:37
Julia-Klara wrote: 17 Feb 2022, 10:28

Vjeruj, vidim i ja sta se desava, nisam striktno protiv demostracija, ali jesam protiv zatupljivanja, zaglupljivanja, i odbacivanja svega sto nije onako kako ja kazem.

Znam da ce me Veca u top stavili, ali sinoc gledam Karla Lauterbacha (njemacki misnistar zdravstva), i covjek je od pocetka govorio sta ce i kako biti (tada nije ni bio ministar), i smao mogu reci respekt za sve sto je odradjeno i receno. Ali mi se ne svidja sto je rekao jos. Vidjecemo... Nadam se da grijesi
Onako kad se nad svime zamislis, koliko stvari su oni koje nazivaju antivaxeri tacno predvidjeli, a u trenutku predvidjanja bili ismijavani i nazivani teoreticarima zavjera? Vec smo dvije godine u pandemiji, bilo je toga hejbet, kad dodje do ostvarivanja, zagovornici vakcina i strogi postovaoci mjera se usute ili traze opravdanja jer se desilo ono sto su ismijavali, pa ismijavaju nesto novo, nadolazece.
Pogledati pod vakcinacija djece, npr.
Nije obavezna, tako da ne vidim problem. Kao ni kod odraslih-nije obavezna, osim za neke kategorine i u NEKIM zemljama, znaci nije obavezna.

Ostavljam prostor za preispitivanja svega sto se servira, bilo od vaksera ili antivaksera, ali pravljenje od muhe slona mi je smijesno. Sa obje strane!

Whatever...
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 849 times
Been thanked: 1008 times

Re: Kanada postaje Kina? Trudeau je izgubio dodir sa realnoscu, zapljenjuju racune bez suda, prijete hapsenjima

Post by The 51st State »

kad ste toliki ljubitelji demokratije i svega sto vas se servira sto se ne izujete srbima i hrvatima i ispostujete demokratsku volju istih.
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

Kme, kme. Nije obavezna. Pravite od muhe slona. Suti i sjedi u podrumu
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
CikCikCikPogodi
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 99 times
Been thanked: 330 times

Post by CikCikCikPogodi »

MarlboroGold wrote: 17 Feb 2022, 10:54
CikCikCikPogodi wrote: 17 Feb 2022, 10:45

Imam jednog sto se vratio zbog ovih sranja iz Kanade. Nije se moglo hljeba, fabrike su i prije ovoga radile u umanjenom kapacitetu i sa manjim platama. Na primjer WestRock najveći proizvođač pakovanja u Sjevernoj Americi. Lokacije fabrike Milton, Ontario, na oglasu je sve bilo lijepo i plata dobra međutim tamo licno odes totalno druga situacije, satnicu smanjili ispod CAD$20 i rade u jednoj smjeni samo. Jedino sto radilo punim kapacitetom Coca Cola Windsor fabrika, pivare, British American Tobacco fabrika, GM, Toyota, znaci samo veliki koji su veliki komad BDP-a. Ovo ostalo je bilo kaput. Samisli ti restoran koji moze da primi preko 100 ljudi, mora raditi sa maksimalnim kapacitetom do 20 ljudi, a vlada ukinula pomoc.

A o mjerama na granici da ne pricamo, bolje je da imas americki pasos nego kanadski na granici, eto kakva im je situacija.
I kakve veze konfederativne zastave i slična sranja imaju s time? Od protesta je napravljen cirkus, a organizatori će sad morati masno platiti gradu za svu prouzrokovanu štetu. Ja ne tvrdim da protest kao protest nije trebao biti održan, ali je daleko otišao od onog što su i sami organizatori zamislili i sad plaćaju cijenu. Sasvim opravdano.
Bolan shvati, da organizator nece nista platiti, kad svakome ko vozi kamion drzi leda sindikat.
I koliko pratim ovo nije zapaljen ni jedan objekat niti neki kip unisten.
Sta BiH da tako pukne film, iako nece, dodu se parkirati ispred drzavnih institucija svi znamo da ce ih narod podrzavati.
A ta zastava konfederacije meni nista ne znaci.
CikCikCikPogodi
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 22762 times
Been thanked: 20842 times

Post by Masamune »

Pusti ti BiH... mi smo banana drzava po mnogim pitanjima.

Oni su tuzili pa cemo vidjeti.
Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 22762 times
Been thanked: 20842 times

Post by Masamune »

Jel Fudo na protestima? 😅
Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare »

Julia-Klara wrote: 17 Feb 2022, 10:28
spacebound wrote: 17 Feb 2022, 10:18 Ja bih voljela da sve bude onako kako to vide dori, fuddo, julia, ali moram priznati da nisam bas toliko optimisticna. Daj Boze da nam se taj smijeh ne obije o glavu. Svima.
A pred nama je da vidimo.
Vjeruj, vidim i ja sta se desava, nisam striktno protiv demostracija, ali jesam protiv zatupljivanja, zaglupljivanja, i odbacivanja svega sto nije onako kako ja kazem.

Znam da ce me Veca u top stavili, ali sinoc gledam Karla Lauterbacha (njemacki misnistar zdravstva), i covjek je od pocetka govorio sta ce i kako biti (tada nije ni bio ministar), i smao mogu reci respekt za sve sto je odradjeno i receno. Ali mi se ne svidja sto je rekao jos. Vidjecemo... Nadam se da grijesi
Šta bona lauterbah? Mediji se šprdaju sa tim mentalnim liliputancem. Profulao je svaku jbnu prognozu.
Svi mi se morete obratit
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

Tri put se vakcinisana i sva sretna jer ce joj mozda dopustiti da ide raditi u firmu umjesto da sjedi u kucnom pritvoru. Al tako treba, sta mislis ako ufati koronu
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara »

insomnia wrote: 17 Feb 2022, 10:58 Kme, kme. Nije obavezna. Pravite od muhe slona. Suti i sjedi u podrumu
Odjebi vise od mene i mojih postova.
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara »

insomnia wrote: 17 Feb 2022, 11:13 Tri put se vakcinisana i sva sretna jer ce joj mozda dopustiti da ide raditi u firmu umjesto da sjedi u kucnom pritvoru. Al tako treba, sta mislis ako ufati koronu
Odjebi opet
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

Sto je bilo maco?
CikCikCikPogodi
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

insomnia wrote: 17 Feb 2022, 10:52
Dori wrote: 17 Feb 2022, 10:50

Ali zasto su Vam tako stroge mjere? Ne kontam....Ne znam da i jedna druga EU zemlja ima toliko protesta kao Fr?
Pa zato sto je ‘Makron diktator koji zeli vjerovatnk iz koristi za vlastitu guzicu i guzicu onih kojima se okruzio natjerati sve na vakcinu. Javno je to i priznao.
Francuska ima oko 80% vakcinisanih ali ocito nije dovoljno
U Kanadi nije problem vakcinacija, nego mjere na granici. Ovaj profesionalni lazov Trudeau je covjek koji govorio da ce se valcinom sve rijesiti i bit ce svi slobodni, medutim NE. A to je isti covjek koji se zali kad su u Rusiji protesti. A kad je kod njega odma je okupacija. Kakva je to definicija okupacije, gradani drzave protestuju u svojoj državi. Dobro razumije da nisu osjetili belaja od kad je propo pokušaj Quebeca da se odvoji od Kanade. Ali su definitivno postali sramota zajedno, strah ga sjesti sa obicnim ljudima za sto.
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

Pazi ovo. Upravo se evo vrti afera. Francuska je na privatne konsultantske kuce skrkala izmedju 1,5 i 3 milijarde za godinu dana.
Direktor jedne od njih koja je radila strategiju vakcinacije je sasvim slucajno sin predsjednika ustavnog suda koji je i odobrio ove nelegalne mjere
Naravno sve ovo je za nase dobro
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

Evo popustaju i oni
Image
Sluzbeni vladin tvit. Od danas je konzumacija stojeci ponovo dopustena u barovima
😂😂😂😂
Hej 2022 u srcu Evrope. Vakciniso si se tri put, vlada vec najavljuje i cetvrtu najdalje na jesen i dopusteno ti je da popijes kafu stojeci. Aferim
😂😂
Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 15099 times
Been thanked: 14878 times

Post by Dori »

MarlboroGold wrote: 17 Feb 2022, 11:03 Jel Fudo na protestima? 😅
Al' samo prava raja je znala
U čemu je trik

Nije Fuddo, fukara
Fuddo ti je de fakto umjetnik, svaćaš? :zubi
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
CikCikCikPogodi
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

insomnia wrote: 17 Feb 2022, 12:05 Evo popustaju i oni
Image
Sluzbeni vladin tvit. Od danas je konzumacija stojeci ponovo dopustena u barovima
😂😂😂😂
Hej 2022 u srcu Evrope. Vakciniso si se tri put, vlada vec najavljuje i cetvrtu najdalje na jesen i dopusteno ti je da popijes kafu stojeci. Aferim
😂😂
A jel se moglo viseci popit?
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

Nego zanimljivo kako smeta konfederalna zastava medju protestantima u Kanadi a ne smeta kukasta u Ukraini
Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 15099 times
Been thanked: 14878 times

Post by Dori »

insomnia wrote: 17 Feb 2022, 12:51 Nego zanimljivo kako smeta konfederalna zastava medju protestantima u Kanadi a ne smeta kukasta u Ukraini
Ne smeta….Kao sto rekoh, ovo im je bila zadnja, pa nek’ nju nosaju :predaja :D.
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4125 times
Been thanked: 3097 times

Post by Lavlje_srce »

The 51st State wrote: 17 Feb 2022, 10:57 kad ste toliki ljubitelji demokratije i svega sto vas se servira sto se ne izujete srbima i hrvatima i ispostujete demokratsku volju istih.
Eee, ne mERe. Oni su za "demokratiju" (citaj pojma nemaju o cemu pricaju, od svega su shvatili samo da se kamiondzije bore protiv obaveznog bocanja i to im je dosta) ali iskljucivo kako njima pase.

Mislim kako normalna osoba moze podrzati ove Trudoove baljezgarije o swastikama? :grana Kamiondzije za skoro 3 sedmice nisu napravile niti jedan incident. Zero, nada, nula (incidenata). Policija im je prvo dosla pokupiti zalihe goriva da bi se smrznuli. Zatim su im zabranili pravljenje buke sa sirenama. Kamiondzije su sve uredno ispostovali. Zatim su blokirali racun GoFundMe na koji su ljudi uplacivali vlastiti novac vlastitom voljom. Zatim su hakirali drugi racun. I sad Trudo u parlamentu optuzuje opoziciju da "podrzavaju swastike". Kad su se ljudi digli i zahtijevali da im se isprica, to naravno nije uradio. I forumasi to podrzavaju. Ka'e "nije diktator". Da nije pretuzno, bilo bi presmijesno.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
Post Reply

Return to “Svijet”