Pokupio američki način razmišljanja. Ufuro se da je neki amer. Uglavnom, nenormalno ponašanje.The 51st State wrote: 17 Feb 2022, 19:12Aha, znaci suti nemas sta pricati jer si fUkara i nizerangirani subjekt u medjunarodnim odnosima. Ima smisla.Fuddo wrote: 17 Feb 2022, 19:10
A da ti za promjenu napravis sistem i standard svojoj djeci kao sto ga imaju u Svedskoj, pa da ne dodjes u situaciju da ti unucad krade tamo neki Svenson, nedobog?
Švedska
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
- Status: Offline
Re: Svedska otima muslimansku djecu
Svi mi se morete obratit
- Taare
- greatest

De odgovori na pitanje. Jesu li normalni, ili su neki budalaši kojima treba oteti djecu?Pasaga wrote: 17 Feb 2022, 19:16kako bi ti odgajao svoje djete?Taare wrote: 17 Feb 2022, 19:11
Kakvi su ti koji su ostali bez djece bili kao roditelji, komšije i(li) prijatelji?
Po svom obicaju,tradiciji.
Il bi ga pustio ko tikvu niz vodu...a ...
Oni to ispataju po vrticima,ciljano,i eto ti belaja.
Ima nas jos koji smo tu,nek me demantuju,il nek doprinesu diskusiji.
Svi mi se morete obratit
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14572 times
- Been thanked: 24720 times
- Status: Online
Sad vec na svakoj temi pocinjes sa hamo vidu mu glave.Taare wrote: 17 Feb 2022, 19:17Pokupio američki način razmišljanja. Ufuro se da je neki amer. Uglavnom, nenormalno ponašanje.The 51st State wrote: 17 Feb 2022, 19:12
Aha, znaci suti nemas sta pricati jer si fUkara i nizerangirani subjekt u medjunarodnim odnosima. Ima smisla.
Ne valja ti to.
I sta fali americkom nacinu razmisljanja?
Ustvari, sta je to uopste?
Taj, americki nacin?
Dozvolite da se obratimo
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3957 times
- Been thanked: 2978 times
ja bih rekao,normala
nemozes ti pruzit djetetu sve sto zine
nemozes ti pruzit djetetu sve sto zine
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
-
The 51st State
- Inventar foruma

- Has thanked: 849 times
- Been thanked: 1008 times
Prosto pitanje, jesi kad koga na ulici vidio da protestvuje, a da nije imao valjan i pravedan razlog iz svoje perspektive.MarlboroGold wrote: 17 Feb 2022, 19:16Ako je tačno onda to treba ispitati i to svaki pojedinačni slučaj... dakle bez ikakvih glupih priča i stereotipa, jer to jeste vrlo ozbiljna stvar.The 51st State wrote: 17 Feb 2022, 18:20 Bilo je pitanje vremena kada ce se poceti ovo desavati, stara zemlja, fali potomstva, pa daj da se pribjegne otimacini djece od porodica koji imaju istu ali nisu formatiranog i opranog mozga po liberalnom modelu. Zadnji slucaj sto sam vidio cak i iz porodilista su oteli dijete od majke netom rodjeno. Masa svjedocenja i potresnih prica zrtava ove nehumane prakse gdje za svaku sitnicu ti mogu oduzeti dijecu i istraumirati ih za cijeli zivot.
Međutim, ipak sam skeptičan da je to tako u toj mjeri kod većine. Možda da ima jedan manji broj slučajeva koji bi prošli glat na Sudu u korist muslimanskih porodica, ali sam uvjeren da je i veliki broj onih koji se šlepaju uz takve i kojima su oduzeta djeca s pravom.
A kamo li ovi ljudi kojima su djeca oteta, uz sve poslovicne predrasude prema muslimane ovo opasno danfa na namjernu zloupotrebu sistema.
-
The 51st State
- Inventar foruma

Pa nabro si i ti pa uzimas sebi za pravo da me usutkujes? Mislim wtf.Fuddo wrote: 17 Feb 2022, 19:14Realno, i nemas.The 51st State wrote: 17 Feb 2022, 19:12
Aha, znaci suti nemas sta pricati jer si fUkara i nizerangirani subjekt u medjnarodnim odnosima. Ima smisla.
Pa haj budi posten, sta imas kome rec i prigovorit?
Pola ti drzave nabralo u svedsku, druga polovica cuci kraj ambasade i Boga moli da mu opale vizu u pasos.
I na sve to, kradu muslimansku djecu u svedskoj?
Neozbiljan si.
Vidis da kradu, otimaju, oduzimaju, kindapuju, nazovi to kako hoces. 15 000 za godinu kako vele, mislim da je to nesto vrijedno ako nista forumske rasprave.
Znam da ces ti stati odmah na stranu drzave ko i vecina dobrih naivnih bosnjaka sa zapada ali de se barem osvrni pomalo na konkretan slucaj prije nego krenes sa mantrom, sami su krivi, zna drzava, ta ce oni i slicno.
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3957 times
- Been thanked: 2978 times
ovadi malo,pa jos malo ..Fuddo wrote: 17 Feb 2022, 19:19Sad vec na svakoj temi pocinjes sa hamo vidu mu glave.Taare wrote: 17 Feb 2022, 19:17
Pokupio američki način razmišljanja. Ufuro se da je neki amer. Uglavnom, nenormalno ponašanje.
Ne valja ti to.
Taj, americki nacin?
jbg ....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 23204 times
- Been thanked: 21218 times
Kad su protesti u pitanju uvijek imaš i sumnjive ljude među onima koji protestvuju iz opravdanih i valjanih razloga. Neki kasnije to iskoriste da bi pljačkali i devastirali i nije im protest u fokusu, kao i svrha istog. Možda je malo bezveze poređenje sa roditeljima kojima su uzeli djecu, ali ne misliš li da nema roditelja kojima su sa apsolutnim pravom oduzeli istu (recimo iživljavali su se nad djecom i smatraju da nisu pravili nikakve greške) među onima kojima su oduzeli iz bizarnih razloga?The 51st State wrote: 17 Feb 2022, 19:21Prosto pitanje, jesi kad koga na ulici vidio da protestvuje, a da nije imao valjan i pravedan razlog iz svoje perspektive.MarlboroGold wrote: 17 Feb 2022, 19:16
Ako je tačno onda to treba ispitati i to svaki pojedinačni slučaj... dakle bez ikakvih glupih priča i stereotipa, jer to jeste vrlo ozbiljna stvar.
Međutim, ipak sam skeptičan da je to tako u toj mjeri kod većine. Možda da ima jedan manji broj slučajeva koji bi prošli glat na Sudu u korist muslimanskih porodica, ali sam uvjeren da je i veliki broj onih koji se šlepaju uz takve i kojima su oduzeta djeca s pravom.
A kamo li ovi ljudi kojima su djeca oteta, uz sve poslovicne predrasude prema muslimane ovo opasno danfa na namjernu zloupotrebu sistema.
Ja ipak mislim da je najviše onih slučajeva kad su opravdani razlozi, jer su to uglavnom porodice koje su došle iz skroz drugih uređenja i kultura i mnogima je bilo vrlo teško da se prilagode, a vjerujem da se neki nikad nisu prilagodili.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Nazovimo to pravim imenom, oduzimaju.The 51st State wrote: 17 Feb 2022, 19:27Pa nabro si i ti pa uzimas sebi za pravo da me usutkujes? Mislim wtf.Fuddo wrote: 17 Feb 2022, 19:14
Realno, i nemas.
Pa haj budi posten, sta imas kome rec i prigovorit?
Pola ti drzave nabralo u svedsku, druga polovica cuci kraj ambasade i Boga moli da mu opale vizu u pasos.
I na sve to, kradu muslimansku djecu u svedskoj?
Neozbiljan si.
Vidis da kradu, otimaju, oduzimaju, kindapuju, nazovi to kako hoces. 15 000 za godinu kako vele, mislim da je to nesto vrijedno ako nista forumske rasprave.
Znam da ces ti stati odmah na stranu drzave ko i vecina dobrih naivnih bosnjaka sa zapada ali de se barem osvrni pomalo na konkretan slucaj prije nego krenes sa mantrom, sami su krivi, zna drzava, ta ce oni i slicno.
Ako je i bilo zloupotrebe sistema, ima procedura.
Advokat, sud, rjesi se to. Drzava ce platit.
Al ne mozes ovim bombasticnim naslovima nista pametno napraviti, sem da tamo neki zabradzeni Muradif uzme sikiru i nacjepa bruku ljudi u kakvom trgivackom centru, nisi nista napravio. Naprotiv.
Ne usutkujem te vec ti govorim da budes realan.
Dok god ti tamo neka djecija sela finansira, izmedju ostalih i Svedska, nemas bas puno prostora da ih kritikujes.
Dozvolite da se obratimo
- Taare
- greatest

Pa šta mi preostaje kad si se navio ko pokvarena ploča pa od teme do teme prosipaš te američke gluposti.Fuddo wrote: 17 Feb 2022, 19:19Sad vec na svakoj temi pocinjes sa hamo vidu mu glave.Taare wrote: 17 Feb 2022, 19:17
Pokupio američki način razmišljanja. Ufuro se da je neki amer. Uglavnom, nenormalno ponašanje.
Ne valja ti to.
Taj, americki nacin?
Još si dobro i prošo jer te smatram forumskim drugom pa neću da napišem neš krupnije.
Američki način? Pa ono zbombat, mi pozitivci, ostali negativci, proćerat, istina dolazi iz amerike a ostali lažu, ovi su bezze likovi pa im država s pravom otima djecu, ja sve znam a ostali nek peku gurabije i još bezbroj sličnih gluposti karakterističnih za prosječnog amera.
Ps.
Da ti ovdje odgovorim na onu optužbu.
Da, iz nekog, nama nepoznatog razloga, amerika nas je podržala. Možda je i to zbog rusa. Naravno da trebamo uzeti i zahvaliti se, ali to ne mijenja činjenicu da su upravo onakvi kako sam ih opisao.
Svi mi se morete obratit
- Taare
- greatest

Ok, hvala.
evo, imamo svjedočenje našeg forumaša koji je upoznao neke od ljudi kojima su oteta djeca.
Pašaga kaže da su to normalne porodice.
Dakle, djeca su oteta.
Svi mi se morete obratit
-
The 51st State
- Inventar foruma

Prevelika je cifra 15 000 djece je abnormalno i po njihovim rigidnim zakonima koje siguran sam vecina nije mogla ni skontati za ovo kratko vrijeme. Dakle prolicno je jasno da im osnovane sumnje za plansko oduzimanje djece i ne davanja prilike roditeljima uopste da mogu u pratiti te propise u dobroj volji i namjeri sto je valjda i svrha samim zakona.MarlboroGold wrote: 17 Feb 2022, 19:31Kad su protesti u pitanju uvijek imaš i sumnjive ljude među onima koji protestvuju iz opravdanih i valjanih razloga. Neki kasnije to iskoriste da bi pljačkali i devastirali i nije im protest u fokusu, kao i svrha istog. Možda je malo bezveze poređenje sa roditeljima kojima su uzeli djecu, ali ne misliš li da nema roditelja kojima su sa apsolutnim pravom oduzeli istu (recimo iživljavali su se nad djecom i smatraju da nisu pravili nikakve greške) među onima kojima su oduzeli iz bizarnih razloga?The 51st State wrote: 17 Feb 2022, 19:21
Prosto pitanje, jesi kad koga na ulici vidio da protestvuje, a da nije imao valjan i pravedan razlog iz svoje perspektive.
Ja ipak mislim da je najviše onih slučajeva kad su opravdani razlozi, jer su to uglavnom porodice koje su došle iz skroz drugih uređenja i kultura i mnogima je bilo vrlo teško da se prilagode, a vjerujem da se neki nikad nisu prilagodili.
Mislim ovi ljudi su u startu donji kod sireg auditorija zbog same demografske skupine kojoj pripadaju ali red je makar malo dici glas i izraziti sUmnju.
- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 4002 times
- Been thanked: 7424 times
Nikad se ne uzimaju djeca iz normalni obitelji..Naseef Mushroom wrote: 17 Feb 2022, 18:54To je ružno šta si napisao. Ne moram valjda postaviti pitanje kakav je osječaj kada roditelju uzmu dijete.Matan wrote: 17 Feb 2022, 18:42 Kako to..
Dodju, otmu i daju Svedjanima..
pa ne bi bilo lose, da je tako.
Napravice barem perspektivu od njih..
Vec, ako su zlostavljana i sl.
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Fuddo
- Maliciozni seronja

A gdje sam ja napisao da su to neki bezze likovi i da im zbog toga drzava s prvom otima djecu? Nemoj da podmeces te budalastine.Taare wrote: 17 Feb 2022, 19:39Pa šta mi preostaje kad si se navio ko pokvarena ploča pa od teme do teme prosipaš te američke gluposti.Fuddo wrote: 17 Feb 2022, 19:19
Sad vec na svakoj temi pocinjes sa hamo vidu mu glave.
Ne valja ti to.
Taj, americki nacin?
Još si dobro i prošo jer te smatram forumskim drugom pa neću da napišem neš krupnije.
Američki način? Pa ono zbombat, mi pozitivci, ostali negativci, proćerat, istina dolazi iz amerike a ostali lažu, ovi su bezze likovi pa im država s pravom otima djecu, ja sve znam a ostali nek peku gurabije i još bezbroj sličnih gluposti karakterističnih za prosječnog amera.
Ps.
Da ti ovdje odgovorim na onu optužbu.
Da, iz nekog, nama nepoznatog razloga, amerika nas je podržala. Možda je i to zbog rusa. Naravno da trebamo uzeti i zahvaliti se, ali to ne mijenja činjenicu da su upravo onakvi kako sam ih opisao.
Ovdje se ciljano provlaci teza da drzava smisljeno otima, pazi sad, muslimansku djecu. To trebas dokazat, a ne nasumice stancat postove, stvar je poprilicno osjetljive prirode, neko ce glavu izgubit.
A sto se tice americkog pristupa u odnosu drugima, sve su u pravu.
Nazvati stvari pravim imenom, a ne pucati seseljizme, mozda hoce mozda nece.
Da, amerikanci su glupi, bahati, posjeduju najjaci airforce na dunjaluku, a ti si realan, predlazes da zdroniramo banjaluku, imas dvi letece cuskije na raspolaganju.
Ajde jebote, de to malo.
Vidim pogodilo te za gurabije, odmah dignes nos ko da je to nesta lose.
Dozvolite da se obratimo
-
The 51st State
- Inventar foruma

Ti ga zovi kako hoces, za roditelje je to otimanje.Fuddo wrote: 17 Feb 2022, 19:32Nazovimo to pravim imenom, oduzimaju.The 51st State wrote: 17 Feb 2022, 19:27
Pa nabro si i ti pa uzimas sebi za pravo da me usutkujes? Mislim wtf.
Al ne mozes ovim bombasticnim naslovima nista pametno napraviti, sem da tamo neki zabradzeni Muradif uzme sikiru i nacjepa bruku ljudi u kakvom trgivackom centru, nisi nista napravio. Naprotiv.
Dok god ti tamo neka djecija sela finansira, izmedju ostalih i Svedska, nemas bas puno prostora da ih kritikujes.
Prati sta pasaga pise, covjek je gore, ja te sigUrno necu ubijediti da promijenis misljenje jer vjerovatno po tvom rezonu ovi ljudi su vec krivi i sigurno nisu u pravu je zaboga dje bi sistem bio kontra njih.
Realno pricam i na osnovu dostupnih informacijama i od strane drzave i od strane zrtava.
Mozda oni koje finasiraju nemaju, ja ne vidim zasto ne bih imao pravo.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Ako postoji plansko oduzimanje muslimanske djece neka to i dokažu... nema tu dalje puno priče.The 51st State wrote: 17 Feb 2022, 19:41Prevelika je cifra 15 000 djece je abnormalno i po njihovim rigidnim zakonima koje siguran sam vecina nije mogla ni skontati za ovo kratko vrijeme. Dakle prolicno je jasno da im osnovane sumnje za plansko oduzimanje djece i ne davanja prilike roditeljima uopste da mogu u pratiti te propise u dobroj volji i namjeri sto je valjda i svrha samim zakona.MarlboroGold wrote: 17 Feb 2022, 19:31
Kad su protesti u pitanju uvijek imaš i sumnjive ljude među onima koji protestvuju iz opravdanih i valjanih razloga. Neki kasnije to iskoriste da bi pljačkali i devastirali i nije im protest u fokusu, kao i svrha istog. Možda je malo bezveze poređenje sa roditeljima kojima su uzeli djecu, ali ne misliš li da nema roditelja kojima su sa apsolutnim pravom oduzeli istu (recimo iživljavali su se nad djecom i smatraju da nisu pravili nikakve greške) među onima kojima su oduzeli iz bizarnih razloga?
Mislim ovi ljudi su u startu donji kod sireg auditorija zbog same demografske skupine kojoj pripadaju ali red je makar malo dici glas i izraziti sUmnju.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

I Dori je gore, meni je relevantnija od Pasage kad su ove teme u pitanju. Iz vise razloga, da sad ne ulazimo u neke nezgodne detalje.The 51st State wrote: 17 Feb 2022, 19:46Ti ga zovi kako hoces, za roditelje je to otimanje.Fuddo wrote: 17 Feb 2022, 19:32
Nazovimo to pravim imenom, oduzimaju.
Prati sta pasaga pise, covjek je gore, ja te sigUrno necu ubijediti da promijenis misljenje jer vjerovatno po tvom rezonu ovi ljudi su vec krivi i sigurno nisu u pravu je zaboga dje bi sistem bio kontra njih.
Realno pricam i na osnovu dostupnih informacijama i od strane drzave i od strane zrtava.
Dozvolite da se obratimo
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Možda nisu normalne porodice po švedskim zakonima. Automatski nije normalna porodica ako otac prebije dijete kao vola u kupusu, a kod nas je to svakodnevnica i čak pohvalno u mnogim mjestima.
-
The 51st State
- Inventar foruma

Zato i protestuju, vidjecemo odgovor drzave.MarlboroGold wrote: 17 Feb 2022, 19:47Ako postoji plansko oduzimanje muslimanske djece neka to i dokažu... nema tu dalje puno priče.The 51st State wrote: 17 Feb 2022, 19:41
Prevelika je cifra 15 000 djece je abnormalno i po njihovim rigidnim zakonima koje siguran sam vecina nije mogla ni skontati za ovo kratko vrijeme. Dakle prolicno je jasno da im osnovane sumnje za plansko oduzimanje djece i ne davanja prilike roditeljima uopste da mogu u pratiti te propise u dobroj volji i namjeri sto je valjda i svrha samim zakona.
-
The 51st State
- Inventar foruma

Sto se msne tice nemam razlog da sumnjam da covjek ne govori istinu. A za Dori se zna, ona ce stati u zastitu sistema to mi ne moras napominjati,Fuddo wrote: 17 Feb 2022, 19:48I Dori je gore, meni je relevantnija od Pasage kad su ove teme u pitanju. Iz vise razloga, da sad ne ulazimo u neke nezgodne detalje.The 51st State wrote: 17 Feb 2022, 19:46
Ti ga zovi kako hoces, za roditelje je to otimanje.