Švedska

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 15099 times
Been thanked: 14878 times
Status: Offline

Re: Svedska otima muslimansku djecu

Post by Dori » 17 Feb 2022, 20:19

”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”

Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 15099 times
Been thanked: 14878 times

Post by Dori » 17 Feb 2022, 20:21

TAFKAP wrote: 17 Feb 2022, 20:17 Ima li "frajer" ime?

PS: Nemoj koristiti ta izraz, jer se koristi izvorno za muškarce koje koriste usluge žena "sumnjivog karaktera".
Ima, naravno…. Hamid al-Idrissi
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”

The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 849 times
Been thanked: 1008 times

Post by The 51st State » 17 Feb 2022, 20:23

Drzavna propaganda na staru provjerenu kartu "islamizma" u medjuvremenu ocajni otac kojeg je k ozna sta je safatalo i snaslo trazi pomoc od kod stigne. Ja ga j.... kome je ovo normalno i moze pravdati.

https://www.middleeastmonitor.com/20220 ... s-erdogan/
Last edited by The 51st State on 17 Feb 2022, 20:27, edited 1 time in total.

The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State » 17 Feb 2022, 20:25

PS: Nemoj koristiti ta izraz, jer se koristi izvorno za muškarce koje koriste usluge žena "sumnjivog karaktera".
Meh, stara dobra defamacija licnosti da se skrene sa sustine problema, a to je kradja djece na osnovu dubioznih i cinkaroskih metoda bez ijednog dokaza.

HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2956 times
Been thanked: 24446 times

Post by HAVANA » 17 Feb 2022, 20:26

Znaci ahmedu uzmu dijete a krisu nece? Zbog iste stvari jednom uzmu a drugom ne? I bas probiraju muslimansku, nesta im zabremedet? Ne moze rom, jevrej, krscanin, hriscanin...?
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1391 times

Post by MunDzi » 17 Feb 2022, 20:28

Da hoce oteti i Pasagu.

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3957 times
Been thanked: 2978 times

Post by Pasaga » 17 Feb 2022, 20:29

:sunja
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4161 times
Been thanked: 3109 times

Post by Lavlje_srce » 17 Feb 2022, 20:42

Ovdje cim otvoris temu znas sta je ko napisao bez citanja - forumasi i forumasice duboko ukopani u ideoloske rovove sa "bosnjackim" John-om kao predvodnikom ofc. :grana
The 51st State wrote: 17 Feb 2022, 18:37 Jarane ljudi protestvuju da im se vrate djeca, moras li poletiti svako govno sa zapada oprati?

https://www.aa.com.tr/ba/svijet/u-%C5%A ... ca/2501792
Dovoljno da procitam ovaj citat da znam o kakvoj jezi se radi. "S druge strane, prema vijestima državnog radija SR, općina Falkoping saopštila je da je raskinula poslovni ugovor kompanije koja brine o djeci oduzetoj iz porodica.

U saopćenju Švedske inspekcije za zdravstvo i njegu napominje se da je utvrđeno da je u navedenom mjestu nad djecom primijenjeno nasilje i da su kompaniji ukinute radne dozvole zbog pojave seksualnog zlostavljanja."

Citala sam negdje i ispovijest neke Ruskinje koja je dosla u potrazi za "boljim zivotom" u Norvesku pa su joj oteli djecu koja su takodjer bila seksualno zlostavljana.

Gledala sam i izjavu neke socijalne radnice koja je izjavila da je u Engleskoj nestalo 10 000 sticenika Socijalne sluzbe u toku pandemije. Nestali, isparili, nigdje ih nema. :sok

Uzas, ali nedajte se vi pravovjerni liberali smesti. :bjezi
Last edited by Lavlje_srce on 17 Feb 2022, 21:01, edited 2 times in total.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4512 times
Been thanked: 3503 times

Post by Melek » 17 Feb 2022, 20:43

Pedesetkec baš zastranio :hm
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State » 17 Feb 2022, 20:53

Ja zastranio, a ova drzavna mafija nije. Otmu ti djete da ga "zastite" i daju ga na upravljanje privatnoj kompaniji gdje ga jos i seksualno zlostavljaju, ima smisla.

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 25887 times
Been thanked: 6813 times

Post by Veca » 17 Feb 2022, 20:55

:hm ...tobe jarabi, ni zamisliti ne mogu da mi netkooo dijete oduzme, 5 minuta, nakon poroda! :sok ...ima svakakvih roditelja, to stoji, ni ja ne bih dozvolila kad bih vidjela, da se djeca teroriziraju, na silu udaju, silom pokrivaju itd. ...meni je strasno da ti zivot-familija "zavisi od komsija :roll ...jbt. ima i kod nas problema, s njemackim familijama ili auslenderima, ali nitko ti nece tako otet dijete-to ni za djecu nije dobro da se ne znam sta desilo-dijete moras pripremiti! ...ovdje prvo rade sa familijom, da se situacija poboljsa, oduzeti dijete je najzadnje i to mora biti neki opasan razlog! ...heeej, petoro djece :grana ...4 godine nisu vidjeli djecu! ...ne, ne kontam ovo niti odobravam!
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4512 times
Been thanked: 3503 times

Post by Melek » 17 Feb 2022, 20:58

Kindapovo hi Carl Bildt :kafa
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4199 times
Been thanked: 3883 times

Post by Naseef Mushroom » 17 Feb 2022, 21:02

Matan wrote: 17 Feb 2022, 19:44
Naseef Mushroom wrote: 17 Feb 2022, 18:54
To je ružno šta si napisao. Ne moram valjda postaviti pitanje kakav je osječaj kada roditelju uzmu dijete.
Nikad se ne uzimaju djeca iz normalni obitelji..
Vec, ako su zlostavljana i sl.
Nije uvijek klasično zlostavljane već i do sukoba različitih kultura.
Šta je u nekim zemljama bezopasno u drugima je šokantno.

Sječam se prije nekiliko godina, možda se još neko sjeća, kada su jednom bračnom paru porijeklom iz Srbije oduzeli djecu u Americi jer su slikali svoju malu djecu u kadi bez gaća pa ih je država optužila za pedofiliju a kada pogledamo naše porodične albume sa slikama starim 30-40 godina svi ćemo naći slike gdje se u male djece vidi čuna :oo
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Zizi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 10190 times
Been thanked: 8793 times

Post by Zizi » 17 Feb 2022, 21:11

Recimo da ovdje ima i istine, jer se zadnjih godina otkrivaju brojne afere u vezi djece koja nemaju roditeljsko staranje, a smještena su u različite oblike socijalne brige u zapadnoevropskim državama, koje slove za zemlje koje imaju najbolju socijalnu zaštitu.

Velika afera je bila u UK, jer su se djeca na različite načine zloupotrebljavala, a najstrašniji je bio pedofilski lanac koji je vodila policija.
Prije par godina gledala sam dokumentarac o sistemu socijalne brige djece u Norveškoj, u kojem je dokazano da postoje dvostruki aršini za porodice domicilnih stanovnika (pogotovo imućnijih) i porodice došljaka, kojima se olako oduzimaju djeca ukoliko postoji sumnja ili se otkrije da na neki način roditelj zanemaruje ili zlostavlja dijete.
Primjer jedne žene, oduzeta su joj djeca jer je socijalna služba procijenila da nije dobar roditelj, a ona pri tome sve vrijeme radi u vrtiću kao odgajateljica i sa tim niko nema problem. A otkako su joj oduzeta djeca, potpuno joj je zabranjen kontakt sa njima.
Bilo je u dokumentarcu još dosta sličnih primjera.
I ovaj primjer sa Švedskom mi pomalo liči na sve navedeno i nadam se da će se to adekvatno istražiti.

Koliko god neki sistem bio dobro uređen, uvijek unutar njega postoji neko ko iz nekog razloga krši sve zakone i principe tog sistema.

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 23186 times
Been thanked: 21198 times

Post by Masamune » 17 Feb 2022, 21:11

Dori wrote: 17 Feb 2022, 20:21

Ima, naravno…. Hamid al-Idrissi
Ukucah to ime i prezime i izađe mi nekakv fudbaler :D.

CikCikCikPogodi
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 99 times
Been thanked: 330 times

Post by CikCikCikPogodi » 17 Feb 2022, 21:12

Nista cudno za razvijene zemlje. Tu se i prilikom manje porodicne svade oduzimaju djeca, a pogotovo za ozbiljnije stvari da ne govorimo.
Drugo je sta kod na socijalni radnik vam kaze u lice "Mi necemo reagovati dok ne zakolju dijete", a onda ce na televiziji govoriti kako se oni ubise od posla i da imaju sve alate na raspolaganju.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 17 Feb 2022, 21:15

Veca wrote: 17 Feb 2022, 20:55 :hm ...tobe jarabi, ni zamisliti ne mogu da mi netkooo dijete oduzme, 5 minuta, nakon poroda! :sok ...ima svakakvih roditelja, to stoji, ni ja ne bih dozvolila kad bih vidjela, da se djeca teroriziraju, na silu udaju, silom pokrivaju itd. ...meni je strasno da ti zivot-familija "zavisi od komsija :roll ...jbt. ima i kod nas problema, s njemackim familijama ili auslenderima, ali nitko ti nece tako otet dijete-to ni za djecu nije dobro da se ne znam sta desilo-dijete moras pripremiti! ...ovdje prvo rade sa familijom, da se situacija poboljsa, oduzeti dijete je najzadnje i to mora biti neki opasan razlog! ...heeej, petoro djece :grana ...4 godine nisu vidjeli djecu! ...ne, ne kontam ovo niti odobravam!
Pa niko normalan to nece odobriti! Eno zena se ubila jer su joj oteli sina, ali valjda forumasima to ne znaci nista jer je u pitanju muslimanka!

Ovaj forum se vise ne moze prepoznati, to je sve sto cu reci!
Memento Mori

Zizi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 10190 times
Been thanked: 8793 times

Post by Zizi » 17 Feb 2022, 21:15

CikCikCikPogodi wrote: 17 Feb 2022, 21:12 Nista cudno za razvijene zemlje. Tu se i prilikom manje porodicne svade oduzimaju djeca, a pogotovo za ozbiljnije stvari da ne govorimo.
Drugo je sta kod na socijalni radnik vam kaze u lice "Mi necemo reagovati dok ne zakolju dijete", a onda ce na televiziji govoriti kako se oni ubise od posla i da imaju sve alate na raspolaganju.
Hajde ne laži.
Dovoljno je samo da pogledaš koliko je kod nas djece smješteno u Domove za djecu bez roditeljskog staranja i u hraniteljske porodice i da vidiš kako ovo što si napisao nije istina.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 17 Feb 2022, 21:18

CikCikCikPogodi wrote: 17 Feb 2022, 21:12 Nista cudno za razvijene zemlje. Tu se i prilikom manje porodicne svade oduzimaju djeca, a pogotovo za ozbiljnije stvari da ne govorimo.
Tako je i vani, nista ne brini. Proguglaj baby P. Pravi zlostavljaci se provlace, beba dodje s polomljenim rukama i nogama u Hitnu i ne urade nista. Tacno zivimo u posljednjim vremenima.

Bjezim s teme, pritisak mi je skocio na milion.
Memento Mori

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2807 times
Been thanked: 8841 times

Re: Svedska otima muslimansku djecu?

Post by Duminjo » 17 Feb 2022, 21:34

The 51st State wrote: 17 Feb 2022, 18:20
Tutno sam ti upitnik u naslov i molim te stavi izvor informacija iz uvodnog posta

Post Reply

Return to “Svijet”