Tako je. Ne treba se patiti. Platiti čojka da to odradi za tebe a ti ko gospodin sjediš.
Tata u rađaoni
Moderator: spacebound
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica
- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 624 times
- Status: Offline
Re: Tata u rađaoni
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- Dori
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 15060 times
- Been thanked: 14794 times
- HAVANA
- Pituljica
- Has thanked: 2623 times
- Been thanked: 21884 times
- ina
- Mjesečarka
- Has thanked: 4675 times
- Been thanked: 6209 times
Nije li?Chloe wrote: 16 Feb 2022, 18:39 Najlakše je "napraviti" i roditi dijete.
Da otac bude otac u pravom smislu, u radjaoni meni ne treba.![]()

Eto tebi ne treba.
A ni ostali prisutni u rađaoni nisu osakaćeni svjesnosti da roditeljstvo (otac ili majka) u pravom smislu rijeci, obuhvata i još raznovrsnih lozinki.
A šta ako on želi i stalo mu je biti prisutan?
Svijest ima sidrište.
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 20940 times
- Been thanked: 18889 times
Zato što si sa prvim u grču konstantno. Bar tako svi kažu.HAVANA wrote: 16 Feb 2022, 18:56 Ali kako se covjek svega sjeca za prvo dijete, to je interesantno. Za drugo, ma ni blizu...
Te paziš maksimalno, pa pretjeruješ oko djeteta pa svašta nešto... dođe drugo i vičeš ma neka je pusti je

- HAVANA
- Pituljica
- Has thanked: 2623 times
- Been thanked: 21884 times
Ono prvo mi zamjera mladja a ovo tvoje starija. Meni se vako, nako a njoj nista. Princeza sve moze bez velike frke. Ja nisam nista mogla kmeeeeeMarlboroGold wrote: 16 Feb 2022, 19:10Zato što si sa prvim u grču konstantno. Bar tako svi kažu.HAVANA wrote: 16 Feb 2022, 18:56 Ali kako se covjek svega sjeca za prvo dijete, to je interesantno. Za drugo, ma ni blizu...
Te paziš maksimalno, pa pretjeruješ oko djeteta pa svašta nešto... dođe drugo i vičeš ma neka je pusti je![]()

Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Dori
- Forum [Bot]
- Mood:
MarlboroGold wrote: 16 Feb 2022, 19:10Zato što si sa prvim u grču konstantno. Bar tako svi kažu.HAVANA wrote: 16 Feb 2022, 18:56 Ali kako se covjek svega sjeca za prvo dijete, to je interesantno. Za drugo, ma ni blizu...
Te paziš maksimalno, pa pretjeruješ oko djeteta pa svašta nešto... dođe drugo i vičeš ma neka je pusti je![]()

Moja jaranica rodila drugo…Sjedimo mi u dječijem bazenu, beba počela da se naginje ona ga nogom popravi i nastavi pričati samnom.
Koliko smo se smijale

A prvi nije prohodao godinu i po, samo ga nosala da se negdje ne udari

”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
- spacebound
- Urednik foruma
- Has thanked: 9501 times
- Been thanked: 15941 times
- Status: Online
Kaze prvo se slika svaki dan, drugo za rodjendane a trece za pasosHAVANA wrote: 16 Feb 2022, 18:58 Od prve imam slika i filmova gluho bilo. Od druge jedno 14Kaze jadna ima li ba mene idje, ova kihnula, piskila, prohodala, zaspala, plakala...Sta je sa mnom?

Isto mi je. Mrzit ce me mladji kad poraste

Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Dori
- Forum [Bot]
- Mood:
Ali zato su drugi i treci napredniji, samostalniji.....Nekada kad im previse pomazemo, u stvari im odmazemo. Nazalost.
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3734 times
- Been thanked: 3460 times
Tako smo ja i žena jednom napravili ručak za čitavu familiju, baš ono što se kaže "iz ljubavi" zajedno sjekli povrće, pripremali začine, jedno sjeklo meso, drugo stavljalo u tavu, ismijali se, razgovarali svo vrijeme, naštimali omiljenu muziku na YouTube, par puta se poljubili, postavljali tanjire, najeli se, poslije suđe oprali, baš kao što sam napisao "iz ljubavi", pa to ne mora značiti da smo prisustovali jedno drugome u hali kada smo imali velike nuždespacebound wrote: 15 Feb 2022, 07:17 Bog te mazo razmisljanja, ja 9 mjeseci nosim dijete, mijenja mi se tijelo, ostavljajuci i neke trajne promjene, mijenjaju mi se hormoni, bukvalno luduje cijelo moje bice, u ogromnim bolovima radjam NASE dijete i da mu ne budem privlacna zbog toga. E pa, nabila bih ga nogom da bi preko Jadrana letio, a ne se sekirala kakva cu mu biti.

Ja podržavam što si napisala u vezi brijanja. Brak je isto pomaganje, ako je partner slab, bolestan ili povrijeđen onda je dužnost i pomoći u vezi brijanja, velike nužde, kupanja, mijenjanje veša, pranja zubi, proteze itd.
ali prisustovati nečemu nepotrebno je za meme zapadno pederisanje jer postoje ljudi zaduženi za to.
Pa i test plodnosti gdje se svrši u čašicu je isto vezano za plod ljubavi i zajedničku stvar pa ne ulazi žena u prostoriju da gleda muževe grimase i krikove.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- ina
- Mjesečarka
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Ne, jer bi u tom slučaju poredio pravljenje jela sa pravljenjem djece a ne radim to.
Samo pišem da iako je brak i ljubav da se ne mora partner gledati u svakoj situaciji
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- ina
- Mjesečarka
Ili moglo bi se (možda) primjer isto reći da je pederisanje misli
koje smatraju da tokom rođenja VLASTITOG DJETETA (a ne od komšije
) muškarac ne treba biti prisutan. Da je beskoristan. Da mu tu nije mjesto i blabla
koje smatraju da tokom rođenja VLASTITOG DJETETA (a ne od komšije
Svijest ima sidrište.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Imam slučaj u familiji gdje je jedan član drugome dao bubreg pa iako je to lijep gest što veže dvije osobe nije niko prisustovao osim ljudi koji su zaduženi za operaciju.ina wrote: 17 Feb 2022, 18:51 Ili moglo bi se (možda) primjer isto reći da je pederisanje misli
koje smatraju da tokom rođenja VLASTITOG DJETETA (a ne od komšije) muškarac ne treba biti prisutan. Da je beskoristan. Da mu tu nije mjesto i blabla
Prisustovati porađaju je za mene u rangu kada čovjeka za ženu zaboli briga 364 dana u godini pa joj za dan žena kupi ružu.
Neka se brine za suprugu i dijete kada prođe porođaj umjesto da prisustvuje nekom new age gay zapadnom ritualu iako nijedna generacija prije njega u familiji nije prisustovala i gle čuda, niko nikoga ne krivi, niti žena što nije prisustovao, niti dijete što roditelji nisu bili zajedno u sali.
Ali važno je da je novim generacijama ispran mozak ovim novim feministickim glupostima gdje je čak brak u pitanju ako muž ne želi prisustovati

- ina
- Mjesečarka
Jao,Prisustovati porađaju je za mene u rangu kada čovjeka za ženu zaboli briga 364 dana u godini pa joj za dan žena kupi ružu.
i to bi bilo isto što i reći za one koji ne prisustvuju.. kako ih zaboli ninjo 364 dana u godini za drugom polovinom.
Što naravno nije istina. Ili ne mora uopšte biti..
Opet jao.. moralisanje.Neka se brine za suprugu i dijete kada prođe porođaj
To važi svakako, u bilo kakvoj situaciji..
Jedno je ako muškarac ne može ili nije mu želja a i partneru ok..
Drugo je kad on hoće da prisustvuje a ona umisli da je samo njeno pravo..
A treće nabadati da tu generalno nikakvom muškarcu nije mjesto..
Ljudska vrsta napreduje.. medicina, zdravstvo, itd Zašto ne profitirati, širiti svijest i uzimati kao benefit neke privilegije..
I da..bitno je da je vama starim generacijama mozak neispran..
Svijest ima sidrište.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Neka se parovi međusobno dogovore mada kada pročitam post od Spejs da bi joj on letio preko Jadrana pitanje je da li muž ima pravo i odlučitiina wrote: 17 Feb 2022, 19:23Jao,Prisustovati porađaju je za mene u rangu kada čovjeka za ženu zaboli briga 364 dana u godini pa joj za dan žena kupi ružu.
i to bi bilo isto što i reći za one koji ne prisustvuju.. kako ih zaboli ninjo 364 dana u godini za drugom polovinom.
Što naravno nije istina. Ili ne mora uopšte biti..
Opet jao.. moralisanje.Neka se brine za suprugu i dijete kada prođe porođaj
To važi svakako, u bilo kakvoj situaciji..
Jedno je ako muškarac ne može ili nije mu želja a i partneru ok..
Drugo je kad on hoće da prisustvuje a ona umisli da je samo njeno pravo..
A treće nabadati da tu generalno nikakvom muškarcu nije mjesto..
Ljudska vrsta napreduje.. medicina, zdravstvo, itd Zašto ne profitirati, širiti svijest i uzimati kao benefit neke privilegije..
I da..bitno je da je vama starim generacijama mozak neispran..

ali sada tako ekstremno nastupiti nakon poroda majki, tetki, dajdžinca, strina, rodica, prijateljica, komšinica kao jedina staviti čak brak na kocku ako ne želi prisustovati, mislim wtf?!
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
- Has thanked: 2407 times
- Been thanked: 4185 times
Ja bih insistirala da prisustvuje.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 20940 times
- Been thanked: 18889 times
- Zanki
- saudade
- Has thanked: 25633 times
- Been thanked: 29441 times
Smoke ti si latentni feminista i za to si se danas cili dan boria..
Orden je u meštra dobiš ga u subotu
Orden je u meštra dobiš ga u subotu