Švedska

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 23178 times
Been thanked: 21195 times
Status: Offline

Re: Svedska otima muslimansku djecu?

Post by Masamune » 18 Feb 2022, 00:38

it's ma'am, a glas kao iz bunara :D.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4148 times
Been thanked: 3108 times

Post by Lavlje_srce » 18 Feb 2022, 00:38

bosanski migrant wrote: 17 Feb 2022, 23:51 Pa islam je politicka sekta sa jasnim ciljevima ovladavanja planetom
Vidjela sam Islamofobiju u raznim formama i oblicima, ali ovo je vrh! :plavi
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3996 times
Been thanked: 7422 times

Post by Matan » 18 Feb 2022, 00:41

Nora Ibsenova wrote: 18 Feb 2022, 00:38
MarlboroGold wrote: 18 Feb 2022, 00:32 e čuj poziva se na Allaha kad faĆa za guzicu :D.
Pa ja, pazi ti rezonovanja.
Muslimanima je, jer još uvijek iole drže do religije, nositi se sa predrasudama poput upravo te, što se zbog određenih pojedinaca svrstavaju u neke grupe, ("musliman napastvovao ženu" umjesto da kaže "Alžirac napastvovao ženu") dok su sa druge strane, pripadnici drugih religija pošteđeni takve vrste diskriminacije, da im se svjesno imputira da su uradili zločin jer su pripadnici neke religije.

I njemu to sve ok.
I sad kad bih ja rekla da je to klasična islmofobija, on bi se sa mnom uvjeravao da je nekakav Europejac.
Pa jesi sama procitala ovdje da neki napisu, svi smo mi muslimani braca, meni je brat svaki musliman..
i onda se cudis, sto ih neku gleda sa predrasudama..
meni licno, ne moze biti brat Poljak, ili Argentinac, samo sto je katolik..
jebe se meni sto je on katolik..
vise volim biti sa mojim habarom, koji je musliman, ali musliman, kao sto sam i ja katolik,,
znaci, musliman za sebe, a ja katolik za sebe..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2890 times
Been thanked: 5133 times

Post by Nora Ibsenova » 18 Feb 2022, 00:43

:D. Nisam vjerovala da ču ovo ikad reći, ali ... Nazife, preuzmi
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 18 Feb 2022, 00:44

MarlboroGold wrote: 18 Feb 2022, 00:32 e čuj poziva se na Allaha kad faĆa za guzicu :D.
Muslimanima je, jer još uvijek iole drže do religije, nositi se sa predrasudama poput upravo te, što se zbog određenih pojedinaca svrstavaju u neke grupe, ("musliman napastvovao ženu" umjesto da kaže "Alžirac napastvovao ženu") dok su sa druge strane, pripadnici drugih religija pošteđeni takve vrste diskriminacije, da im se svjesno imputira da su uradili zločin jer su pripadnici neke religije.

I njemu to sve ok.
I sad kad bih ja rekla da je to klasična islmofobija, on bi se sa mnom uvjeravao da je nekakav Europejac.
Slažem se i u pravu si, ali ima tu masla i s druge strane kao što rekoh. Islamski svijet ostatku svijeta prodaje priču o jedinstvu muslimana i to već par stotina godina unazad, a baška muslimani među sobom. Tek nastankom pojedinačnih nacionalnih država je to malo oslabilo pa imaš Arabs, Turks, Syrians... međutim, to je i dalje ostalo uveliko urezano jer su te priče o jedinstvu još uvijek na snazi. Jedinstvo kroz ummet naravno.

Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan » 18 Feb 2022, 00:44

Sustina je da nije problem Islam, vec narodi i tradicija..
znaci Arap ili Zidov, isti mentalitet, samo religija drugacija, u stvari toliko slicna da nisu ni svjeni..
pa ipak je to narod sa istog podneblja..isto dobri, isto losi..

Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan » 18 Feb 2022, 00:45

Nora Ibsenova wrote: 18 Feb 2022, 00:43 :D. Nisam vjerovala da ču ovo ikad reći, ali ... Nazife, preuzmi
Idi ti na sex teme, bolje te ide :D.

Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan » 18 Feb 2022, 00:46

U Swedskoj nemiri..
zdravo..

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 18 Feb 2022, 00:46

MarlboroGold wrote: 18 Feb 2022, 00:44

I njemu to sve ok.
Slažem se i u pravu si, ali ima tu masla i s druge strane kao što rekoh. Islamski svijet ostatku svijeta prodaje priču o jedinstvu muslimana i to već par stotina godina unazad, a baška muslimani među sobom. Tek nastankom pojedinačnih nacionalnih država je to malo oslabilo pa imaš Arabs, Turks, Syrians... međutim, to je i dalje ostalo uveliko urezano jer su te priče o jedinstvu još uvijek na snazi. Jedinstvo kroz ummet naravno.
Ali upravo taj isti islamski svijet se prvi odriče budala što odrubljuju glave, i fataju žene za guzicu.

Znači ne možeš se pozivati na to što muslimani sebe zovu braćom, pa da ih i ti trpaš u isti koš i zločince, i normalne.

I crnci se između sebe zovu "Niger" u čemerici, jelde. A haj ga probaj ti tako nazvat.

Znači nemoj muda pod bubrege molim te. Ovo s tobom i diskutujem jer te smatram razumnim.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 18 Feb 2022, 00:49

Matan wrote: 18 Feb 2022, 00:45
Nora Ibsenova wrote: 18 Feb 2022, 00:43 :D. Nisam vjerovala da ču ovo ikad reći, ali ... Nazife, preuzmi
A tebe ne ide ništa, čudo jedno..

Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan » 18 Feb 2022, 00:50

Nora Ibsenova wrote: 18 Feb 2022, 00:49
Matan wrote: 18 Feb 2022, 00:45

A tebe ne ide ništa, čudo jedno..
Pa sto..
nisam nista slagao..
probaj me pobiti argumentima..
mislim, sto neko rece, sto ne otimaju djecu od nasi muslimana..

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2806 times
Been thanked: 8841 times

Post by Duminjo » 18 Feb 2022, 00:55

Lahka vam noc. Nemojte se svadjati 💐

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 18 Feb 2022, 00:56

Nora Ibsenova wrote: 18 Feb 2022, 00:46
MarlboroGold wrote: 18 Feb 2022, 00:44
Ali upravo taj isti islamski svijet se prvi odriče budala što odrubljuju glave, i fataju žene za guzicu.

Znači ne možeš se pozivati na to što muslimani sebe zovu braćom, pa da ih i ti trpaš u isti koš i zločince, i normalne.

I crnci se između sebe zovu "Niger" u čemerici, jelde. A haj ga probaj ti tako nazvat.

Znači nemoj muda pod bubrege molim te. Ovo s tobom i diskutujem jer te smatram razumnim.
Pitanje je koji dio istog. Liberalni muslimani i oni manje liberalni se prvi odriču. Ostali već malo teže do te mjere da neki traže opravdanja, a neki i otvoreno slave. Nećeš toliko rijetko ni u BiH čuti da neko tamo za neke teroriste kaže braća. Imali smo i naše ljude koji su išli u ISIL i ratovali u Siriji iako vrlo mali broj, ali ih je bilo.

Ipak je prodavanje muda pod bubrege to da oni ne snose nikakvu odgovornost po pitanju toga, već isključivo islamofobični zapad.

Zanki
saudade
saudade
Has thanked: 28783 times
Been thanked: 32930 times

Post by Zanki » 18 Feb 2022, 00:56

love is love pa de
Caveat emptor

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 18 Feb 2022, 00:58

Odoh u krevet... pozzz

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 18 Feb 2022, 01:01

MarlboroGold wrote: 18 Feb 2022, 00:56
Nora Ibsenova wrote: 18 Feb 2022, 00:46

Pitanje je koji dio istog. Liberalni muslimani i oni manje liberalni se prvi odriču. Ostali već malo teže do te mjere da neki traže opravdanja, a neki i otvoreno slave. Nećeš toliko rijetko ni u BiH čuti da neko tamo za neke teroriste kaže braća. Imali smo i naše ljude koji su išli u ISIL i ratovali u Siriji iako vrlo mali broj, ali ih je bilo.

Ipak je prodavanje muda pod bubrege to da oni ne snose nikakvu odgovornost po pitanju toga, već isključivo islamofobični zapad.
Pa evo, sam si brt upravo dokazao da tvrdnja "muslimani su krivi što ih se svrstava u grupu jer se sami pozivaju da su braća" ne pije vode.

Znači čim postoje previranja unutar jedne grupe ne možeš ih onda sviju uvijek po defaultu uzimati pod jedan kišobran.

Kada grupa muslimana baci bombu zbog bilo kakvog razloga povezanog sa religijom, ja sam za to da ih se nazove onim što i jesu, islamski teroristi.

Kad musliman odakle god, na ulici napadne otkrivenu ženu jer je otkrivena, ja sam za to da se kaže "musliman na ulici napao ženu".

Ali kad neki Marokanac opljačka prodavnicu, onda nije musliman opljačkao, nego Marokanac.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4148 times
Been thanked: 3108 times

Post by Lavlje_srce » 18 Feb 2022, 01:03

Zamislite temu kako u Dubaiju (primitivni ofc) muslimani otimaju kriscansku djecu.

Zamislite pocetak, razvoj i kraj teme.

A onda strpljivo procitajte ovu na kojoj se podlo i pokvareno promice da su muslimani krivi sto im (nadasve civilizirani i superiorni ofc) Svedi uzimaju djecu (bez mogucnosti da ih ikad vise vide). Ko im je kriv sto su primitivni i zaostali muslimani, bolje nisu ni zasluzili, jel'da?

Odoh se ispovracati pa leci.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14546 times
Been thanked: 24680 times

Post by Fuddo » 18 Feb 2022, 01:04

Meni nikad nece biti jasno zasto ides negdje da pocnes novi zivot a svi tvoji svijetonazori kose se sa sistemom u koji si dosao?
Niko se tebi ne mora prilagodjavati i postovati tvoju tradiciju da nabijes nogom zenu u dupe ako joj supa nije ispala kako treba, ili ako je ona skontala da je vise ne mozes handrit pa se malo i raskomoti kad se obuce i sl. Isto je i odnos prema djeci.
Sta ti ljudi vide u tom raskalasenom Zapadu, zasto tu dolaze…sto ce tamo? Samo ce prije ili kasnije zapast u belaje.
Dozvolite da se obratimo

Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan » 18 Feb 2022, 01:04

Lavlje_srce wrote: 18 Feb 2022, 01:03 Zamislite temu kako u Dubaiju (primitivni ofc) muslimani otimaju kriscansku djecu.

Zamislite pocetak, razvoj i kraj teme.

A onda strpljivo procitajte ovu na kojoj se podlo i pokvareno promice da su muslimani krivi sto im (nadasve civilizirani i superiorni ofc) Svedi uzimaju djecu (bez mogucnosti da ih ikad vise vide). Ko im je kriv sto su primitivni i zaostali muslimani, bolje nisu ni zasluzili, jel'da?

Odoh se ispovracati pa leci.
Daj ijedan dokaz, pa idi povrcaj..

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14546 times
Been thanked: 24680 times

Post by Fuddo » 18 Feb 2022, 01:08

Sutra da meni neko kaze Fudo moras otic zivjeti u Pakistan, il sta ja znam, ja bih uzeo strik i objesio se.
Ne zato sto mislim da je Pakistan ovo i ono, bas me briga za Pakistanom, neka zive kako god misle da treba da zive, al ne bih mogao u tom mentalitetu dana izdrzat.
Isto je ba i njima kad dolaze vamo, sjebu se ljudi.
Dozvolite da se obratimo

Post Reply

Return to “Svijet”