Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev kazao je da Moskvi ne trebaju diplomatske veze sa Zapadom. Ovo je izjavio nakon talas sankcija Rusiji koje su najavile zapadne zemlje.
Medvedev, kojeg je Vladimir Putin smijenio s mjesta premijera 2020. godine, a sada obnaša dužnost predsjednika ruskog vijeća sigurnosti, napisao je na društvenoj mreži VK da je vrijeme da se "zaključaju ambasade".
Rekao je da će Moskva nastaviti invaziju na Ukrajinu sve dok ne postigne ciljeve koje je definirao predsjednik Vladimir Putin. BBC piše da je nejasno koji su tačni Putinovi ciljevi.
Medvedev je također osudio suspenziju Rusije iz Vijeća Europe, ali se pohvalio da to Moskvi otorilo priliku da vrati smrtnu kaznu u ruski zakon.
Ukrajina
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- ironman
- sirius

- Has thanked: 26117 times
- Been thanked: 26754 times
- Status: Offline
Re: Ukrajina
dream of spring...
- Zizi
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 9921 times
- Been thanked: 8570 times
Nisam znala za ovaj genocid počinjen nad Ukrajincima tokom tridesetih godina prošlog stoljeća.
https://balkans.aljazeera.net/blogs/202 ... ali-gladju
Kako ovo sve što se dešava kod njih liči na našu situaciju.U Ukrajini, glavnoj žitnici ne samo Sovjetskog saveza nego i Evrope, 1932. godine stupa na snagu zakon o nacionalizaciji kojim je Ukrajincima oteta i zemlja, ali i plodovi zemlje. Došlo se do apsurdne situacije da oni, kojima je klas žita simbol države, ostanu bez i jednog klasa, samo zato da bi bili kažnjeni i da bi zaboravili na svaku pomisao o svojoj nezavisnosti.
U proljeće 1933. godine, prema podacima koji se sada mogu naći u mnogim enciklopedijama, u Ukrajini je od gladi umiralo gotovo 24.500 ljudi svakog dana. Izmučeni, mršavi ljudi, koji su ličili na ovu malu djevojčicu iz spomen-parka, ležali su po ulicama, po dvorištima, po kućama. Kako neko može očekivati da se to zaboravi? Ali, eto, u godini u kojoj sam ja posjetila Kijev i o tome se kazivalo „između redova“, toliko zamagljeno da mi se na kraju učinilo da sam sve sanjala.
Popisivači strijeljani ili poslani u gulag
No, na javi se nakon Holodomora dešavao nastavak te priče. Pusta područja su naseljavana ruskim stanovništvom, a prema nekim informacijama o kojima saznajemo ovih dana, „prilikom narednog popisa, pojavio se veliki manjak populacije. Stoga je sovjetska vlast poništila popis, uništila popisnu dokumentaciju, a popisivači su strijeljani ili poslani u gulag, kako bi se potpuno sakrila istina“.
Smatra se da je u Holodomoru glađu ubijeno između sedam i deset miliona ljudi
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Vecooo, ovi ne vole "našu" analenu 
Kod švabe samo biznis. Doduše i kod drugih je, samo što su švabe level: pro
Kod švabe samo biznis. Doduše i kod drugih je, samo što su švabe level: pro
Svi mi se morete obratit
- Taare
- greatest

Čuj ti ove keruše. Zar oni nisu blokirali svaku jbenu rezoluciju protiv izraela?!
Ambasadorica SAD-a rekla je da je Vijeće sigurnosti formirano upravo kako bi spriječilo situacije poput ruskog napada na Ukrajinu. Poslije glasanja je dodala da Rusija može staviti veto na Rezoluciju, ali ne i na Povelju UN-a.
Svi mi se morete obratit
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3940 times
- Been thanked: 2966 times
Tad su,tih godina,Ruske vlasti u kasnim jesenjim mjesecimaZizi wrote: 26 Feb 2022, 12:10 Nisam znala za ovaj genocid počinjen nad Ukrajincima tokom tridesetih godina prošlog stoljeća.
Kako ovo sve što se dešava kod njih liči na našu situaciju.U Ukrajini, glavnoj žitnici ne samo Sovjetskog saveza nego i Evrope, 1932. godine stupa na snagu zakon o nacionalizaciji kojim je Ukrajincima oteta i zemlja, ali i plodovi zemlje. Došlo se do apsurdne situacije da oni, kojima je klas žita simbol države, ostanu bez i jednog klasa, samo zato da bi bili kažnjeni i da bi zaboravili na svaku pomisao o svojoj nezavisnosti.
U proljeće 1933. godine, prema podacima koji se sada mogu naći u mnogim enciklopedijama, u Ukrajini je od gladi umiralo gotovo 24.500 ljudi svakog dana. Izmučeni, mršavi ljudi, koji su ličili na ovu malu djevojčicu iz spomen-parka, ležali su po ulicama, po dvorištima, po kućama. Kako neko može očekivati da se to zaboravi? Ali, eto, u godini u kojoj sam ja posjetila Kijev i o tome se kazivalo „između redova“, toliko zamagljeno da mi se na kraju učinilo da sam sve sanjala.
Popisivači strijeljani ili poslani u gulag
No, na javi se nakon Holodomora dešavao nastavak te priče. Pusta područja su naseljavana ruskim stanovništvom, a prema nekim informacijama o kojima saznajemo ovih dana, „prilikom narednog popisa, pojavio se veliki manjak populacije. Stoga je sovjetska vlast poništila popis, uništila popisnu dokumentaciju, a popisivači su strijeljani ili poslani u gulag, kako bi se potpuno sakrila istina“.
Smatra se da je u Holodomoru glađu ubijeno između sedam i deset miliona ljudi
kad bi se sva ljetina pokupila i spremila kod kuce
isli od kuce do kuce i oduzimali ponajprije zitarice a i druge artikle koje su sluzile prehrani.
To su pravdali potrebom za vojsku,koja ratuje negdje daleko.
Imaju dokumentarci,gledao sam
ostavljali su familije bez ijedne kile brasna ....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- ironman
- sirius

Pa to su i komiji radili ovdje nakon ww2..identicno.Pasaga wrote: 26 Feb 2022, 12:19Tad su,tih godina,Ruske vlasti u kasnim jesenjim mjesecimaZizi wrote: 26 Feb 2022, 12:10 Nisam znala za ovaj genocid počinjen nad Ukrajincima tokom tridesetih godina prošlog stoljeća.
Kako ovo sve što se dešava kod njih liči na našu situaciju.
isli od kuce do kuce i oduzimali ponajprije zitarice a i druge artikle koje su sluzile prehrani.
dream of spring...
- Pasaga
- Hadžija

od mog dede,uzeli su dvije krave i konjaironman wrote: 26 Feb 2022, 12:20Pa to su i komiji radili ovdje nakon ww2..identicno.Pasaga wrote: 26 Feb 2022, 12:19
Tad su,tih godina,Ruske vlasti u kasnim jesenjim mjesecima
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- tuzlak1212
- Inventar foruma

- Has thanked: 831 times
- Been thanked: 1234 times
Svidja mi se necija analiza da je USA pocela osmisljat rat u istocnoj evropi onog momenta kad su Sarkozy i Merkelova imali vlazne snove da uvale Rusiju zajedno s cijelom istocnom evropom u EU zbog svih postojecih ekonomskih i privrednih dobara koji mogu jedni drugima doprinijet olaksavanjem medju valuta, carina, granica i sl
To je nesto sto plasi USA a i Kinu jer ce ih ovi skinut s trona i napravit od njih nebitne figure u svijetskoj, ekonomskoj i trgovinskoj politici. Najvaznije USA bi izgubila NATO pritisak na Ruse jer s ovim USA bi izgubio sve clanice EU u cilju antiruske propagande, mobilizacije.
Tad su Ameri krenuli postavljanjem celicne zavjese i kurazenjem Ukrajine da udje u NATO a EU joj ne treba bas toliko jer su i ovako ekonomski mnogo stabilni.
I ovo je analiza koju je neko slozio jos prije 2014 i iskrcavanja Rusa na Krim, nmg nac clanak al taj cover sad ima svugdje

E sad jel to teorija zavjere il nije, s obzirom kad je objavljeno moguce je da je istina, mada ne opravdava napad Rusa ni 1% nego nako pisem
To je nesto sto plasi USA a i Kinu jer ce ih ovi skinut s trona i napravit od njih nebitne figure u svijetskoj, ekonomskoj i trgovinskoj politici. Najvaznije USA bi izgubila NATO pritisak na Ruse jer s ovim USA bi izgubio sve clanice EU u cilju antiruske propagande, mobilizacije.
Tad su Ameri krenuli postavljanjem celicne zavjese i kurazenjem Ukrajine da udje u NATO a EU joj ne treba bas toliko jer su i ovako ekonomski mnogo stabilni.
I ovo je analiza koju je neko slozio jos prije 2014 i iskrcavanja Rusa na Krim, nmg nac clanak al taj cover sad ima svugdje

E sad jel to teorija zavjere il nije, s obzirom kad je objavljeno moguce je da je istina, mada ne opravdava napad Rusa ni 1% nego nako pisem
- Taare
- greatest

- Pasaga
- Hadžija

nako,da dodam usput...
Merkelova je bila bliska istocnom bloku,sistemu
kao omladinka....
..nako...pisem
kao omladinka....
..nako...pisem
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- Taare
- greatest

Ma nijemci gledaju isključivo vlastite interese.Pasaga wrote: 26 Feb 2022, 12:27 nako,da dodam usput...
kao omladinka....
..nako...pisem
Svi mi se morete obratit
- ironman
- sirius

Bgm..rat protiv dezinformacija pa evo sad cujemo da su u stvari SAD odgovorne za ovo
Idemo dalje.
Idemo dalje.
dream of spring...
- Taare
- greatest

- Zizi
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 9921 times
- Been thanked: 8570 times
Pogledaj koliko je kod njih ljudi zbog toga umrlo.ironman wrote: 26 Feb 2022, 12:20Pa to su i komiji radili ovdje nakon ww2..identicno.Pasaga wrote: 26 Feb 2022, 12:19
Tad su,tih godina,Ruske vlasti u kasnim jesenjim mjesecima
Prestrašno, i onda su im počeli Ruse naseljavati.
- tuzlak1212
- Inventar foruma

- Has thanked: 831 times
- Been thanked: 1234 times
pa sve ovo je za neciji interes, mozda se nisu nadali sranju za vrijeme nesposobnog Bidena al Putin ce svoje istjerat jer ima interes da pokaze da se s njim ne moze zajebavat, EU sigurno ispod stola trlja ruke zbog nekoliko miliona skolovanih Ukrajinaca koji im dolaze radit za ispod cijene, USA se smije jer je Evropa dobila lekciju da protiv Rusije ne moze bez Amera i njene opreme i logistike, Kini je dobro jer slaba Evropa znaci sigurno trziste za Kineze i mozda jacanje na ekonomskom vrhuironman wrote: 26 Feb 2022, 12:30 Bgm..rat protiv dezinformacija pa evo sad cujemo da su u stvari SAD odgovorne za ovo![]()
Idemo dalje.
sve je to cijena koju ce Ukrajinski civili da plate
-
bosanski migrant
- Sitna buranija

- Has thanked: 12 times
- Been thanked: 69 times
Šta je čovjek ružno rekao ali stvarnoooTaare wrote: 26 Feb 2022, 10:03Naši? Kako naši?
Jarane, da nema žena i djece tj. nedužnih kojih mi je žao, tačno bih navijao da se bore do istrebljenja i jednih i drugih. Ko ih j.
ovdje sam vidio slike iz žepe, a sinoć na kliksu ovo
![]()
- ironman
- sirius

Nesposobni Biden.tuzlak1212 wrote: 26 Feb 2022, 12:39pa sve ovo je za neciji interes, mozda se nisu nadali sranju za vrijeme nesposobnog Bidena al Putin ce svoje istjerat jer ima interes da pokaze da se s njim ne moze zajebavat, EU sigurno ispod stola trlja ruke zbog nekoliko miliona skolovanih Ukrajinaca koji im dolaze radit za ispod cijene, USA se smije jer je Evropa dobila lekciju da protiv Rusije ne moze bez Amera i njene opreme i logistike, Kini je dobro jer slaba Evropa znaci sigurno trziste za Kineze i mozda jacanje na ekonomskom vrhuironman wrote: 26 Feb 2022, 12:30 Bgm..rat protiv dezinformacija pa evo sad cujemo da su u stvari SAD odgovorne za ovo![]()
Idemo dalje.
sve je to cijena koju ce Ukrajinski civili da plate
Golden shower Trump koji podrzava rusku agresiju onda dodje kao sposoban.
A u q.
dream of spring...
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14408 times
- Been thanked: 24190 times
Naravno,ironman wrote: 26 Feb 2022, 12:30 Bgm..rat protiv dezinformacija pa evo sad cujemo da su u stvari SAD odgovorne za ovo![]()
Idemo dalje.
A ko bi drugi?
Dozvolite da se obratimo
- Shadow
- Svemirka

- Has thanked: 25247 times
- Been thanked: 28017 times
- Taare
- greatest

Čime li je ovo uništeno? Neš ne vjerujem da je u pitanju tb2. Nemaju toliku razornu moć.
Svi mi se morete obratit