Ipak, nece Zelenskij da pregovara u Bjelorusiji. Kako kaze, ne u zemlji koja se koristi za napade na Ukrajinu.
Ukrajina
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Shadow
- Svemirka

- Has thanked: 25273 times
- Been thanked: 28060 times
- Status: Offline
Re: Ukrajina
Acta non Verba
- ironman
- sirius

- Has thanked: 26157 times
- Been thanked: 26790 times
Za sve ne garantujem.Bingov buraz wrote: 27 Feb 2022, 08:43Odustajem. ti si u pravu i sve znas. Je ok sad? De sad nadji drugog da mu prosipas ters.ironman wrote: 27 Feb 2022, 08:39
Nismo u istoj raji.
Nisu mogli zauzeti i napadali su u hiljadama na Gradacac.
Vracali se u crnim vrecama.
Ja sam licno bio tu od prvog do zadnjeg dana.
Ali kad bubnes glupost o necemu cemu sam svjedocio valjda je red da te se ispravi .
Jesil popio kafu na Kuli?
Popricao sa gradaclijama ..iznio im tu teoriju..
Pa da vidis koliko si pogrijesio.
Da sam ters reko bi ti da zvucis ko da ti je glavni izvor informacija rtrs..
dream of spring...
- CikCikCikPogodi
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 99 times
- Been thanked: 330 times
Drugo je bilo u Sovjetskom Savezu tad kad voda kaze da se napada nema pitanja koliko ce zrtava biti. Ali danas gleda Rusiju koja nece uskoro imati ni za hljeba, a do ratovanja im.Bingov buraz wrote: 27 Feb 2022, 08:41Mislim ipak da su cetnici vece pi*ke od Rusa. Cetnicke brigade je moglo zaustaviti par sijaca smrti i par zolja, cak i par tekbira. Rusi su poznati po tome da ne zale svoje zrtve da nesto postignu. Silu su vojske zijanili samo na par predgradja Kijeva, Harkova, i opet navaljuju. Cetnici bi se davno na prvi otpor zaustavili i rokali izdaleka.CikCikCikPogodi wrote: 27 Feb 2022, 08:31
Zaista se vidi da si zelen. Kao sto vidis nema razlika između Srba sve je to od prvog do zadnjeg indoktrinirano da bude cetnik.
Dok Rusi su isto radili sto su radili cetnici, Rusija ti je samo ovaj europski dio, ono ostalo u Aziji je necivilizirana pustoš u kojoj cak ima i ljudoždera.
- ironman
- sirius

Ma to rusi plasiraju..
Eno putin javno.na tv se zahvaljuje ruskim borcima koji kako kaze pomazu narodnoj republici donbas..
Preslikano ono sto su cetnici radili i pricali ovdje..
Laz na laz.
dream of spring...
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4456 times
- Been thanked: 3418 times
S tim jos da se doda da ta "ruska federacija" koja se u principu sastoji od rusije i sijaseta drugih, podjarmljenih republika, vrlo cesto potura tako te cecence, kalmukije, tatare i ine irokeze da ginu. Nisu oni bas supermoralisani da ratuju. Nisu ni sami rusi, tj izvorni cetnici. Sve je to nakarada 21. vijeka koja maltretira sto samu sebe sto cijelu Evropu vec duzi niz decenija. Satrat u kolhoze!
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3940 times
- Been thanked: 2966 times
ovi su mobilisani najprvi .....Melek wrote: 27 Feb 2022, 08:52 S tim jos da se doda da ta "ruska federacija" koja se u principu sastoji od rusije i sijaseta drugih, podjarmljenih republika, vrlo cesto potura tako te cecence, kalmukije, tatare i ine irokeze da ginu. Nisu oni bas supermoralisani da ratuju. Nisu ni sami rusi, tj izvorni cetnici. Sve je to nakarada 21. vijeka koja maltretira sto samu sebe sto cijelu Evropu vec duzi niz decenija. Satrat u kolhoze!
prije dva-tri mjeseca .....
..neg sta ....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
-
Superhik
- Poneki mu pročitamo

- Has thanked: 79 times
- Been thanked: 216 times
Jasta, bas bi rtrs nazvao svoje pi*kicama. Gradacac sam namjerno spomenuo jer tamo imam i rodbine i redovno dolazim. Znam o cemu pricam. I ovo je forum jarane, mjesto gdje ljudi pokusavaju da objektivno iznosu svoja misljenja pretpostavke, makar i grijesili. Patriotizam, Rambo i nenadjebivost se dokazuju na drugim mjestima.ironman wrote: 27 Feb 2022, 08:48Za sve ne garantujem.Bingov buraz wrote: 27 Feb 2022, 08:43
Odustajem. ti si u pravu i sve znas. Je ok sad? De sad nadji drugog da mu prosipas ters.
Ali kad bubnes glupost o necemu cemu sam svjedocio valjda je red da te se ispravi .
Jesil popio kafu na Kuli?
Popricao sa gradaclijama ..iznio im tu teoriju..
Pa da vidis koliko si pogrijesio.
Da sam ters reko bi ti da zvucis ko da ti je glavni izvor informacija rtrs..
Ono sto ja govorim je da svaka bitka ima svoju cijenu i da se tu gleda odlucnost koliko je ko spreman halaliti svojih. Ovdje je tema o Ukrajini i ja mislim da Rusi nisu pi*ke ko cetnici - jer da jesu nebi oni ni primirisali Kijevu, Harkovu,.. moje pravo, nazovi me kako hoces i da se vratimo na temu. Koji lik jbt
- Shadow
- Svemirka

-
The 51st State
- Inventar foruma

- Has thanked: 849 times
- Been thanked: 1008 times
Ne svadjajte se bezze, sto se nas tice ova ruska agresija je vec ispunila ocekivane ciljeve, a to je da se svijet polarizuje i podijeli vremenom na dva bloka,
Ovi misevi, oni heroji, napali vamo, odbranili se tamo, sada postaje manje bitno i vise je tehnicko pitanje za vanjskog posmatraca koji more pozeljeti samo da se sto prije rijesi ta gungula i da sto manje civila nastrada.
Ovi misevi, oni heroji, napali vamo, odbranili se tamo, sada postaje manje bitno i vise je tehnicko pitanje za vanjskog posmatraca koji more pozeljeti samo da se sto prije rijesi ta gungula i da sto manje civila nastrada.
Last edited by The 51st State on 27 Feb 2022, 09:16, edited 1 time in total.
-
Superhik
- Poneki mu pročitamo

Pa i danasnja Rusija mi ne izgleda bas puno drugcija od SSSR po pitanju demokratije, vodje, slobode medija, informisanosti, umisljanja da su sila, i koliko kruha imaju. Putin je KGB mentalni sklop, relikvija proslog vijeka,... i pokazuje se i danas u Ukrajini da gube silu ljudi pa opet dovode nove i opet i opet. Zato i tvrdim da ce oni jos teritorije uzeti - po bilo kakvu cijenu. I zato tvrdim da ih ne mozes porediti sa cetnicima koje je lovacko drustvo moglo zaustaviti.CikCikCikPogodi wrote: 27 Feb 2022, 08:49Drugo je bilo u Sovjetskom Savezu tad kad voda kaze da se napada nema pitanja koliko ce zrtava biti. Ali danas gleda Rusiju koja nece uskoro imati ni za hljeba, a do ratovanja im.Bingov buraz wrote: 27 Feb 2022, 08:41
Mislim ipak da su cetnici vece pi*ke od Rusa. Cetnicke brigade je moglo zaustaviti par sijaca smrti i par zolja, cak i par tekbira. Rusi su poznati po tome da ne zale svoje zrtve da nesto postignu. Silu su vojske zijanili samo na par predgradja Kijeva, Harkova, i opet navaljuju. Cetnici bi se davno na prvi otpor zaustavili i rokali izdaleka.
- ironman
- sirius

Nije ovo nadmudrivanje.
Ovo je bitno koliko i prica o Harkovu.
Petokolonasko sranje je isto i ovdje i u Ukrajini..
dream of spring...
-
Superhik
- Poneki mu pročitamo

Sreca pa imamo tebe nenadjebivog Ramba koji prepoznaje i razotkriva domace petokolonase. Bravo, u pravu si,.. jel sad dosta i da se vratimo na temu?ironman wrote: 27 Feb 2022, 09:16 Nije ovo nadmudrivanje.
- Shadow
- Svemirka

Ok..ali tema je Ukrajina, ne prica o ovdje.ironman wrote: 27 Feb 2022, 09:16 Nije ovo nadmudrivanje.
Sta si se ti nahorozio od jutros.
Acta non Verba
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41540 times
- Been thanked: 28316 times
- Status: Online
Ovo samo tuca moze rijesiti
Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9988 times
- Been thanked: 11864 times
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2787 times
- Been thanked: 8769 times
Jesu li ga uzeli ili su samo usli u grad pa se sada udaraju po ulicama?The 51st State wrote: 27 Feb 2022, 07:50 Prvi veci "usojeh" rusa osim na jugu, uetili su u Harkov, doduse koliko su posipali artiklerijom i sama lokacija grada, dobro su se ukraijinci i drzali, podosta su ih nacepili do ovog prodora.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9988 times
- Been thanked: 11864 times
Mislim da će se Rusija raspasti.
Mnogo je tu "neoriginalnih Rusa", to jest Čečena, Dagestanaca i ostalih mobilisanih. Znači, pravi Rusi su slabi borci, to jest, nisu ni oni više tako zatucani i sirovi pa da olako ginu po ratovima. Drže podjarmljenima narode od Kavkaza do Vladivostoka, da bi imao ko da gine.
Tako je to inače sa svim narodima u svijetu, osim sa Srbima. Kod njih se već 200 godina društvo svjesno ruralizira s tim nekim seljaštvom, kako bi održali sirovost u narodu i bili u svakom trenutku spremni za ratovanje. Platili su visok ceh, nikad nisu postasli nacija, zauvijek su ostali pleme, ali su im na ruku išle okolnosti u raznim ratovima
Mnogo je tu "neoriginalnih Rusa", to jest Čečena, Dagestanaca i ostalih mobilisanih. Znači, pravi Rusi su slabi borci, to jest, nisu ni oni više tako zatucani i sirovi pa da olako ginu po ratovima. Drže podjarmljenima narode od Kavkaza do Vladivostoka, da bi imao ko da gine.
Tako je to inače sa svim narodima u svijetu, osim sa Srbima. Kod njih se već 200 godina društvo svjesno ruralizira s tim nekim seljaštvom, kako bi održali sirovost u narodu i bili u svakom trenutku spremni za ratovanje. Platili su visok ceh, nikad nisu postasli nacija, zauvijek su ostali pleme, ali su im na ruku išle okolnosti u raznim ratovima
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3940 times
- Been thanked: 2966 times
bas gledam...Duminjo wrote: 27 Feb 2022, 09:28Jesu li ga uzeli ili su samo usli u grad pa se sada udaraju po ulicama?The 51st State wrote: 27 Feb 2022, 07:50 Prvi veci "usojeh" rusa osim na jugu, uetili su u Harkov, doduse koliko su posipali artiklerijom i sama lokacija grada, dobro su se ukraijinci i drzali, podosta su ih nacepili do ovog prodora.
nemogu potvrditi ni ovdasnji mediji
uglavnom,ganjaju se po gradu,ili su preuzeli
ni oni nisu sigur
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
-
The 51st State
- Inventar foruma

- Has thanked: 849 times
- Been thanked: 1008 times
To sto kazes drugo.Duminjo wrote: 27 Feb 2022, 09:28Jesu li ga uzeli ili su samo usli u grad pa se sada udaraju po ulicama?The 51st State wrote: 27 Feb 2022, 07:50 Prvi veci "usojeh" rusa osim na jugu, uetili su u Harkov, doduse koliko su posipali artiklerijom i sama lokacija grada, dobro su se ukraijinci i drzali, podosta su ih nacepili do ovog prodora.
- ironman
- sirius

Cetnici mogli uzeti Gradacac kad su htjelia al nisu jer su se bojali gubitaka.Bingov buraz wrote: 27 Feb 2022, 09:19Sreca pa imamo tebe nenadjebivog Ramba koji prepoznaje i razotkriva domace petokolonase. Bravo, u pravu si,.. jel sad dosta i da se vratimo na temu?ironman wrote: 27 Feb 2022, 09:16 Nije ovo nadmudrivanje.
Peta kolona izvorni kod.
Rambo
Idemo dalje,nije tema.
dream of spring...