Ukrajina

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 1936 times
Been thanked: 2121 times
Status: Offline

Re: Ukrajina

Post by Šabović Adis »

Krokodil Behko wrote: 28 Feb 2022, 00:22 Općenito, u vezi nas na Balkanu, po svoj prilici, Hegel i Engels su u pravu.
Ovo sve treba zatući do kraja i naseliti neki normalan evropski narod, npr iz Tanzanije.
Neka nas još malo, pliz. :valja
Ne mereeee 👉👌
tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 762 times
Been thanked: 1158 times

Post by tuzlak1212 »

NATO ce morati reagovati da Rusi ne dobiju rat, ovo govorim samo zbog nasih guzica na Balkanu. Danas sam vidio negdje da je Putin otpustio glavnog generala zaduzenog za Ukrajinu i neko drugi od danas vodi napad koji je sa granice poslao po svojim mjerama ljude, logistiku i vjerovatno je postavio druge vojne ciljeve.
Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 9061 times
Been thanked: 5797 times

Post by Mister No »

Ne vjerujem da Rusi imaju zelju za ravnanjem gradova.
Objektivno po dosadasnjim informacijama nisu posebno napadali civile i civilne objekte.

Ukrajinci ako nastave sa ovakvom borbom, uz podrsku Zapada koja je krenula, uspjeće se odbraniti.
Jedan tenk u ratnim uslovima trosi pola tone nafte na sat, nema to ko sedmicama snadbijevat.
Last edited by Mister No on 28 Feb 2022, 00:39, edited 1 time in total.
The Dark Side Of The Forum...
Vrag
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 57 times
Been thanked: 247 times

Post by Vrag »

Ima li gdje kakav info koliko su izgubili sankcijama
tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 »

Mister No wrote: 28 Feb 2022, 00:30 Ne vjerujem da Rusi imaju zelju za ravnanjem gradova.
Objektivno po dosadasnjim informacijama nisu posebno napadali civile i civilne objekte.

Ukrajinci ako nastave sa ovakvom borbom, uz podrsku Zapada koja je krenula, uspjeće se odbraniti.
Jedan tenk u ratnim uslovima trosi pola tone na sat, nema to ko sedmicama snadbijevat.
ja ne kontam zasto evo cetvrtu noc rade prakticno blitzkrieg, zasto ne osvajaju dio po dio i ne vuku za sobom svu potrebnu logistiku

3 noci su popusili i za sobom ostavljali stotine miliona opreme ukrajincima i onda sutradan nanovo, ovo je jako losa strategija, besmislena, ne samo da ostavljaju ljudske zivote, ostavljaju mnogo tehnologije, oruzja, jos par noci i Ukrajincima pomoc od NATO-a nece ni trebati, Rusi su ih dovoljno opremili :hm
tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 »

jer danas gledam Ukrajinci voze po Kijevu T72b3 ruske tenkove s kojim su ih Rusi i napali
Vrag
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 57 times
Been thanked: 247 times

Post by Vrag »

Ma nisu budale, ima razloga sto ovo rade. Mozda ispitivaju teren, da vidi dokle su Ukrajinci spremni. Kako odgovor na njihovu odbranu. Sve ovo rade sa razlogom, zato su im i djeca na frontovima
Mister No

Post by Mister No »

tuzlak1212 wrote: 28 Feb 2022, 00:39
Mister No wrote: 28 Feb 2022, 00:30 Ne vjerujem da Rusi imaju zelju za ravnanjem gradova.

Jedan tenk u ratnim uslovima trosi pola tone na sat, nema to ko sedmicama snadbijevat.
ja ne kontam zasto evo cetvrtu noc rade prakticno blitzkrieg, zasto ne osvajaju dio po dio i ne vuku za sobom svu potrebnu logistiku

3 noci su popusili i za sobom ostavljali stotine miliona opreme ukrajincima i onda sutradan nanovo, ovo je jako losa strategija, besmislena, ne samo da ostavljaju ljudske zivote, ostavljaju mnogo tehnologije, oruzja, jos par noci i Ukrajincima pomoc od NATO-a nece ni trebati, Rusi su ih dovoljno opremili :hm
Nije sve u tome da dobijes ili zarobis tenk.

Trebaju ti obicno 4 clana posade da mogu upravljati njime. Obuka za tenkistu koga ces slat u rat, i to ona forsiranja, traje 3-6 mjeseci.
Last edited by Mister No on 28 Feb 2022, 00:44, edited 1 time in total.
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

Jes. S razlogom su izgubili hiljade vojnika i stotinjak tenkova
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2753 times
Been thanked: 8615 times

Post by Duminjo »

Šabović Adis wrote: 28 Feb 2022, 00:28
Krokodil Behko wrote: 28 Feb 2022, 00:22 Općenito, u vezi nas na Balkanu, po svoj prilici, Hegel i Engels su u pravu.
Ovo sve treba zatući do kraja i naseliti neki normalan evropski narod, npr iz Tanzanije.
Neka nas još malo, pliz. :valja
Prestani se šprdati na temi
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9889 times
Been thanked: 11698 times

Post by Krokodil Behko »

Neće biti ništa, od ovih pregovora.
Rusija je unaprijed priznala Donbas i Lugansk, kao zasebne države i Ukrajina će tražiti da povuku priznanje, a Rusi to ne mogu, jer bi ispalo da su samo džaba jeli govna. S druge strane, Ukrajina ako bi i pristala, vjerovatno bi otpisali samo onaj dio regija koje drže separatisti, ali uz uvjet da Ukrajina nesmetano uđe u NATO, a Rusi to neće htjeti. Uopšte su krenuli u rat zbog toga. Plus pitanje Krima.
Eventualno neko primirje, ali mir neće postići, jer su njihove pozicije jako daleko.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Jenkiji zadovoljno trljaju ruke. Od onih 100 njemačkih milijardi, njima će uletiti trećina garant, za njihovo oružje. Dodajmo tu i ostale evropske zemlje. Kauboji će plivati u parama. Ok, mislim da će Nijemci dosta trošiti i u Francuskoj, jer čini mi se da oni tamo imaju dosta dobru namjensku industriju.
tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 »

Evo u Bjelorusiji referendum o nenuklearnom statusu naoruzanja je prosao lose za ciljeve zapada, sad ce im Putin poklonit par nuklearki

https://www.reuters.com/world/europe/la ... 022-02-27/
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14308 times
Been thanked: 23835 times

Post by Fuddo »

Krokodil Behko wrote: 28 Feb 2022, 01:12 Jenkiji zadovoljno trljaju ruke. Od onih 100 njemačkih milijardi, njima će uletiti trećina garant, za njihovo oružje. Dodajmo tu i ostale evropske zemlje. Kauboji će plivati u parama. Ok, mislim da će Nijemci dosta trošiti i u Francuskoj, jer čini mi se da oni tamo imaju dosta dobru namjensku industriju.
Nesta cemo i donirat, nije sve u parama.
Dozvolite da se obratimo
tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 »

Krokodil Behko wrote: 28 Feb 2022, 01:12 Jenkiji zadovoljno trljaju ruke. Od onih 100 njemačkih milijardi, njima će uletiti trećina garant, za njihovo oružje. Dodajmo tu i ostale evropske zemlje. Kauboji će plivati u parama. Ok, mislim da će Nijemci dosta trošiti i u Francuskoj, jer čini mi se da oni tamo imaju dosta dobru namjensku industriju.
Njemci ti imaju skoro komplet vojnu industriju, prave skoro sve sto ti padne na pamet... Samo sto su do sad pravili po narudzbi a ne za sebe, sad ce prvi put oni bit narucioci oruzja
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Mislim da Nijemci imaju dobre tenkove, a za avione i helikoptere ne znam, a čini mi se da nemaju neke ubojite dronove.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14308 times
Been thanked: 23835 times

Post by Fuddo »

Krokodil Behko wrote: 28 Feb 2022, 01:17 Mislim da Nijemci imaju dobre tenkove, a za avione i helikoptere ne znam, a čini mi se da nemaju neke ubojite dronove.
Nemaju podmornice.
Dozvolite da se obratimo
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

tuzlak1212 wrote: 28 Feb 2022, 01:16
Njemci ti imaju skoro komplet vojnu industriju, prave skoro sve sto ti padne na pamet... Samo sto su do sad pravili po narudzbi a ne za sebe, sad ce prvi put oni bit narucioci oruzja

Mislio sam na glavna oružja. Raketa, Avion, dron, tenk
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Fuddo wrote: 28 Feb 2022, 01:18
Krokodil Behko wrote: 28 Feb 2022, 01:17 Mislim da Nijemci imaju dobre tenkove, a za avione i helikoptere ne znam, a čini mi se da nemaju neke ubojite dronove.
Nemaju podmornice.

To im neće trebati
Mister No

Post by Mister No »

Krokodil Behko wrote: 28 Feb 2022, 01:09 Neće biti ništa, od ovih pregovora.
Rusija je unaprijed priznala Donbas i Lugansk, kao zasebne države i Ukrajina će tražiti da povuku priznanje, a Rusi to ne mogu, jer bi ispalo da su samo džaba jeli govna. S druge strane, Ukrajina ako bi i pristala, vjerovatno bi otpisali samo onaj dio regija koje drže separatisti, ali uz uvjet da Ukrajina nesmetano uđe u NATO, a Rusi to neće htjeti. Uopšte su krenuli u rat zbog toga. Plus pitanje Krima.
Eventualno neko primirje, ali mir neće postići, jer su njihove pozicije jako daleko.
Ako su dovoljno mudri odreknu se Krima, pokusaju dobiti natrag okupirane regije, a Rusima garantuju da nece ući u NATO ukoliko se ovi povuku.
Post Reply

Return to “Svijet”