Neka nas još malo, pliz.Krokodil Behko wrote: 28 Feb 2022, 00:22 Općenito, u vezi nas na Balkanu, po svoj prilici, Hegel i Engels su u pravu.
Ovo sve treba zatući do kraja i naseliti neki normalan evropski narod, npr iz Tanzanije.
Ukrajina
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Šabović Adis
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 1936 times
- Been thanked: 2121 times
- Status: Offline
Re: Ukrajina
Ne mereeee 

- tuzlak1212
- Inventar foruma

- Has thanked: 762 times
- Been thanked: 1158 times
NATO ce morati reagovati da Rusi ne dobiju rat, ovo govorim samo zbog nasih guzica na Balkanu. Danas sam vidio negdje da je Putin otpustio glavnog generala zaduzenog za Ukrajinu i neko drugi od danas vodi napad koji je sa granice poslao po svojim mjerama ljude, logistiku i vjerovatno je postavio druge vojne ciljeve.
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly

- Has thanked: 9061 times
- Been thanked: 5797 times
Ne vjerujem da Rusi imaju zelju za ravnanjem gradova.
Objektivno po dosadasnjim informacijama nisu posebno napadali civile i civilne objekte.
Ukrajinci ako nastave sa ovakvom borbom, uz podrsku Zapada koja je krenula, uspjeće se odbraniti.
Jedan tenk u ratnim uslovima trosi pola tone nafte na sat, nema to ko sedmicama snadbijevat.
Objektivno po dosadasnjim informacijama nisu posebno napadali civile i civilne objekte.
Ukrajinci ako nastave sa ovakvom borbom, uz podrsku Zapada koja je krenula, uspjeće se odbraniti.
Jedan tenk u ratnim uslovima trosi pola tone nafte na sat, nema to ko sedmicama snadbijevat.
Last edited by Mister No on 28 Feb 2022, 00:39, edited 1 time in total.
The Dark Side Of The Forum...
- tuzlak1212
- Inventar foruma

ja ne kontam zasto evo cetvrtu noc rade prakticno blitzkrieg, zasto ne osvajaju dio po dio i ne vuku za sobom svu potrebnu logistikuMister No wrote: 28 Feb 2022, 00:30 Ne vjerujem da Rusi imaju zelju za ravnanjem gradova.
Jedan tenk u ratnim uslovima trosi pola tone na sat, nema to ko sedmicama snadbijevat.
3 noci su popusili i za sobom ostavljali stotine miliona opreme ukrajincima i onda sutradan nanovo, ovo je jako losa strategija, besmislena, ne samo da ostavljaju ljudske zivote, ostavljaju mnogo tehnologije, oruzja, jos par noci i Ukrajincima pomoc od NATO-a nece ni trebati, Rusi su ih dovoljno opremili
- tuzlak1212
- Inventar foruma

jer danas gledam Ukrajinci voze po Kijevu T72b3 ruske tenkove s kojim su ih Rusi i napali
- Vrag
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 57 times
- Been thanked: 247 times
Ma nisu budale, ima razloga sto ovo rade. Mozda ispitivaju teren, da vidi dokle su Ukrajinci spremni. Kako odgovor na njihovu odbranu. Sve ovo rade sa razlogom, zato su im i djeca na frontovima
- Mister No

Nije sve u tome da dobijes ili zarobis tenk.tuzlak1212 wrote: 28 Feb 2022, 00:39ja ne kontam zasto evo cetvrtu noc rade prakticno blitzkrieg, zasto ne osvajaju dio po dio i ne vuku za sobom svu potrebnu logistikuMister No wrote: 28 Feb 2022, 00:30 Ne vjerujem da Rusi imaju zelju za ravnanjem gradova.
Jedan tenk u ratnim uslovima trosi pola tone na sat, nema to ko sedmicama snadbijevat.
3 noci su popusili i za sobom ostavljali stotine miliona opreme ukrajincima i onda sutradan nanovo, ovo je jako losa strategija, besmislena, ne samo da ostavljaju ljudske zivote, ostavljaju mnogo tehnologije, oruzja, jos par noci i Ukrajincima pomoc od NATO-a nece ni trebati, Rusi su ih dovoljno opremili![]()
Trebaju ti obicno 4 clana posade da mogu upravljati njime. Obuka za tenkistu koga ces slat u rat, i to ona forsiranja, traje 3-6 mjeseci.
Last edited by Mister No on 28 Feb 2022, 00:44, edited 1 time in total.
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Jes. S razlogom su izgubili hiljade vojnika i stotinjak tenkova
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2753 times
- Been thanked: 8615 times
Prestani se šprdati na temiŠabović Adis wrote: 28 Feb 2022, 00:28Neka nas još malo, pliz.Krokodil Behko wrote: 28 Feb 2022, 00:22 Općenito, u vezi nas na Balkanu, po svoj prilici, Hegel i Engels su u pravu.
Ovo sve treba zatući do kraja i naseliti neki normalan evropski narod, npr iz Tanzanije.![]()
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9889 times
- Been thanked: 11698 times
Neće biti ništa, od ovih pregovora.
Rusija je unaprijed priznala Donbas i Lugansk, kao zasebne države i Ukrajina će tražiti da povuku priznanje, a Rusi to ne mogu, jer bi ispalo da su samo džaba jeli govna. S druge strane, Ukrajina ako bi i pristala, vjerovatno bi otpisali samo onaj dio regija koje drže separatisti, ali uz uvjet da Ukrajina nesmetano uđe u NATO, a Rusi to neće htjeti. Uopšte su krenuli u rat zbog toga. Plus pitanje Krima.
Eventualno neko primirje, ali mir neće postići, jer su njihove pozicije jako daleko.
Rusija je unaprijed priznala Donbas i Lugansk, kao zasebne države i Ukrajina će tražiti da povuku priznanje, a Rusi to ne mogu, jer bi ispalo da su samo džaba jeli govna. S druge strane, Ukrajina ako bi i pristala, vjerovatno bi otpisali samo onaj dio regija koje drže separatisti, ali uz uvjet da Ukrajina nesmetano uđe u NATO, a Rusi to neće htjeti. Uopšte su krenuli u rat zbog toga. Plus pitanje Krima.
Eventualno neko primirje, ali mir neće postići, jer su njihove pozicije jako daleko.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Jenkiji zadovoljno trljaju ruke. Od onih 100 njemačkih milijardi, njima će uletiti trećina garant, za njihovo oružje. Dodajmo tu i ostale evropske zemlje. Kauboji će plivati u parama. Ok, mislim da će Nijemci dosta trošiti i u Francuskoj, jer čini mi se da oni tamo imaju dosta dobru namjensku industriju.
- tuzlak1212
- Inventar foruma

Evo u Bjelorusiji referendum o nenuklearnom statusu naoruzanja je prosao lose za ciljeve zapada, sad ce im Putin poklonit par nuklearki
https://www.reuters.com/world/europe/la ... 022-02-27/
https://www.reuters.com/world/europe/la ... 022-02-27/
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14308 times
- Been thanked: 23835 times
Nesta cemo i donirat, nije sve u parama.Krokodil Behko wrote: 28 Feb 2022, 01:12 Jenkiji zadovoljno trljaju ruke. Od onih 100 njemačkih milijardi, njima će uletiti trećina garant, za njihovo oružje. Dodajmo tu i ostale evropske zemlje. Kauboji će plivati u parama. Ok, mislim da će Nijemci dosta trošiti i u Francuskoj, jer čini mi se da oni tamo imaju dosta dobru namjensku industriju.
Dozvolite da se obratimo
- tuzlak1212
- Inventar foruma

Njemci ti imaju skoro komplet vojnu industriju, prave skoro sve sto ti padne na pamet... Samo sto su do sad pravili po narudzbi a ne za sebe, sad ce prvi put oni bit narucioci oruzjaKrokodil Behko wrote: 28 Feb 2022, 01:12 Jenkiji zadovoljno trljaju ruke. Od onih 100 njemačkih milijardi, njima će uletiti trećina garant, za njihovo oružje. Dodajmo tu i ostale evropske zemlje. Kauboji će plivati u parama. Ok, mislim da će Nijemci dosta trošiti i u Francuskoj, jer čini mi se da oni tamo imaju dosta dobru namjensku industriju.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Mislim da Nijemci imaju dobre tenkove, a za avione i helikoptere ne znam, a čini mi se da nemaju neke ubojite dronove.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14308 times
- Been thanked: 23835 times
Nemaju podmornice.Krokodil Behko wrote: 28 Feb 2022, 01:17 Mislim da Nijemci imaju dobre tenkove, a za avione i helikoptere ne znam, a čini mi se da nemaju neke ubojite dronove.
Dozvolite da se obratimo
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

tuzlak1212 wrote: 28 Feb 2022, 01:16Njemci ti imaju skoro komplet vojnu industriju, prave skoro sve sto ti padne na pamet... Samo sto su do sad pravili po narudzbi a ne za sebe, sad ce prvi put oni bit narucioci oruzjaKrokodil Behko wrote: 28 Feb 2022, 01:12 Jenkiji zadovoljno trljaju ruke. Od onih 100 njemačkih milijardi, njima će uletiti trećina garant, za njihovo oružje. Dodajmo tu i ostale evropske zemlje. Kauboji će plivati u parama. Ok, mislim da će Nijemci dosta trošiti i u Francuskoj, jer čini mi se da oni tamo imaju dosta dobru namjensku industriju.
Mislio sam na glavna oružja. Raketa, Avion, dron, tenk
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Fuddo wrote: 28 Feb 2022, 01:18Nemaju podmornice.Krokodil Behko wrote: 28 Feb 2022, 01:17 Mislim da Nijemci imaju dobre tenkove, a za avione i helikoptere ne znam, a čini mi se da nemaju neke ubojite dronove.
To im neće trebati
- Mister No

Ako su dovoljno mudri odreknu se Krima, pokusaju dobiti natrag okupirane regije, a Rusima garantuju da nece ući u NATO ukoliko se ovi povuku.Krokodil Behko wrote: 28 Feb 2022, 01:09 Neće biti ništa, od ovih pregovora.