hahahahahspacebound wrote: 11 Mar 2022, 07:43Kakva moonca, ode i on dok mu ban istekne. Ne znam ni sto se trudite obracati mu se
Jesmo l prezivjeli, na broju?
Evo istekao ban
Moderator: VIP

hahahahahspacebound wrote: 11 Mar 2022, 07:43Kakva moonca, ode i on dok mu ban istekne. Ne znam ni sto se trudite obracati mu se
Jesmo l prezivjeli, na broju?

Samo 3 km..spacebound wrote: 12 Mar 2022, 07:11 Nismo ni mi u Natu, a gorivo otislo na preko 3 KM, sto je uzevsi u obzir prosjecnu platu ovdje i u Svedskoj daleko vise nego 2, 5 € svedjaninu.

Nije ni swed. zvanicno...spacebound wrote: 12 Mar 2022, 07:11 Nismo ni mi u Natu, a gorivo otislo na preko 3 KM, sto je uzevsi u obzir prosjecnu platu ovdje i u Svedskoj daleko vise nego 2, 5 € svedjaninu.

Cuj samo. Pa ne mozes to tako posmatrat. Da bi znao koliko je nesto skupo u jednoj drzavi moras uzet u obzir i prosjecnu platu. 3 KM na platu od 900 KM je vise nego 4, 40 KM na platu od oko 5000KM.Matan wrote: 12 Mar 2022, 07:13Samo 3 km..spacebound wrote: 12 Mar 2022, 07:11 Nismo ni mi u Natu, a gorivo otislo na preko 3 KM, sto je uzevsi u obzir prosjecnu platu ovdje i u Svedskoj daleko vise nego 2, 5 € svedjaninu.
imate vi jos prostora za napredovanje..
kod nas najeftinija tankstela, 2,19 eura..

Ma znam, zezam se..spacebound wrote: 12 Mar 2022, 07:29Cuj samo. Pa ne mozes to tako posmatrat. Da bi znao koliko je nesto skupo u jednoj drzavi moras uzet u obzir i prosjecnu platu. 3 KM na platu od 900 KM je vise nego 4, 40 KM na platu od oko 5000KM.Matan wrote: 12 Mar 2022, 07:13
Samo 3 km..
Meni licno nije neki bauk jer ga sipam od muzeve plate u eurima, ali vecina ljudi ovdje zivo od minimalca i jedva kraj s krajem sastavlja, a auto odavno nije luksuz vec prijeka potreba. Jadan nas narod sta nas sve nije i sta nas jos nece satrat![]()

Ma jasno, razumijem.Pasaga wrote: 12 Mar 2022, 07:27Nije ni swed. zvanicno...spacebound wrote: 12 Mar 2022, 07:11 Nismo ni mi u Natu, a gorivo otislo na preko 3 KM, sto je uzevsi u obzir prosjecnu platu ovdje i u Svedskoj daleko vise nego 2, 5 € svedjaninu.
Kao sto vidimo,ostatak svjeta je prisiljen da kupuje kod Nata...
Oni valjda znaju formirat realne cjene,struje,goriva,plina ....
Nije to pitanje plate,to je najmanje.
Sad,u ovim odnosima,i stanja na trzistu,dobro su pogodjeni i ovi sto mi kazemo najbogatiji.
Racuni,mjesecni,rezije,sve je to otislo i po 50%.
Nema sanse da to mogu plate da prate.
Nje da kmecim,jos se ono moze donekle komotno zivjet,medjutim,cojk vec mora
razmisljt o alternativama,redukcijama.

cuj...spacebound wrote: 12 Mar 2022, 07:29Cuj samo. Pa ne mozes to tako posmatrat. Da bi znao koliko je nesto skupo u jednoj drzavi moras uzet u obzir i prosjecnu platu. 3 KM na platu od 900 KM je vise nego 4, 40 KM na platu od oko 5000KM.Matan wrote: 12 Mar 2022, 07:13
Samo 3 km..
Meni licno nije neki bauk jer ga sipam od muzeve plate u eurima, ali vecina ljudi ovdje zivo od minimalca i jedva kraj s krajem sastavlja, a auto odavno nije luksuz vec prijeka potreba. Jadan nas narod sta nas sve nije i sta nas jos nece satrat![]()