Dakle, vec neko vrijeme citam i slusam kako ljudi kupuju nemilice. Jucer dodje komsinica, nosi kesu punu ulja, uvratila se iz trgovine, kaze narucila jos karton kod trgovkinje s kojom je dobra. Takodjer brasna. Kupila zacina, germe, tjestenine... Kcerka joj rekla da je isla u trgovinu u Njemackoj, prodavnice opustosene, pa se i ova prepala i eto nek ima u steku. Udjem jucer u trgovinu, na vratima pise da se po kupovini samo jedna vreca brasna moze kupiti, ulja samo 5 l. Znaci, bila je opsta pomama i grabljenje, a ja sam to izgleda prespavala.
U kuci imam dec ulja, frtalj brasna, pola l mlijeka, 4 jajeta, pola kg secera, kajmak potrosili, 1 ribu u zamrzivacu, 1kg karabataka, 300 gr mljevenog...

Danas cu u podmjeru, spisak standardan. Skoljka jaja, 5 l mlijeka, kantica pavlake, 5, 6 kg mesa, treba mi so, jer je na izmaku, kupit cu cak 5 kg brasna, nek ima

Jesam ja luda sto se ne srkletim, ne nakupljam, ne skladisim, u fazonu Selo gori, a baba se ceslja ili su nerazumni ljudi koji toliko navlace u stek sad?
Kakvi ste? Obezbijedili se za duzi period i s kojim razlogom ili ne panicite?
Zasto?