Ukrajina

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 10078 times
Been thanked: 17076 times
Status: Online

Re: Ukrajina

Post by spacebound » 22 Mar 2022, 09:12

bosnjakinja wrote: 22 Mar 2022, 09:08
spacebound wrote: 22 Mar 2022, 09:01

Ti rece, haman prosle godine da imas 21 :ovaj
Pa dobro pola vas je mlado i ne sjeca se rata pricamo o kolektivu bosnjackom koji je prezivio genocid,radi se dakle o meni kao i o insomniji
Ali TI nisi prezivjela to.
Malo je ovdje onih koji se ne sjecaju rata. Mala mu, nora, brams, zeleni, lilit i haman je tu tacka.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 225 times
Been thanked: 359 times
Status: Offline

Post by bosnjakinja » 22 Mar 2022, 09:14

spacebound wrote: 22 Mar 2022, 09:12
bosnjakinja wrote: 22 Mar 2022, 09:08

Pa dobro pola vas je mlado i ne sjeca se rata pricamo o kolektivu bosnjackom koji je prezivio genocid,radi se dakle o meni kao i o insomniji
Malo je ovdje onih koji se ne sjecaju rata. Mala mu, nora, brams, zeleni, lilit i haman je tu tacka.
jevreji se 70 godina kasnije vezu za holokaust kao da je svaki od njih tek izasao iz njega? nisam prezivjela ja,ali jesu moji roditelji,otac bio u logoru,dajdza amidja i djed poginuli

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14425 times
Been thanked: 24258 times

Post by Fuddo » 22 Mar 2022, 09:15

Naseef Mushroom wrote: 22 Mar 2022, 09:01
insomnia wrote: 22 Mar 2022, 08:34 Bar bi oni koji su predeverali vec ovo jednom morali biti zeru pametniji i ne nasjedati na price ruskih botova
Ja to nikada nisam radio, ja sam više fokusiran na nešto drugo kao kod ovog komentara sa Klix portala
čas jedan dan napreduje. Rusi su zaustavljeni, pa onda traži pregovore. Čovječe odluči se! Narod gine. A zapad te nabio nogom u guzicu. Kao i Bošnjake 92. Obećali demokratiju, ali sami ginite i imate gratis embargo na oružje.
Kod ruske i četnicke škole bar znamo na čemu smo. Kada ćemo kod druge škole se opametiti?
Sexy heroj Zelenski, koji je zadnjih par sedmica bio najpopularniji lik će za par mjeseci postati najomraženija ličnost gdje će ga ili kriviti što je vodio sopstveni narod u smrt i propast a mogao je sve riješiti prije
E moj Zelenski, bas si zelen ispao. Nagovorili te na rat a na kraju ces potpisati obo sto si mogao i prije mjesec dana…ako bude pravde Ukrajindki narod ce ti suditi
E moj Zelenski, bas si zelen ispao. Nagovorili te na rat a na kraju ces potpisati obo sto si mogao i prije mjesec dana…ako bude pravde Ukrajindki narod ce ti suditi
Ili će ga pljuvati kao rahmetli Aliju da je prodao državu. Historija se ponavlja.
Ne kontam, sta pokusavas sa tim citatima debila sa klixa?
Ko je Zelenskog nagovorio na rat?
I ko je Aliju nagovorio na rat?
Dozvolite da se obratimo

The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 849 times
Been thanked: 1008 times

Post by The 51st State » 22 Mar 2022, 09:17

ne postavlja on ta pitanja nego predvidja kako ce se stvari u buducnosti odvijati tamo na osnovu nasih iskustava i vjerovatno je u pravu sudeci po ovim komentarima,

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 10078 times
Been thanked: 17076 times

Post by spacebound » 22 Mar 2022, 09:20

bosnjakinja wrote: 22 Mar 2022, 09:14
spacebound wrote: 22 Mar 2022, 09:12
jevreji se 70 godina kasnije vezu za holokaust kao da je svaki od njih tek izasao iz njega? nisam prezivjela ja,ali jesu moji roditelji,otac bio u logoru,dajdza amidja i djed poginuli
Onda drugacije konstruises recenicu.
Nego sta je tvoj prijedlog?
Kad si bila u BiH?
Sta znas o politici? Sta znas o pokusajima Dodika, Covica skupa s Milanovicem, Jansom i Orbanom da nam rasparcaju drzavu? Placeni od Putina.
Koliko si puta bila u Doboju i citala grafite, slusala ljude na ulici,
Ja cu evo sad prvog Amerikanca kojeg na ulici sretnem ravno u dupe poljubit i zahvalit mu za sve. U trenutnom svijetu, oni i VB su najbolje sto svako ko se smatra dijelom normalnog i civilizovanog svijeta ima.
Puno mi ti seres ravno iz Svedske.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 22 Mar 2022, 09:21

The 51st State wrote: 22 Mar 2022, 09:17 ne postavlja on ta pitanja nego predvidja kako ce se stvari u buducnosti odvijati tamo na osnovu nasih iskustava i vjerovatno je u pravu sudeci po ovim komentarima,
Pa de, kad ih postavlja i predvidja na osnovu nasih iskustava,
Ko je Aliju nagovorio na rat?
Dozvolite da se obratimo

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 22 Mar 2022, 09:22

Pa zapad. Budale. Trebali smo ko ceceni zajedno sa Legijom i Arkanom rokati po Hrvatskoj. Napravio bi nam Slobi dzamije sa podnim grijanjem
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3882 times

Post by Naseef Mushroom » 22 Mar 2022, 09:24

Fuddo wrote: 22 Mar 2022, 09:15
Ja to nikada nisam radio, ja sam više fokusiran na nešto drugo kao kod ovog komentara sa Klix portala

Kod ruske i četnicke škole bar znamo na čemu smo. Kada ćemo kod druge škole se opametiti?
Sexy heroj Zelenski, koji je zadnjih par sedmica bio najpopularniji lik će za par mjeseci postati najomraženija ličnost gdje će ga ili kriviti što je vodio sopstveni narod u smrt i propast a mogao je sve riješiti prije

Ili će ga pljuvati kao rahmetli Aliju da je prodao državu. Historija se ponavlja.
Nije niko Aliju i Zelenskog nagovorio na rat već su izvršene agresije na njihovu državu a oba na kraju doživise "Don't dream dreams".
I istina je da komentatori sa Klixa nisu kompetentni, to su obični smrtnici sa 0% staža u politici i diplomatiji ali po čemu su oni manje kompetentni od nas na forumu gdje neki misle da nas trebaju prosvjetliti?
Ili oni politicki analitičari koji nemaju ni 25 godina koje je zaposlio NVO koji nam sole pamet i ne silaze sa N1.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 22 Mar 2022, 09:26

Naseef Mushroom wrote: 22 Mar 2022, 09:24
Fuddo wrote: 22 Mar 2022, 09:15

Nije niko Aliju i Zelenskog nagovorio na rat već su izvršene agresije na njihovu državu a oba na kraju doživise "Don't dream dreams".
I istina je da komentatori sa Klixa nisu kompetentni, to su obični smrtnici sa 0% staža u politici i diplomatiji ali po čemu su oni manje kompetentni od nas na forumu gdje neki misle da nas trebaju prosvjetliti?
Ili oni politicki analitičari koji nemaju ni 25 godina koje je zaposlio NVO koji nam sole pamet i ne silaze sa N1.
Ljudino, ti si ih citirao kako bi nesto dokazao.
Bizi, nema veze.
Dozvolite da se obratimo

The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State » 22 Mar 2022, 09:32

Fuddo wrote: 22 Mar 2022, 09:21
The 51st State wrote: 22 Mar 2022, 09:17 ne postavlja on ta pitanja nego predvidja kako ce se stvari u buducnosti odvijati tamo na osnovu nasih iskustava i vjerovatno je u pravu sudeci po ovim komentarima,
pa nije niko, to je budalascina, ali tako ljudi rezonoju, a ljudi su svudje slicni nakon slicnih rezultata, pretpostaviti je da ce i ukrajina imati svoj "dejton" i da ce ovakva razmisljanja kvasati eksponencijalnom brzinom nakon potpisa mira.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 22 Mar 2022, 09:33

The 51st State wrote: 22 Mar 2022, 09:32
Fuddo wrote: 22 Mar 2022, 09:21

pa nije niko, to je budalascina, ali tako ljudi rezonoju, a ljudi su svudje slicni nakon slicnih rezultata, pretpostaviti je da ce i ukrajina imati svoj "dejton" i da ce ovakva razmisljanja kvasati eksponencijalnom brzinom nakon potpisa mira.
Ne rezonuju ljudi tako, vec govnari.
Nema tu cojeka do podne.
Dozvolite da se obratimo

The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State » 22 Mar 2022, 09:35

Fuddo wrote: 22 Mar 2022, 09:33
The 51st State wrote: 22 Mar 2022, 09:32

Ne rezonuju ljudi tako, vec govnari.
Nema tu cojeka do podne.
pa dobro, nabrace se govnara i tamo.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3882 times

Post by Naseef Mushroom » 22 Mar 2022, 09:41

bosnjakinja wrote: 22 Mar 2022, 09:12

Zelenski preveden zedan preko vode,rusi mu rekli sve ovo.I to da ce ga zapad ostavit na cijedilu,cak se sve desilo kako mu rusi rekose

a bosnjo pod zapadnom cizmom genocid dozivio i opet se kune u taj isti zapad!! pameti naucit nikada

zapad je napredan,ljudska prava na nivou svaka im cast...najbolje sto planeta zemlja trenutno ima za ponudit,ali ko vjeruje da su oni neki meleci i zavode red na zemlji taj je glup
Zelenski drugačija tipa muškarca i političara od Alije, i po godinama i po temperamentu, drugačije vodi politiku, neke stvari za razliku od Alije nazove i direktno pravim imenom i ima nad Alijom prednost što je tehnologija napredovala i ima veću mogućnost u komunikaciji i opet će obadvojica istu sudbinu doživjeti.

Potpisat će neki svoj Dayton, bit će osuđeni do kraja sa nekim svojim Dodikom, Rusija će dobiti za 5-10 godina nekog svog Vučića, Zelenski će ući u historiju kao izdajica što je prodao državu kao što sopstveni narod pljuje Aliju, i onda će moderni civilizovani zapad kritikovati Ukrajinu što se ne mogu dogovoriti da budu civilizovani kao oni a hvaliti ruskog Vučića kao lidera, možda će i tjerati Ukrajini da pristupe nekom Soviet-Šengenu i da sarađuju u vezi toga kao Rusija.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State » 22 Mar 2022, 09:44

ZELENSKY: READY TO DISCUSS THE STATUS OF CRIMEA AND DONBASS AFTER THE CEASEFIRE
izmedju redova citajuci pusiona u odnosu na prvobitne ciljeve odbrane, dejton pici.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9994 times
Been thanked: 11875 times

Post by Krokodil Behko » 22 Mar 2022, 09:45

Još samo tapete da im ogule sa zidova

08.30 Regija Mikolajev - Okupatori pucali na benzinsku pumpu, troje ubijeno, javlja Ukrainska pravda.

08.00 Okupatori kradu tepihe u Kijevskoj regiji, javljaju lokalni mediji.

07.25 U regiji Sumy, 300 Rusa odbilo je borbu i napustilo položaje, javlja Ukrainska pravda.

07.00 Luganska regija: neprijatelj je u jednom danu oštetio 25 zgrada i izazvao 14 požara, javljaju lokalni mediji.

06.45 Oko 300 ruskih vojnika ubijeno je u oblastima Donjecka i Luganska, javlja Ukrainska pravda.

06.30 Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski je u najnovijem obraćanju rekao da su ukrajinske jedinice usporile rusko napredovanje širom zemlje. Nešto ranije, Ukrajinci su objavili da su oslobodili grad Makariv i da su potjerali Ruse čak 60 kilometra zapadno od glavnog grada.

Zelenski je rekao da su Rusi izgubili jedan avion kod Harkiva.

"Junačka operacija naših branitelja, ukrajinska zastava ponovno se vihori u Makarivu, napadi neprijateljskih snaga su odbijeni", objavljeno je na Facebook stranici Glavnog štaba odbrambenih snaga.

06.20 U Uzhgorodu demontirana spomen-ploča posvećena 300. godišnjici "ponovnog ujedinjenja" Ukrajine i Rusije, javljaju ukrajinski mediji.

Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 1936 times
Been thanked: 2121 times

Post by Šabović Adis » 22 Mar 2022, 09:47

Čuj reday to discuss?
Jel mu kasno za to?
Ne mereeee 👉👌

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 225 times
Been thanked: 359 times

Post by bosnjakinja » 22 Mar 2022, 09:50

Alija nije usao u historiju kao prodavac naroda,to je vec pretjerano i napuhano

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 22 Mar 2022, 09:53

The 51st State wrote: 22 Mar 2022, 09:44
ZELENSKY: READY TO DISCUSS THE STATUS OF CRIMEA AND DONBASS AFTER THE CEASEFIRE
izmedju redova citajuci pusiona u odnosu na prvobitne ciljeve odbrane, dejton pici.
Ne znam ja kome je bas pusiona, i ko je mislio za 48 sati uzeti Kijev, i kome se ekonomija strmoglavila pa se sad saketaju za kilu secera u prodavnicama…
Dozvolite da se obratimo

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9994 times
Been thanked: 11875 times

Post by Krokodil Behko » 22 Mar 2022, 10:00

Netalentovani i slijepi između redova ride again.

"Spremnost za pregovore", može značiti bilo šta. Putinčići, ne radujte se, pored ostalog Zelenski je rekao da će radije izginuti, nego prihvaitti ultimatume. On bi prvi radije izginuo, jer njegova vojska je poprilično nemilosrdna prema Rusima i petoj koloni. "Spremnost na pregovore", to je termin kojeg nalazimo i u Herodotovoj historiji, napisanoj prije 2500 godina,

Ukrjaina zavisi od zapadne podrške i ne smije se prikazati zemljom koja je protiv kraja rata, ukoliko želi da sankcije za Ruse ostanu na snazi., Za to vrijeme, vojska se naoružava sa zapada, dok se na političkom planu taktizira s pojmom "spremnost na pregovore"

Zelenski je rekao i da će svako prihvatanje bilo čega, provjeriti kod svojih građana, na referendumu

Klasična postavka za kulturno, legalno i legitimno neprihvatanje Putinovih proljeva, a da njega lično niko ne može optužiti za sabotažu mirovnih pregovora.

Rat će se odlučiti na bojnom polju, uz kombinaciju političkih pritisaka, na obje strane.
Ukrajina ima adut. Nije agresor i Zelenskom njegovi građani neće staviti na dušu pogibije svoje vojske i građana, jer znaju da su napadnuti.

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 26163 times
Been thanked: 26794 times

Post by ironman » 22 Mar 2022, 10:01

Pusiona dakako.
Isto ko sto su talibani pobijedili..
Ili iranci sa hvatanjem predatora.
Ili Hezbolah.
Dzaba je pricat da bi manojlo sutra sve nas poredao i povaljao dzaba sto ja prezirem orke a neki bi im popusili zarad fildzana ala khadirova prcija..
dream of spring...

Post Reply

Return to “Svijet”