to je istina, ali zato imaju primarni i sekundarni ciljevi.Fuddo wrote: 22 Mar 2022, 09:53Ne znam ja kome je bas pusiona, i ko je mislio za 48 sati uzeti Kijev, i kome se ekonomija strmoglavila pa se sad saketaju za kilu secera u prodavnicama…The 51st State wrote: 22 Mar 2022, 09:44
izmedju redova citajuci pusiona u odnosu na prvobitne ciljeve odbrane, dejton pici.
Ukrajina
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
-
The 51st State
- Inventar foruma

- Has thanked: 849 times
- Been thanked: 1008 times
- Status: Offline
Re: Ukrajina
- Šabović Adis
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 1936 times
- Been thanked: 2121 times
Krokodil Behko wrote: 22 Mar 2022, 10:00 Netalentovani i slijepi između redova ride again.
"Spremnost za pregovore", može značiti bilo šta. Putinčići, ne radujte se, pored ostalog Zelenski je rekao da će radije izginuti, nego prihvaitti ultimatume. On bi prvi radije izginuo, jer njegova vojska je poprilično nemilosrdna prema Rusima i petoj koloni. "Spremnost na pregovore", to je termin kojeg nalazimo i u Herodotovoj historiji, napisanoj prije 2500 godina,
Ukrjaina zavisi od zapadne podrške i ne smije se prikazati zemljom koja je protiv kraja rata, ukoliko želi da sankcije za Ruse ostanu na snazi., Za to vrijeme, vojska se naoružava sa zapada, dok se na političkom planu taktizira s pojmom "spremnost na pregovore"
Zelenski je rekao i da će svako prihvatanje bilo čega, provjeriti kod svojih građana, na referendumu[/u ][/ b]
Klasična postavka za kulturno, legalno i legitimno neprihvatanje Putinovih proljeva, a da njega lično niko ne može optužiti za sabotažu mirovnih pregovora.
Rat će se odlučiti na bojnom polju, uz kombinaciju političkih pritisaka, na obje strane.
Ukrajina ima adut. Nije agresor i Zelenskom njegovi građani neće staviti na dušu pogibije svoje vojske i građana, jer znaju da su napadnuti.
Putin nema razloga da mu ne udovolji.
Last edited by Šabović Adis on 22 Mar 2022, 10:06, edited 1 time in total.
Ne mereeee 

-
The 51st State
- Inventar foruma

patetican si sa tim idolopoklonstvom i kvazi sukanjem.ironman wrote: 22 Mar 2022, 10:01 Pusiona dakako.
Isto ko sto su talibani pobijedili..
Ili iranci sa hvatanjem predatora.
Ili Hezbolah.
Dzaba je pricat da bi manojlo sutra sve nas poredao i povaljao dzaba sto ja prezirem orke a neki bi im popusili zarad fildzana ala khadirova prcija..
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14437 times
- Been thanked: 24312 times
- Status: Online
Primarni nije upalio, sekundarni, sta mu je sekundarni?The 51st State wrote: 22 Mar 2022, 10:03to je istina, ali zato imaju primarni i sekundarni ciljevi.Fuddo wrote: 22 Mar 2022, 09:53
Ne znam ja kome je bas pusiona, i ko je mislio za 48 sati uzeti Kijev, i kome se ekonomija strmoglavila pa se sad saketaju za kilu secera u prodavnicama…
Opalit nas atomskom?
Dozvolite da se obratimo
-
The 51st State
- Inventar foruma

karlovac virovitica karlobag i fasiranje ostatka, tu je napola vec.Fuddo wrote: 22 Mar 2022, 10:09Primarni nije upalio, sekundarni, sta mu je sekundarni?The 51st State wrote: 22 Mar 2022, 10:03
to je istina, ali zato imaju primarni i sekundarni ciljevi.
Opalit nas atomskom?
- Šabović Adis
- Forum [Bot]
- Has thanked: 1936 times
- Been thanked: 2121 times
Hm, zašto ne?Fuddo wrote: 22 Mar 2022, 10:09Primarni nije upalio, sekundarni, sta mu je sekundarni?The 51st State wrote: 22 Mar 2022, 10:03
Opalit nas atomskom?
Ne mereeee 

- Fuddo
- Maliciozni seronja

The 51st State wrote: 22 Mar 2022, 10:13karlovac virovitica karlobag i fasiranje ostatka, tu je napola vec.Fuddo wrote: 22 Mar 2022, 10:09
Primarni nije upalio, sekundarni, sta mu je sekundarni?
Opalit nas atomskom?
A da im prvo gace i carape kupi, pa ih onda posalje do ViVovitice?
Potpukovnik, nema gaca.
I to bi osvajalo svijetove?
Ozbiljno?
Dozvolite da se obratimo
-
The 51st State
- Inventar foruma

-
The 51st State
- Inventar foruma

jarane i zarobljeni cetalji su pjevali bosno moja, lijepa, gizdava, a nije bilo doba tvitera, polako sa propagandu.Fuddo wrote: 22 Mar 2022, 10:16The 51st State wrote: 22 Mar 2022, 10:13
karlovac virovitica karlobag i fasiranje ostatka, tu je napola vec.
A da im prvo gace i carape kupi, pa ih onda posalje do ViVovitice?
Potpukovnik, nema gaca.
I to bi osvajalo svijetove?
Ozbiljno?![]()
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10005 times
- Been thanked: 11893 times
The 51st State wrote: 22 Mar 2022, 10:16 ipak je klanfa, sve je na stolu kod zelenskog, ne pomaze ni herodot.
De ne prosipaj se, ili ne znaš šta čitaš, ili si slijep, ili si mahnit ili si jednostavnmo ruski fašista.
Jel može da bude jasno, sa svih normalnih foreuma, takvi su već ispaljeni.
Štas' mislio? odvojim ja dva sata da me ti trolaš?
- Shadow
- Svemirka

- Has thanked: 25278 times
- Been thanked: 28064 times
Ukrajina kaze 15 000 ruski vojnika ubijeno. Rusija priznaje jel ono bi oko 10 000. SAD procjenjuje da je ta brojka oko 7 000. Znaci stvarna brojka je nepoznata
Acta non Verba
-
Superhik
- Poneki mu pročitamo

- Has thanked: 79 times
- Been thanked: 216 times
Rusi da "samo" kopneno spoje Krim sa Donbasom su na dobitku. Ako im nije upalilo da uzmu cijelu Ukrajinu kao primarni cilj, uzece dijelove koji im trebaju kao sekundarni. Pa i ovo spajanje Krima sa Donbasom je premija za Ruse, sta ce im vise?The 51st State wrote: 22 Mar 2022, 10:03to je istina, ali zato imaju primarni i sekundarni ciljevi.Fuddo wrote: 22 Mar 2022, 09:53
Ne znam ja kome je bas pusiona, i ko je mislio za 48 sati uzeti Kijev, i kome se ekonomija strmoglavila pa se sad saketaju za kilu secera u prodavnicama…
Opsada Kijeva je samo taktika gdje ce se jednog dana evrntualno rusko povlacenje odatle u pregovorima naplatiti. I Srbi u BiH drze 49% teritorije, mnogo vise nego sto njih ima procentualno, mnogo vise nego sto im treba. To je bila cijena deblokade Sarajeva.
Pusione, porazi dragi Fuddo se mogu razlicito tumaciti. Recimo Srbi su izgubili rat u BiH jer nisu ukinuli drzavu, nisu uzeli cijelu zemlju, nisu nas sve pobili, nisu se spojili sa Srbijom,.... A sa druge strane mi drzimo oko 25% teritorije a oni 49%. Hajd budi pametan.
Iskreno receno - volio bih da smo mi pusiona, da smo sankcijama vraceni u kameno doba, da smo mrski agresori kojima nije upalilo da uzmemo i Sandzak vec samo mali dio, da nam je kompletna zemlja porusena,... a mi ipak gospodari cijele BiH, cijele teritorije.
Last edited by Superhik on 22 Mar 2022, 10:23, edited 1 time in total.
-
The 51st State
- Inventar foruma

sta sam pogresno procito i zakljucio?Krokodil Behko wrote: 22 Mar 2022, 10:19The 51st State wrote: 22 Mar 2022, 10:16 ipak je klanfa, sve je na stolu kod zelenskog, ne pomaze ni herodot.
De ne prosipaj se, ili ne znaš šta čitaš, ili si slijep, ili si mahnit ili si jednostavnmo ruski fašista.
Jel može da bude jasno, sa svih normalnih foreuma, takvi su već ispaljeni.
Štas' mislio? odvojim ja dva sata da me ti trolaš?
pa ispali, tvoj forum, tvoja pravila, ha ja.
ne trolam te uopste, samo prenosim vijesti i izvlacim adekvatne zakljucke.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 4200 times
- Been thanked: 3882 times
Pa i ne demantujem da ima govnara ali nije mi ni cilj nikada bio na ovoj temi ili na drugim temama napisati najljepši post ili da nekoga razveselim već pišem o surovoj istini i o nečemu šta se vidi iz aviona i da ne trebaš biti vidovit da bi znao neke stvari.Fuddo wrote: 22 Mar 2022, 09:33Ne rezonuju ljudi tako, vec govnari.The 51st State wrote: 22 Mar 2022, 09:32
pa nije niko, to je budalascina, ali tako ljudi rezonoju, a ljudi su svudje slicni nakon slicnih rezultata, pretpostaviti je da ce i ukrajina imati svoj "dejton" i da ce ovakva razmisljanja kvasati eksponencijalnom brzinom nakon potpisa mira.
Nema tu cojeka do podne.
Vidimo šta sopstveni narod priča danas o Aliji.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

-
The 51st State
- Inventar foruma

probace dobaciti do odesse i tako od ukrajine napraviti madjarsku, cak mislim da ni harkov, sumy i ovi ostali gradove na sjeveru su van njihovih druga varijanta projekcija, to ce sravniti sa zemljom ko sto i rade, te prepustiti rusevine ukrajini.Bingov buraz wrote: 22 Mar 2022, 10:22Rusi da "samo" kopneno spoje Krim sa Donbasom su na dobitku. Ako im nije upalilo da uzmu cijelu Ukrajinu kao primarni cilj, uzece dijelove koji im trebaju kao sekundarni. Pa i ovo spajanje Krima sa Donbasom je premija za Ruse, sta ce im vise?The 51st State wrote: 22 Mar 2022, 10:03
Opsada Kijeva je samo taktika gdje ce se jednog dana evrntualno rusko povlacenje odatle u pregovorima naplatiti. I Srbi u BiH drze 49% teritorije, mnogo vise nego sto njih ima procentualno, mnogo vise nego sto im treba. To je bila cijena deblokade Sarajeva.
Pusione, porazi dragi Fuddo se mogu razlicito tumaciti. Recimo Srbi su izgubili rat u BiH jer nisu ukinuli drzavu, nisu uzeli cijelu zemlju, nisu nas sve pobili, nisu se spojili sa Srbijom,.... A sa druge strane mi drzimo oko 45% teritorije a oni 49%. Hajd budi pametan.
Iskreno receno - volio bih da smo mi pusiona, da smo sankcijama vraceni u kameno doba, da nam nije upalilo da uzmemo Sandzak vec samo mali dio, da nam je kompletna zemlja porusena,... a mi ipak gospodari cijele BiH, cijele teritorije.
Last edited by The 51st State on 22 Mar 2022, 10:28, edited 1 time in total.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Koji narod?Naseef Mushroom wrote: 22 Mar 2022, 10:23Pa i ne demantujem da ima govnara ali nije mi ni cilj nikada bio na ovoj temi ili na drugim temama napisati najljepši post ili da nekoga razveselim već pišem o surovoj istini i o necpčemu sta se vidi iz aviona i da ne trebaš biti vidovit da bi znao neke stvari.
Vidimo šta sopstveni narod priča danas o Aliji.
Surova istina je da su i Zelenski i Alija imali nesrecu da zive pored mahnite budale kojoj nista nije sveto, nikakva ljudskost, dogovor, ugovor, jednostavno, zombiji.
I sta imas od te, a izdace ga neko, a i nas su, a zajebace ga, viCes viCes, jesaam vaam rekooo? Mislim, za sta je to uopste bitno?
Dozvolite da se obratimo
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Hvala na potvrdi šta će sutra o Zelenskom govoriti
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Ako bude kao Alija, onda sigurno, S tim da će Zelenskog njegovi ubiti, jer ne liče mi baš na uhljupske Bošnjake. Neki bi to nazvali merhametlukom, ali oni bi sigurno takav potez nazvali izdajom i to je ispravno.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Pa nije ni Sarajevo palo za 48 sati, bolje rečeno nije uopšte palo pa opet zbog drugih gradova govore rahmetli Aliji da je prodao državu.Fuddo wrote: 22 Mar 2022, 09:53Ne znam ja kome je bas pusiona, i ko je mislio za 48 sati uzeti Kijev, i kome se ekonomija strmoglavila pa se sad saketaju za kilu secera u prodavnicama…The 51st State wrote: 22 Mar 2022, 09:44
izmedju redova citajuci pusiona u odnosu na prvobitne ciljeve odbrane, dejton pici.