Filmska brbljaonica

Moderator: Krokodil Behko

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41557 times
Been thanked: 28342 times
Status: Offline

Re: Filmska brbljaonica

Post by Rum » 23 Feb 2022, 18:08

ImageFriday in the 80s :
Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum » 03 Mar 2022, 13:56

Image
s takvom lakoćom

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8233 times
Been thanked: 19381 times
Status: Online

Post by Maja » 19 Mar 2022, 17:07

Kakav je novi Batman. Ko je gledao.

Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 1936 times
Been thanked: 2121 times

Post by Šabović Adis » 28 Mar 2022, 19:19

Jel gledo ko ovo:

:o
Ne mereeee 👉👌

Zanki
saudade
saudade
Has thanked: 28472 times
Been thanked: 32527 times

Post by Zanki » 28 Mar 2022, 19:21

Zanimljivo :ok
Najbolja stvar kod psihopate je, što ti se maksimalno posvete.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum » 30 Mar 2022, 12:48

:valja

Image
s takvom lakoćom

Zanki
saudade
saudade

Post by Zanki » 30 Mar 2022, 23:06

Image
Nova HBO-ova dramska serija "Zmajeva kuća" (House of the Dragon), koja je snimana i na lokacijama u Hrvatskoj, imat će premijeru 22. kolovoza na streaming platformi HBO Max i HBO kanalu priopćili su iz HBO-a.

Radnja serije od 10 epizoda, temeljene na knjizi "Vatra i krv" Georgea R.R. Martina, odvija se 200 godina prije događaja iz "Igre prijestolja" i donosi priču o Kući Targaryen. George R.R. Martin je jedan od tvoraca i izvršnih producenta uz Ryana Condala, ujedno i scenarista, te Miguela Sapochnika, koji također potpisuje i režiju. Scenaristica i izvršna producentica je Sara Hess, a ostali izvršni producenti su Jocelyn Diaz, Vince Gerardis i Ron Schmidt. Redateljice su Clare Kilner i Geeta V. Patel, a redatelj i izvršni koproducent je Greg Yaitanes.

U glavnim ulogama su Paddy Considine, Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Steve Toussaint, Eve Best, Sonoya Mizuno, Fabien Frankel i Rhys Ifans.
Stižu novi Targaryjeni

Fanovi "Igre prijestolja" jedva čekaju da upoznaju nove likove poput Viserysa Targaryena (Paddy Considine), kojeg su lordovi Westerosa odabrali da naslijedi starog kralja Jaehaerysa Targaryena na Velikom vijeću u Harrenhalu. Drag, topao i pristojan čovjek, Viserys samo želi nastaviti nasljeđe svog djeda. No, dobri ljudi nužno nisu dobri kraljevi...

Matt Smith, bivši Doktor Who, utjelovio je princa Daemona Targaryena, mlađeg brata kralja Viserysa i nasljednika prijestolja. Ratnik bez premca i jahač zmajeva, Daemon je pun prave zmajske krvi. No, izreka kaže da svaki put kad je Targaryen rođen, bogovi bace novčić...

Atraktivna Olivia Cooke je Alicent Hightower, kći Otta Hightowera i najšarmantnija žena u svih Sedam Kraljevstva. Odgajana u Crvenoj utvrdi, u blizini Kralja i njegovog najužeg kruga, puna je i gracioznosti i političke oštroumnosti.

Emma D'Arcy je, pak, princeza Rhaenyra Targaryen, kraljeva prvorođena kći čiste Valyrianske krvi, usto i jahačica zmajeva. Mnogi bi rekli da se rodila sa svime... no, nije se rodila kao muškarac.
'Morska zmija'

Tu je zatim Steve Toussaint kao Lord Corlys Velaryon, "Morska zmija", Lord kuće Velaryon, Valyrianske krvi stare kao kuća Targaryen. Kao "Morska zmija", najpoznatiji morski pustolovac u povijesti Westerosa, Lord Corlys izgradio je svoju kuću u bogatstvo veće i od Lannistera, s najvećom mornaricom na svijetu.

Eve Best igra princezu Rhaenys Targaryen, jahačicu zmajeva i ženu lorda Corlysa Velaryona, "Kraljicu koja nikad nije bila". Preskočio ju je red za prijestolje na Velikom vijeću jer im se više svidio njen rođak Viserys - samo zato što je muškarac.

Fabien Frankel je Sir Criston Cole, Dornskog porijekla, pučki sin sluge lorda Blackhavena. Cole nema prava ni na titulu ni na zemlju, posjeduje samo svoju čast i nadnaravne vještine s mačem.

Sonoya Mizuno kao Mysaria, koja je u Westeros došla praznih ruku, prodana više puta nego što se sjeća. Mogla se pokoriti, ali umjesto toga postala je najpouzdanija -- i najnevjerojatnija - saveznica princa Daemona Targaryena, prijestolonasljednika.

Među glavnim likovima je još Rhys Ifans kao Otto Hightower. Kraljeva ruka, Ser Otto vjerno i odano uslužuje i kralja i kraljevstvo. Kako on vidi, kraljevstvu je najveća prijetnja kraljev brat Daemon i njegova uloga nasljednika prijestolja.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum » 03 Apr 2022, 17:24

Image
s takvom lakoćom

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 22829 times
Been thanked: 20925 times

Post by Masamune » 03 Apr 2022, 17:52

Ona iz Interstellar je vrh, a mozda i najbolja

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum » 03 Apr 2022, 17:59

MarlboroGold wrote: 03 Apr 2022, 17:52 Ona iz Interstellar je vrh, a mozda i najbolja
Meni ova nekako naj

s takvom lakoćom

Mon
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 4054 times
Been thanked: 5236 times

Post by Mon » 03 Apr 2022, 18:37

Ova zena je crazy…plakala sam od smijeha :valja
5F7CE5D8-F448-4D52-A251-4077124ECC1B.jpeg
Poslije opet Pimp Chronicles pogledam…pa stvarno… :valja
7BAF4ECF-5864-475D-BC33-3D5004390746.jpeg

Zanki
saudade
saudade

Post by Zanki » 04 Apr 2022, 07:40

Meni ova

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum » 08 Apr 2022, 14:31

Image'80 mozda i najbolje godine u svijetu filma :respekt
s takvom lakoćom

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum » 13 Apr 2022, 10:54

RECENZIJA FILMA :
THE BATMAN ( 2022 ) - USA
Pogledo sam *This Fucking Bulsheet Batman Movie* od 3 sata smora,ako sam ista gore od ovoga gledo to su bili The Watchmen ( 2009 ) ali ovo je i od toga gore ,tamo mi se bar svideo izgled likova a ovde cak ni to,ja ne znam kome je ovo bilo Masterpiece of the Year u Americi ali meni iz Srbije ovo ne pije vodu niti ce ikada piti Njesra Njesra Njesraaaaa!!!Pa nek se ljuti na mene ko god hoce i na moju recenziju koja iskazuje moje nezadovljstvo sa ovim skrnavljenjem mog omiljenog lika iz stripa i svih likova iz tog univerzuma *This is Bad Movie!!!!!!!!!!!!!
Ceo film je bla bla blaaa blaaaaa!!!!!Emotion Love Drama of BATMAN & CATWOMAN *OH MY DARLING OH MY DARLING* *FUCK YOU MATT REEVES* TO DESTROY MY FAVORITE COMIC CHARACHTERS * Ovo ce biti prvi film o Betmenu kojeg cu obrisati zauvek i dati mu najnizu ocenu,mozda su oni dali 9.1 ja cu mu dati....malo kasnije kada objasnim sve sta mi smeta!!!Ja kapiram da je ovde se fokusiralo da kao Betmen bude neki Sherlock Holmes a Riddler neki Jigsaw ali ovo je sve samo ni Betmen niti Riddler ,Riddler kao Jigsaw je presmesno jer on je najzabavniji lik celog Betmenovog univerzuma koji se konstantno smeje i zeza sve okolo ludim zagonetkama,ako je iko bio najbolji Riddler to je bio Jim Carrey zauvek za mene to je bio max dobro odradjen lik al ovoooo pretvorili ga u jebenog polu Jigsawa i polu Michael Myersa ubija okolo Cekicem ,dali su oni normalni uopste i svesni sta uradise od ovog filma,bolje da ga nikada nisu snimili,Robert Pattinson je kao Baba ,kostim kao da su ga pritegli unazad i kad god okrece glavu cuje se kako kostim zulja hahaha stravaaa!!!A kada je Bruce Wayne nit lici na njega nit se ponasa ko on nego je ko mrtav konj koji govori kao Betmen i onda kad to nije,nema razlike uopste izmedju Brusa i Betmena ima jedna linija ravna i on je uvek isti lik bio u kostimu ili ne bio.Betmen koji je imao Betmobil najgori u istoriji kao da ga je na auto otpadu pokupio,letelicu nije cak ni imao,a i borbenih scena je bilo toliko malo da ih ne mogu popamtiti,a toliko su Hollywoodski Kriticari bili opsednuti mracnom scenom gde prste metkovi u mraku a Betmen bandite bije,a nista tu kul puno video nisam ,jedino cool u toj sceni je da su to jadnom reziseru Johannesu Robertsu ukrali iz Resident Evila :Welcome in the Raccoon City-a kada se Chris Redfield bori u mraku sa Zombijima u Vili potpuno ista fora samo je ovde mesto Chrisa Betmen a mesto Zombija Banda i toliko su buku digli oko te scene a vec vidjeno u 2021-oj godini,Catwoman takodje nista posebno nabili joj Carapu iseckanu na glavu mesto prave maske da ustede pare i hteli prodju na dobru ribu i to je Catwoman ,za mene jos uvek najbolja Michelle Pfeiffer i nezamenjiva zauvek.A sto se tice Betmena porede ga sa kraljem svih Betmena Michael Keaton-om dali su Ameri normalni ovo nije do vrha nokta cuvenom Betmenu svih vremena.U celom filmu jedino skidam kapu za Masku Pingvina jer Collin Farella nisam prepoznao uopste toliko su ga dobro udesili ali ni Pingvin kao lik nije bio pravi Pingvin,samo kad se setim malog debelog De Vitta kako ga je fantasticno predstavio u klasiku a ovo je smor Pingvin.Ceo scenario filma on istrazuje i melje okolo bla bla bla da bi nasao Riddlera i tu upoznaje usput Catwoman i saznaje neku istinu o ubijenom ocu Thomasu Waynu i hoce osvetu,jer on je *Vengeance* to jeste * Osveta * oh my god smotanijeg osvetnika video nisam.Ako iko ikada opet snimi novog Betmena i bude ovaj Pattinson glumio upozorite me da ne potracim novih 3 ,4 sata svog zivota uzalud,hvala unapred,razocarani fan stripa !!!!
OCENA : 0.8 / 10.0
s takvom lakoćom

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum » 13 Apr 2022, 10:54

Sto rokaju po batmanu zar je tako los
s takvom lakoćom

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 26187 times
Been thanked: 26814 times

Post by ironman » 13 Apr 2022, 11:13

Ljudi koji nemaju mastu ne trebaju gledati fantasy.
Ovaj glupan gore sa recenzijom kao da je gledao epizodu Top gear meets fashion show..
Sve je rekao kad je Watchmen nazvao losim.
Watchmen je masterpiece u kojemu je DC prica ispricana od pocetka do kraja.
Ali moras imati mastu...
Meni je Nolanov Batman trilogija i Ledger u njemu standard a ovog novog sam djelimicno bacio pogled zao mi dok ne izadje snimak da valja..
Naravno ostavljam prostor da sam mozda i ja glupan u njegovim ocima :ooo
dream of spring...

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8233 times
Been thanked: 19381 times
Status: Online

Post by Maja » 13 Apr 2022, 11:53

Pa meni je film OK i nije dosadan a traje skoro 3 sata. 7/10 ocjena.
Gledala sam ga s deristima, oni su odusevljeni i kazu da im je puno bolji od zadnjeg Spajdrmena.

Shadow
Svemirka
Svemirka
Has thanked: 25278 times
Been thanked: 28064 times

Post by Shadow » 13 Apr 2022, 11:56

Rum wrote: 13 Apr 2022, 10:54 Sto rokaju po batmanu zar je tako los
Lazuuu.
Acta non Verba

Shadow
Svemirka
Svemirka
Has thanked: 25278 times
Been thanked: 28064 times

Post by Shadow » 13 Apr 2022, 11:58

Sta seronja zna.
Acta non Verba

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum » 13 Apr 2022, 11:59

Shadow wrote: 13 Apr 2022, 11:58 Sta seronja zna.
:valja
s takvom lakoćom

Post Reply

Return to “Filmovi”