Koja je religija najnasilnija?
- Duh
- Inventar foruma

- Has thanked: 1707 times
- Been thanked: 2324 times
- Status: Offline
- Hurija
- Pandora

- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1051 times
Re: Koja je religija najnasilnija?
Šta da prevodim,sinonim za sveti rat Džihad . Ni jednoj majci a ni djetetu se ne može nadomjestiti sin ili otac koji je pao kao šehid. Opšte poznato je i kako se u ovoj državi i šire odnosimo i prema zaslužnima i znamenjima.
Ostalo je cutanje.
- TAFKAP
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 1564 times
- Been thanked: 2651 times
Hurija wrote: 28 Mar 2022, 19:46Šta da prevodim,sinonim za sveti rat Džihad . Ni jednoj majci a ni djetetu se ne može nadomjestiti sin ili otac koji je pao kao šehid. Opšte poznato je i kako se u ovoj državi i šire odnosimo i prema zaslužnima i znamenjima.
Šta je pisac htio reći?Realno Islam je najopasniji u svetom ratu jer poziva na Džihad .
Kad nađeš vremena napiši nam šta je to džihad, šta je veliki džihad a šta je mali džihad, bio bih ti veoma zahvalan.
- Hurija
- Pandora

- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1051 times
Kratko ću Hadis o malom i velikom dzihadu nema osnova .
Ne borim se sama sa sobom i unutarnjim odlukama .
Kao majka hanuma i sestra džihad asposutno ne podržavam .Mislim da je dovoljno .
Kao majka hanuma i sestra džihad asposutno ne podržavam .Mislim da je dovoljno .
Ostalo je cutanje.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 22810 times
- Been thanked: 20898 times
- TAFKAP
- Forum [Bot]
Propisuje vam se borba, mada vam nije po volji! – Ne volite nešto, a ono može biti dobro za vas; nešto volite, a ono ispadne zlo po vas. – Allah zna, a vi ne znate.Hurija wrote: 29 Mar 2022, 06:20 Kratko ću Hadis o malom i velikom dzihadu nema osnova .
Kao majka hanuma i sestra džihad asposutno ne podržavam .Mislim da je dovoljno .![]()
El-Bekare, 216
Džihad je borba u svrhi samoodbrane, a ne napada.
O ostalim pravilima ratovanja da ne ulazim u detalj.
- MrH
- 22 bez glave

- Has thanked: 1690 times
- Been thanked: 1391 times
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Jes. Zato su valjda u samoodbrani izbili pod BečTAFKAP wrote: 29 Mar 2022, 07:50Propisuje vam se borba, mada vam nije po volji! – Ne volite nešto, a ono može biti dobro za vas; nešto volite, a ono ispadne zlo po vas. – Allah zna, a vi ne znate.Hurija wrote: 29 Mar 2022, 06:20 Kratko ću Hadis o malom i velikom dzihadu nema osnova .
Kao majka hanuma i sestra džihad asposutno ne podržavam .Mislim da je dovoljno .![]()
El-Bekare, 216
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- TAFKAP
- Forum [Bot]
Takoje sine Dragane.insomnia wrote: 29 Mar 2022, 12:40Jes. Zato su valjda u samoodbrani izbili pod BečTAFKAP wrote: 29 Mar 2022, 07:50
Propisuje vam se borba, mada vam nije po volji! – Ne volite nešto, a ono može biti dobro za vas; nešto volite, a ono ispadne zlo po vas. – Allah zna, a vi ne znate.
El-Bekare, 216
I sveti krst je izbio u Jerusalimu niodgdje, mudžiza što bi rekli.
Afriku, Aziju u Južnu Ameriku da ne nabrajam
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
U suštini nije do religije, već do ljudskog faktora. Čak i za vrijeme Muhammeda i njegovih pohoda. I on je ipak bio samo čovjek.
Mislim da ipak nije fer nasilje pripisati religiji. U suštini u svim jasno piše kako bi trebali bar poštovati ostale.
Mislim da ipak nije fer nasilje pripisati religiji. U suštini u svim jasno piše kako bi trebali bar poštovati ostale.
- Šabović Adis
- Forum [Bot]
- Has thanked: 1936 times
- Been thanked: 2121 times
Samo čovjek?
Ja konto samo musliman. Il samo pejgamber...
Ja konto samo musliman. Il samo pejgamber...
Ne mereeee 

- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
On je prije svega samo čovjek.
U odnosu na vjernike odbacujem Džibrila, objavu i ostalo vezano za to. S druge strane smatram da je on jedan od najvećih genijalaca koji su ikad hodali planetom.
U odnosu na vjernike odbacujem Džibrila, objavu i ostalo vezano za to. S druge strane smatram da je on jedan od najvećih genijalaca koji su ikad hodali planetom.
-
The 51st State
- Inventar foruma

- Has thanked: 849 times
- Been thanked: 1008 times
Znaci vjernici lazu po tebi, a ti govoris istinu, mozes li to malo potkrijepiti sa necim drugim osim licne percepcije?
- Šabović Adis
- Forum [Bot]
@Malbooro
Smanji malo mizantropiju, nema nikakav samo čovjek. Čovjek je najsavršenije živo biće. Muhamed je daleko od toga.
Smanji malo mizantropiju, nema nikakav samo čovjek. Čovjek je najsavršenije živo biće. Muhamed je daleko od toga.
Ne mereeee 

- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Danas imaš 2 milijarde ljudi na planeti koji Muhameda smatraju apsolutnim moralnim uzorom i imaš čitave teološke škole i discipline koje su proizašle na osnovu Islama i hadisa. Samo ovo te demantuje da je daleko od toga, već spada u sami vrh.
@51 - ja to odbacujem jer smatram da nema dokaza. Vrlo jednostavno. Ne smeta mi što ljudi vjeruju u to. Njihova stvar, ali i pravo koje im nikad ne smije biti uskraćeno.
@51 - ja to odbacujem jer smatram da nema dokaza. Vrlo jednostavno. Ne smeta mi što ljudi vjeruju u to. Njihova stvar, ali i pravo koje im nikad ne smije biti uskraćeno.
-
The 51st State
- Inventar foruma

- Has thanked: 849 times
- Been thanked: 1008 times
Dokaza ima dovoljno, doduse ne znam sta ocekujes kao dokaz da ti se pruzi.
- Šabović Adis
- Forum [Bot]
Nisu to ljudi.MarlboroGold wrote: 29 Mar 2022, 14:06 Danas imaš 2 milijarde ljudi na planeti koji Muhameda smatraju apsolutnim moralnim uzorom i imaš čitave teološke škole i discipline koje su proizašle na osnovu Islama i hadisa. Samo ovo te demantuje da je daleko od toga, već spada u sami vrh.
Ne mereeee 

- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Nego?Šabović Adis wrote: 29 Mar 2022, 14:11Nisu to ljudi.MarlboroGold wrote: 29 Mar 2022, 14:06 Danas imaš 2 milijarde ljudi na planeti koji Muhameda smatraju apsolutnim moralnim uzorom i imaš čitave teološke škole i discipline koje su proizašle na osnovu Islama i hadisa. Samo ovo te demantuje da je daleko od toga, već spada u sami vrh.
- Šabović Adis
- Forum [Bot]
Nema božjeg stvora a da nije niže biće. Od boga jednak ne nastaje, pogotovu ne više nego iskljičivo niže. Čovjek nije niže biće. Po definiciji. Čovjek nije od boga, nema božji čovjek. Ako je čovjek, nije božji. Ako je božji, nije čovjek. Kontaš u čemu je trik?
Nebitno je šta je ako čovjek nije taman da ih je sedam ipo milijardi a ne tek dvije...
Ne mereeee 

- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
A to je zato što si ti reko?Šabović Adis wrote: 29 Mar 2022, 14:23Nema božjeg stvora a da nije niže biće. Od boga jednak ne nastaje, pogotovu ne više nego iskljičivo niže. Čovjek nije niže biće. Po definiciji. Čovjek nije od boga, nema božji čovjek. Ako je čovjek, nije božji. Ako je božji, nije čovjek. Kontaš u čemu je trik?
Nebitno je šta je ako čovjek nije taman da ih je sedam ipo milijardi a ne tek dvije...
Ope ti neko drma kavez
Svi mi se morete obratit