Izrael

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times
Status: Offline

Re: Izrael

Post by Taare »

spacebound wrote: 30 Mar 2022, 09:09 Gleda li insomnia ovako dzenaze i slike hiljjada i hiljada djece dok ih izraelci ubijaju po koncentracionom logoru zvanom Gaza :ovaj
Handre ga kompleksi. Ono, vidi kako se izrael brani od toliko arapa, a mi u bih nemeremo.
I onda dolazi do zaključka kako je izrael divan, bajan, krasan.
problem je što nema pojma kako i zašto je stvoren izrael. Da to zna, znao bi i to kad će biti pušten nizvodu.
Svi mi se morete obratit
Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 22827 times
Been thanked: 20915 times

Post by Masamune »

Mogu muslimani sirom svijeta dosta toga nauciti od Jevreja i to bez ikakve sumnje. Medjutim, ovo sto Izrael radi par decenija unazad je civilizacijska sramota. Cionizam je kad ikad prerastao u cisti fasizam... isti onaj oblik fasizma od kojeg su Jevreji bili zrtve u WW2.

Ovo sto rade Palestini nije opravdanje za stradanje u WW2 i price kako vise nikad tako nesto nece sebi dozvoliti.
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 849 times
Been thanked: 1008 times

Post by The 51st State »

pa mogu, 2000 godina bezzemljasi i proganjani od sviju osim muslimana, da bi istim kajlu zabili, ne vidim sta se tu ima nauciti, osim da se decepcija, laz i prevara isplati.
izrael se u sirem smislu moze smatrati i kao nejevrejski projekat iskljucivo iz razloga da bi se muslimani drzali pod konstantnom tenzijom i nacionalnim anahronim separacijskim linijama, jevreji su tu kolateralna steta.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3882 times

Post by Naseef Mushroom »

The 51st State wrote: 30 Mar 2022, 09:39 pa mogu, 2000 godina bezzemljasi i proganjani od sviju osim muslimana, da bi istim kajlu zabili, ne vidim sta se tu ima nauciti, osim da se decepcija, laz i prevara isplati.
izrael se u sirem smislu moze smatrati i kao nejevrejski projekat iskljucivo iz razloga da bi se muslimani drzali pod konstantnom tenzijom i nacionalnim anahronim separacijskim linijama, jevreji su tu kolateralna steta.
Pa slično kao što su i Hrvati kolateralna šteta u Federaciji. Kao da Europa ne bi svojoj katoličkij brači dala više prava ali mora neko biti tu da islamski entitet u srcu Europe drži pod kontrolom.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2808 times
Been thanked: 5045 times

Post by Nora Ibsenova »

MarlboroGold wrote: 30 Mar 2022, 09:36 Mogu muslimani sirom svijeta dosta toga nauciti od Jevreja i to bez ikakve sumnje. Medjutim, ovo sto Izrael radi par decenija unazad je civilizacijska sramota. Cionizam je kad ikad prerastao u cisti fasizam... isti onaj oblik fasizma od kojeg su Jevreji bili zrtve u WW2.

Ovo sto rade Palestini nije opravdanje za stradanje u WW2 i price kako vise nikad tako nesto nece sebi dozvoliti.
Pa naravno da nije opravdanje. Posebno što Palestina veze nema sa stradanjem jevreja u 2. Svjetskom.

Oni su otvoreni fašisti, Izrael je fašistička država.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

The 51st State wrote: 30 Mar 2022, 09:16
Taare wrote: 29 Mar 2022, 23:53

Nemere kod munafika i prodanih duša. Isto tako kod onih koji boluju od kompleksa niže vrijednosti.
svi setleri su legitimna meta na nelegelno okupiranim teritorijima, ne mozes podrzavati jedne, a druge hrakati po istom kriterijumu.
insomnija svrsava na jevrejske religijske tvrdnje iz kojih oni crpe legitimitet i te su mu sasvim uredu dok druge omalozava i pljuje, pa ne ide to tako.
Ne gledam ja to na taj način. Slika nikad, ama baš nikad nije crno-bijela, nego vazda ima neke sive.
Pravde radi valja kazat da nisu svi izraelci okupatori.
ima ih koji su tu od pamtivijeka. Ima i onih koji su došli u vrijeme osmanlijske vladavine palestinom.

Šta ćeš sa onima koji su tu u trećoj generaciji? Recimo, pradjed mu došo nakon prvog sv. rata.
Nažalost, imaš dovoljan broj arapa koji bi se prema jevrejima ponašali gore nego što se trenutno jevreji ponašaju prema njima.
masovno se citira jedan upitan hadis koji najavljuje genocid nad jevrejima.

Da ja imam vlast napravio bih da jedni pored drugih žive u miru.
Ništa nije vrijedno ljudskog života.
Pitaj rusku il ukrajinsku majku raskomadanog djeteta da li bi dale moskvu, odnosno kijev, samo da još jednom zagrle dijete.

Fali li šta da židov podigne hram na onom platou? Naravno da ne fali.
sam Allah kaže da se takmičimo djelima.
Rat je zadnja i najgora opcija, a ubistvo najgora moguća stvar.

Neka se svako ko vjeruje u Allaha zapita s kojim bi djelom draže ustao na sudnjem danu, ubistvom nekog jevrejskog doseljenika, ili da ga se na sudnjem danu pozove sa onaj koji je učinio da se narod izmiri i živi u blagostanju.
Dunjaluk je prolazna stanica. Nema tog ko neće umrijeti.
Dobročinstvo je ono što se traži.

Samo su dva insana koje je Allah uzeo za bliske prijatelje. Prvi je ibrahim, a.s.
Po čemu je bio poznat?
Naravno po dobročinstvu. Kaže da nije živ rob mogao proći pored njegove kuće a da ga ibrahim nije svratio na ručak.
i onda mu Allah kaže: "učinit ću da budeš ljudima uzor"
zanimljivo je ibrahimovo pitanje koje je uslijedilo, pa je rekao "i neke moje potomke?", a još zanimljiviji je Allahov odgovor gdje kaže da se Njegovo obećanje neće odnositi na zalime. Zalim je osoba koja čini zulum tj. nasilje drugima.

Sav se islam svodi na to da izgovoriš šehadet i budeš dobra osoba. Pitanje je koliko je tog islama među nama ljudima. Kad ga bude dovoljno, granice same padaju.
Svi mi se morete obratit
Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova »

Bgm Tare, neki dan Ruska majka sahranjuje dijete od 20 i kusur godina i viče neka, da nije on otišo tamo, oni bi došli ovamo da ga ubiju. Bolesna naroda ima jbg.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State »

Taare wrote: 30 Mar 2022, 09:51
The 51st State wrote: 30 Mar 2022, 09:16

svi setleri su legitimna meta na nelegelno okupiranim teritorijima, ne mozes podrzavati jedne, a druge hrakati po istom kriterijumu.
insomnija svrsava na jevrejske religijske tvrdnje iz kojih oni crpe legitimitet i te su mu sasvim uredu dok druge omalozava i pljuje, pa ne ide to tako.
Ne gledam ja to na taj način. Slika nikad, ama baš nikad nije crno-bijela, nego vazda ima neke sive.
Pravde radi valja kazat da nisu svi izraelci okupatori.
ima ih koji su tu od pamtivijeka. Ima i onih koji su došli u vrijeme osmanlijske vladavine palestinom.

Šta ćeš sa onima koji su tu u trećoj generaciji? Recimo, pradjed mu došo nakon prvog sv. rata.
Nažalost, imaš dovoljan broj arapa koji bi se prema jevrejima ponašali gore nego što se trenutno jevreji ponašaju prema njima.
masovno se citira jedan upitan hadis koji najavljuje genocid nad jevrejima.

Da ja imam vlast napravio bih da jedni pored drugih žive u miru.
Ništa nije vrijedno ljudskog života.
Pitaj rusku il ukrajinsku majku raskomadanog djeteta da li bi dale moskvu, odnosno kijev, samo da još jednom zagrle dijete.

Fali li šta da židov podigne hram na onom platou? Naravno da ne fali.
sam Allah kaže da se takmičimo djelima.
Rat je zadnja i najgora opcija, a ubistvo najgora moguća stvar.

Neka se svako ko vjeruje u Allaha zapita s kojim bi djelom draže ustao na sudnjem danu, ubistvom nekog jevrejskog doseljenika, ili da ga se na sudnjem danu pozove sa onaj koji je učinio da se narod izmiri i živi u blagostanju.
Dunjaluk je prolazna stanica. Nema tog ko neće umrijeti.
Dobročinstvo je ono što se traži.

Samo su dva insana koje je Allah uzeo za bliske prijatelje. Prvi je ibrahim, a.s.
Po čemu je bio poznat?
Naravno po dobročinstvu. Kaže da nije živ rob mogao proći pored njegove kuće a da ga ibrahim nije svratio na ručak.
i onda mu Allah kaže: "učinit ću da budeš ljudima uzor"
zanimljivo je ibrahimovo pitanje koje je uslijedilo, pa je rekao "i neke moje potomke?", a još zanimljiviji je Allahov odgovor gdje kaže da se Njegovo obećanje neće odnositi na zalime. Zalim je osoba koja čini zulum tj. nasilje drugima.

Sav se islam svodi na to da izgovoriš šehadet i budeš dobra osoba. Pitanje je koliko je tog islama među nama ljudima. Kad ga bude dovoljno, granice same padaju.
nema takvih ni milion, ostali su kao ova francuskinj, tako da ih nemam ja sta gledati nego je to cinjenica, sam izrael je i po ustavu i zakonima setlerski projekat, oni sami sebe tako definisu, nesto slicno amerikancima kad su indijance rascerivali, zapika oduzme, ko se opire rastjera i pobije,
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3882 times

Post by Naseef Mushroom »

Hajd što nema Palestina veze sa tim već i mediji svakoga tretiraju tako ko se zauzme za Palestince da je na strani Hitlera.
Već se dobro čuva argument kao as u rukavu da ako javnost bude sve više glasnija sto se tiče toga da se oni prema Palestini ponašaju kao Hitler prema njima da Hitler nije glavni krivac već da mu je jedan hodža napunio glavu da su jevreji zlo.
To se neće koristiti samo protiv Palestine već i u budućim argumentima desničarskih stranaka.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State »

Naseef Mushroom wrote: 30 Mar 2022, 09:57 Hajd što nema Palestina veze sa tim već i mediji svakoga tretiraju tako ko se zauzme za Palestince da je na strani Hitlera.
Već se dobro čuva argument kao as u rukavu da ako javnost bude sve više glasnija sto se tiče toga da se oni prema Palestini ponašaju kao Hitler prema njima da Hitler nije glavni krivac već da mu je jedan hodža napunio glavu da su jevreji zlo.
To se neće koristiti samo protiv Palestine već i u budućim argumentima desničarskih stranaka.
desnicari i izrael su u lijepoj i toploj koaliciji decenijama, ni njima nisu vise mrske ljudi koji velicaju hitlera jer su saveznici u politckom smislu, recimo glavni finansijer ovog azov bataljona/regimente u ukrajini je izraelac tj. jevrej ukrajinac.
Last edited by The 51st State on 30 Mar 2022, 10:00, edited 2 times in total.
Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova »

Naseef Mushroom wrote: 30 Mar 2022, 09:57 Hajd što nema Palestina veze sa tim već i mediji svakoga tretiraju tako ko se zauzme za Palestince da je na strani Hitlera.
Ma daj :D. Nećemo o glupim teorijama zavjera
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State »

Nora Ibsenova wrote: 30 Mar 2022, 09:59
nije teorija zavjere, pogledaj sta izrael radi recimo u industriji zabave, prakticno vrse cenzuru, najnoviji primjer je da vrse pritisak da spotify izbaci neku pjesmu od izvodjaca sto podrzava palestinu, dakle dotle je doslo. imaju blank card da rade sto hoce bez osude i sankcija.

edit.
nije pjesmu nego skroz da ga ukinu

https://www.middleeastmonitor.com/20220 ... m-spotify/
Last edited by The 51st State on 30 Mar 2022, 10:07, edited 1 time in total.
Calla
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 2773 times
Been thanked: 2209 times

Post by Calla »

Naseef Mushroom wrote: 30 Mar 2022, 09:46
The 51st State wrote: 30 Mar 2022, 09:39 pa mogu, 2000 godina bezzemljasi i proganjani od sviju osim muslimana, da bi istim kajlu zabili, ne vidim sta se tu ima nauciti, osim da se decepcija, laz i prevara isplati.
Pa slično kao što su i Hrvati kolateralna šteta u Federaciji. Kao da Europa ne bi svojoj katoličkij brači dala više prava ali mora neko biti tu da islamski entitet u srcu Europe drži pod kontrolom.
A tko to konkretno drzi Bosnu I Hercegovinu pod kontrolom.??
Je li to vise Amerika,ili Rusija,
nad ociglednom koletaralnom stetom EU ??
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova »

The 51st State wrote: 30 Mar 2022, 10:02
Nora Ibsenova wrote: 30 Mar 2022, 09:59

nije teorija zavjere, pogledaj sta izrael radi recimo u industriji zabave, prakticno vrse cenzuru, najnoviji primjer je da vrse pritisak da spotify izbaci neku pjesmu od izvodjaca sto podrzava palestinu, dakle dotle je doslo. imaju blank card da rade sto hoce bez osude i sankcija.

Ma svakako da je izraelski lobi jak, a gdje i ne bio.
Ima i mnogo jevreja i izraelaca u svijetu koji otvoreno govore protiv Izraela.

Ali da se drži argument o hodži koji je šaptao Hitleru je baš ono :D.
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State »

Nora Ibsenova wrote: 30 Mar 2022, 10:06
The 51st State wrote: 30 Mar 2022, 10:02

Ma svakako da je izraelski lobi jak, a gdje i ne bio.
Ima i mnogo jevreja i izraelaca u svijetu koji otvoreno govore protiv Izraela.

Ali da se drži argument o hodži koji je šaptao Hitleru je baš ono :D.
on to vise insomniji, a nije da nije da i izraelci ne koriste tu epizodu za svoj narativ.
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

Nora Ibsenova wrote: 30 Mar 2022, 09:53 Bgm Tare, neki dan Ruska majka sahranjuje dijete od 20 i kusur godina i viče neka, da nije on otišo tamo, oni bi došli ovamo da ga ubiju. Bolesna naroda ima jbg.
Ma naravno da ima. Mi pričamo o normalnim insanima.
The 51st State wrote: 30 Mar 2022, 09:56 nema takvih ni milion
Ti ih brojo?
I šta ako je u napadu ubio jevreja koji se čitav život borio za mir među narodima? Nažalost, većina ljudi razmišlja tako ko ti.
rezultate vidimo na terenu, kako u bosni, tako i u palestini.
Svi mi se morete obratit
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State »

Taare wrote: 30 Mar 2022, 10:08
Nora Ibsenova wrote: 30 Mar 2022, 09:53 Bgm Tare, neki dan Ruska majka sahranjuje dijete od 20 i kusur godina i viče neka, da nije on otišo tamo, oni bi došli ovamo da ga ubiju. Bolesna naroda ima jbg.
Ma naravno da ima. Mi pričamo o normalnim insanima.
The 51st State wrote: 30 Mar 2022, 09:56 nema takvih ni milion
Ti ih brojo?
I šta ako je u napadu ubio jevreja koji se čitav život borio za mir među narodima? Nažalost, većina ljudi razmišlja tako ko ti.
rezultate vidimo na terenu, kako u bosni, tako i u palestini.
pa eto prebroj ih ti, ja sam ofrlje bacio cifru.

ne znam za zrtve u tel avivu za sta su se borile i moze biti ali cisto sumnjam da su se borili za mir, ali ovi prethonid sigurno se nisu borili za mir kao pripiadnici opresivnog aparthejdskog bezbjedonosnog aparata cionisticke drzave.

tvoja prica je gora i destruktnivija, svi se satro bore za mir, a niko ne spominje pravdu i dok se tako bore, izrael vrsi i dalje etnicko ciscenje ono malo teritorije pod palestincima i vrsi apsolutnu kontrolu nad njihovim zivotima.
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

The 51st State wrote: 30 Mar 2022, 10:14 tvoja prica je
...kur'an i vjerodostojni hadis.
Doduše, i vi je znate koristit kad pričate s nekim za koga smatrate da nije upućen u neka pitanja.
aaa, muhammed(s.a.v.s.) ušao u mekku bez ispaljenog metka. aaaa, obilazio komšiju čifuta koji ga je mrzio. aaaa, hranio gladne. aaaa, on je otac demokratije.
ali kad se osamite sa svojim istomišljenicima, onda se koriste izmišljeni hadisi po kojima je poslanik poklao na stotine jevreja iz hajbera.

Kao što rekoh, vaši rezultati govore više nego dovoljno.
stotinu godina luzeri. I gdje god da ste, vazda donji. I u bosni donji. Laktaški krmčar i hercegovački gonić robova vedre i oblače u zemlji.
Majka mu stara, možeš li se na momenat zapitat da nije do vas?

Svi mi se morete obratit
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State »

Taare wrote: 30 Mar 2022, 10:28
The 51st State wrote: 30 Mar 2022, 10:14 tvoja prica je
...kur'an i vjerodostojni hadis.
Doduše, i vi je znate koristit kad pričate s nekim za koga smatrate da nije upućen u neka pitanja.
aaa, muhammed(s.a.v.s.) ušao u mekku bez ispaljenog metka. aaaa, obilazio komšiju čifuta koji ga je mrzio. aaaa, hranio gladne. aaaa, on je otac demokratije.
ali kad se osamite sa svojim istomišljenicima, onda se koriste izmišljeni hadisi po kojima je poslanik poklao na stotine jevreja iz hajbera.

Kao što rekoh, vaši rezultati govore više nego dovoljno.
stotinu godina luzeri. I gdje god da ste, vazda donji. I u bosni donji. Laktaški krmčar i hercegovački gonić robova vedre i oblače u zemlji.
Majka mu stara, možeš li se na momenat zapitat da nije do vas?

pusti ti to kompetentnijim i od mene i od tebe da tumace i primjenjuju, te ako mozes konkretan prijedlog dati kako zaustaviti povampireni fasizam u izraelu prema palestincima.
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

Jesi li pogledao video?
Svi mi se morete obratit
Post Reply

Return to “Svijet”