The 51st State wrote: 30 Mar 2022, 09:16
Taare wrote: 29 Mar 2022, 23:53
Nemere kod munafika i prodanih duša. Isto tako kod onih koji boluju od kompleksa niže vrijednosti.
svi setleri su legitimna meta na nelegelno okupiranim teritorijima, ne mozes podrzavati jedne, a druge hrakati po istom kriterijumu.
insomnija svrsava na jevrejske religijske tvrdnje iz kojih oni crpe legitimitet i te su mu sasvim uredu dok druge omalozava i pljuje, pa ne ide to tako.
Ne gledam ja to na taj način. Slika nikad, ama baš nikad nije crno-bijela, nego vazda ima neke sive.
Pravde radi valja kazat da nisu svi izraelci okupatori.
ima ih koji su tu od pamtivijeka. Ima i onih koji su došli u vrijeme osmanlijske vladavine palestinom.
Šta ćeš sa onima koji su tu u trećoj generaciji? Recimo, pradjed mu došo nakon prvog sv. rata.
Nažalost, imaš dovoljan broj arapa koji bi se prema jevrejima ponašali gore nego što se trenutno jevreji ponašaju prema njima.
masovno se citira jedan upitan hadis koji najavljuje genocid nad jevrejima.
Da ja imam vlast napravio bih da jedni pored drugih žive u miru.
Ništa nije vrijedno ljudskog života.
Pitaj rusku il ukrajinsku majku raskomadanog djeteta da li bi dale moskvu, odnosno kijev, samo da još jednom zagrle dijete.
Fali li šta da židov podigne hram na onom platou? Naravno da ne fali.
sam Allah kaže da se takmičimo djelima.
Rat je zadnja i najgora opcija, a ubistvo najgora moguća stvar.
Neka se svako ko vjeruje u Allaha zapita s kojim bi djelom draže ustao na sudnjem danu, ubistvom nekog jevrejskog doseljenika, ili da ga se na sudnjem danu pozove sa onaj koji je učinio da se narod izmiri i živi u blagostanju.
Dunjaluk je prolazna stanica. Nema tog ko neće umrijeti.
Dobročinstvo je ono što se traži.
Samo su dva insana koje je Allah uzeo za bliske prijatelje. Prvi je ibrahim, a.s.
Po čemu je bio poznat?
Naravno po dobročinstvu. Kaže da nije živ rob mogao proći pored njegove kuće a da ga ibrahim nije svratio na ručak.
i onda mu Allah kaže: "učinit ću da budeš ljudima uzor"
zanimljivo je ibrahimovo pitanje koje je uslijedilo, pa je rekao "i neke moje potomke?", a još zanimljiviji je Allahov odgovor gdje kaže da se Njegovo obećanje neće odnositi na zalime. Zalim je osoba koja čini zulum tj. nasilje drugima.
Sav se islam svodi na to da izgovoriš šehadet i budeš dobra osoba. Pitanje je koliko je tog islama među nama ljudima. Kad ga bude dovoljno, granice same padaju.