Izrael

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times
Status: Offline

Re: Izrael

Post by Taare »

Naravno da nisi.
Svi mi se morete obratit
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 849 times
Been thanked: 1008 times

Post by The 51st State »

pa dobro nisam, nikad nisam ni tvrdio da jesam, sta to mijenja sustinski vezano za ovo sto govorim?
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

Puno toga.
Svi mi se morete obratit
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State »

kao npr.?
Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 22755 times
Been thanked: 20838 times

Post by Masamune »

Tekfire se mumini međusobno.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14408 times
Been thanked: 24190 times

Post by Fuddo »

The 51st State wrote: 30 Mar 2022, 10:30
Taare wrote: 30 Mar 2022, 10:28
...kur'an i vjerodostojni hadis.
Doduše, i vi je znate koristit kad pričate s nekim za koga smatrate da nije upućen u neka pitanja.
aaa, muhammed(s.a.v.s.) ušao u mekku bez ispaljenog metka. aaaa, obilazio komšiju čifuta koji ga je mrzio. aaaa, hranio gladne. aaaa, on je otac demokratije.
ali kad se osamite sa svojim istomišljenicima, onda se koriste izmišljeni hadisi po kojima je poslanik poklao na stotine jevreja iz hajbera.

Kao što rekoh, vaši rezultati govore više nego dovoljno.
stotinu godina luzeri. I gdje god da ste, vazda donji. I u bosni donji. Laktaški krmčar i hercegovački gonić robova vedre i oblače u zemlji.
Majka mu stara, možeš li se na momenat zapitat da nije do vas?

pusti ti to kompetentnijim i od mene i od tebe da tumace i primjenjuju, te ako mozes konkretan prijedlog dati kako zaustaviti povampireni fasizam u izraelu prema palestincima.
Nikako.
Imaju atomsku, mores usima klimat.
Dozvolite da se obratimo
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

Kao naprimjer to da je do nas. Nisu nama krivi amerika i izrael što smo zaostali, nepismeni, korumpirani, loši roditelji, loša djeca, bludnici, kamatari, prevaranti i sl.
Kad sebe promijenimo, Allah će promijeniti naše stanje. Sve dok se ne promijenimo, bićemo donji.
Sve dok na jednoj obali sjedi šejk koji kaki u zlatnu šolju, kupuje njukasl i salvadora mundija za stotine miliona, a na drugoj obali, dakle prekoputa, malac zove šejha i pita hoće li se priznati njegov post koji posti bez sehura i iftara jer nema šta da jede.

Nisu amer i židov ti koji tuku jemensku sirotinju, nego "pravovjerna braća" iz arabije.
Nije došao šimo da me pljačka u federaciji, nego fadil i suljo i meho i "sunce iz banovića".
Nisu džon i šlomo ti koji na robiju tjeraju bivšeg borca koji je oborio dva metra drva da prehrani djecu, nego muje.
Svi mi se morete obratit
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State »

Fuddo wrote: 30 Mar 2022, 11:15
The 51st State wrote: 30 Mar 2022, 10:30

pusti ti to kompetentnijim i od mene i od tebe da tumace i primjenjuju, te ako mozes konkretan prijedlog dati kako zaustaviti povampireni fasizam u izraelu prema palestincima.
Nikako.
svjestan sam tog ali nije samo to, vi im drzite guzove primarno, palestinci protiv sebe imaju usa i izrael skupa.
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State »

Taare wrote: 30 Mar 2022, 11:20 Kao naprimjer to da je do nas. Nisu nama krivi amerika i izrael što smo zaostali, nepismeni, korumpirani, loši roditelji, loša djeca, bludnici, kamatari, prevaranti i sl.
Kad sebe promijenimo, Allah će promijeniti naše stanje. Sve dok se ne promijenimo, bićemo donji.
Sve dok na jednoj obali sjedi šejk koji kaki u zlatnu šolju, kupuje njukasl i salvadora mundija za stotine miliona, a na drugoj obali, dakle prekoputa, malac zove šejha i pita hoće li se priznati njegov post koji posti bez sehura i iftara jer nema šta da jede.

Nisu amer i židov ti koji tuku jemensku sirotinju, nego "pravovjerna braća" iz arabije.
Nije došao šimo da me pljačka u federaciji, nego fadil i suljo i meho i "sunce iz banovića".
Nisu džon i šlomo ti koji na robiju tjeraju bivšeg borca koji je oborio dva metra drva da prehrani djecu, nego muje.
sve je to tacno ali ide na jednu stranu, a ovo o cemu ja pricam na drugu stranu.
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

Jedan slučaj iz mog okruženja. Zovem brata, javlja se sa njive i kaže - evo, prepirem se sa materom. Kupio neki sjemenki krompir koji se sije cijeli, a mati hoće da polovim.
Brat koji drži beš vakat.
Znaš šta sam mu odgovorio? Ne sikiraj mater. Staro. Tvrdoglavo. Zar da osobu koja je jednom nogom u grobu sikiraš zbog metra krompira? Nikad u životu.
rekao sam mu da posluša mater, a ja ću mu nadoknaditi sve što ne rodi.
Jer, ako je dženet pod majčinim nogama, a ti je poslušaš u ime Allaha, ne da će ti Allah dati da rodi, nego će preroditi.
Svi mi se morete obratit
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State »

to su bazicne stvari i lijepo je od toga kretati, a recimo konkretno za palestince jedno od moji razmisljanja sta bi njima bilo u najboljem interesu je da u potpunosti odustanu od palestine i traze punu integraciju u izraelsku drzavu, samo sto to jevreji nece nikad prihvatiti i to govori o samoj sustini i namjerama iste.
Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3945 times
Been thanked: 7296 times

Post by Matan »

The 51st State wrote: 30 Mar 2022, 11:31 to su bazicne stvari i lijepo je od toga kretati, a recimo konkretno za palestince jedno od moji razmisljanja sta bi njima bilo u najboljem interesu je da u potpunosti odustanu od palestine i traze punu integraciju u izraelsku drzavu, samo sto to jevreji nece nikad prihvatiti i to govori o samoj sustini i namjerama iste.
Pa sto se onda ne uklope u neku drugu susjednu drzavu..
ako ne moze sa Izraelom..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State »

Matan wrote: 30 Mar 2022, 11:36
The 51st State wrote: 30 Mar 2022, 11:31 to su bazicne stvari i lijepo je od toga kretati, a recimo konkretno za palestince jedno od moji razmisljanja sta bi njima bilo u najboljem interesu je da u potpunosti odustanu od palestine i traze punu integraciju u izraelsku drzavu, samo sto to jevreji nece nikad prihvatiti i to govori o samoj sustini i namjerama iste.
genije, ti bi ih protjero jeli to, samo zato sto bi puna integracija palestinaca obesmislilo aparthejdsu drzavu,

eto ti fufe mozgova sa kojim se palestinci moraju boriti.
Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan »

The 51st State wrote: 30 Mar 2022, 11:37
Matan wrote: 30 Mar 2022, 11:36

genije, ti bi ih protjero jeli to, samo zato sto bi obesmislilo aparthejdsu drzavu,
Ne, ne kontas..
ne znam tacno situaciju..
ali ako 70 godina, tjeraju nesto sto nema sanse, onda sto ne probaju nesto drugo..
sam si naveo da se uklope u Izrael.i to ne bi bilo lose, nesto ko federacija kod nas..
bolje sve, nego ovako..
Matan
Sila nečista
Sila nečista

Post by Matan »

Evo ti primjer kod nas..
svi hrle u EU..ujedinjuju se, da bi se bolje zivjelo..
sto bi ratovali, kad moze drugacije..
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State »

Matan wrote: 30 Mar 2022, 11:40
The 51st State wrote: 30 Mar 2022, 11:37

genije, ti bi ih protjero jeli to, samo zato sto bi obesmislilo aparthejdsu drzavu,
Ne, ne kontas..
ne znam tacno situaciju..
ali ako 70 godina, tjeraju nesto sto nema sanse, onda sto ne probaju nesto drugo..
sam si naveo da se uklope u Izrael.i to ne bi bilo lose, nesto ko federacija kod nas..
bolje sve, nego ovako..
ne zeli izrael to, bilo bi lapo lapo. mislim ne daju im drzavu, nece ni to, palestinci isto sami ne znaju kud gone, mrcvarenje se nastavlja.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

The 51st State wrote: 30 Mar 2022, 11:20
Fuddo wrote: 30 Mar 2022, 11:15

Nikako.
svjestan sam tog ali nije samo to, vi im drzite guzove primarno, palestinci protiv sebe imaju usa i izrael skupa.
Nemaju oni usa protiv sebe, dobar dio ih zivi ovdje, bas kao i jevreja. Njihov problem je nerjesiv u datim okolnostima.
Potrefili su se na parcetu zemlje u pogresno vrijeme.
Ovi sto ih kao podrzavaju, ne mogu ni sami sebi pomoci, tako da, najebali su.
Dozvolite da se obratimo
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by The 51st State »

Fuddo wrote: 30 Mar 2022, 12:05
The 51st State wrote: 30 Mar 2022, 11:20

Nemaju oni usa protiv sebe, dobar dio ih zivi ovdje, bas kao i jevreja. Njihov problem je nerjesiv u datim okolnostima.
Upravo ta verbalna akrobatika je protiv njih, nema jasne pozicije USA osim da je bezbjednosti izraela primarni nacionalni intereste.
dakle, obicno politicko licemjerstvo zapakavano u toboznju komplikaciju, a medjuvremnu vojno, tehnolosko, diplomatski, ekonomski u potpunosti stojite iza svega sto izrael radi.
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

The 51st State wrote: 30 Mar 2022, 11:21 sve je to tacno ali ide na jednu stranu, a ovo o cemu ja pricam na drugu stranu.
Pa taj način razmišljanja doveo nas je dotle da se žalimo po društvenim mrežama.
za više definitivno nismo.
Svi mi se morete obratit
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

The 51st State wrote: 30 Mar 2022, 12:07
Fuddo wrote: 30 Mar 2022, 12:05

Upravo ta verbalna akrobatika je protiv njih, nema jasne pozicije USA osim da je bezbjednosti izraela primarni nacionalni intereste.
dakle, obicno politicko licemjerstvo zapakavano u toboznju komplikaciju, a medjuvremnu vojno, tehnolosko, diplomatski, ekonomski u potpunosti stojite iza svega sto izrael radi.
Ne ide im u korist ni kad neka zaosinuta budala zabije avion u americki neboder, oni podignu papuce u zrak i lupetaju po americkoj zastavi i uzvikuju smrt infidelima.
Pa de, budi realan.
Dozvolite da se obratimo
Post Reply

Return to “Svijet”