Hrvatska - aktuelnosti

Dešavanja u regionu.

Moderator: Krokodil Behko

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4013 times
Been thanked: 3687 times
Status: Offline

Re: Širi se objava škole koja ima ženski i muški kutak. Za učenice piše: "Čisti, peglaj"

Post by Naseef Mushroom »

Oni i ne pokušavaju vise da glume da su žene :D.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 15099 times
Been thanked: 14876 times

Re: Širi se objava škole koja ima ženski i muški kutak. Za učenice piše: "Čisti, peglaj"

Post by Dori »

insomnia wrote: 30 Mar 2022, 17:08
Dori wrote: 30 Mar 2022, 17:01

:fajt

Jače od fudbalera stotinu puta…One ružno pogledaš oni se valjaju po travi….

Image
Odvadi malo
Pa zar nisu fudbaleri placke? Hajde sad stvarno….

”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Dori »

Naseef Mushroom wrote: 30 Mar 2022, 17:08
Dori wrote: 30 Mar 2022, 16:42

Ne znam imaš li ti djece, ali kako bi ti reagovao da ti cerka vidi kako djeca igraju fudbal, želi s njima, ali joj ne dozvoljavaju jer je žensko?
Pusti sad istok, zapad gluposti…..Eto kao roditelj da ti neko ograniči dijete nečim sto može da radi, ali mu neko ne dozvoljava?
Pa bilo je u školi gdje je mi je kćerka išla fudbal samo za dječake. Nije je fudbal interesovao ali da je htjela ne bi mogla igrati. Sada bi mogli ona i ja kukati i kriviti školu ili bi se mogli informisati da za ženski fudbal u BiH postoji i reprezentacija i premier liga i da trenirati može na drugim mjestima

Tako i ovdje, dosta cancelovanja samo zato jer je neka polovnjača koja ne radi ni ženske ni muške ni zajedničke poslove pa od dosade i viška vremena slika okolo i traži dlaku u jajetu.
Ali da je recimo htjela i pokazala želju, ne bi bilo fer da nema tu mogućnost….Sport kao i svi drugi…
Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 1936 times
Been thanked: 2121 times

Post by Šabović Adis »

Dori wrote: 30 Mar 2022, 17:22
insomnia wrote: 30 Mar 2022, 17:08
Odvadi malo
Pa zar nisu fudbaleri placke? Hajde sad stvarno….

Image
Ne mereeee 👉👌
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22050 times
Been thanked: 20105 times

Post by Masamune »

Dori wrote: 30 Mar 2022, 17:05
MarlboroGold wrote: 30 Mar 2022, 17:03 Igrao sam se i ja sa barbikama kod rodice kao dijete. Otkidao sam barbikama glave i glumio da su autići
:D.

Ja sam burazu krala neko policijsko auto…Na baterije bio. Sa svjetlima i svim…. :julia
Ono u vezi djece što si spomenula viđam i ja također i to sve više. Ono što se da primijetiti jeste da su roditelji mnogo strožiji prema dječacima po pitanju toga nego prema curicama. Ako se curica igra sa autićima, puškama i slično rijetko sam viđao neke reakcije, a jel dječak uzeo lutku u ruke odmah ostavi to to je za curice. S druge strane nisam ni fan onog ekstremno liberalnog ubijanja djece u pojam u smislu igraj se sa čime hoćeš i guranja dječaka da se igraju i sa lutkama, pa onda dječak uzme lutke i samo se sa lutkama igra. Koliko god da djeca ne razumiju u tim godinama ono što mi razumijemo riskiraš da dijete zbog toga sutra pred drugom djecom bude predmet šprdnje, a to ne podnose sva djeca isto. Tako da... ne mogu biti pametan.

U mojoj raji kao dijete su i curice igrale fudbal tako da to nikad nije bio neki problem.
Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare »

Dori wrote: 30 Mar 2022, 16:23 Sad sam se sjetila scene iz igraonice prije nekoliko godina. Došli na odmor, ja otišla sa malim u igraonu. Znaci ovdje sva djeca imaju sve igračke u vrticu i sami biraju šta će se igrati. Nema podjele lutke/autići, mada na kraju ipak tako bude :D.
Ali….Otišli mi u tu igraonu, mom malom bilo možda 2-3 godine. Trcao okolo, sve ispitao, spuštao se niz tobogane i nasje neku kuću za lutke koja ima lift. I njemu zanimljiv taj lift, stavi stvari u njega, vozi ih gore, dole.
Prilazi mu neki veći malac i kao “šta se ti igraš s tim, to je za curice?!”
Ovaj moj ga gleda, ništa mu nije jasno.
Gledam ja njih, pitam malog otkud mu ideja da je to samo za curice i da se dječaci ne mogu igrati s tim? Eto kao ne mogu!
Pa reko je li to znaci da se curice ne mogu igrati lopte s vama?
Kaže da?! :sok Heeeej! Dijete od 5-6 godina.
Mama njegova samo sjedi sa strane i sluša….Ja se raspravljala sa djetetom pola sata o “muško/ženskim” igračima.
Pa u šta će to izrasti kad to već tako malo ne dozvoljava sekama da igraju lopte ili diraju “njihove” autice?!
Nalupati i njega i mater i sve one koji ga to uče.
Došla iz igraonu ljuta k’o pas! Moji se samo smiju. Pa kao to ti je kod nas normalno…..
Hvala bogu pa si šljegla u švedsku.
Svi mi se morete obratit
Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Dori »

Taare wrote: 30 Mar 2022, 18:05
Dori wrote: 30 Mar 2022, 16:23 Sad sam se sjetila scene iz igraonice prije nekoliko godina. Došli na odmor, ja otišla sa malim u igraonu. Znaci ovdje sva djeca imaju sve igračke u vrticu i sami biraju šta će se igrati. Nema podjele lutke/autići, mada na kraju ipak tako bude :D.
Ali….Otišli mi u tu igraonu, mom malom bilo možda 2-3 godine. Trcao okolo, sve ispitao, spuštao se niz tobogane i nasje neku kuću za lutke koja ima lift. I njemu zanimljiv taj lift, stavi stvari u njega, vozi ih gore, dole.
Prilazi mu neki veći malac i kao “šta se ti igraš s tim, to je za curice?!”
Ovaj moj ga gleda, ništa mu nije jasno.
Gledam ja njih, pitam malog otkud mu ideja da je to samo za curice i da se dječaci ne mogu igrati s tim? Eto kao ne mogu!
Pa reko je li to znaci da se curice ne mogu igrati lopte s vama?
Kaže da?! :sok Heeeej! Dijete od 5-6 godina.
Mama njegova samo sjedi sa strane i sluša….Ja se raspravljala sa djetetom pola sata o “muško/ženskim” igračima.
Pa u šta će to izrasti kad to već tako malo ne dozvoljava sekama da igraju lopte ili diraju “njihove” autice?!
Nalupati i njega i mater i sve one koji ga to uče.
Došla iz igraonu ljuta k’o pas! Moji se samo smiju. Pa kao to ti je kod nas normalno…..
Hvala bogu pa si šljegla u švedsku.
Bila sam ja ista i u Bosni….Nema veze gdje sam. Friska sam ja još u Švedskoj….
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

S hajrom. Samo se ne vraćaj.
Svi mi se morete obratit
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune »

Dori wrote: 30 Mar 2022, 17:22
A dobro sad... većina toga jeste da oštete drugi tim, pa se služe svime i svačim. Puno je glume, ali tako je kako je.
Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Dori »

Taare wrote: 30 Mar 2022, 18:09 S hajrom. Samo se ne vraćaj.
A i ti ne dolazi….Imamo već previše takvih ;)
harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 164 times
Been thanked: 362 times

Post by harlekin »

Znao sam ja kad je onaj brko na euroviziji pobijedio da ce bit problema,i jbm li ga ja jos ne znam jel ono zensko il musko i u biti smijel se to pitat ikako vise.
I jel jos dozvoljeno obratit se nekom s gospodjo il se moze robije dobit za to?
Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 1936 times
Been thanked: 2121 times

Post by Šabović Adis »

Ako ti je bitno jel muško il žensko onda pitaj.
Ne mereeee 👉👌
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

Aman, smeta muški i ženski kutak. Pa šta su ako ne muška i ženska djeca? Da nisu dvospolci il elijeni?
il kad kaže da igra fudbal :grana zemljo arabijo :rol
Samo da metne nos tam đe joj se govori nemoj.
Pa da igraju muški protiv ženskog tima, nakantali bi ih muškarci 50:0
I ono hoće u muški tim :rol
Hoćeš da smetaš? Haj biži.
Hoćeš da se miješaš? Ok, dođi kod mene pa uzhašovi jednu parcelu, il kad bude vakat da se radi mjenjač na traktoru, dođi pa uradi.
Isto tako, ima dovoljno drva za cijepanje.
Et, bujrum koja hoće. Dođite i dokažite tu ravnopravnost.
Svi mi se morete obratit
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

Dori wrote: 30 Mar 2022, 18:15
Taare wrote: 30 Mar 2022, 18:09 S hajrom. Samo se ne vraćaj.
Nikad u životu. Šveđane i švedsku mrzim na slici a kamoli uživo.
obični ljigavci.
Svi mi se morete obratit
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

Beni wrote: 30 Mar 2022, 17:13stae ovo
Novo normalno. Jedva prosjecan plivac promjeni spol i pomete u zenskoj kategoriji
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Dori »

Taare wrote: 30 Mar 2022, 18:21
Dori wrote: 30 Mar 2022, 18:15

Nikad u životu. Šveđane i švedsku mrzim na slici a kamoli uživo.
obični ljigavci.
Mislila sam na Bosnu….
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune »

Pa da bi nakantali zna svaka osoba, ali nije u tome poenta. Ne treba braniti i po defaultu osuđivati ako i djevojke hoće s njima da igraju fudbal, a s druge strane oni to ne odbijaju.

Ako već spominjate profesionalni nivo pa bio je slučaj u Americi... U15 muška ekipa Dallasa je igrala protiv najbolje američke ženske reprezentacije u historiji. Rezultat je bio 5:2 za dječake U15 ekipe.
Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Dori »

Taare wrote: 30 Mar 2022, 18:20 Aman, smeta muški i ženski kutak. Pa šta su ako ne muška i ženska djeca? Da nisu dvospolci il elijeni?
il kad kaže da igra fudbal :grana zemljo arabijo :rol
Samo da metne nos tam đe joj se govori nemoj.
Pa da igraju muški protiv ženskog tima, nakantali bi ih muškarci 50:0
I ono hoće u muški tim :rol
Hoćeš da smetaš? Haj biži.
Hoćeš da se miješaš? Ok, dođi kod mene pa uzhašovi jednu parcelu, il kad bude vakat da se radi mjenjač na traktoru, dođi pa uradi.
Isto tako, ima dovoljno drva za cijepanje.
Et, bujrum koja hoće. Dođite i dokažite tu ravnopravnost.
Smeta svrstavanje u torove od malih nogu….Ako ti to uopste možeš skontati….

Ja bez problema sarafam, kosim travu, mijenjam gume na autu. Ništa mi ne fali. Muž isto tako sam sebi pegla košulje kad mu trebaju ili pravi nam večeru….Nema toga sto ja ili on nećemo i ne možemo….
I svoje dijete ću naučiti da uvijek može preživjeti sam bez ičije pomoći. Nema tu “ženskih” poslova. Ništa mu neće škoditi da zna sve. Kao sto sam i ja milion stvari naučila….
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune »

Kod profesionalnog nivoa žene i muškarci u fudbalu neće nikad igrati zajedno jer tržište sve diktira. Milijarde se vrte u muškom fudbalu i on se gleda širom planete. Ženski rijetko ko prati. Sve je do gledanosti i atraktivnosti sporta, a što generiše prihod.
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

Dori wrote: 30 Mar 2022, 18:22 Mislila sam na Bosnu….
Ne sekiraj se. U bosni dovoljno ispravnih koji ne nasjedaju na te gluposti.
tatabrada radi vrhunski poso. Usput, topla preporuka.
Uostalom, ja sa ovakvim razmišljanjem itekako pašem u bih, a ti jok.

Uostalom, dođi u bih pa nekoj tradicionalnoj hanifi pojasni da bi joj se sin trebo igrati sa lutkama.
Pa kad te ošarafi, ko zvijezda bi bježala u svoju sverige.
Svi mi se morete obratit
Post Reply

Return to “EX YU”