Ukrajina
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10348 times
- Been thanked: 17668 times
- Status: Offline
Re: Ukrajina
Brige i trovanje. Neprepoznatljiv covjek.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2908 times
- Been thanked: 9160 times
1. Bosnu i Ukrajinu ne mozes nikako poredi. Kada pricamo o podrsci zapada i EU a pricamo o tome.Naseef Mushroom wrote: 30 Mar 2022, 14:55Svrha je da smo ovo sve doživjeli kroz Bosnu i Hercegovinu, evo čak i ovaj video kojeg je neko postavio prije 8 GODINA ima zanimljiv nazivDuminjo wrote: 30 Mar 2022, 10:47
Na tvoju zalost, Ukrajina i Zelenski su na skoro svim medijima i desavanjima u prvom planu. Oskarovci, glumci i ova dodjela je bukvalno u fus noti.
I sto se tice Ukrajine i Zelenskom, ne mozes nikako dokazati kako je zapad licemjeran, bez obzira koliko pokusavao. Bar za sada..
I nije Ukrajina imala 15 minuta, kako ti kazes, "slave" vec više od mjesec dana svijet bukvalno iz dana u dan bruji o istima..
Tako da se ne desava nista od onoga sto si pisao i sto ponavljas. Ponavljati neistine mozes, na tvoju dusu.. Samo ne znam koja je svrha
Svrha je da znam historiju broda Titanik a vi gledate film i govorite "Nikad se ne zna, možda brod ne udari u ledeni brijeg".
Evo kako izgleda dobit će i Ukrajina svoju genocidnu tvorevinu, Lugansk i Donjeck.
2. Ako ukrajinci dobiju genocidne tvorevine, sami su krivi..
Ukrajinci imaju svu podrsku zapada, imaju boga oca i imaju sigurno 5 miliona vojno sposobnih. Samo je do njih i nikoga više. Kod nas, znamo to svi, ne da nije bilo slicno tome nego nije bilo ni blizu..
- Calla
- Legenda foruma

- Has thanked: 3063 times
- Been thanked: 2649 times
gdje mu se I koza ogulilaa.
Na svu srecu kolicina otrova bi mala,
prode sa simptomima kao kroz nekakvo upozorenje.
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Ma ko zna o cemu se tu radi. Danas pise ko sta hoce nije uopste bitno da li je istina ili ne. Samo nastave dalje

Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Šabović Adis
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 1936 times
- Been thanked: 2122 times
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14890 times
- Been thanked: 25547 times
Jesu, nisu samo ambasadora, i borbeni avion su srusili.
Zajebani su Tarkani.
Zajebani su Tarkani.
Dozvolite da se obratimo
- ironman
- sirius

- Has thanked: 27967 times
- Been thanked: 28822 times
Iscudjavanja za Lugansk i Donjeck ili Krim.
Neumjesno skroz ako se imalo razmisli.
Ukrajina ima najbaksuznije koordinate na planeti plus istoriju u zajednickoj drzavi,proruske predjednike i uz sve to rusiju koja na nju gleda kao mi na svoj dnevni boravak. AKo nakon ovoga Europa ne progleda i ne okrene se drugim izvorima plina te dopusti rusiji da se vrati u igru onda zasluzuje nuklearni rat,jer rusi odustati nece.Za 20 ili 50 godina ce pokrenuti talasanje opet(preslika srbije i osvete ne znam kome vise koja traje evo haman 650 godina).
S druge strane europljani nikad nisu bili ujedinjeniji i reagovali brze ..kao da im je zazvonila 1938..a sam sam jednom citirao putlera nakon sto sam procitao njegovu izjavu da je vakcina protiv nacizma u Europi popustila,samo sto sam pogrijesio ne znajuci da ce on zapravo pokusati zajahati Europu na krilima neonacista u francuskoj,madjarskoj a Ukrajinu napasti da se bori protiv nevidljivog neprijatelja.
Tako da Lugansk i Donjeck koji su izgubljeni jos u periodu 09/14 nisu faktor koji bi sprecavao Ukrajinu da ovo okonca mirovnim sporazumom koji bi nalozio totalno povlacenje orka ..
Ja licno ne vjerujem u sporazum i da ce ovo zavrsiti tako brzo. Kako ce se to implicirati na nas ovdje?
Valja bit oprezan ali mislim da je ona neposredna opasnost prosla i prije nego je pocela..moze doci do necega samo ako tamo pukne skroz a onda zaista nece ni biti bitno jer niko nece biti miran ni ovdje ni u Parisu ili Briselu..
Onaj Behkov scenario Mad MAx svi dijelovi
Neumjesno skroz ako se imalo razmisli.
Ukrajina ima najbaksuznije koordinate na planeti plus istoriju u zajednickoj drzavi,proruske predjednike i uz sve to rusiju koja na nju gleda kao mi na svoj dnevni boravak. AKo nakon ovoga Europa ne progleda i ne okrene se drugim izvorima plina te dopusti rusiji da se vrati u igru onda zasluzuje nuklearni rat,jer rusi odustati nece.Za 20 ili 50 godina ce pokrenuti talasanje opet(preslika srbije i osvete ne znam kome vise koja traje evo haman 650 godina).
S druge strane europljani nikad nisu bili ujedinjeniji i reagovali brze ..kao da im je zazvonila 1938..a sam sam jednom citirao putlera nakon sto sam procitao njegovu izjavu da je vakcina protiv nacizma u Europi popustila,samo sto sam pogrijesio ne znajuci da ce on zapravo pokusati zajahati Europu na krilima neonacista u francuskoj,madjarskoj a Ukrajinu napasti da se bori protiv nevidljivog neprijatelja.
Tako da Lugansk i Donjeck koji su izgubljeni jos u periodu 09/14 nisu faktor koji bi sprecavao Ukrajinu da ovo okonca mirovnim sporazumom koji bi nalozio totalno povlacenje orka ..
Ja licno ne vjerujem u sporazum i da ce ovo zavrsiti tako brzo. Kako ce se to implicirati na nas ovdje?
Valja bit oprezan ali mislim da je ona neposredna opasnost prosla i prije nego je pocela..moze doci do necega samo ako tamo pukne skroz a onda zaista nece ni biti bitno jer niko nece biti miran ni ovdje ni u Parisu ili Briselu..
Onaj Behkov scenario Mad MAx svi dijelovi
dream of spring...
- ironman
- sirius

Ode u nebo,ukrajinsko,kako pogubljeno trce..ne znaju jel Bayraktar ili sta ..
Dronovi su oruzje koje udara i kad nije tu.
Posiljka iz Njemacke ,pise 300 mil eura ..
dream of spring...
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4643 times
- Been thanked: 3686 times
Ko pamravi, ti jarca.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
- ironman
- sirius

- ironman
- sirius

Dzhokhar Dudayev: "Russia always offers negotiations when it's hard for it, when plans are falling apart in order to buy time, tighten up strength, correct mistakes, find a weak spot, and then strike with renewed force!"
dream of spring...
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3958 times
- Been thanked: 2981 times
sta veli ovaj ahbab
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- insomnia
- Rđav kurac

Upravo sada to rade u Ukrajini. Nakon sto su ispusili prvobitno zacrtano zbog potpuno pogresnih ocekivanja sad se moraju konsolidovati. Onda ce da bude zajebano
- insomnia
- Rđav kurac

Kaze da Rusi uvijek pocnu pregovarati kad im ne ide po planu. Onda se preorganiziju pa navale
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3958 times
- Been thanked: 2981 times
pa i cetalji su za mir,ako neide ....
zahvaljujem gospodine ....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10482 times
- Been thanked: 12345 times
- Status: Online
ironman wrote: 30 Mar 2022, 17:10 AKo nakon ovoga Europa ne progleda i ne okrene se drugim izvorima plina te dopusti rusiji da se vrati u igru onda zasluzuje nuklearni rat,jer rusi odustati nece.
Već dovoljno puta je rečeno, ušli smo u novu epohu. Nema povratka, na ruske energente. Nijemci su potpislai s Katarom višegodišnji ugovor, postojeći gasovodi koji nisu ruski, povećavaju kapacitet, a gradiće se i novi.
Sve su ovo radnje, koje se ne pokreću zbog nekog modnog trenda, ovog ljeta, nego se ide dugoročno.
EU ima plan da do kraja godine, smanji narudžbe iz Rusije, za 2/3 i to je dovoljno za kolaps njihovog izvoza.
Bitno je i to, da su svi znali, ali su nekako trpili te Ruse, sve dok nisu napravili potez viška, pa su svi odmah reagirali. Nestvarno djeliju da se najveći dio svjetskih kompanija, već povukao iz Rusije.
Rusi tek trebaju shvatiti, koliko su mali, nebitni i zaostali, u svjetskoj ekonomiji, kad mi jedan McDonalds tek tako stavi katanac, na stotine i stotine svojih restorana u Rusiji.
- Shadow
- Svemirka

- Has thanked: 25632 times
- Been thanked: 28684 times
- Shadow
- Svemirka

- Shadow
- Svemirka

- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10482 times
- Been thanked: 12345 times
- Status: Online
Ništa ne ukazuje, niti na smirivanje rata, niti na ublažavanje sankcija, čak se pooštravaju, a u Ukrajinu se šalje još para i oružja
19:45 I dalje traju žestoke borbe oko Kijeva, javlja CNN. Kod Irpina, gradića kod Kijeva, kojeg su prije nekoliko dana oslobodile ukrajinske snage, granatiranje je konstantno.
19:30 Velika Britanija uvodi nove sankcije za ruske oligarhe. Naime, objavljeni su novi zakoni kojima je cilj spriječiti pristup ruskim oligarsima britanskim avionima i pomorskim tehničkim uslugama, javlja BBC.
19:25 Slovenski premijer Janez Janša izjavio je u srijedu da podržava slanje protivraketnog sistema S-300 u Ukrajinu.
"Da, podržavam ovo jer je ovo oprema koja je Ukrajini najpotrebnija", rekao je za CNN, ali je dodao: "Ne želim puno govoriti o tome što im dajemo."
19:25 Ruski predsjednik Vladimir Putin razgovarao je telefonom u srijedu s njemačkim kancelarom Olafom Scholzom. Prema informacijama agencije AFP, koja se poziva na službeni Berlin, Putin je Scholzu navodno rekao da Nijemci mogu nastaviti plaćati ruski plin u eurima. Ta vijest je u suprotnosti s ranijim saopćenjem Kremlja o istome razgovoru, u kojem se navodi da je Putin Scholzu "objasnio" rusku odluku da naplaćuje plin u rubljima te da su se njih dvojica dogovorili da će stručnjaci iz obiju zemalja dodatno razgovarati o tome.
"Ističe se da donesena odluka ne bi trebala dovesti do pogoršanja ugovornih uvjeta za europske kompanije koje uvoze ruski plin. Dogovoreno je će stručnjaci dviju zemalja dodatno porazgovarati o tom pitanju, navodi se u saopćenju iz Kremlja.
19:15 Portparol ruskog ministarstva obrane, general bojnik Igor Konašenkov rekao je da je u toku "planirano regrupiranje trupa" oko Kijeva i Černihiva.
19:09 SAD će Ukrajini dati novih 500 miliona dolara pomoći Ukrajini, rekao je američki predsjednik Joe Biden ukrajinskom kolegi Volodimiru Zelenskom. Dvojica su lidera razgovarala gotovo sat vremena o vojnoj, humanitarnoj i ekonomskoj pomoći koju SAD može pružiti Ukrajini.
19:00 Slovačka je naredila ruskoj ambasadi da smanji broj osoblja za 35, kazao je u srijedu portparol ministarstva vanjskih poslova, navodeći kao razlog neprihvatljivu aktivnost još jednog ruskog diplomate.
Cilj te odluke je "utvrditi maksimalan broj nositelja diplomatskih pasoša i njihovih obitelji u ruskoj misiji", rekao je Juraj Tomaga u saopćenju.
Ovom najnovijom odlukom slovačke vlade se broj osoblja u ruskom veleposlanstvu smanjuje za polovicu.