Fuj
HDZ i hrvatsko nacionalno pitanje u BiH
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
- Status: Offline
Re: HDZ predložio zakon kojim bi se i u ličnu kartu upisivala pripadnost konstitutivnom narodu
Svi mi se morete obratit
- Taare
- greatest

Re: HDZ predložio zakon kojim bi se i u ličnu kartu upisivala pripadnost konstitutivnom narodu
Prestani s tom huškačkom politikom
Svi mi se morete obratit
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6707 times
A ono niko ih ne tjera, a ako i "tjera" to su njihovi sto vedre i oblace
Samo sabura
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14424 times
- Been thanked: 24257 times
Ma bas me briga
Nek rade sta hoce
Svakako cemo morat sve zboNbardovat
Dozvolite da se obratimo
- Taare
- greatest

Samo preko mene mrtva
Kako sam pročitao ono naučno dokazano istraživanje koje kaže da smo jedan narod, bh "hrvati" su mi postali dragi
Izmanipulisana braća koju su zaveli hr misionari i ubijedili ih da su hrvati.
Nema nas toliko da si možemo dopustit taj luksuz da se svađamo.
Je l lijanović još uvijek politički aktivan? Ako jes, glasam za njega.
Svi mi se morete obratit
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Naravno da smo isti narod, to uopste nije tesko dokazat.Taare wrote: 07 Apr 2022, 23:51Samo preko mene mrtvaFuddo wrote: 07 Apr 2022, 23:46
Ma bas me briga
Nek rade sta hoce
Svakako cemo morat sve zboNbardovat
Kako sam pročitao ono naučno dokazano istraživanje koje kaže da smo jedan narod, bh "hrvati" su mi postali dragi
Izmanipulisana braća koju su zaveli hr misionari i ubijedili ih da su hrvati.
Nema nas toliko da si možemo dopustit taj luksuz da se svađamo.
Je l lijanović još uvijek politički aktivan? Ako jes, glasam za njega.
Mi se poturcili, oni pohrvatili.
Ima sve kod onih franjevaca zapisano u Fojnici, sam nece niko da cita.
Dozvolite da se obratimo
- Taare
- greatest

Samo nauka. Naukom protiv nacionalizma
Kad neki hercegovački naučnici potvrde ovo istraživanje, ruku pod ruku furamo u nove pobjede
Svi mi se morete obratit
- Taare
- greatest

Šta je rješenje?Fuddo wrote: 07 Apr 2022, 23:53 Naravno da smo isti narod, to uopste nije tesko dokazat.
Mi se poturcili, oni pohrvatili.
Ima sve kod onih franjevaca zapisano u Fojnici, sam nece niko da cita.
Svi mi se morete obratit
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Za dugorocan mir?
Nema ga.
Vidis da ti stranci to sakama drze na okupu.
Ne znam.
Dozvolite da se obratimo
- Taare
- greatest

Ako smo stvarno jedan narod, a nauka kaže da jesmo, zašto se ne možemo dogovorit i imati neke zajedničke ciljeve koji bi rezultirali boljitkom za sve?
Šta je s tim ljudima? Nama spominju nekakvu promjenu vjere, a mi smo jedini koji čuvamo ovu šaku zemlje i nasljeđe naših predaka.
Anto iz gruda, definitivno jok.
Samo nosa onu šaharu i viče zagreb, zagreb. Kad ode u taj zagreb, namah se ufati da igra kolo
Zagrepčani se zgražavaju i viču gledaj bosanske seljadije
Isto tako reaguje i uglađena beogradska raja kad vidi i čuje kočijaša dodika kako arlauče ispod šatora.
kažu, gledaj bh međeda
Al jok, i anto i dodole bi koliko sad otkinuli po komad bosne i poklonili komšijama i susjedima.
Da ustane predak prijezda il ban kulin, koga bi prije našamarao, nas koji smo prihvatili islam al čuvamo bosnu, il njih koji bi je podijelili?
Šta je s tim ljudima? Nama spominju nekakvu promjenu vjere, a mi smo jedini koji čuvamo ovu šaku zemlje i nasljeđe naših predaka.
Samo nosa onu šaharu i viče zagreb, zagreb. Kad ode u taj zagreb, namah se ufati da igra kolo
Isto tako reaguje i uglađena beogradska raja kad vidi i čuje kočijaša dodika kako arlauče ispod šatora.
kažu, gledaj bh međeda
Al jok, i anto i dodole bi koliko sad otkinuli po komad bosne i poklonili komšijama i susjedima.
Da ustane predak prijezda il ban kulin, koga bi prije našamarao, nas koji smo prihvatili islam al čuvamo bosnu, il njih koji bi je podijelili?
Svi mi se morete obratit
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2787 times
- Been thanked: 8769 times
- Status: Online
Rjesenje je izmijesati nas da se ne zna ciji je u cijoj.
Nije zajebancija
Nije zajebancija
- Taare
- greatest

A imena? A vjere?
Svi mi se morete obratit
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Jes al su isti taj Beograd i Zagreb slali vojsku da pomognu Mitru i Anti i danas rovare protiv tebe i razbucali bi te ko krme masnu vrecu samo da mogu. Ovi na tere u su samo izvrsiociTaare wrote: 08 Apr 2022, 00:11 Ako smo stvarno jedan narod, a nauka kaže da jesmo, zašto se ne možemo dogovorit i imati neke zajedničke ciljeve koji bi rezultirali boljitkom za sve?
kažu, gledaj bh međeda
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2787 times
- Been thanked: 8769 times
- Status: Online
Ako je to bitnije, neka onda ostane ovako kako jeste
- Taare
- greatest

Pa nema veze šta je manje a šta više bitno. Ovo su činjenice koje ne možeš sakrit, promijenit il negirat. Jednostavno su tu.
može li se uprkos tome naći zajednička? Eto, živiš u njemačkoj u kojoj imaš katolike, protestante, ateiste, homoseksualce i bezbroj drugih, a svi su nijemci.
svi potajno pjevaju deutschland, deutschland über alles.
U americi je to još šarenije. Crni, bijeli, žuti, ljubičasti, vjere, nevjere...al svi viču ju es ej, ju es ej.
Moremo l i mi tako nekako?
Svi mi se morete obratit
- Taare
- greatest

Ono, da smo svi malo više bosanci i hercegovci.
Svi mi se morete obratit
- Beni
- Fuck you

- Mood:
- Has thanked: 2325 times
- Been thanked: 5756 times
Nemere dok je cetnika i ustasaTaare wrote: 08 Apr 2022, 07:00Pa nema veze šta je manje a šta više bitno. Ovo su činjenice koje ne možeš sakrit, promijenit il negirat. Jednostavno su tu.
može li se uprkos tome naći zajednička? Eto, živiš u njemačkoj u kojoj imaš katolike, protestante, ateiste, homoseksualce i bezbroj drugih, a svi su nijemci.
svi potajno pjevaju deutschland, deutschland über alles.
U americi je to još šarenije. Crni, bijeli, žuti, ljubičasti, vjere, nevjere...al svi viču ju es ej, ju es ej.
Moremo l i mi tako nekako?
Fuck you a friendly note to start the day
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4457 times
- Been thanked: 3433 times
Sad nešto kontam, trebalo bi uvesti pojam “konstruktivnog naroda” a ne konstitutivnog. Tad bi se tačno znalo koji je narod destruktivan 
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
- Taare
- greatest

Ne smeta ako su pro-bih četnici i ustaše
Šta, kad se iračani mogu međusobno krhat, il ovi ukrajinci, zašto se naši četnici ne bi mogli krhati sa srpskim četnicima.
dokle god je neko pro-bih, meni sigurno ne smeta.
Može biti i ateista. Evo, šta fali havani? Ništa. Haj što je ateista, nego što fura i neke dalekoistočne novotarije poput woka(
Znači li to da ćemo ga se odreći? Naravno da nećemo. Čovjek je pro-bih.
Meni je super i onaj sejdić.
Život je prekratak da bi ga se potrošilo na glupe svađe il ratove.
Evo, zamisli čovjeka koji je 1992. imao svojih 35 godina, bio u najboljoj snazi, imao planove i porodicu...
danas je to penzioner koji svake jeseni prima vakcinu da ga ne odnese gripa i koji strahuje da bi ga korona odvela na malinarski aparatić.
gotovo. Prošo život. Nit more kako treba pojst, ni popit ni poklopit. Ima reumu. Handri ga pritisak.
U čemu mu je prošao taj život i gdje je utrošio najbolje godine?
Potrošio ih je popravljajući golfa dvojku i slušajući priče o odcjepljenju rs-a, trećem entitetu, izbornom zakonu i sl.
Onaj što zagovara otcjepljenje rs-a ima para da ih ne može potrošiti za dva života.
Onaj što priča o trećem entitetu također. Hej, čojk naveo rijeku da mu teče kroz dvorište. Ima svoj grb.
Ovaj hudnik gleda može li si priuštiti hevtu u neumu, a baketova kćerka kupuje stan od nekih po miliona maraka.
Da je bosna neka pustinja u kojoj nema niš živo, čojk bi kazo - ok, saburaj i viči elham sve dok imaš koru hljeba.
Jok, Allah(vi ateisti vičite priroda
ruda koliko hoćeš. Mogu se uzeti desetine, možda i stotine milijardi.
klimu koju god poželiš. Danas ti ćejf da imaš mediteransku, sjedi u auto i autoputom kojeg nemamo za sat i pol stigneš na obalu. Našu obalu.
Onda otvoriš kartu i vidiš da švica, austrija, češka, mađarska i još bruka drugih zemalja nemaju izlaz na more.
Sutra poželiš da skijaš, nikakav problem. Imamo bezbroj planina.
dođeš u sarajevo, parkiraš u gradu, pojedeš čuvene sa ćevape, sjedneš u voz/žičaru/gondolu koje nemamo i odeš na skijanje na trebević(kojeg naravno nemamo) il na neku drugu planinu. Ima ih bezbroj.
Kažeš neću ni to. Danas hoću na rijeku. Odeš na unu ili neku drugu od preko 260 evidentiranih rijeka.
vodopad? Naravno. Imamo više vodopada nego francuska i njemačka zajedno.
jezero? Ofkors. Imaš 65 km2 prirodnih jezera.
https://bs.m.wikipedia.org/wiki/Spisak_ ... ercegovini
- vozdra mehaga, kako ide?
- ma biži jbte, išo sipo gorivo. Cijena ope skočila.
- kolko je sad, dina ti i imana?
- marka litar bm95
Nemoguć scenario? Naravno da je moguć. Imamo svoju naftu koja nam može biti za narednih stotinu godina. Et, taman toliko dok neki mujica ne skonta alternativno gorivo.
Hidroelektrane pa da evropljanima prodajemo el. energiju iz obnovljivih izvora.
Imamo toliko rijeka da možemo napraviti 10+ velikih he i da samo od toga uzimamo milijarde.
Pa onda solarne i vjetroel. po hercegovini.
imamo toliko potencijala da možemo živjeti od prodaje el. energije.
niko ne mora radit. Samo guzeljamo.
Ok, havana će radit. On vazda mora radit.
i, šta nas sprečava? Mi. Sami sebe kočimo. Pa, hoćemo li se opametiti.
Svi mi se morete obratit
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14701 times
- Been thanked: 10242 times
Taare 
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija