Najbolje zemlje za život

Predstavljanje gradova, naši putopisi, savjeti u vezi putovanja.

Moderator: Krokodil Behko

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 2773 times
Been thanked: 2209 times
Status: Offline

Re: Najbolje zemlje za život

Post by Calla »

Major wrote:Gore je burek i suvise hladno, nije to za nas Bosance.
Od Frankfurta pa sve dole juznije je najkomfortabilnije, tu je ujedno i centar Evrope.
Juzna Njemacka je savrsenstvo, uklopiti se u njihove adete nije bas tesko, nisu oni bas tako teski.

imadosmo u tren iste misli :lupa
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
Major
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Major »

Callaclassicgirl wrote:znaci po vama dvojici ja zakljucujem opet evropski zapad ..ispade kao najsigurniji,,za zivot..!!

ili skandinavija...

a hladnoca mentaliteta ,kako cemo ovo rjesiti za nase vruce bosance,,???
Bas u tu vrucinu Bosanaca naspram drugih i ne vjerujem bas.
Za vrucinu su potrebni i jedni izvjesni uslovi zivota, u evropi ti uslovi zivota su najbolji.
Skandinavija je odlicna po uslovima zivota, ali vjecna hladnoca, kisa i snijeg.

Bosanci su najidealniji, voljni su se prilagoditi i najekstremnijim uslovima, dobrim uslovima im to najbolje ide od ruke.
"In dem Augenblick, in dem ein Mensch den Sinn und den
Wert des Lebens bezweifelt, ist er krank"....Sigmund Freud
bubica
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by bubica »

Ne bih po onom rekla kazala, neznam. Nisam zivjela ni u jednoj drugoj zemlji sem, Hrvatskoj, BiH, sada Njemacka, pa ne bih da lupetam. BiH je definitivno na poslednjem mijestu gdje bih voljela zivjeti, zbog korupcije , zbog nepravilnog rukovodstva drzavom. Nije narod kriv a kriv je jer ih oopet bira na izborima. Nisam bila 2,5 god dole pa sam sada bila, nekako je sve na jednoj talasnoj, nema vise neke agresivnosti u narodu, sve se nesto smirilo. Ni cigani nece km hoce ojro. Komsiluk kuka i dalje kao i prije par godina, a nista ne rade da bi im bilo bolje.
Njemacka- ovdje sam kod kuce, osjecam se super, nemam neku nostalgiju za BiH, ovdje zivim ostvarujem si svoje ciljeve. Nikada nisam dozivjela neku netrepljivost njemac-stranac. Mozda zbog toga jer sam radila na tome da ne dodje do toga.
Gdje bi voljela zivjeti kada su vrucine - Skandinavija :)
siromah nema sta a bogatas nema kad
Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

Post by Zagorka »

bubica wrote:Ne bih po onom rekla kazala, neznam. Nisam zivjela ni u jednoj drugoj zemlji sem, Hrvatskoj, BiH, sada Njemacka, pa ne bih da lupetam. BiH je definitivno na poslednjem mijestu gdje bih voljela zivjeti, zbog korupcije , zbog nepravilnog rukovodstva drzavom. Nije narod kriv a kriv je jer ih oopet bira na izborima. Nisam bila 2,5 god dole pa sam sada bila, nekako je sve na jednoj talasnoj, nema vise neke agresivnosti u narodu, sve se nesto smirilo. Ni cigani nece km hoce ojro. Komsiluk kuka i dalje kao i prije par godina, a nista ne rade da bi im bilo bolje.
Njemacka- ovdje sam kod kuce, osjecam se super, nemam neku nostalgiju za BiH, ovdje zivim ostvarujem si svoje ciljeve. Nikada nisam dozivjela neku netrepljivost njemac-stranac. Mozda zbog toga jer sam radila na tome da ne dodje do toga.
ovo zovem nekim iskrenim,realnim odgovorom,i uglavnom se slazem s istim :kafa
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
Calla
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 2773 times
Been thanked: 2209 times

Post by Calla »

potpisujem iza Zagorke , Bubicinu izjavu..
Bubii slicno i ja osjecam ...
aa nekako mi se duh trenutno uznemirio,,kao da imam osjecaj da bi tamo negdje trebala jos neka zemlja biti koja bi bila i bolja od Njemacke ,,
u Njemackoj me nervira skup standard zivljenja ,,i sve trenutno ide na gore sa cjenama,,
(ne svida mi se ovaj trend nikako )!!!!!
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40987 times
Been thanked: 27555 times

Post by Rum »

Njemacka je sada najgora za zivot sta cete gore bjezite u Bosnu :djed
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
Hana84
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Hana84 »

bubica wrote:Ne bih po onom rekla kazala, neznam. Nisam zivjela ni u jednoj drugoj zemlji sem, Hrvatskoj, BiH, sada Njemacka, pa ne bih da lupetam. BiH je definitivno na poslednjem mijestu gdje bih voljela zivjeti, zbog korupcije , zbog nepravilnog rukovodstva drzavom. Nije narod kriv a kriv je jer ih oopet bira na izborima. Nisam bila 2,5 god dole pa sam sada bila, nekako je sve na jednoj talasnoj, nema vise neke agresivnosti u narodu, sve se nesto smirilo. Ni cigani nece km hoce ojro. Komsiluk kuka i dalje kao i prije par godina, a nista ne rade da bi im bilo bolje.

Dodji kod mene...ovima " mojima " je vruce kad je 25 stepeni ! :)

Jeste, Skandinavija je prava odlika socijalisticki zamisljenog drustva.
Sve funkcionise kako treba, samo je vrijeme....ubitacno ! :(
Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Rockefeller »

Image
Po meni daleko najbolja država za život.

Nimalo me ne fasciniraju socijalističke države sjevera u kojima si, istina, paša, al' bar za mene ne nude nikakav izazov. O cijeloj Europi tako mislim.
Like Frankie said I did it my way!

Buddy, you're a young man, hard man
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place

Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka »

Ja se još uvijek čudim što Bosna i Hercegovina nije uvrštena na listu najboljih zemalja za život :cudi
Ruana

Post by Ruana »

Zagorka wrote:Ja se još uvijek čudim što Bosna i Hercegovina nije uvrštena na listu najboljih zemalja za život :cudi
A zamisli nijedna zemlja u svijetu nema Zegulju.
Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka »

Teško njima bez Žegulje.........jest da zato imaju sve drugo,ali džaba Him......neJma bRez Žegulje ništa :oo
Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 6 times

Post by Heidi »

najbolje su mi one gdje se dobro osjecam. bosna je stvar za sebe, ne moram o tome pisati, cvjetam na svoj nacin kad sam dole.

u njemackoj zivim pola svog zivota i volim ovu zemlju. u njoj cvjetam opet drugi cvijet. srodila sam se sa nekim situacijama i cinjenicama koje smatram jako bitnim.
njemacka je zemlja svih mogucnosti, samo trebas biti nacisto sa sobom i znati sta zelis. standard je visok - da! moras biti spreman da odustanes od nekih drugih luksuza i onda fercera.

inache, novi zeland zamisljam kao jako lijepu i stabilnu tacku nase planete... :)
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
Ruana

Post by Ruana »

U ovoj mojoj drzavici nije tako lose, nema gladnih, nema beskucnika, nema prosjaka, nema sirotinje. Sve je uredjeno, svega ima osim sunca, ljeta i proljeca.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9744 times
Been thanked: 11481 times

Post by Krokodil Behko »

Ruana wrote:U ovoj mojoj drzavici nije tako lose, nema gladnih, nema beskucnika, nema prosjaka, nema sirotinje. Sve je uredjeno, svega ima osim sunca, ljeta i proljeca.
U tome je problem. Nema ovo-nema ono. U toj državi nema ništa. Ja ne mogu ni da se sjetim šta ima tamo. Nijedne gradjevine niti šta ja znam. Samo znam da imauju FC Kopenhagen i Brondby.
Ruana

Post by Ruana »

Krokodil Behko wrote:
Ruana wrote:U ovoj mojoj drzavici nije tako lose, nema gladnih, nema beskucnika, nema prosjaka, nema sirotinje. Sve je uredjeno, svega ima osim sunca, ljeta i proljeca.
U tome je problem. Nema ovo-nema ono. U toj državi nema ništa. Ja ne mogu ni da se sjetim šta ima tamo. Nijedne gradjevine niti šta ja znam. Samo znam da imauju FC Kopenhagen i Brondby.
Imaju Legoland, cijelo jedno malo selo napravljeno od lego kockica, imaju H. C. Andersena, imaju 20.000 bosanaca. Imaju kise, vlage, magle, snijega, oko 800.000 stranaca, i onog hajvana u Nato-u.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9744 times
Been thanked: 11481 times

Post by Krokodil Behko »

Ruana wrote:
Krokodil Behko wrote:
Imaju Legoland, cijelo jedno malo selo napravljeno od lego kockica, imaju H. C. Andersena, imaju 20.000 bosanaca. Imaju kise, vlage, magle, snijega, oko 800.000 stranaca, i onog hajvana u Nato-u.
Fino. Mislim kako za koga. Ja bih radije u neku živopisniju ali prohladnu zemlju jer mi je vrućina preko glave. Eventualno Novi Zeland pošto se tamo mogu brčkati na svakom koraku.
Ruana

Post by Ruana »

Ah ja mora i obala gdje se got okrenes.
POSAVLJAK
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Location: Wligorski okrug zapadno europskog centra na planini Arhipelagovog vrha

Post by POSAVLJAK »

Švicarska
Dalia
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dalia »

Ima BiH svojih prednosti, pa gdje bih drugo ovoliko ljenčarila i kafa ispijala i visila po forumu nego ovdje?
Jedino se iznerviram kad učim za ispit 2 mjeseca, a kolegici mi babo nazove profesora da i ona položi ili kad
vidim ko maloprije da je nekakav kreten krao pare koje je narod skupljao nekom momku za liječenje...
Nije svijet pravedno mjesto, ali eto nekad poželim da živim negdje gdje barem imam iluziju pravde.

Umalo zaboravih spomenut svog komšiju koji budno prati sve moje radnje (pozdrav za njega ako ovo čita ne bi me začudilo),
eh i od njega bi da odmorim malo. :D
Fine djevojke su u krevetu u 9, da bi mogle kući doći do 11. :zubi
Marijana88
Na probnom
Na probnom

Post by Marijana88 »

moj je zivot svicarska!!
Post Reply

Return to “Turizam”